Hoe Chuck Gumbert gevechtspiloottechnieken gebruikt om te slagen in zaken en in het leven

Winnen in het bedrijfsleven vereist een zeer specifieke reeks vaardigheden die ondernemers in de loop van de tijd kunnen leren en ontwikkelen.


Het uitzoeken van de ins en outs van het runnen van een bedrijf, zowel online als offline, kan echter duur en frustrerend zijn.

Gelukkig hadden we de gelegenheid om met businesscoach en voormalig gevechtspiloot Chuck Gumbert (http://chuckgumbert.com) te praten over zijn technieken die bedrijven helpen winnen.

screenshot chuck gumbert websiteHomepage van Chuck Gumbert. Chuck is een business performance coach en turnaround specialist.

Chuck Gumbert is een voormalige militaire gevechtspiloot. Om in die positie te zijn, is discipline, focus en vaardigheid vereist. Hij heeft de technieken die het leger hem leerde gebruikt om een ​​succesvolle gevechtspiloot te kunnen worden, en zette ze om in tips om een ​​bloeiend bedrijf te leiden.

Chuck stemde ermee in om met WHSR te chatten over hoe bedrijven hun denken kunnen veranderen in dat van een gevechtspiloot en verschillende obstakels kunnen overwinnen die succes in de weg staan.

Over Chuck Gumbert

Chuck met een T-2 Buckeye. Deze vliegtuigstijl was een tussenvliegtuig voor de marine.

Chuck Gumbert met F-14 op de achtergrond.

Chuck Gumbert is een voormalig F-14 Tomcat-piloot. Chuck is geen onbekende in tegenspoed, maar hij heeft alles overwonnen dat het leven naar hem gooide en uitblonk. Toen hij twee jaar oud was, kreeg hij polio, wat een verlammende ziekte kan zijn. Hij was echter in staat om uiteindelijk de effecten te overwinnen en door te gaan met sporten op de middelbare school. Uiteindelijk werd hij gevechtspiloot bij de Amerikaanse marine en slaagde hij er zelfs in om aan de top van zijn klasse te slagen.

Door de jaren heen heeft Chuck doelen gesteld en deze bereikt, zoals het beklimmen van Mt. Kilimanjaro. Mt. Kilimanjaro ligt in Tanzania, Afrika en is de hoogste berg van het continent. Het ligt 16.100 voet van basis tot bovenkant. De klim kan tussen de vijf en negen dagen duren, omdat klimmers de beste route moeten kiezen en pauzeren om zich aan de hoogteverschillen aan te passen.

Ik vroeg Chuck wat hem ertoe bracht om gevechtspiloot te worden.

Ik heb altijd al van vliegen gehouden. Er waren wat militaire straaljagers die laag over het huis vlogen toen ik 5 of 6 was en dat maakte me verslaafd. Mijn doel was om voor de luchtvaartmaatschappijen te vliegen, maar halverwege de universiteit was het duidelijk dat ik niet de nodige uren zou hebben om voor de luchtvaartmaatschappijen te vliegen. Dus ik ging bij de marine om die vlieguren op te bouwen.

Hoe het leger je voor het leven traint

Een groot deel van Chucks vroege carrière maakte de weg vrij voor zijn succes later in zijn leven en zijn vermogen om anderen te helpen leren slagen. Vechterpiloot zijn is niet eenvoudig. Piloten moeten een sterke mindset ontwikkelen om moeilijke tijden door te komen. Een van de moeilijkste dingen waar Chuck als gevechtspiloot mee te maken kreeg, was gewoon langere tijd niet thuis zijn.

Maandenlang van huis zijn was moeilijk. Een ander landde ‘s nachts aan boord van de koerier. Het is eng als alles eruit, maar door oefening en een positieve mentale houding heb ik het onder de knie.

Het leger dient als een sterk oefenterrein voor het runnen van een bedrijf. Chuck vertelde: ‘Het helpt je het belang en de noodzaak van een plan te begrijpen. En ik praat niet alleen in het algemeen, maar ook in het leven. Ik heb nogal wat mensen ontmoet die een deel van hun leven hebben meegemaakt en geen idee hebben hoe ze zijn gekomen waar ze zijn of waar ze heen gaan. “

Het boek van Chuck, Pushing the Envelope, benadrukt het probleem van mensen die niet weten hoe ze zijn gekomen waar ze zijn of waar ze naartoe gaan. In zijn inleiding voor het boek deelt Chuck:

Als voormalig F-14 Tomcat-piloot zal ik met u delen wat ik tijdens elke fase van die reis heb geleerd. Er zijn veel lessen, maar de basis is hetzelfde. Je krijgt er maar zoveel uit als je erin stopt.

Hoe Fighter Pilot Thinking ondernemers kan helpen

door op de envelopklep te drukken

Zoals Chuck eerder zei, is een van de grootste fouten die bedrijfseigenaren maken, geen plan voor hun groei en hoe ze verder zullen gaan.

