Web Host Interview: oprichter van Arvixe Hosting, Arvand Sabetian

Arvand Sabetian, oprichter en CEO van Arvixe Hosting, landde in 2002 en 2003 gedurende twee opeenvolgende jaren Inc. 30 onder de 30 jaar.


Volgens een artikel over Inc startte Sabetian voor het eerst zijn bedrijf – Arvixe na zijn junior jaar van de middelbare school. Hij wilde zijn bedrijf niet opgeven toen hij begon met studeren; Dus wat, dus hij overtuigde een paar vrienden om hem te helpen het draaiende te houden terwijl ze hun diploma behaalden. In 2008 studeerde de jonge ondernemer af met een diploma burgerlijk ingenieur en tegelijkertijd bracht zijn bedrijf Arvixe jaarlijks ongeveer $ 150.000 winst op. Hij besloot Arvixe nog een jaar te geven … en de rest is geschiedenis.

Tegenwoordig is Arvixe uitgegroeid van een eenmanszaak tot een bedrijf dat meerdere miljoenen verdient. Het bedrijf blijft particulier bezit en is gevestigd in San Luis Obispo, CA. Wat voor mij het meest interessant is aan Arvixe, is dat hoewel het bedrijf meer dan 100 werknemers heeft, het geen hoofdkantoor heeft. Ja – je leest het goed. Alle 130 medewerkers van het bedrijf werken op afstand vanaf hun eigen locatie. Verbazingwekkend, niet? Laten we vandaag onze eervolle gast verwelkomen – Arvand Sabetian, en meer te weten komen in het interview van vandaag.

Voor zaken & Web hosting

Mijnheer Sabetian, welkom en gefeliciteerd met het maken van Inc 5000 voor drie opeenvolgende jaren in 2011, 2012 en 2013. Het is een grote eer om u hier vandaag als onze interviewgast te hebben. Arvixe groeide van het jaar 2009 tot 2012 bijna achtvoudig in omzet. Vertel ons wat het geheim is van het succes van het bedrijf?

sebatian

Het leveren van kant-en-klare webhostingoplossingen zonder een onzinnige benadering om zowel kwaliteit als betaalbaarheid te combineren die momenteel ongeëvenaard is in onze branche.

Onze plannen zijn uniek omdat ze inspelen op de grootste subset van technologieën die nodig zijn voor de meest populaire open source-applicaties van vandaag. Daarom is de kans groot dat we, ongeacht de toepassing die u voor uw website kiest, een plan hebben dat dit ondersteunt.

Wat kunnen we meer weten over de activiteiten van Arvixe?

Arvixe is momenteel een bedrijf van $ 12 miljoen met ~ 130 medewerkers die allemaal op afstand over de hele wereld werken. Meer dan de helft van onze medewerkers woont en werkt vanuit de Verenigde Staten en Europa. We hosten momenteel meer dan 250.000 domeinen op onze gedeelde, reseller- en vps / dedicated / cloud-platforms.

Hoewel we zijn gegroeid van het aanbieden van enkele van het hoogste serviceniveau in de shared hosting-industrie (Linux en vervolgens Windows), komt bijna 25% van onze huidige inkomsten uit onze VPS / Cloud-oplossingen. Ons doel is om dit aspect van ons bedrijf verder te laten groeien, aangezien we een grotere reeks producten tegen verschillende prijspunten aanbieden om zowel beginnende als gevorderde gebruikers te bedienen die hun eigen omgeving willen hosten.

Het is verbazingwekkend om te zien hoe de zaken voor Arvixe samenwerken wanneer bijna al uw medewerkers op afstand werken. U noemde verschillende hostingaanbiedingen die bij Arvixe worden aangeboden – waarvan ik denk dat sommige lezers geïnteresseerd zijn om meer te weten te komen. Kunt u alstublieft elk van de hostingpakketten van Arvixe en het beoogde publiek voorstellen??

Zeker. In het kort –

  • Persoonlijke klasse – gericht op gebruikers met een laag verbruik, persoonlijke en kleine bedrijven die een snelle oplossing nodig hebben om hun websites online te zetten.
  • Business Class – Hoewel het nog steeds gedeelde hosting is, bevatten zakelijke servers 1 / 4e zoveel klanten als onze PersonalClass. Gebruikers op deze servers krijgen meer bronnen toegewezen en servers presteren vaak met een hogere betrouwbaarheid en prestatieniveaus dan onze PersonalClass-plannen.
  • Resellerklasse – Reseller-abonnementen waarmee klanten zelf verschillende shared hosting-abonnementen kunnen maken. Hierdoor kan de reseller de klant rechtstreeks factureren en zijn klanten eenvoudig een aangepast abonnement en account aanbieden binnen de hun toegewezen limieten.
  • VPS-klasse / Cloud-klasse – Onze plannen van de volgende generatie die gebruikmaken van Hyper-V-virtualisatie om goedkope kant-en-klare speciale omgevingen te bieden met vooraf geladen software om zowel beginnende als gevorderde gebruikers snel op weg te helpen. Onze filosofie was dat u met onze VPS de prestaties krijgt die u zou krijgen met geavanceerde VM / Cloud-services terwijl u het beheer en de software beschikbaar heeft om u te helpen uw VM gemakkelijk te bedienen.
  • Toegewijde klasse – Over het algemeen gebruikt door geavanceerde gebruikers en zakelijke klanten die een specifieke architectuur nodig hebben en ons verkoopteam kan helpen bij het samenstellen van een oplossing.

