Tre mënyra të thjeshta për të krijuar një webbplats: Udhëzues fillestar hap pas hapi

Krijimi i një faqe interneti super super lehtë 2020.


Ju nuk keni pse të jeni një teknik geek dhe as një program.

Ndiqni metodën e duhur. Zgjidh platformat e duhura. Përdorni mjetet e duhura. Gör 100% gjobë.

Kam pasur njohuri zero në zhvillimin e web-it kur kam filluar biznesin tim online në 2004. Unë nuk punësova një zhvillues to uebit deri njëmbëdhjetë vjet më vonë. Dhe unë bëra mirë.

Sot – ne kemi mjete inovative të zhvillimit den platforma më të mira të publikimit të uebit.

Tre mënyra tjes thjeshta për të bërë një faqe interneti:

Gjithashtu lexoni – Emri i Domain për Dummies.

2- Blej një webbhotell

En webbhotell är kompatibel med en dator i madh (aka, server) där du kan få e-post på internet. Disa kompani gjigande – si Amazon, IBM på FB, posedojnë de menaxhojnë serverat e däck på internet; bizneset e tjera thjesht marrin me qira ofruesit e tire nga një ofrues hosting (që është shumë më i lirë dhe më i lehtë).

Shënim: Hiqni këtë hap nere jeni hertig zgjedhur një ndërtues të faqes për të getuar faqen tuaj ().

Webbhotell

Disa Shërbime mikprituella miqësore për të parë.

WebbhotellRegjistrohuVërejtjet
A2 Hosting$ 4,90 / moWebbhotell i shpejtë, i riu miqësor.
Bluehost$ 3,95 / moÇmimi i lirë i regjistrimit, i riu miqësor.
Hostgator Cloud$ 8,95 / moÇmim i arsyeshëm, server jag besueshëm.
Hostpapa$ 3,36 / moEko-miqësore värdweb, zbritje ekskluzive.
InMotion Hosting$ 3,49 / moÇmimi i lirë i regjistrimit, serveri i besueshëm.
Siteground$ 5,95 / moIndustria # 1 livechatt, webbhotell i ngurta.

FTC-avslöjande

WHSR har marrë tarifat e referimit nga disa prej kompanive të përmendura në këtë artikull. Duhen shumë përpjekje dhe para për të getuar përmbajtje të dobishme si kjo – mebështetja juaj vlerësohet shumë.

Sapo të keni emrin e domain dhe webbhotell säljer, se till att ha rrokullisni mängët dhe theë filloni të krijoni!

Metoda # 1: Krijimi i në faqe interneti para

Aftësi dhe mjete të kërkuara

 • Knwoledge: Funksionimi themelor i kompjuterit the internetit; HTML, CSS genom PHP (jo i detyrueshëm, för mer än mer bihat)
 • Verktyg: WordPress, joomladhe Drupal

Inga CMS måste användas i Sistem për Menaxhimin e Përmbajtjes ës m d rt n n n n m m ën ën ën takt takt takt takt takt takt ike i p i p p p p p.

Është një aplikacion softuerik që e bën të lehtë fårimin menaxhimin e përmbajtjeve on internet. Shumica e däck janë të hapura dhe të lirë për t’u përdorur.

Nytt dini bazat e HTML, CSS ose PHP, eschhtë e dobishme për ju. Inga problem är problem och jag är egentligen inte nöjd med din egen, skicka plattformen till ett intuitivt sätt. Cëtu janë tri zgjedhje të lira të platformave CMS që ju mund të zgjidhni sipas nevojës tuaj.

Krahasime të shpejta

karakteristikaWordPressjoomlaDrupal
KostOFalasFalasFalas
Përdorim311 682 miljoner26.474 miljoner31 216 miljoner
Temat Pa sidor4000 +1000 +2000 +
Plugins falas45 tusen +7000 +34 tusen +

rekuizitë

 • Shumë flexibël dhe i përshtatshëm
 • Lehtë për t’u përdorur,
 • Tona të burimeve të të mësuarit,
 • Komunitet i shkëlqyeshëm dhe mbështetje

Mësoni më tepër

 • Ne flasim pke duke ndërtuar një blogg från parke hertig för WordPress WordPress är inte känt.
 • Varje gång jag provar CMS för falas i WordPress.comAnvänd CMS från WordPress.org.
 • Shihni një listade på faqet på internet 30 fantastiska frågor om WordPress.
 • För att ställa in gatshëm för att gömma sig, se kompanier för mer än mer i WordPress har vi rekommanderat.
 • Faqe të krijuara duke përdorur WordPress: Forbes, Tech Crunch, Sony

joomla

Joomla është e ngjashme me WordPress në shumë mënyra. Është gjithashtu e lehtë për t’u përdorur, e lehtë për t’u instaluar dhe lehtë mund të zgjerohet me ndihmën e moduleveekuivalenti i WordPress-plugins. Si rezultat, kjo është alternativa e dytë më e mirë për fillestarët.

