Creativiteit buiten het canvas brengen met Canva

Ontwerpen is een vaardigheid waar niet iedereen bedreven in is. Sommigen worden misschien geboren met oog voor design, anderen niet zozeer. Canva is daarentegen van mening dat iedereen iets eenvoudigs en moois kan en moet kunnen ontwerpen.


Als een van de leidende platforms voor online grafisch ontwerp waren we bijzonder extatisch om te kunnen chatten met het team van Canva en te begrijpen hoe Canva is ontstaan, de visie van hun team en waar ze in de toekomst naartoe willen gaan.

Homepage van Canva.com

Een samenwerkingsplatform voor kunst


Ze (Melanie Perkins) realiseerde zich dat de toekomst van design eenvoudiger, online en samenwerkend zou worden. – Liz McKenzie, hoofd PR van Canva

Het idee voor Canva ontstond toen CEO Melanie Perkins, toen een universiteitsstudent, andere studenten bijles gaf over het gebruik van een bestaande ontwerpsoftwaresuite. Ze merkte dat het lang duurde voordat haar studenten zich op afstand konden voelen om te ontwerpen met zelfs iets relatief eenvoudigs.

Ze dacht toen aan het creëren van een platform waarmee gebruikers op eenvoudige manieren samen prachtige ontwerpen konden maken om het ontwerpen gemakkelijker te maken. Zo ontstond het oorspronkelijke concept en het zakelijke idee van Canva.

Voordat Canva daadwerkelijk werd gelanceerd, besloten zij en partner Cliff Obrecht het idee te testen door eerst een nichemarkt aan te pakken en te bewijzen dat haar nieuwe benadering van ontwerp zowel mogelijk als nodig was.

Melanie met haar twee mede-oprichters, Cliff Obrecht (midden) en Cameron Adams.

Dit leidde tot Fusion Books, een softwareplatform dat studenten gebruikten om hun schooljaarboeken te ontwerpen. Het succes van het idee was de duw die Perkins nodig had om haar concept naar een breder niveau te tillen.

“Nadat het een paar jaar bleef groeien, besloten ze dat ze klaar waren om het uit te breiden en de hele ontwerpruimte aan te pakken en lanceerden ze Canva.” Merkt McKenzie op over hoe de oorsprong van Canva is ontstaan.

Een wereld creëren waar iedereen kan ontwerpen

Voor het team van Canva was het altijd de bedoeling om een ​​platform te zijn dat iedereen kan gebruiken om eenvoudig alles te maken en te ontwerpen op een eenvoudige en gemakkelijke manier. Het was deze filosofie die Canva’s visie en haar kernontwerp mogelijk maakte.

“De visie voor Canva is om iedereen in staat te stellen alles te ontwerpen en overal te publiceren. Als zodanig biedt Canva een eenvoudige manier voor iedereen om prachtige afbeeldingen te maken voor web en print. Het is een drag-and-drop-platform dat is ontworpen om ongelooflijk eenvoudig in gebruik te zijn. “

Behalve dat het een ongelooflijk intuïtief grafisch ontwerpplatform was, wist het team van Canva dat de conventionele ontwerptools gewoon niet voldeden aan de eisen van de huidige technologie.

Voorbeeld: Facebook-advertentie-afbeelding die we hebben gemaakt met Canva.

“Veel van de tools op de werkplek die de afgelopen decennia nietjes zijn geworden, voldoen niet langer aan de behoeften van het huidige personeel. Ze zijn ontwikkeld voordat het internettijdperk was geboren en hun kernconcepten blijven vandaag dezelfde. ” McKenzie zegt over hun platformtechnologie. “We hebben de mogelijkheid gehad om productiviteitstools van de grond af opnieuw te bedenken om tegemoet te komen aan wat iedereen vandaag nodig heeft. De mogelijkheid om uw ideeën visueel te communiceren is nog nooit zo belangrijk geweest. ‘

Gebruikers de tools en middelen geven om prachtige afbeeldingen te maken zonder gebonden te zijn aan traditionele methoden, was een van de belangrijkste aandachtspunten voor hun gebruikersinterface met slepen en neerzetten. De andere was om ervoor te zorgen dat iedereen het kan gebruiken.

Omdat we willen dat iedereen mooie en professionele ontwerpen kan maken, ligt onze focus op het creëren van een geheel nieuw soort ontwerpsoftware, een software die eenvoudig en intuïtief is, in plaats van te focussen op het vervangen van de bestaande optie.

Door een geheel nieuwe ontwerpmethode uit te vinden, heeft Canva zichzelf gepositioneerd om een ​​unieke speler in de wereld van grafisch ontwerp te zijn, en vooral om ze op weg naar succes te zetten.