Arvixe's gedeelde webhostingdeal - vanaf $ 4 / maandArvixe’s gedeelde webhostingdeal – vanaf $ 4 / maand

Op persoonlijke achtergrond & Leven

Ik begrijp dat je een student civiele techniek was. Maar hier ben je, voor jezelf een multi-miljoenen IT-bedrijf runnen. Wat is jouw verhaal hierachter? Hoe is Arvixe in de eerste plaats begonnen?

Ik deed webdesignwerk voor klanten in de omgeving en besloot hen te helpen met hosting. Met een sterke computer- en informatica-achtergrond pre-college, kon ik de basis leren en snel naar een van mijn eigen servers gaan terwijl mijn klantenbestand in de eerste 6 maanden groeide.

De 4 jaar die volgden, kenden een trage groei omdat ik verdeeld was tussen Arvixe en school. Na mijn afstuderen heb ik ongeveer 4 maanden doorgebracht en de website opnieuw gedaan en ons partnerprogramma geïnitieerd. Bovendien heb ik een aantal open source-partnerschappen opgezet die onze groei in 2009 tot op heden hebben gestimuleerd.

Hoe is het om een ​​snelgroeiend, wereldwijd bedrijf als Arvixe te bezitten en te runnen? 

Ik ben vrij praktisch, dus ik werk dagelijks met veel verschillende managers om hen te helpen met hun dagelijkse activiteiten. Omdat we een bedrijf op afstand zijn, kan ik efficiënt communiceren en mogelijk op een bepaalde dag verschillende problemen oplossen.

Uiteindelijk weten we bij Arvixe hoe we hier zijn gekomen. Het was door een kwaliteitsproduct te leveren met goede ondersteunende diensten. Elk groeiend bedrijf heeft uitdagingen en problemen die moeten worden opgelost. We houden echter het bovenstaande in gedachten en blijven ervoor zorgen dat elke stap die we maken, is gericht op een product van hoge kwaliteit en voorbeeldige ondersteunende diensten.

Ergens naar uitkijken & Mening

We hebben de afgelopen jaren nogal wat grote overnames en fusies gezien – miljoenen, zo niet miljarden, werden gedaan door de oprichters van hostingbedrijven. Wat denk je hiervan? Verkoopt of koopt andere bedrijven als onderdeel van het uitbreidingsplan van Arvixe in de komende 18 maanden?

Consolidatie maakt deel uit van elke branche. We hebben het geluk groot genoeg te zijn om te kunnen concurreren met grotere bedrijven op het gebied van marketing en we hebben creatieve marketingstrategieën kunnen gebruiken om niches te vinden in de huidige markt die de grotere bedrijven hebben gemist.

Ons doel is om te blijven innoveren om organisch te groeien, terwijl we elke gelegenheid aangrijpen om gezonde klantenbasis te verwerven die logisch is binnen onze groeistrategie. We hebben in de loop der jaren kleine klantenbasis verworven en zullen dit blijven doen wanneer de mogelijkheid zich voordoet.

Laatste vraag. Wat is volgens u een goede hostingservice? Wat zijn enkele van de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van een webhost?

Voor mij zijn de 3 belangrijkste aspecten –

  1. Turn-key – Het hostingaccount moet gemakkelijk en snel te gebruiken zijn. Hoewel dit afhankelijk is van de expertise van de gebruiker, heeft een semi-gevorderde gebruiker slechts een paar minuten nodig om aan de slag te gaan met een van onze producten, terwijl de meeste daarvan direct via het winkelwagentje worden geleverd..
  2. Kwaliteit – Bij webhosting verwijst kwaliteitsproduct naar betrouwbaarheid en prestaties. We gebruiken veel technologieën om ervoor te zorgen dat we waar mogelijk de hoogste betrouwbaarheid en prestaties blijven leveren. Hoewel shared hosting altijd problemen kan hebben, zorgt onze technologie ervoor dat onze klanten het minste aantal problemen hebben dan de meeste aanbieders op de markt.
  3. Ondersteuning – Naarmate we zijn gegroeid, zijn we vandaag van dienstverlening aan honderden klanten naar bijna honderdduizend unieke klanten gegaan. Dit betekent dat we duizenden aanvragen per dag afhandelen. Ons doel is om altijd te innoveren en systemen te bouwen om dergelijke verzoeken niet alleen goed af te handelen, maar ook om ervoor te zorgen dat we het beter doen dan de concurrentie.

Dat is alles. Nogmaals bedankt voor je tijd. Is er nog iets toe te voegen voordat we dit interview beëindigen?

Nee, bedankt voor je tijd.

Kom meer te weten

U kunt verbinding maken met Sabetian en het team op Facebook, Twitter en Google+. Arvixe Hosting staat momenteel in onze trackinglijst. Je kunt mijn recensie hier lezen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me