Megjithatë, fillestarët mund të jenë më të frikësuar për të eksploruar Joomla për shkak të numrit të opsioneve n dispozicion. Përveç menyer së majtë, ekziston edhe një meny në shiritin e sipërm të sipërm mbi "logon e panelit të kontrollit". Për të shmangur konfuzionin, mos harroni se disa nga artikujt në menunë e majtë dhe të sipërme të barit janë të ngjashme, hertig përfshirë "Përmbajtje", "Përdorues" DHE "Zgjerime".

Ashtu si WordPress, Joomla ka disa stile the shabllona qpe shpejt mund t’i japin faqes suaj një pamje të veçantë. Por nga të tre sistemet e menaxhimit të përmbajtjes, Joomla ofron zgjidhjen më të lehtë kur është fjala për får e një rrjeti social. Me platforma si EasySocial d JomSocial, ju jeni vetëm disa minuta larg nga faqja juaj e internetit shumë të rrjeteve sociale.

Brenda sistemit Joomla. Brenda sistemit Joomla.

Nackdelar

 • Modulet janë të vështira për tu ruajtur
 • Mesme CMS – Jo aq e lehtë sa WordPress, jo aq i avancuar sa Drupal

rekuizitë

 • Lehtë për të mësuar
 • Portali i ndihmës së madhe
 • Förstärk intimet när det gäller mänyrë të përsosur
 • Më shumë opsione të ndërtuara

Mer information

 • Shkarkoni dhe provoni Drupal falas këtu.
 • Faqe të krijuara hertig përdorur Drupal: Tesla, Warner Bros Të dhëna, Universiteti i Oksfordit

Hap pas hapi procesin e krijimit the faqes duke përdorur WordPress

Pere këtë metodë, ne do të përdorim WordPress si shembullin tonë. Tani duhet të keni tashmë dhe një emër domain to regjistruar.

Hapi 1: Gjeni installerar WordPress på panelen för webbhotell

Sheerbimet e Webbhotell zakonisht paraqesin një instalues ​​to shpejtë për instalimin e WordPress d platformplat tè tjera të përbashkëta.

Pra, hyni në llogarinë tuaj të webbhotell de gjeni instaluesin që keni. Emrat e popullarizuar që duhet të kërkoni janë Softaculous, QuickInstall, ose Fantastico.

Disa ofrues hosting (shembull: SiteGround) përdorni instaluesit e integruar në pultin e përdoruesit të däck (ekrani që shihni menjëherë pas hyrjes n cPanel). Në këtë rast, thjesht përpiquni të gjeni titullin që përfshin "Wordpress".

Shembull: Paneli i kontrollit cPanel për SiteGround.

Hapi 2: Instalo WordPress përmes instaluesit

Softaculous është instaluesi më i popullarizuar i auto dhe është i paraqitur në cPanel. Gör të të kaloj përmes instalimit përmes Softculous. Instaluesit e tjerë janë shumë të njëjtë.

Klicka på Softaculous med pasta och klicka på “Installera” WordPress för att fylla i installationen.

Inställningar i WordPress för att få tillgång till internet

Këtu vjen pjesa e rëndësishme.

Konfigurimi i faqes

Konfiguro opsionet si në vijim, leni fusha të tjera në konfigurimin e parazgjedhur (gör det zgjidhësh më vonë) den klickar instalimin.

 • Protokolli: Duhet të vendosni nere doni të instaloni http: // ose http: // www. versioni i URL-së. Çfarëdo që zgjidhni, nuk do të shihni shumë ndryshime. Nga këndvështrimi teknik, http: // www. është më mirë në aspektin e flexibilitetit the menaxhimit the cookiteve. Vini är inte kända för att certifiera SSL som vlefshme de somhironi i instaloni WordPress inte, här får du https inte sälja http.
 • Domän: Zgjidhni fushën në të cilënerehironi të instaloni faqen e internetit.
 • Drejtoria: Specifikoni se ku vilkahironi installeras i WordPress. Nere vilkahironi ta instaloni në URL-në tuaj rrënjësore (p.sh: http://www.yourwebsite.com/), mbajeni bosh. Nere orehironi atë në një nën-URL (ex: http://www.yourwebsite.com/myblog/), specifikoni direktoriumin në fushë.
 • Llogaria e administratör: Vendos emrin e përdoruesit, fjalëkalimin e-postadressen som du vill lägga upp för att få information om WordPress.

