Succes van AccuWebHosting door respons van klanten

In een branche waar de top tien hostingbedrijven ongeveer 21% van de markt beheersen, is de concurrentie hevig om klanten te werven en een voorsprong te behouden. Er zijn honderden hostingbedrijven, dus als u klantenverloop wilt voorkomen, moet u een plan hebben. AccuWebHosting (accuwebhosting.com) heeft hun bedrijf de afgelopen 16 jaar kunnen laten groeien tot een succes, dus het is een goede studie naar manieren om het verloop te verminderen en de klantrelaties te verbeteren.


Schermafbeelding van de bestemmingspagina van accuwebhostingScreenshot van AccuWebHosting.com

Rahul Vaghasia, president van The Vaghasia Group, Inc. & Oprichter AccuWebHosting

AccuWebHosting is in 2002 opgericht door Rahul Vaghasia.

Hij werd geïnspireerd om een ​​eersteklas Windows-hostingpakket te starten omdat hij op zoek was naar iets soortgelijks voor zijn eigen website en niet veel geluk had om iets te vinden dat aan zijn behoeften voldeed. Vaghasia nam wat tijd uit zijn drukke agenda om onze indringende vragen te beantwoorden over hoe hij succes vond met zijn bedrijf en nam het mee van opstarten tot wat het nu is.

Ik raakte al snel gefrustreerd omdat ik geen goede match kon vinden voor de vereisten van mijn website en besefte dat er grote behoefte was aan een online webhost die gespecialiseerd was in Windows-hosting en die in lijn lag met de behoeften en budgetten van de klant.

Het duurde niet lang voordat Vaghasia AccuWebHosting.com creëerde. Hij vertelde: “In eerste instantie wilde ik gewoon een website maken die de beste Windows-hostingoplossingen bood voor schijfruimte, bandbreedte, gebruiksvriendelijke controlepanelen, krachtige mailservers en MSSQL-databases.”

Vaghasia schrijft een groot deel van de lange levensduur van zijn bedrijf en zijn succes toe aan zijn team. Hij wijst erop dat zijn team niet alleen getalenteerd is, maar ook toegewijd en goed in samenwerken. “Ik kan veel van ons succes vanaf het begin toeschrijven aan het luisteren naar de behoeften van onze klanten en me blijven concentreren op het creëren van de juiste oplossingen voor hun website-behoeften.”

Uitdagingen overwinnen om succes te vinden

Zoals elk bedrijf heeft AccuWebHosting vanaf het begin met veel uitdagingen te maken gehad voordat het uitgroeide tot het succes dat het vandaag is met meer dan 55.000 webhostingaccounts, waarbij meer dan 15.000 van die klanten gebruikmaken van VPS-hosting. Het grootste deel van hun groei is de afgelopen tien jaar geweest.

Een opvallende uitdaging is de HELM-migratie naar Website Panel, een proces waarbij een groot aantal Windows Server 2003-clients betrokken was.

Vaghasia wijst erop dat een handmatige migratie voor hen een vervelende, kostbare en ongemakkelijke optie zou zijn geweest, dus moest AccuWebHosting een oplossing bedenken om dit proces geautomatiseerd te maken. Hij vertelde hoe toegewijd het team was om dit mogelijk te maken. “Het kostte maanden werk, maar onze interne programmeerexperts bedachten een volledig functionele, geautomatiseerde migratietool.”

Niet alleen onderzocht en testte hun technische team elke mogelijke incompatibiliteit voor de upgrade nauwgezet, maar ze werkten vervolgens één-op-één om de relevante informatie aan elke klant te communiceren. “Dit proces werd voltooid binnen een tijdlijn die onze klanten voldoende doorlooptijd gaf om hun code bij te werken en om problemen met incompatibiliteit of verouderde functies aan te pakken, zoals problemen die kunnen worden veroorzaakt door het stopzetten van FrontPage Server Extensions en ASP.Net 1.1 toepassingen. “

Hoe AccuWebHosting de afgelopen 15 jaar is gegroeid.

Hoe hun uitdagingen tot hun grootste kracht leidden

Zoals vaak gebeurt, leidde het uitzoeken van een manier om deze uitdaging te overwinnen uiteindelijk tot een deel van het succes van AccuWebHosting als hostingbedrijf. Een van de dingen die ze deden was het opzetten van een toegewijd ondersteuningsteam om klanten specifiek te helpen bij het migratieproces.

