Kickassd: meer dan alleen razendsnelle prestaties van webhosts

Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat webhostingbedrijven opscheppen over hoge snelheden en geweldige prestaties.


Heb je je ooit afgevraagd wat er allemaal in gaat om een ​​webhostingbedrijf snel, betrouwbaar en betaalbaar te maken? Gelukkig konden we de hersenen van Chuck Charleston van Kickassd Inc. uitkiezen en een paar inside-tips krijgen die je nergens anders vindt..

De hersenen achter het succes van Kickassd

Hoewel Chuck Charlestown de eigenaar is van Kickassd, werd het bedrijf niet echt door hem opgericht.

‘Ik heb Kickassd niet lang na de start overgenomen. De basis en het idee ervan waren al redelijk goed en er was van mijn kant niet veel verandering voor nodig om het in overeenstemming te brengen met wat ik me had voorgesteld. ”

Ongeveer vier jaar voordat hij Kickassd op zich nam, deed Chuck wat freelance systeembeheer en advies. Hij was ook in de olievelden en bouwnijverheid. ‘Ik dacht constant aan zoiets als Kickassd,’ vertelde hij. ‘Natuurlijk, toen de kans zich voordeed, sprong ik erop.’

Toen de kans om Kickassd te kopen zich voordeed, greep Chuck de kans om zijn droom te vervullen.

Het bedrijf is nog vrij nieuw, dus de tijdslijn van concept tot oplevering is kort. In augustus 2016 kreeg Chuck de kans om het bedrijf over te nemen. Hij aarzelde niet, maar accepteerde het onmiddellijk. “De groei van het bedrijf voordat ik het overnam was vrij traag.”

De groei van een start-up

Chuck wist dat hij een aantal heel specifieke dingen moest doen om de groei van zijn nieuw verworven bedrijf te zien.

“We zijn nu begonnen met een goed georganiseerde en geconcentreerde advertentiecampagne die onze groei al aanzienlijk heeft vergroot.”

Chuck deelt dat de huidige groei van Kickassd op schema ligt voor wat ze willen.

“Te snel groeien kan een slechte zaak zijn en dat zullen we vermijden.”

Klantenservice is de sleutel

Een ding dat Kickassd onderscheidt van de massa, zijn de unieke kwaliteiten en de klantenservice. Chuck wijst op de werkomgeving van het bedrijf als een van de redenen voor hun succes.

Hij vertelt ons dat het team uitgebreide inspanningen levert om ondersteuning van de hoogste kwaliteit te bieden.

‘In één oogopslag ziet Kickassd er misschien uit als een gewone webhost. Pas als je onder de motorkap kijkt en een proefrit maakt, realiseer je je dat de dingen anders zijn. ‘

Hun klantenservicefilosofie zorgt ervoor dat ze opvallen in een drukke webhostingmarkt. Iedereen die ooit een hostingbedrijf heeft gehad met trage responstijden of een onverschillige houding, zal waarderen wat Chuck te zeggen heeft over zijn klanten.

“Klanten zijn nummer 1!”

“Klanten zijn # 1! Het maakt me niet uit of we een laptop moeten uitbreken in het midden van een sneeuwstorm, 20 mijl van nergens om het voor elkaar te krijgen, het wordt gewoon gedaan. ‘

Hier bij WHSR geloven we dat je veel kunt vertellen over een bedrijf op basis van de manier waarop ze zelfs de moeilijkste situaties behandelen.

Ik stelde Chuck enkele hardnekkige vragen, zoals wat was een moeilijke situatie met een klant en hoe loste hij deze op? Natuurlijk vroeg ik niet om specifieke namen, want het doel was simpelweg om de probleemoplossende vaardigheden achter het Kickassd-klantenserviceteam te onderzoeken.

