Tre enkla sätt att skapa en webbplats: Steg-för-steg-nybörjarguide

Att skapa en webbplats är superlätt under 2020.


Du behöver inte vara en teknisk nörd eller programmerare.

Följ rätt metod. Välj rätt plattformar. Använd rätt verktyg. Du kommer att bli 100% bra.

Jag hade noll kunskap om webbutveckling när jag började min online-verksamhet 2004. Jag anlitade inte en webbutvecklare förrän elva år senare. Och jag gjorde det okej.

Idag – vi har innovativa utvecklingsverktyg och bättre webbpubliceringsplattformar.

Tre enkla sätt att skapa en webbplats:

Läs också – Domännamn för dummies.

2- Köp en webbhotell

En webbhotell är en stor dator (aka, server) som lagrar dina webbplatser. Vissa gigantiska företag – som Amazon, IBM och FB, äger och hanterar sina webbservrar; andra företag hyr helt enkelt sina servrar från en webbhotell (vilket är mycket billigare och enklare).

Obs: Hoppa över det här steget om du väljer en webbplatsbyggare för att skapa din webbplats ().

Webbhotell

Några nybörjningsvänliga värdtjänster att kolla in.

Web HostSignupRemarks
A2 Hosting$ 4,90 / moSnabb webbhotell, nybörjare vänlig.
Bluehost$ 3,95 / moBilligt registreringspris, nybörjare vänligt.
Hostgator Cloud$ 8,95 / moRimligt pris, pålitlig server.
Hostpapa$ 3,36 / moMiljövänlig webbhotell, exklusiv rabatt.
InMotion Hosting$ 3.49 / moBilligt registreringspris, pålitlig server.
Siteground$ 5,95 / moBransch # 1 livechatsupport, solid webbhotell.

FTC-avslöjande

WHSR får remissavgifter från några av de företag som nämns i denna artikel. Det kräver mycket ansträngning och pengar för att skapa användbart innehåll som detta – ditt stöd är mycket uppskattat.

När du har ditt domännamn och webbhotell på plats är det dags att rulla upp ärmarna och börja skapa!

Metod # 1: Skapa en webbplats från grunden

Erforderliga färdigheter & Verktyg

 • Knwoledge: Grundläggande drift av dator och internet; HTML, CSS och PHP (inte obligatoriskt men bättre om du känner till grunderna)
 • Verktyg: WordPress, Joomla och Drupal

Ett CMS eller ett innehållshanteringssystem är byggt så taktiskt att det passar nybörjare för första dagen på jobbet för erfarna webbutvecklare.

Det är ett program som gör det enkelt att skapa och hantera onlineinnehåll. De flesta av dem är öppen källkod och gratis att använda.

Om du känner till grunderna i HTML, CSS eller PHP är det fördelaktigt för dig. Det är inte ett stort problem om du inte vet det eftersom dessa plattformar är väldigt intuitiva. Här är de tre bästa valen av CMS-plattformar som du kan välja efter ditt behov.

Snabba jämförelser

FeaturesWordPressJoomlaDrupal
KostaFriFriFri
Användande311.682 miljoner26.474 miljoner31 216 miljoner
Gratis teman4000+1000+2000+
Gratis plugins45 tusen+7000+34 tusen+

Fördelar

 • Mycket flexibel och anpassningsbar
 • Lätt att använda,
 • Massor av inlärningsresurser,
 • Utmärkt gemenskap & Stöd

Läs mer

 • Vi talar om att bygga en blogg från början med WordPress i den här guiden.
 • Du kan prova detta CMS gratis på WordPress.com; eller ladda ner CMS från WordPress.org.
 • Se en lista med 30 fantastiska webbplatser som drivs av WordPress.
 • För dig som är redo att hoppa in, här är de bästa WordPress-värdföretag som vi rekommenderar.
 • Webbplatser skapade med WordPress: Forbes, Tech Crunch, Sony

Joomla

Joomla liknar WordPress på många sätt. Det är också lätt att använda, enkelt att installera och kan enkelt utökas med hjälp av modulermotsvarigheten till WordPress-plugins. Som ett resultat är det de näst bästa alternativen för nybörjare.

Nybörjare kan dock bli mer skrämda att utforska Joomla på grund av antalet tillgängliga alternativ. Förutom den vänstra menyn finns det också en meny i den övre fältet höger ovanför logotypen “Kontrollpanelen”. För att undvika förvirring, kom ihåg att vissa av objekten från vänstra och övre fältmenyerna liknar, inklusive “Innehåll”, “Användare” och “Tillägg.”

Precis som WordPress har Joomla några stilar och mallar som snabbt kan ge din webbplats ett distinkt utseende. Men av alla tre innehållshanteringssystem erbjuder Joomla den enklaste lösningen när det gäller att skapa ett socialt nätverk. Med plattformar som EasySocial och JomSocial är du bara några minuter från din egen webbplats för socialt nätverk.

Inuti Joomla-systemet. Inuti Joomla-systemet.