Na maanden van voorbereidend werk werd de geautomatiseerde scripttool geïmplementeerd en gebruikt om alle webcontent, databases, FTP-accounts en e-mailaccounts te migreren, inclusief wachtwoorden voor het bedieningspaneel. Het speciale technische team nam vervolgens de taak over van het voltooien van de verificatie om ervoor te zorgen dat de migratie met succes werd voltooid en om eventuele noodzakelijke problemen met klanten op te lossen.

Tegenwoordig wijst Vaghasia erop dat communicatie en coördinatie tussen teams een grote kracht van het bedrijf is. “We hebben geweldige medewerkers die zelfs bij uitdagingen optimistisch en enthousiast kunnen blijven. We werken goed samen en dat blijkt uit ons trackrecord van groei en succes. ”

Het reactievermogen van klanten is ook een sleutel tot de manier waarop ze hun klantenbestand hebben opgebouwd, evenals het analyseren van de huidige behoeften van de klant en het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor verwachte behoeften. “Ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam ontwikkelt voortdurend nieuwe, creatieve technologische oplossingen om klanten beter van dienst te zijn.”

Functies voor bedrijven van alle soorten en maten

Hoewel het bedrijf begon met een focus op gedeelde Windows-hosting, is het vandaag uitgegroeid tot het aanbieden van veel verschillende soorten hostingpakketten om aan de behoeften van een breed scala aan klanten te voldoen, evenals voor de mogelijkheid voor bedrijven om hun websites te schalen terwijl ze zie groei.

We zijn in veel gevallen meegegroeid met de behoeften en vereisten van onze klanten; het toevoegen van partnerschappen zoals de Handy Networks-familie, onderweg.

Vaghasia voegt eraan toe dat veel van hun aanbiedingen een direct resultaat zijn van verzoeken van klanten en de inspanningen van het bedrijf om de nieuwste technologieën te ontdekken om aan de huidige en toekomstige behoeften te voldoen. “Onze klanten kunnen bijvoorbeeld tegelijkertijd aan Windows- en Linux-projecten werken, dus we bieden beide – als een klant om een ​​oplossing vraagt, gaan we die voor hen bouwen of vinden”, zei hij.

Hij vertelde ook dat ze onlangs MEAN.JS-hosting hebben gelanceerd (MongoDB, ExpressJS, AngularJS en Node). Deze modules vergroten de opties die hun klanten willen en nodig hebben en zorgen voor een gemakkelijke upgrade.

Het technische team van AccuWebHosting werkt momenteel aan sjabloonupgrades voor Windows Virtual Private Server die verbeteringen bieden in de kwaliteit en efficiëntie van de functies die beschikbaar zijn voor de nieuwste besturingssystemen en hostingomgevingen.

AccuWebHosting.com Pakketdetails Windows Shared Hosting

PersonalSmall BusinessEnterprise
SSD-opslag
IIS 8-hosting
Maandelijkse kosten$ 2,99 / maand vooruitbetaald$ 5,59 / maand vooruitbetaald$ 10,59 / maand vooraf betaald

Het hoofdkantoor van AccuWebHosting bevindt zich in New Jersey in de Verenigde Staten, maar hun servers bevinden zich over de hele wereld. “Om aan individuele eisen te voldoen, bieden we 24/7 klantenondersteuning met behulp van online chats en telefonische vertegenwoordigers die uw vragen snel kunnen beantwoorden – en u zult met een ECHT persoon spreken wanneer u belt.”

Advies voor andere startups

Ik neem altijd graag de tijd om de hersenen van geïnterviewden te kiezen en uit te zoeken welk advies ze onze lezers willen geven. Vaglasia stelde niet teleur en bood een goed advies voor eigenaren van startups.

Verspil geen tijd meer aan het beheer van SEO! Richt u in plaats daarvan op de behoeften van uw klanten en de winstgevendheid van uw bedrijf; verbetering van service en interne efficiëntie.

Vaglasia deelde wat persoonlijk voor hem bij AccuWebHosting. Hij benadrukte dat geduld en doorzettingsvermogen belangrijk zijn voor een startup. “Kleine bedrijven die nieuw zijn of willen groeien, moeten hun tijd en inspanningen gericht houden op het verbeteren van hun producten en diensten door te luisteren naar wat klanten willen en nodig hebben,” vertelde hij.

Hij adviseerde ook dat bedrijven de trends voortdurend moeten analyseren en de vragen van klanten moeten onderzoeken om erachter te komen wat uw bedrijf zou moeten stimuleren. “Gebruik uw website om te reageren op de behoeften en eisen van klanten, in plaats van u te concentreren op SEO. Dat is wat we doen. ‘

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me