Hoe Aparg in vijf korte jaren 400+ klanten heeft gewonnen

Een bedrijf van de grond af laten groeien is voor niemand een gemakkelijke prestatie. Het is zelfs een grote uitdaging om erachter te komen hoe u uw nieuwe bedrijf op de markt kunt brengen, waar u klanten kunt vinden en hoe u er een winstgevende onderneming van kunt maken.


Daarom waren we verheugd om te chatten met Aparg (http://aparg.com), dat bestaat uit een team van jonge ontwikkelaars die bekend staan ​​om verschillende apps om webontwikkelaars en internetliefhebbers te helpen.

apargHomepage van Aparg. Het bedrijf biedt alles, van website-ontwikkeling tot mobiele apps.

Arsen Pyuskyulyan nam de tijd om met ons te praten over hoe het bedrijf in vijf korte jaren maar liefst 400+ klanten heeft binnengehaald. Arsen vertelde dat het bedrijf zich richt op zowel mobiele apps als WordPress-plug-ins en thema-ontwikkeling. Momenteel heeft de ontwikkeling van WordPress-producten de hoogste prioriteit voor het bedrijf.

Een van de redenen waarom Aparg zich meer op WordPress richt dan op andere gebieden, is omdat het WordPress Content Management System (CMS) momenteel het meest gebruikte CMS ter wereld is. “We hebben veel ervaring in ontwikkeling op dit gebied en we waarderen de flexibiliteit en architectuur enorm. We gaan om met WordPress-ontwikkeling zoals een eend te water gaat ”, aldus Arsen.

CMS-gebruiksstatistieken en marktaandelen (bron: W3 Tech, bekijk hier de volledige grafiek).

Interessant is dat WordPress-ontwikkeling niet het meest winstgevende gebied is voor het bedrijf. Ze investeren echter in dit veld en weten zeker dat het de belangrijkste tak van Aparg zal worden.

Een korte geschiedenis van Aparg

Arsen Pyuskyulyan

Om volledig te begrijpen hoe Aparg groei zag, moet je weten waar ze begonnen zijn. Het bedrijf is in 2011 opgericht door voormalige werknemers van één IT-bedrijf en goede vrienden Arsen Pyuskyulyan en Arshak Aleksanyan. Ze wijzen erop dat ze vriendschap en toewijding waarderen en dat ze denken dat dit de belangrijkste ingrediënten zijn voor hun succes.

De belangrijkste reden dat de twee een IT-bedrijf oprichtten in tegenstelling tot een ander type kleine onderneming, was omdat Arsen van beroep een webontwikkelaar was. Het was logisch om een ​​IT-bedrijf te vormen en paste goed.

Ik ben geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met nieuwe technologieën en innovatie. Ik ben er vrij zeker van dat alles wat je met liefde doet, is bepaald voor succes.

Daarnaast wijst Arsen erop dat zijn levensstijl sterk verbonden is met IT. “Tegenwoordig, als je een floppy disk aan een tiener laat zien en vraagt ​​wat het is, zal hij / zij antwoorden dat het een‘ save ’icoon van een programma is. Mijn ervaring in IT begon vanaf het moment dat de diskette de belangrijkste gegevensopslag was [beschikbaar]. ”

Toen Arsen op de middelbare school zat, volgde hij extra lessen programmeren. Zijn klasgenoten waren 30 jaar oud en hij was de jongste. Zijn liefde voor IT kan voortkomen uit het feit dat hij gelooft dat IT de wereld al heeft veranderd en op veel gebieden veel zal blijven bijdragen aan de ontwikkeling van de mensheid..

“Ik word echt gemotiveerd als ik positieve feedback krijg over onze producten. Vervolgens weet ik dat het iemand heeft geholpen om zijn / haar problemen op te lossen. Deze motivatie dwingt ons echt om elke dag hard te werken en ons best te doen om onze klanten de beste oplossingen te bieden, waardoor onze producten beter worden. ”

Een andere sleutel tot hun succes was hun toewijding vanaf het begin. Arsen en Arshak speelden niet alleen met Aparg in hun vrije tijd. Ze stopten met hun andere banen en besteedden hun volledige aandacht aan de opbouw van het bedrijf. Dit soort toewijding is iets dat veel succesvolle ondernemers delen. Wetende dat u niets anders heeft om op terug te vallen, dwingt u om creatief te worden en 110% aan het bedrijf te geven.

De verschuiving van opstarten naar succes

Hoewel Arsen en Arshak al hun tijd aan het bouwen van Aparg besteedden, was het succes niet onmiddellijk.

In eerste instantie waren we alleen uitbesteed omdat we niet over voldoende financiële middelen beschikten. Na een paar jaar hard werken, begrepen we dat we klaar waren om onze eigen weg te gaan in IT-ontwikkeling.

Tegenwoordig schrijft Arsen het succes van het hebben van een middelgroot bedrijf met uitstekende medewerkers toe aan twee componenten: groot verlangen en slopend werk.

“Vanuit mijn ervaring besef ik één ding als je een startup bent en een goed idee hebt, moet je in eerste instantie niet nadenken over de winst. Het advies is om alleen aan je toekomstige product te denken: werk eraan, verhoog de productiviteit, maak het beter en laat je fans groeien. Geloof me, op een dag zullen de winsten toenemen ”, voegt Arsen toe.

smartadSmartAD is een WordPress ad management plugin ontwikkeld door Aparg (demo en download).