“Ik heb er een live video van gemaakt waarin ik dezelfde plug-in heb geïnstalleerd en vervolgens de Mod Security-regel heb geactiveerd met een live log-watch …”

“Ik heb onlangs te maken gehad met een klant die constant bezig was met het activeren van onze serverbeveiliging en IP verbannen werd. Die klant was ervan overtuigd dat onze diensten offline gingen en was behoorlijk geïrriteerd. Zelfs toen ik erin slaagde het te beperken tot een bepaalde browserplug-in die ze hadden geïnstalleerd, geloofden ze me nog steeds niet. Ik heb er een live video van gemaakt waarin ik dezelfde plug-in installeerde en vervolgens de Mod Security-regel activeerde met een live log-watch in SSH op hetzelfde scherm, zodat ze konden zien dat het systeem-IP me verbood en naar de browser-plug-in refereerde. ”

‘Ze accepteerden dat en verwijderden de plug-in. Aan onze kant hebben we die specifieke regel aangepast om minder restrictief te zijn. ”

Het antwoord van Chuck is om een ​​aantal redenen indrukwekkend.

Ten eerste laat geen enkel webhostingbedrijf u doorgaan met activiteiten waardoor een IP wordt verbannen. Chuck had echter geduld met de klant. Hij deed zijn uiterste best om de klant te laten zien wat het probleem was met de plug-in. Vervolgens zocht hij een oplossing, zelfs nadat de klant de plug-in had verwijderd, zodat deze in de toekomst niet meer zou voorkomen. Dit toont de toewijding van zijn bedrijf aan klantenservice en het verbeteren van de dagelijkse interactie met klanten.

Zijn reactie was zeer respectvol voor zijn klant en legde de schuld nergens anders dan bij de instellingen en de plug-in die met elkaar in wisselwerking stonden.

De geneugten van het werken met website-eigenaren

Omdat ik de moeilijke vraag stelde hoe hij met een moeilijke situatie omging, dacht ik dat ik hem zou vragen wat het meest lonende deel van zijn werk is.

“Niet lang geleden heb ik een bedrijfswebsite naar onze servers gemigreerd. Het was voor een redelijk spraakmakend bedrijf dat extreem gevoelig was voor downtime, helaas waren hun scripts erg verouderd en lastig in de omgang. Er was behoorlijk wat PHP- en Mysql-werk voor nodig om op onze servers te kunnen werken. Alles verliep vlekkeloos en we hadden een uiterst tevreden klant. Dat was heel lonend vanwege de moeilijkheid van de migratie. ”

Nogmaals, zijn focus ligt op de klantervaring en ervoor zorgen dat de klant de service krijgt die hij nodig heeft en dat hij zijn best heeft gedaan. Dit belooft veel goeds voor dit nieuwe bedrijf. Klanten zullen veel vergeven als je ze goed behandelt.

Een ander uniek aspect van de klantenondersteuning van Kickassd ligt in hun technische ondersteuning. Chuck deelt dat uitbesteding heel gewoon is geworden en over het algemeen leidt tot een vermindering van de kwaliteit van de ondersteuning. “We weigeren dit te doen en houden de ondersteuning in eigen huis.”

Chuck is van mening dat een klein, zeer efficiënt ondersteuningsteam veel effectiever is dan een groter team dat minder efficiënt is. Ze weigeren klanten standaardantwoorden te geven.

Waarom zijn snelle servers essentieel??

De laadsnelheid van een website kan een enorme impact hebben op hoe succesvol uw website uiteindelijk is. Laadtijd is zelfs een van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op het al dan niet verlaten van een pagina. De gemiddelde gebruiker wacht slechts 6-10 seconden totdat een pagina is geladen en stuitert dan weg.

Kickassd heeft Litespeed. Chuck deelt dat Litespeed extreem snel is en zelfs bewezen is dat het veel sneller is dan Apache, Nginx voor HTTP en HTTPS.

“We gebruiken Litespeeds Lscache ook op al onze servers, wat een enorme prestatieverbetering biedt,” vertelde Chuck.

Wat betekent dit voor degenen die pakketten zoeken via Kickassd? Als u een site met veel verkeer heeft, kunt u deze op een gedeeld hostingplan plaatsen. Dit is bij veel andere providers waarschijnlijk niet mogelijk. Veel providers zouden bijvoorbeeld zo’n site met veel bezoekers dwingen om te upgraden naar een VPS, wat een stuk duurder kan zijn. Chuck wijst Litespeed aan als een van de belangrijkste redenen waarom ze de prestaties die ze leveren tegen zo’n lage prijs kunnen bieden.

