Web Host Interview: Q&A met SiteGround CEO Tenko Nikolov

Ik heb altijd al meer hostingbedrijven willen testen en ze willen beoordelen op Web Hosting Secret Revealed (WHSR). Hoewel ik er al meer dan een dozijn heb beoordeeld *, is er nog steeds een lange lijst met andere webhosts die ik wil uitproberen.


SiteGround (http://www.siteground.com) – een naam die je vaak tegenkomt op verschillende fora van webmasters – is een van de namen bovenaan de lijst. Met de hulp van Svetla Angova, het marketingpersoneel van Site Ground, kon ik me wurmen bij de CEO van Site Ground, het drukke schema van Tenko Nikolov, voor een online interview. Het bedrijf heeft vorige week een jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek afgerond, dus er zijn genoeg gespreksonderwerpen.

* Updates: hier is mijn diepgaande SiteGround-recensie, voor het eerst gepubliceerd in 2014 en elke twee maanden bijgewerkt. 

Zonder meer leesruimte te verspillen, hier is de Q&EEN.

Introductie: SiteGround, The Company

tenko
Hallo Tenko, ik begrijp dat je eerst rechtenstudent was, maar nu leid je een op technologie gebaseerd bedrijf. Wat is het verhaal hierachter?

Nou, ik kom uit een familie met een lange traditie in het beoefenen van rechten.

Mijn hart lag echter bij technologie sinds ik op de middelbare school zat. Zodra ik tijdens mijn tweede jaar op de rechtenstudie parttime in SiteGround begon te werken, voelde ik dat mijn toekomst niet op het gebied van rechten lag.

Dat is interessant. Wat kunt u ons nog meer vertellen over de activiteiten van SiteGround voor vandaag? 

Momenteel hosten we bijna 250.000 domeinnamen. Er werken 120 mensen voor SiteGround en we hebben servers in 3 datacenters over de hele wereld: de VS, Europa en Singapore. Wat onze doelgroep betreft, leken we aanvankelijk meer nieuwe starters op het webtype klanten aan te trekken. Nou, er waren echt meer mensen die net 10 jaar geleden op internet begonnen.

We hebben onze inspanningen echter geleidelijk verschoven naar meer geavanceerde gebruikers. Vooral na de aanzienlijke re-branding die we vorig jaar hebben geïmplementeerd, was er een serieuze groei in het aantal webprofessionals, die websites bouwen en onderhouden voor de kost en voor onze service kiezen. We ontwikkelden een sterk geoptimaliseerde service voor Joomla- en WordPress-gebruikers, waardoor veel fans van deze twee applicaties onze klanten werden.

Op SiteGround Hosting

SiteGround is op veel manieren anders dan de rest. Sommige serverfuncties (bijv, SuperCacher en vooraf geïnstalleerde GIT) aangeboden worden niet vaak gezien in de plannen van anderen. Wat kunnen we hier meer over weten?

Ik denk dat wat onze hostingplannen anders maakt niet de enige software of het beleid is dat we introduceren, maar het feit dat de meeste dingen die we doen gebaseerd zijn op een unieke filosofie. Deze filosofie is dat we altijd proberen nieuwe en unieke oplossingen te bedenken, in plaats van te vertrouwen op de massaal beschikbare.

De SuperCacher (leer hoe het werkt) is een goed voorbeeld. Het is een tool waarmee onze klanten kunnen profiteren van meerdere technologieën voor snelheidsoptimalisatie, zoals Varnish en Memcached. Het unieke is dat wij de eersten waren die Memcached implementeerden in een shared serveromgeving. De GIT-integratie is ook uniek beschikbaar gemaakt op onze servers, met het gebruiksgemak in gedachten.

Beveiliging is altijd een groot probleem voor webmasters en bloggers. Wat kunt u nog meer vertellen over uw beveiligingsteam? En, hoe werkt het team samen?

Er zijn twee ingrediënten die ons beveiligingsteam zo succesvol maken.

Ten eerste zijn ze altijd op hun hoede. We controleren meerdere informatiebronnen op allerlei kwetsbaarheden en exploits die van invloed kunnen zijn op onze servers en klanten. Op deze manier weten we als een van de eersten kennis te nemen van bedreigingen. Ten tweede zijn ze ongelooflijk creatief in het oplossen van problemen – wat betekent dat zodra ze een probleem ontdekken, ze hun expertise gebruiken om zelfstandig een originele oplossing te vinden. Deze aanpak is veel sneller dan de branchepraktijk waar het beveiligingsteam wacht tot iemand anders het probleem oplost en vervolgens een pasklare oplossing toepast. Afgezien van hun verantwoordelijkheid om voortdurend te controleren op actuele problemen en deze op te lossen, werkt het beveiligingsteam voortdurend aan projecten om onze veiligheid te vergroten, niet als reactie op een bestaand probleem, maar als een preventie voor toekomstige problemen.

On SiteGround Klanttevredenheid

Ik geloof dat u het resultaat van het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek van het bedrijf al bij de hand heeft. Kunt u ons er meer over vertellen? En wat zijn volgens u enkele van de gebieden die in 2014 moeten worden verbeterd?

De resultaten van de enquête overtroffen echt mijn verwachtingen.

Dit is het tweede jaar dat we onze klanten op zo’n grote schaal naar hun mening vragen. Ik was een beetje bang dat het na de uitstekende resultaten die we vorig jaar zagen, moeilijk zal zijn om betere feedback te krijgen. We zijn er echter niet alleen in geslaagd om de extreem hoge tevredenheidscijfers te behouden (meer dan 95% op alle aspecten, inclusief ondersteuning, snelheid, beveiliging en up-time), maar we hebben ook een verandering in het perspectief van onze klanten bereikt door onze sterke punten beter te communiceren, dat was een probleem dat we vorig jaar hebben geïdentificeerd. U kunt de volledige resultaten zien in onze blog.

Als het gaat om de uitdagingen voor volgend jaar, hebben we enkele ideeën in gedachten om ons resellerprogramma opnieuw te lanceren. Om deze reden waren we geïnteresseerd in de feedback van onze huidige resellerklanten. We hebben ook de groeiende markt voor cloudservices bekeken als een gebied met een groot potentieel voor ons dat we van plan zijn verder te verkennen.

SiteGround klantenonderzoek resulteert in één oogopslag

siteground klantonderzoek 1 siteground klantonderzoek 2 siteground klantonderzoek 3

SiteGround Toekomstplannen en meer

We hebben de afgelopen jaren nogal wat grote overnames en fusies gezien – miljoenen, zo niet miljarden, werden gemaakt door oprichters van hostingbedrijven. Wat vind je hiervan? Verkoopt of koopt andere bedrijven als onderdeel van het uitbreidingsplan van Site Ground in de komende 18 maanden?

SiteGround is altijd een beetje anders geweest dan de typische start-up mentaliteit.

Dit alles hebben we niet gecreëerd, met als doel het te verkopen.

Persoonlijk ben ik betrokken bij het creëren en ontwikkelen van een cool, innovatief en perfect zelfvoorzienend bedrijf. Wat betreft het kopen van andere bedrijven, dit is absoluut een mogelijke manier om te groeien. Technologiebedrijven die al hoogwaardige diensten hebben ontwikkeld, die wij nuttig achten, zijn op dit moment voor mij interessanter dan bedrijven in de hostingsector zelf.

Dat is alles voor mijn vragen. Bedankt! 

Wil meer op SiteGround?

siteground

U kunt SiteGround hier online bezoeken – https://www.siteground.com; en volg het bedrijf op alle grote socialemediaplatforms – Twitter en Facebook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map