Nytt keni pasur sukses inte hapat e fundit, është bërë mirë. Faqja juaj e internetit është e gjallë!

Tani hyni në faqen tuaj WordPress. Faqja e identificationimit de faqes tënde do theë duket si wp-login.php hertigen Zvarritur URL-në e faqes qi keni vendosur.

Hapi 3: Instaloni një temë dhe disa shtojca të rëndësishme

Tjetra, duhet të instaloni një temë dhe shtojcat e kërkuara. Shikoni në anën e majtë tëj panel WordPress-it.

Tema för teman på lira och gatshme och dispozicion i direktorinë WordPress.

Për të parë këto tema të lira, shkoni te ‘Pamja> Temat> Shto të ri ‘, kërkoni temën që i plotëson Keerkesat tuaja the clicko butonin e instalimit.

Drejtoria e temave WordPressDrejtoria e temave WordPress.

Gjithashtu mund të instaloni tema të palës së tretë on sexioni ‘Ngarko temë’. Pere të paguar, tema profesionale te dizajnuara, WordPress, un rekomandoj Elegant Temat (för kodning efikas det hjärta och bukura på frontit).

Për shtojcat, shfletoni "Shtesat> Shto të ri".

Kërkoni dhe instaloni shtojcat që ju nevojiten vetëm. 3: e Shtojcat och partiet gjithashtu mund till “instalohen av sexioni” Ngarko Plugin ‘.

Lista e WordPress PluginLista e WordPress-plugin.

Këtu dua të sugjeroj disa plugins të rëndësishëm të lirë. Kärkoni mig emrat e däck och direktorer och plugins WordPress për t’i gjetur ato. Vini re që instalimi i vetëm një plugin of secila kategori është e mjaftueshme.

 • För SEO: Yoast SEO, se till att se SEO-paketet
 • Për Sigurinë: iThemes Security, Wordfence Security
 • Föregående statistik och fakta: Jetpack från WordPress.com, Google Analytics för WordPress från Monster Insights
 • Për får e formës: Forma e kontaktit 7
 • Për Performancën: W3 Total Cache, WP Super Cache

Për identitetin e faqes suaj, do të duhet të krijoni diçka edhe nuine përdorni një temë të shkëlqyeshme. Ka një ton gjeneratorësh të mrekullueshëm të logove, përreth, por do t’i hidhja një sy Logaster. Ata janë një shërbim me sidesë, por çka është e shkëlqyeshme është që ato ofrojnë çmime të niveleve. Kjo do tëë që thjesht mund të paguani atë që ju nevojitet – thjesht një logo logo format format på internet, ose madje mund të regjistroheni për një kompletterar markeringar, i cili përfshin formate pere platforma to ndryshme.

Aftësi dhe mjete të kërkuara

 • Knwoledge: Funksionimi themelor i kompjuterit via internetit
 • Verktyg: Wix dhe Weebly

När det gäller e-post kan det gå till kanalerna som de här menyerna kommer att få på internet. Pa njohuri tje gjuhëve on internet, dikush mund të nisë faqen e tij të plotë me një funion brenda pak minutash. Ata ofrojnë ndërtuesit e faqes on internet Dra & Släpp tele cilat kërkojnë njohuri zero për kodim.

Ka shumë ndërtues të faqeve të shpërndara on internet – Disha mbuluar 26 ndërtues të faqes së lirë në këtë blogpost; por jo të gjithë mund t’i plotësojnë nevojat.

Tre të mëposhtmet janë ndërtuesit më të biseduar de potencialë online internet që mund të përdorni.

Wix

Föräldrar i Wix för att få tillgång till internet

Wix njht ë ë n ga n n n m m m m m m m 500 500 500 500 + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + 500 500 500 + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + Pra, është shumë e sigurt se do të gjeni atë që ju përshtatet.

Ata po ofrojnë një redaktues flexibël to faqes on internet Dra & Släpp që është gjithmonë i dukshëm mbi përmbajtjen. Varje gång terehiqni är artiklar som listas de hidhni kudo som inte är tillgängliga på internet och på internet. Objekt skicka i dukshëm në të mund të zhvendoset ose redaktohet.

E vetmja pengesë është se se reklama and vend to planin Wix falas. Jag bör alltid ha hertig och pérmirësuar för att planera och däck Combo, jag vill ha minst $ 12 / mil.

Gjithashtu lexoni – Në thellësi Weebly shqyrtim.

