10 sätt att skydda ditt företag från en dålig webbhotell

En pålitlig webbhotell håller din webbplats igång (tillgänglig för kunder) konsekvent med minimal driftstopp; en dålig webbhotell kan å andra sidan vara skadligt för din framgång genom att hylsa trafik, för att inte tala om din SEO-ranking.


Som smart affärsägare måste du vara medveten om att även de bästa webbhotellleverantörerna kan förvandlas till dåliga värdar (eller som värst – slutade att gå ut och “försvinna”) en dag.

För dig som driver ett företag online – det är nödvändigt att sätta upp en viss försvarsnivå och skydda dig från din egen webbhotell.

Här är mina idéer om hur man gör det. 

1. Registrera din domän hos en annan part

Många värdföretag erbjuder nu en gratis domänregistrering med köp av ett värdpaket. Det kan dock vara smart att spendera en extra $ 10- $ 15 och registrera din primära domän hos en annan registrator.

Jag brukar använda den fria domänen för mina sekundära webbplatser, som jag använder för värdtest eller SEO-experiment. På så sätt, om domänen knyts till det värdföretaget och jag vill byta, har jag inte tappat otaliga arbetstimmar på en webbplats jag har byggt trafik för.

Jag använder NameCheap för att köpa alla mina nya domäner nuförtiden – Priserna är billiga och deras plattform är enkel att använda.

Det är mycket lättare att flytta till ett nytt värdföretag när du registrerar din domän hos en annan part. I annat fall måste du vänta på att ditt värdföretag släpper din domän. Det kan bli svårt eftersom de också tappar din webbhotell.

Om du redan har registrerat din domän hos ditt värdföretag ska du inte få panik. Du kan fortfarande enkelt överföra det till en tredjepartsregistrator.

Dricks – Lista över värdföretag som accepterar PayPal-betalning.

3. Håll fast vid en värdleverantör med en lång provperiod

Garantier är en signal om att du kan lita på det företaget mer än ett som inte står bakom dess tjänst. En lång provperiod visar att värdföretaget är säker på kvaliteten på den tjänst de har att erbjuda.

(Detta förklarar varför försöksperioden visas i vår stora värdgranskningstabell.)

Webbhotellleverantörer bör erbjuda minst en månad, men det finns några som erbjuder en ännu längre provperiod.

Några av de bästa värdarna som jag har försökt tidigare erbjuder den längsta hela återbetalningsperioden.

  • InMotion Hosting – 90 dagar
  • Hostgator – 45 dagar
  • SiteGround – 45 dagar
  • Hostinger – 30 dagar
  • BlueHost – 30 dagar
  • A2 Hosting – När som helst

Vissa företag erbjuder “När som helst pengar tillbaka-garanti” – det betyder att du kan avbryta ditt värdkonto och be om återbetalning när som helst under prenumerationen. Låt oss säga att du betalar för ett års tjänst, men efter 90 dagar är du verkligen missnöjd med värdföretagets kvalitet. Med en återbetalningsgaranti när som helst kan du begära återbetalning och avbryta resten av tiden på ditt konto.

Dricks – Gratis verktyg för att spåra serverupptid: Uptime Robot, Host Tracker och Pingdom. Gratis verktyg för att mäta webbplatsens hastighet: Bitcatcha, GtMetrix och UpTrends. Läs också min detaljguide om hur du spårar värdens upptid effektivt.

8. Uppdatera ditt lösenord regelbundet

Hackare blir allt smartare, så det räcker inte bara för att sätta stark säkerhet på plats.

Ett scenario (som hände i verkligheten) kan vara om någon som arbetar för ett värdföretag lämnar dåliga villkor och tar kunddata. Den personen har nu lösenordet till din webbplats. Han kan sälja det eller använda det själv.

Dricks – Detalj steg-för-steg-guide jag skrev om att migrera en webbhotell. Och här är listan över 10 värdföretag som jag rekommenderar.

10. Förstå dina webbplatsbehov

Typer av olika webbhotelltjänster.

Att veta vad dina faktiska behov hjälper till att rensa rökskärmarna (marknadsföring av söta prat) och får dig till kärnan i kvaliteten och värdet som värdföretag erbjuder.

Till exempel – om du behöver delad hosting just nu men troligen behöver en VPS senare; då bör du undvika värdföretag som bara erbjuder delad webbhotell.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me