Succes behalen buiten het canvas

Sinds Canva hun site in 2012 lanceerde, hebben ze door de jaren heen gestaag en snel talloze mijlpalen en successen behaald. Tegenwoordig heeft het bedrijf een behoorlijk aantal prestaties kunnen neerzetten, waaronder enkele:

 • Met meer dan 10 miljoen gebruikers geregistreerd in Canva, in 190 verschillende landen – van Kazachstan tot Bhutan (er zijn zelfs een paar aanmeldingen geweest in Noord-Korea!)
 • Hun platform wordt aangeboden in 108 verschillende talen, waaronder Spaans, Frans, Duits, Russisch en Portugees
 • Er zijn tot nu toe meer dan 850 miljoen ontwerpen gemaakt op Canva.
 • Elke seconde worden er meer dan 20 ontwerpen gemaakt op Canva.
 • Het platform toegankelijk maken op desktop, iPad, iPhone en Android.

Hoewel sommige van deze prestaties vrij opmerkelijk zijn, is het grootste succes dat Canva tot dusver heeft geboekt, dat het bedrijf in januari 2018 wordt gewaardeerd op 1 miljard dollar. Dit betekent dat Canva in feite een van de meest waardevolle particuliere bedrijven in Australië is.

Met het financiële succes dat Canva ervaart en de status van eenhoorn bereikt, is het bedrijf naar buiten gaan kijken om te groeien. Vanaf 2018 zijn ze actief op zoek naar en hebben ze kleinere startups overgenomen om hun aanwezigheid verder uit te breiden.

Canva-abonnementen – Start gratis (voor altijd!) Of krijg geavanceerde functies voor slechts $ 12,95 / gebruiker / maand.

Functies die mooi zijn qua ontwerp

Om een ​​platform te zijn dat echt ontwerpvrijheid biedt, moest Canva een systeem creëren dat alle functies biedt die een ontwerper nodig zou hebben.

Enkele van deze functies zijn:

 • Afbeelding bijsnijden
 • Voeg tekst toe aan foto’s
 • Een gedachte-zeepbel en spraakmaker
 • Afbeeldingen bewerken, rechttrekken en verbeteren
 • Frames voor foto’s en afbeeldingen
 • Badges en sticks voor websites

Momenteel bieden ze drie plannen voor IT-gebruikers: Canva, Canva for Work en Canva Enterprise. Hun basisplan, Canva, is gratis en geeft toegang tot hun basiseditor met slepen en neerzetten. Ondanks dat het gratis is, biedt het plan gebruikers de mogelijkheid om toegang te krijgen tot meer dan 50.000 sjablonen, 1 GB opslagruimte en foto’s vanaf $ 1 per stuk.

Degenen die een krachtigere tool nodig hebben, kunnen kiezen voor Canva for Work of Canva Enterprise. Canva for Work biedt meer functies en functies die professionele ontwerpers zouden willen, zoals onbeperkte opslag en mappen, het uploaden van aangepaste lettertypen, teamfunctionaliteiten en meer.

Canva Enterprise bevat alle functies in Canva for Work en toegevoegde bedrijfsspecifieke functies zoals onboarding-incentives, toegewijde accountmanager en 99,9% uptime SLA.

Kant-en-klare sjablonen bij Canva

Ingebouwde logosjablonen bij Canva.Ingebouwde logosjablonen bij Canva.Ingebouwde CV-sjablonen bij Canva.Ingebouwde sjablonen voor visitekaartjes bij Canva.

Wat de toekomst in petto heeft voor Canva

Gezien het succes dat ze hebben behaald, de doorbraken in de benadering van grafisch ontwerp en het bereiken van de status van eenhoorn voor het bedrijf, lijkt het erop dat Canva geen nieuw gebied meer over heeft om zich te wagen.

Dat kan niet verder van de waarheid zijn. Voor de mensen van Canva is er nog veel werk aan de winkel en de noodzaak om hun visie voor universele ontwerpsoftware verder te verfijnen.

We hebben slechts 1% bereikt van wat we denken dat we Canva kunnen nemen. Onze visie is om mensen in staat te stellen hun idee te nemen en er een zo naadloos mogelijk ontwerp van te maken; we denken dat we al enkele grote stappen in deze richting hebben gemaakt, maar we zijn nog maar net begonnen.

Het is duidelijk dat Canva niet snel op hun lauweren rust en klaar is voor grotere en betere dingen in de toekomst.

Een Canva voor iedereen

We willen graag het team van Canva bedanken voor het nemen van de tijd om met ons te delen over het bedrijf, hun innerlijke werking, hun visie en vooral hun toekomst. Het is duidelijk dat de mensen van Canva ernaar streven de ultieme software voor grafisch ontwerp te zijn voor zowel creatieven als niet-creatieven en we hopen dat ze hun doel bereiken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me