“[Soms hebben ondernemers] geen plan voor hun bedrijf. Ze weten niet waar ze heen gaan of waarom. Hun bedrijf runt ze in plaats van andersom. ‘

In zijn boek Pushing the Envelope gaat Chuck in detail in op hoe ondernemers de controle over hun bedrijfspad of -traject kunnen bepalen, kunnen uitzoeken waar ze naartoe willen, en vervolgens een plan ontwikkelen en later implementeren om daar te komen.

‘Net als een gevechtspiloot.’

Hier is een kort fragment uit het boek:

Wat als uw werkelijke capaciteit veel verder gaat dan uw huidige levensstijl? Waarom zou ik dat vragen? Want zo leven de meesten van ons. We spelen het veilig door te denken dat we niet in staat zijn om harder, sneller en hoger te pushen dan we nu zijn. Hoeveel uur per week besteedt u bijvoorbeeld aan tv kijken? Hoeveel tijd verspil je op social media of door gedachteloos rond te klikken op internet? Op hoeveel fastfood eet je? Zoals ik al zei, je ware capaciteit gaat veel verder dan de manier waarop je leeft; maar dit veroordeelt niet, het is opwindend.

Chuck gaat verder met het uitleggen van manieren om de verantwoordelijkheid te maximaliseren en steeds efficiënter te worden in het bedrijfsleven en in het leven.

Om echt succesvol te zijn in zaken (en leven), moet je je manier van denken veranderen. Denk eens aan de manier waarop het leger zijn soldaten traint. Ze worden in een nieuwe routine geworpen door middel van basistraining en worden fysiek, emotioneel en mentaal tot het uiterste gedreven. Leren om je een weg te banen door het bedrijfsleven is een soortgelijk landschap.

Wat als ik faal?

Misschien faalt uw bedrijf of groeit het niet. Misschien hoor je deze innerlijke stem die je vertelt dat je nooit zult winnen. Je moet eerst leren die negativiteit te overwinnen als je wilt slagen.

“Geef niet op. Zoals GS Patton zei: ‘Moed is angst die nog een moment langer vasthoudt’. Zoek een coach of succesvolle mentor en werk met hem / haar samen om dingen op een rij te krijgen. Ik heb altijd dat mijn klanten zich concentreren op slechts 1-2 dingen die een aanzienlijke verbetering zullen opleveren, ”voegde Chuck toe.

Ongeveer 20% van de bedrijven faalt in het eerste jaar en 50% in het vijfde jaar. Tegen de tijd dat jaar 10 hits is, zijn de uitvalpercentages zo hoog als 80-90%. Die statistieken lijken misschien ontmoedigend, maar Chuck gelooft echt dat de belangrijkste reden voor deze mislukkingen allemaal te wijten is aan gebrek aan planning.

Nogmaals, het is de behoefte aan een plan. En dat plan begint met een sterke toekomstvisie en een strategie om daar te komen.

Voor zijn eigen adviesbedrijf heeft Chuck bijvoorbeeld een plan voor 1 jaar, 3 jaar en 5 jaar. Hij actualiseert deze plannen twee keer per jaar. Hij volgt ook zijn voortgang in de richting van die plannen en maakt onderweg tactische aanpassingen.

Wees niet bang om te delegeren

Ik vroeg Chuck om een ​​voorbeeld van een bedrijf dat hij hielp en wat er werd gedaan om de zaken om te draaien. Hij wees op een gebied waar veel eigenaren van kleine bedrijven mee worstelen: delegatie. Het is behoorlijk moeilijk om een ​​bedrijf van de grond af te laten groeien en vervolgens een deel van de operatie aan een andere persoon over te dragen. Niemand doet het werk op dezelfde manier als jij.

Delegatie is echter een van de sleutels om uw bedrijf van klein naar middelgroot of groter te maken. Chuck deelt dit verhaal over een bedrijfseigenaar die met hem overlegde en worstelde met dit exacte probleem (naam van het bedrijf geredigeerd voor privacy).

Hij wilde het allemaal zelf doen, omdat hij voelde dat niemand het beter kon dan hij, en het belemmerde zijn vermogen om te groeien. Hij kwam op een kruispunt, het was tijd om zijn mensen los te laten en te vertrouwen, of om vast te blijven zitten aan zijn huidige jaarlijkse inkomstennummer. Hij koos voor optie 1 en zijn bedrijf is bijna verdubbeld.

Waar zit je vast als ondernemer? Moet u delegeren? Heeft u een plan nodig? Moet je in jezelf en je capaciteiten geloven??

Wat het probleem ook is, we hopen dat dit advies van bedrijfscoach Chuck Gumbert u enig inzicht en enkele stappen heeft gegeven om verder te gaan. WHSR wil even de tijd nemen om Mr. Gumbert te bedenken voor het delen van zijn onschatbare inzicht in hoe u uw bedrijf kunt runnen als een gevechtspiloot.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me