Nackdelar

 • Moduler är svåra att underhålla
 • Mellanjord CMS – Inte lika lätt som WordPress, inte så avancerat som Drupal

Fördelar

 • Lätt att lära
 • Stor hjälpportal
 • Uppdateringar integreras sömlöst
 • Fler inbyggda alternativ

Mer information

 • Ladda ner och prova Drupal gratis här.
 • Webbplatser skapade med Drupal: Tesla, Warner Bros. Records, University of Oxford

Steg-för-steg webbplats skapande process med WordPress

För den här metoden kommer vi att använda WordPress som vårt exempel. Nu bör du redan ha ett registrerat domännamn.

Steg 1: Hitta WordPress-installationsprogrammet i din webbhotellpanel

Webbhotelltjänster har vanligtvis en snabb installationsprogram för att installera WordPress och andra vanliga plattformar.

Så logga in på ditt webbhotellkonto och ta reda på vilket installationsprogram du har. De populära namnen du bör söka efter är Softaculous, QuickInstall eller Fantastico.

Vissa värdleverantörer (exempel: SiteGround) använder integrerade installatörer i sin användardashboard (skärmen du ser direkt efter inloggning på cPanel). I så fall försöker du bara hitta den titel som innehåller ‘WordPress’.

Exempel: SiteGround cPanel-instrumentpanelen.

Steg 2: Installera WordPress genom installationsprogrammet

Softaculous är den mest populära autoinstallatören och den visas på cPanel. Jag kommer att leda dig genom installationen via Softculous. De andra installatörerna är ungefär samma.

Klicka på Softaculous och klicka sedan på ‘Installera’ via WordPress för att påbörja installationen.

Installera WordPress för att skapa din webbplats

Här kommer den viktiga delen.

Webbkonfiguration

Konfigurera alternativen enligt följande, lämna andra fält till standardkonfigurationen (kommer att sorteras senare) och klicka på installera.

 • Protokoll: Du måste bestämma om du vill installera http: // eller http: // www. version av URL. Vad du än väljer kommer du inte att se någon stor skillnad. Från teknisk synvinkel, http: // www. är bättre vad gäller flexibilitet och cookiehantering. Observera att om du har ett giltigt SSL-certifikat och vill installera WordPress på det, väljer du bara https istället för http.
 • Domän: Välj den domän som du vill installera webbplatsen på.
 • Katalog: Ange var du vill installera WordPress-webbplatsen. Om du vill installera den på din root-URL (ex: http://www.yourwebsite.com/) ska du hålla den tom. Om du vill ha det på en sub-URL (ex: http://www.yourwebsite.com/myblog/), ange katalogen i fältet.
 • Administratörskonto: Ange ditt användarnamn, lösenord och e-post som du kommer att använda för att logga in på din WordPress-webbplats.

Om du har lyckats med de sista stegen, väl gjort. Din webbplats är live!

Logga in nu på din WordPress-webbplats. Din webbplats inloggningssida ser ut som wp-login.php som följer webbadressen du anger.

Steg 3: Installera ett tema och några viktiga plugins

Därefter måste du installera ett tema och de måste-nödvändiga plugins. Titta på den vänstra sidofältet på din WordPress Dashboard.

Det finns massor av färdiga färdiga teman tillgängliga i WordPress-katalogen.

Gå till ‘Utseende om du vill bläddra bland dessa gratis teman > teman > Lägg till nytt ‘, sök efter temat som uppfyller dina krav och klicka på installationsknappen.

WordPress temakatalogWordPress temakatalog.

Du kan också installera tredje parts teman från avsnittet “Upload Theme”. För betalda, professionellt utformade WordPress-teman rekommenderar jag eleganta teman (för dess effektiva kod och vackra frontend-design).

För plugins, bläddra i ‘Plugins > Lägg till ny’.

Sök och installera de plugins du bara behöver. Tredje parts plugins kan också installeras från avsnittet “Upload Plugin”.

WordPress Plugin-katalogWordPress-plugin-katalog.

Här vill jag föreslå några viktiga gratis plugins. Sök efter deras namn i WordPress-plugins-katalogen för att ta reda på dem. Observera att det bara räcker med att installera bara ett plugin från varje kategori.

 • För SEO: Yoast SEO, Allt i ett SEO-paket
 • För säkerhet: iThemes Security, Wordfence Security
 • För webbplatsstatistik: Jetpack av WordPress.com, Google Analytics för WordPress av Monster Insights
 • För formulärskapning: Kontaktformulär 7
 • För prestanda: W3 Total Cache, WP Super Cache

För din webbplatsidentitet måste du fortfarande skapa något även om du använder ett fantastiskt tema. Det finns massor av fantastiska logotypgeneratorer runt, men jag skulle titta på Logaster. De är en betald tjänst men det som är fantastiskt är att de erbjuder nivånivåpriser. Detta innebär att du helt enkelt kan betala för vad du behöver – bara en webbformatslogotyp, eller att du även kan registrera dig för ett helt märkespaket som innehåller format för olika plattformar.