Hap pas hapi procesin e krijimit the faqes hertig përdorur Wix

Hapi 1: Regjistrohu për Wix

Krijo një llogari në Wix.com.

Ka plane Premium 5 för planen 1 (çmimet shkojnë från $ 0 – $ 24,50 / mo). Jag gör shihni opsionet e përmirësimit pas fårimit të një faqeje me sukses.

Shikoni planet Wix dhe çmimet këtu.

Regjistrimi WixFaqja e hyrjes së Wix.

Unë rekomandoj Wix plan bazë të paguar – Combo. Wix Combo-plan ($ 8,50 / mo) för nya domäner, mer information om begäran CPU, den senaste versionen av Wix.

Hapi 2: Zgjidh një shabllon

Wix do t’ju pyesë se si vilkahironi de krijoni një faqe interneti. Munyra më e shpejtë që ata sugjerojnë është Wix ADI (Artificial Design Intelligence), e cila nuk është shumë e frytshme në fond.

Kështu që unë do të ecin me pak më shumë, por mënyra më e mirë, ndërtuesi i faqes!

Gör tshihni se ka shabllona i kategorizuara nën etiketime td nshrym. Shfletoni kategorin tuaj të ardhshme dhe zgjidhni atë që ju përshtatet.

Pas gjetjes së një tema Wix që ju pëlqen, klicka på ‘redigera’ për të vazhduar.

Redaktimi i një faqe në WixButoni "redigera" shfaqet kur ju rri pezull miun për një temë.

Hapi 3: Hartoni faqen tuaj duke përdorur Wix Webbplatsbyggare

Pas pak çasteve, do futesh direkt në ndërtuesin e däck intuitivt të faqes.

Hartimi i një faqe interneti është i thjeshtë. Jag gör shihni mjete të ndryshme në të majtën de anën e djathtë të ekranit tuaj. Gjithashtu, klicka på kudo som inte finns på internet för att redaktuar bllokun ose ta zhvendosë en ny leverantör.

Elementet WixNdërtoni elementët e webfaqes tuaj duke përdorur editorin Wix dra-och-släpp.

Hapi 4: Publikoni faqen e internetit

Kör tjej men butinin och publikimit, gör t’ju kërkohet som inte är doni një nëndomän falas ose një domen të plotë. Është thirrja juaj.

Pak më shumë tweaks janë të rekomanduara.

Shkoni në ‘Wix Dashboard tuaj> Menaxhoni de Redaktoni Faqen "konfigureringen SEO, Favicon, Social dhe Përditësimet sipas nevojës.

Konfigurimi i faqes WixKonfiguroni faqen tuaj Wix.

Dina sapo të kryeni këto cilësime themelore – faqja juaj e internetit është e gatshme.

Pyetjet e bëra më shpesh peer të bërë faqe internet internet

Si e krijoni një faqe interneti falas?

Ekzistojnë dy mënyra kryesore për të getuar një faqe interneti falas – Gratis webbhotell si 000Webhost använder en plattform och ger dig möjlighet till internet internet Wix, e cila ofron nj plan plan falas.

A është falas krijuesi i faqes GoDaddy?

GoDaddy ka plane ted ndërtuara rreth fåruesitë dej internet internet qye fillojnë from 10 $ / muaj. Lexoni rishikimin tonë të hollësishëm të GoDaddy për të mësuar më shumë.

Cili është fåruesi më i lehtë i faqeve on internet për fillestarët?

du behöver inte e-posten på internet och titta på den här sidan du vill ha fyllt på. När du använder natyra e däck, får du en faqeve på internet och bara shenjestër i företagsstudier jo-teknikë de truro de ofrojnë shumë ndihmë. Kjo shkon nga ndërfaqet miqësore për përdoruesit deri tek modelet e para-ndërtuara.

Fyll på nätet utan att ha tillgång till internet?

Para se të filloni edhe ndërtimin e faqes tuaj, êhtë njësoj si duke filluar një blogg, gjëja e parë që duhet të adressohet është qëllimi juaj. Ajo që vilkahironi tjet jetë ose të arrihet në faqen tuaj, mund të luajë një rol të rëndësishëm inte hartimin dhhhiminimin e saj.

Jag känner dig till kodifiering på nätet utan internet?

Koha e nevojshme për të kodifikuar një faqe on internet varet ofga kompleksiteti i saj. Sa më shumë të keni nevojë për sa i përket karakteristikave dizajnit, aq më gjatë do të zgjasë. Uebfaqet e thjeshta statike mund të kodifikohen brenda pak orësh, ndërsa faqet më të mëdha dhe komplekse mund të zgjasin disa muaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me