Web Host Interview: Q&A met Jonathan Gafill, CEO van CloudAccess.net

De meeste Joomla! gebruikers zijn geen onbekende in de naam CloudAcccess.net.


CloudAccess.net, met hoofdkantoor in Traverse City, Michigan, is de officiële hostingpartner voor Joomla! sinds 2010. Elke maand melden meer dan 30.000 nieuwe gebruikers zich aan voor hun diensten op CloudAcccess.net – wat, als je de wiskunde doet, dat zijn meer dan 800 nieuwe Joomla! demo-gebruikers dagelijks.

Op dit moment van schrijven werkt CloudAcccess.net als een Platform as a Service-bedrijf dat zowel Joomla! en WordPress content management systeem. In april 2014 trad Jonathan James Gafill op en vervulde hij de functie van Gary Jay Brooks als CEO van CloudAccess.net. Met de hulp van Saurabh Shah kon ik in het drukke schema van Jonathan Gafill persen voor een online interview om te praten over het bedrijf en zijn nieuwe rol in het bedrijf.

Zonder verdere vertraging, hier is de Q&Een sessie.

Introductie: CloudAccess.net, The Company

Hallo Jonathan, ik ben vereerd om je vandaag op WHSR te hebben. Laten we beginnen met een introductie, zullen we?

CloudAccess.net werd voor het eerst opgericht als een webdesign- en adviesbureau genaamd Michigan Media, maar nu is het een van de meest erkende namen in Joomla! hosting. Kun je ons meer vertellen over het verhaal achter het succes van het bedrijf?

jonathan cloudaccessJonathan James Gafill – CEO van CloudAccess.net

Gary Brooks was het brein en de kracht achter het hele gebeuren. Hij begon met Joomla tijdens het ontwikkelen van sites onder de naam Michigan Media.

Gedurende deze tijd zag hij de mogelijkheid om het vorige Joomla-demoprogramma te verbeteren en zette hij zijn visie voort terwijl hij onderweg enkele grote hindernissen overwon. Hij veranderde een demo van 30 minuten van Joomla in een proefperiode van 30 dagen met een reeks ondersteunende systemen om ervoor te zorgen dat nieuwe gebruikers vertrouwd raakten met Joomla. CloudAccess.net heeft met succes grote sprongen gemaakt, grotendeels dankzij Gary’s visie en vastberadenheid. Daarvoor prijzen we hem allemaal. Ik had het geluk dat het stokje aan mij werd overgedragen toen Gary besloot af te treden als CEO.

Gefeliciteerd met uw promotie tot CEO. Hoe is het om een ​​snelgroeiend, wereldwijd bedrijf als CloudAccess.net te runnen – hoe ziet uw typische werkdag eruit??

Het is een eer en ik voel me bevoorrecht hier deel van uit te maken. We hebben een geweldige cultuur opgebouwd rond CloudAccess.net en het is een genot om elke dag aan het werk te gaan.

Mijn typische dag begint met een fietstocht naar het kantoor rond 8 uur ‘s ochtends (als het niet sneeuwt). Ik ben een groot voorstander van de nul-inbox-filosofie, dus ik kan meestal meteen in een divers assortiment van dagelijkse taken en vergaderingen springen. Elke dag komt met zijn eigen set nieuwe uitdagingen, en ik zie ze allemaal als een kans om te verbeteren en te groeien. Over het algemeen neem ik deel aan een paar tafelvoetbalgevechten (tafelvoetbal voor onze EU-lezers) en oefen ik van tijd tot tijd mijn putt-putt- of dart-werpvaardigheden. Als ik het gevoel heb dat ik een goede werkdag heb volbracht, rijd ik naar huis om te knutselen in mijn gekke wetenschapperlaag.

Het Platform as a Service-bedrijf

CloudAccess.net onderscheidt zich als de enige hostingpartner met Joomla! al meer dan 4 jaar en dat zegt veel over uw team en het bedrijf. Wat zijn volgens u de geheimen van het succes van CloudAccess.net?

Bedankt voor de vriendelijke woorden. Ons succes kan naar mijn mening aan twee dingen worden toegeschreven: ten eerste hebben we een uitzonderlijk team bij elkaar gebracht. Ten tweede hebben we ons team naar uitzonderlijke doelen geleid. We passen ons aan bij elk succes en elke mislukking en leren voortdurend hoe we gezamenlijk een nog beter bedrijf kunnen worden. Het geheim is om samen te werken op een manier die continu verbetering mogelijk maakt.

Jonathan, vóór 2014 was CloudAccess.net gespecialiseerd in Joomla! alleen hosting. Hoe heeft dit het bedrijf op CloudAccess.net beïnvloed?