Het eerste webproduct dat Aparg uitbracht, was een URL-verkorter parg.co. Het is gratis. ‘Duizenden mensen gebruiken het dagelijks. Natuurlijk staan ​​we vandaag niet op dezelfde plek en nu is de belangrijkste richting van ons werk de ontwikkeling van WordPress-producten. ”

Uitbreidend aanbod

Aanvullende producten die Aparg heeft uitgebracht, zijn onder andere een schuifregelaar (hun eerste plug-in). Het is een beeld- en videoslider die werkt met YouTube en Vimeo. Elke dia heeft de mogelijkheid om beschrijvingen toe te voegen. Met de plug-in Aparg Watermark en Resize kunnen website-eigenaren afbeeldingen in grootte wijzigen en in slechts enkele ogenblikken een watermerk plaatsen. Het is ook gratis. SmartAd is een plug-in voor WordPress-advertentiebeheer.

Nu werken we aan nog twee geweldige plug-ins. De eerste is een feature-rijke sociale plug-in en nieuwsbrief-plug-in voor WordPress.

Tot op heden:

 • Aparg Slider heeft 4253 downloads.
 • Aparg Watermark and Resize plugin heeft 1097 downloads.
 • Aparg SmartAd WordPress Ad Management plug-in heeft 41 aankopen.

De inspiratie voor deze producten kwam van het werk dat ze al deden. “Voordat we onze eigen producten ontwikkelden, besteedde ons bedrijf outsourcing uit aan andere bedrijven. Terwijl we aan hun taken werkten, wat moeilijkheden ondervonden en geen goede plug-ins vonden, stonden we op de shortlist van de ideeën, ”zei Arsen.

Mobiele apps

Aparg richtte zich ook op de ontwikkeling van mobiele apps om hun producten nog verder uit te breiden. Ze bieden een volledig assortiment mobiele en webontwikkelingsservices. Arsen deelde één succesverhaal achter hun webontwikkelingsservices.

“Voor mobiele ontwikkeling gebruiken we PhoneGap-technologie, wat de beste is wat betreft de geschatte kosten en de resultaten. Zo zijn we vóór hun opening begonnen te werken met een enorm medisch centrum in Armenië. Voor dit grote bedrijf hebben we eerst een website ontwikkeld. Later begonnen we voor hen aan een mobiele app te werken. We hebben geweldige feedback van ze gekregen. ‘

Een ding dat u van Aparg kunt leren, is uitbreiden wat u te bieden heeft om aan de eisen van de klant te voldoen. Als er een behoefte is en u kunt erachter komen hoe u deze kunt invullen, dan zult u net als Aparg succes hebben.

Problemen oplossen voor klanten

Een andere manier waarop Aparg sinds de oprichting is gegroeid, is door te focussen op de klant.

Enkele Aparg-clients (bron):

Websiteontwerp voor bakkerijbedrijf (hac.am).Website-ontwerp voor AWI-website (awi.am).

“We behandelen onze klanten nooit als een geldzak, maar proberen hun problemen op te lossen. Dit is wat mensen het meest waarderen: het gevoel dat een bedrijf om je interesses geeft. Dit is hoe de klanten die tevreden waren met onze kleine taken, besloten om ons meer taken te geven en vervolgens bij grotere projecten te betrekken. Dit werkt als een sneeuwbal. ‘

Arsen heeft absoluut gelijk over het sneeuwbaleffect van mond-tot-mondreclame. Ongeveer 84% van de consumenten zegt dat ze op zijn minst enigszins vertrouwen in een bedrijf dat wordt aanbevolen door familie of vrienden en dat mond-tot-mondreclame een van de belangrijkste factoren is bij aankoopbeslissingen.

Aparg doet eigenlijk helemaal niet veel advertenties, dus dat kan niet de reden zijn voor hun succesvolle aantal.

Mensen houden van onze producten vanwege hun hoge functionaliteit en redelijke prijs. ” Hij wijst er verder op dat bloggers hun aanbiedingen vaak herzien, waardoor ze extra mond-tot-mondreclame krijgen.

Een ander belangrijk element is dat ze zoveel geweldige gratis producten aanbieden, waaronder twee apps: Velopark voor fietsliefhebbers en Carpark voor auto-gebruikers. Deze apps zijn gratis. Het grootste deel van de inkomsten van Aparg komt van website-ontwikkeling en verkoop van plug-ins.

Velopark – een van de gratis mobiele apps ontwikkeld door Aparg.

Het overwinnen van groeipijnen en volgende stappen

Elk klein bedrijf zal ooit groeipijnen ervaren.

Doorgaans houdt de cashflow de groei niet bij.

Een oplossing is om een ​​investeerder te vinden om wat geld in te gooien en u te helpen dit probleem op te lossen. Arsen: ““ Als we een samenwerking met een investeerder tot stand zouden kunnen brengen, zou dat ons bedrijf een boost geven. Elke startup heeft innovatieve ideeën, maar door een gebrek aan middelen kunnen ze de implementatie van die ideeën niet realiseren. Ontwikkelingsproblemen en advertentiebehoeften kunnen beide worden opgelost door investeringen. ”

Arsen eindigde ons interview met een van zijn favoriete motiverende citaten in de hoop dat het andere ondernemers zou kunnen inspireren.

Doe waar je van houdt en hou van wat je doet.

Een speciale dank aan Arsen Pyuskyulyan voor het met ons delen van hoe je een bedrijf kunt starten met niets en het in een handvol jaren kunt laten uitgroeien tot een bloeiend plug-in, app en webontwikkelingsbedrijf. Hopelijk zal zijn verhaal je inspireren om alles in het werk te stellen om je bedrijf op te bouwen en je passies te volgen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map