Hostingplannen

Bron: Kickassd Hosting PlansBron: Kickassd Hosting Plans

Op dit moment ligt de focus van Kickassd vooral op hun shared hosting-service. Uiteindelijk zijn ze van plan Docker als een service met toegevoegde waarde aan te bieden aan hun shared hosting. Ze bieden momenteel geen VPS-hosting aan, tenzij een bestaande klant het nodig heeft of er specifiek om vraagt.

“Litespeed heeft nu een WordPress Cache Plugin die werkelijk verbluffende prestaties biedt.”

“We spelen in op WordPress-hosting en hebben een aantal wijzigingen aangebracht aan onze servers speciaal voor WordPress”, zei Chuck. “Litespeed heeft nu een WordPress Cache Plugin die werkelijk verbluffende prestaties biedt. Maar om deze plug-in te gebruiken, is aanvullende configuratie op serverniveau vereist, wat we op onze servers hebben gedaan. ”

Eerste benchmarks van Litespeeds WordPress Plugin VS WP Super-Cache. WP Super-Cache is snel, maar Litespeeds Cache WOW pic.twitter.com/eJZxWBsqqm

– ChuckC (@KickassdInc) 21 maart 2016

“We spelen in op WordPress hosting.” Chuck wijst erop dat er op dit moment maar een handvol providers zijn die de plug-in ondersteunen, maar hij verwacht dat dit zal veranderen omdat die plug-in beter presteert dan elke WordPress cache-plug-in die hij kent.

Hackers vermijden

Websites worden elke dag gehackt. WordPress-sites lijken bepaalde doelen te zijn. Ik heb persoonlijk een ervaring gehad in het verleden waarbij mijn site steeds werd gehackt ondanks firewalls, beveiligingssleutels, enz. Mijn server kon toen niet achterhalen waarom, maar ik was er vrij zeker van dat de aanvallen via het shared hostingplan kwamen zoals ik zou traceren waar het verkeer vandaan kwam en het was vaak van de root-server tijdens deze aanvallen.

Vanwege die ergernis uit mijn verleden, vraag ik de eigenaren van hostingbedrijven altijd graag hoe zij met beveiligingsproblemen omgaan. Ik vroeg Chuck naar de problemen met hacken en hoe Kickassd klanten beschermt.

“[Hacking] is een echt probleem en iets waar we redelijk goed in zijn geweest om dit te verminderen door middel van een geweldige set Mod Security-regels die we voortdurend toevoegen en wijzigen. Deze regels en onze firewalls blokkeren de meeste aanvallen op websites, waaronder WordPress. Brute force-aanvallen, bijvoorbeeld tegen de inlogpagina en xmlrpc.php, worden gedetecteerd en geblokkeerd, net als vele andere aanvallen zoals cross-site scripting-aanvallen, injecties en nog veel meer. We controleren serverlogboeken en kijken uit naar nieuwe aanvallen, zodat we onze regels daarop kunnen aanpassen. ”

Oog voor de toekomst

De Kickassd-website laat zien hoe snel het web verandert. Vanwege het snel veranderende karakter van internet beseft Kickassd hoe belangrijk het is om de vinger aan de pols te houden van toekomstige ontwikkelingen.

Zoals Chuck Charleston stelt, evolueert en verandert de technologie die betrokken is bij webhosting van zowel software als hardware voortdurend.

“Om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, kijken we heel goed wat er met technologie in de branche gebeurt.”

Chuck wijst er bijvoorbeeld op dat er in de branche een duidelijke beweging is in de richting van containertechnologie zoals Docker.

“We experimenteren momenteel met Docker-integratie, waardoor onze klanten Docker-containers rechtstreeks vanaf hun cPanel-account kunnen starten en beheren. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om nieuwe technologie aan te bieden als diensten met toegevoegde waarde. ”

Chuck Charleston vertelde dat hun doelen voor 2017 zijn om door te gaan zoals ze zijn geweest. De focus ligt niet op snelle groei en dat is maar goed ook. Een webhostingbedrijf dat langzaam groeit, heeft vaak tijd om processen op te zetten om een ​​grotere klantenlijst en meer eisen aan de server aan te kunnen. Dit betekent dat de service die u vandaag krijgt, de service is die u in de nabije toekomst waarschijnlijk kunt verwachten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me