In het begin was Joomla onze primaire focus. We renden ermee en hielden ons stevig vast terwijl het bedrijf omhoog schoot. Onderweg wilden onze klanten hun WordPress-sites kunnen beheren in ons Cloud Control Panel (CCP), en ze wilden dat ons superieure ondersteuningsteam achter hen stond tijdens het bouwen. Sindsdien hebben we WordPress geïntroduceerd als een volledig geïntegreerd productaanbod op ons hele platform. Hoewel we altijd een Joomla-winkel zullen blijven, merken we dat er vraag is naar variatie … en mensen houden gewoon van onze bedieningspanelen en ons team.

CloudAccess.net WordPress-hostingplannenCloudAccess.net WordPress-hostingplannen

Goed om te weten dat CloudAccess.net nu WordPress-hosting biedt. Maar laten we wat meer praten over de samenwerking van het bedrijf met Joomla! – Ik begrijp dat het bedrijf bijna 1.000 nieuwe Joomla! sites elke dag. Wat is de grootste uitdaging om een ​​webhost te runnen met zo’n hoge doorlooptijd?

We hebben elke dag een groot aantal demo’s. In eerste instantie was de uitdaging het bouwen van de systemen om dit soort schaalvergroting mogelijk te maken. Dan was er de uitdaging om de interactie met al deze gebruikers af te handelen, vooral als je bedenkt dat we een niveau van ondersteuning bieden voor de demo-clients die verder gaan dan wat de meeste hostingproviders aan hun betaalde klanten geven! In de afgelopen jaren zijn we gewend geraakt aan de belasting en hebben we automatisering en systemen gebouwd om de pijnpunten te helpen … nu gaan we aan andere uitdagingen werken.

Joomla! en CloudAccess.net

Wat zijn enkele voordelen van het gebruik van Joomla! voor een zakelijke site?

Twee woorden: Open Source.

Buiten dat denk ik dat het de perfecte mix is ​​van ‘gemakkelijk’ en ‘veelzijdig’. Laten we eerlijk zijn, een klein / middelgroot bedrijf heeft prikkels om hun site in eigen beheer te bouwen en te beheren als ze dit goed kunnen uitvoeren. Joomla blinkt uit in dit scenario, en meer nog als het bedrijf een team heeft dat van tijd tot tijd begeleiding en hulp biedt. Dat is waar CloudAccess.net binnenkomt. We bieden een platform, intuïtieve bedieningspanelen en een team dat ervoor zorgt dat het bedrijf succesvol is in het gebruik van Joomla en andere applicaties zoals WordPress.

“Ik wil CloudAccess.net uitproberen, maar het lijkt te ingewikkeld / te veel gedoe / ik ben niet goed in Joomla / etc”. Wat zou je zeggen tegen mensen die niet zeker zijn over CloudAccess.net?

Het klopt dat sommige mensen twijfelen aan hun vermogen om nieuwe dingen te leren, vooral in de wereld van technologie.

In dit geval komen we veel mensen tegen die het gevoel hebben dat ze “niet-techneuten” zijn. We omarmen deze mensen en begeleiden ze terwijl ze leren. Na verloop van tijd zien we dezelfde zelfbenoemde ‘niet-techneuten’ zich omdraaien en prachtige sites bouwen voor zichzelf, hun vrienden en hun familieleden. En het is niet omdat Joomla extreem gemakkelijk te gebruiken is … het is omdat ze weten dat ze op CloudAccess.net kunnen rekenen om hen te begeleiden met live webinars, tutorials en praktische hulp.

CloudAccess.net Future Plans and Beyond

Jonathan, we hebben de afgelopen jaren nogal wat grote overnames en fusies gezien – miljoenen, zo niet miljarden, werden gedaan door de oprichters van hostingbedrijven. Wat denk je hiervan? Verkoopt uit of koopt andere bedrijven aan in het plan van CloudAccess.net in de komende 18 maanden?

Gary Brooks is onze eigenaar gebleven, maar hij heeft bekend gemaakt dat hij plannen heeft om het bedrijf te verkopen als de situatie goed is.

We zijn bezig met een serieuze innovatie … dingen die niemand anders doet. Na het gebruik van ons Cloud Control Panel herhalen klanten dat cPanel in de geschiedenisboeken thuishoort. We hebben een goed doordachte infrastructuur en ons klantenbestand groeit snel. Bovendien hebben we een ongeëvenaard team opgebouwd. Dit staat gelijk aan een waardevol bedrijf dat alleen maar waardevoller wordt naarmate de tijd vordert. Het is moeilijk om de toekomst te voorspellen, maar we zijn allemaal enthousiast over wat komen gaat.

Dat is alles voor mijn vragen, heel erg bedankt voor je tijd. Is er nog iets dat u wilt toevoegen voordat we deze Q beëindigen&Een sessie?

Bedankt dat ik mocht komen! J

Meer willen?

toegang tot de cloud

U kunt verbinding maken met CloudAccess.net op:

  • Twitter: https://twitter.com/cloudaccess
  • Google+: https://plus.google.com/108716495886729484756/
  • YouTube: http://www.youtube.com/user/cloudaccess
  • FaceBook: https://www.facebook.com/cloudaccess

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me