Krävs skicklighet & Verktyg

 • Knwoledge: Grundläggande drift av dator och internet
 • Verktyg: Wix och Weebly

Webbplatsbyggare har gjort det enkelt och snabbt att installera en webbplats. Utan kunskap om webbspråk kan man lansera sin fullständiga webbplats på några minuter. De erbjuder Drag & Släpp webbplatsbyggare som kräver nollkodningskunskap.

Det finns många webbplatsbyggare spridda över internet – Disha omfattade 26 gratis webbplatsbyggare i denna bloggpost; men inte alla kan tillgodose behoven.

Följande tre är de mest pratade och potentiella webbplatsbyggarna du kan använda.

Wix

Använda Wix för att skapa en webbplats

Wix är en av de enklaste webbplatsbyggarna på marknaden som har 500+ helt anpassade mallar sorterade under olika kategorier. Så det är ganska mycket säkert att du hittar en som passar dig.

De erbjuder en flexibel drag & Släpp webbplatsredigeraren som alltid är synlig över innehållet. Du kan dra ett objekt från listan och släppa det var som helst på webbplatsen för att lägga till. Alla synliga objekt på det kan flyttas eller redigeras.

Den enda nackdelen är att det finns annonser på plats i Wix gratis plan. Du kan bli av med den genom att uppgradera den till deras Combo-plan, som sätter dig tillbaka till minst $ 12 / månad.

Läs också – Vår djupgående Weebly-recension.

Steg-för-steg webbplats skapande process med Wix

Steg 1: Registrera dig för Wix

Skapa ett konto på Wix.com.

Det finns 5 premiumplaner och 1 gratis plan (priserna sträcker sig från $ 0 – $ 24,50 / mo). Du kommer att se uppgraderingsalternativ när du har skapat en webbplats.

Se Wix-planer och priser här.

Wix-registreringWix registrering sida.

Jag rekommenderar Wix grundläggande betald plan – Combo. Wix Combo-plan ($ 8,50 / mo) har ett gratis domännamn, fler CPU-resurser och inga Wix-annonser.

Steg 2: Välj en mall

Wix frågar dig hur du vill skapa en webbplats. Det snabbaste sättet de skulle föreslå är Wix ADI (Artificial Design Intelligence) som inte är särskilt fruktigt i slutet.

Så jag kommer att leda dig igenom lite längre men det bättre sättet, webbplatsbyggaren!

Du ser att det finns mallar kategoriserade under olika etiketter. Bläddra i din blivande kategori och välj den som passar dig.

När du har hittat ett Wix-tema som du gillar klickar du på ‘redigera’ för att fortsätta.

Redigera en webbsida på WixKnappen “redigera” visas när du håller musen till ett tema.

Steg 3: Designa din webbplats med Wix Website Builder

Efter några ögonblick kommer du direkt att landa på deras intuitiva webbplatsbyggare.

Att designa en webbplats är enkelt. Du ser olika verktyg till vänster och höger på skärmen. Klicka också var som helst på webbplatsen för att redigera blocket eller flytta det till en annan plats.

Wix-elementBygg dina webbsideselement med Wix dra-och-släpp-redigerare.

Steg 4: Publicera webbplatsen

När du trycker på publiceringsknappen blir du frågad om du vill ha ett gratis underdomän eller en fullständig domän. Det är ditt samtal.

Några ytterligare justeringar rekommenderas.

Wix-webbplatskonfigurationKonfigurera din Wix-webbplats.

Och när du är klar med dessa grundinställningar – är din webbplats klar.

Vanliga frågor om hur man gör en webbplats

Hur skapar du en webbplats gratis?

Det finns två huvudsakliga sätt att skapa en gratis webbplats – använd gratis webbhotell som 000Webhost eller en webbplatsbyggnadsplattform som Wix, som erbjuder en gratis plan.

Är GoDaddy webbplatsbyggare gratis?

GoDaddy har planer byggda runt sin webbplatsbyggare som börjar från $ 10 / mo. Läs vår detaljerade GoDaddy-recension för mer information.

Vad är den enklaste webbplatsbyggaren för nybörjare?

De flesta webbplatsbyggare är enkla för nybörjare att använda. I själva verket riktar sig webbplatsbyggare till icke-tekniska kunniga användare och erbjuder mycket hjälp. Detta sträcker sig från användarvänliga gränssnitt till förbyggda mallar.

Var börjar jag när jag bygger en webbplats?

Innan du ens går igång med din webbplatsbyggnad är det samma som att starta en blogg, det första som bör tas upp är din avsikt. Vad du vill att din webbplats ska vara eller uppnå kan spela en viktig roll i dess design och utveckling.

Hur lång tid tar det att koda en webbplats?

Den tid det tar att koda en webbplats beror på dess komplexitet. Ju mer du behöver när det gäller funktioner och design, desto längre tid tar det. Enkla, statiska webbplatser kan kodas på bara några timmar, medan större och komplexa webbplatser kan ta flera månader.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me