Välja en säker webbhotellleverantör

Om du har följt mina artiklar kanske du har stött på vissa säkerhetsrelaterade ämnen som SSL (Secured Socket Layer) och om WordPress Security. Internet är har blivit en mycket farligare plats än det var när man började. Det är öppet för alla – både bra och dåligt och ännu viktigare, har blivit ett avgörande verktyg för många företag.


Företagen online presenterar en samlad resurs på miljarder dollar för cyberbrottslingar. Tyvärr betyder detta indirekt att det blir ett hot för små webbplatsägare, även individuella bloggare, av olika skäl.

Även om din webbplats inte har något värt att stjäla, kan cyberbrottslingar utnyttja resurserna på din webbplats för att starta attacker på andra webbplatser. Låt oss inte glömma att data är den nya oljan och om vi till exempel säger att du samlar in abonnentinformation på din webbplats – det är också värt pengar.

Sedan finns det även graffitikonstnärer på Internet – människor som går runt och attackerar webbplatser bara för att de kan.

Wordfence defaced webbplatserAntalet webbplatser som är oskadade av hackare antalet i miljoner (Källa: Wordfence).

Med allt detta i åtanke, är du i tvivel nu om det är värt att titta på webbhotellösningar som är säkra, eller åtminstone erbjuder alternativ för att hjälpa dig att öka din webbplatssäkerhet? Att stoppa en bestämd angripare är nästan omöjlig, men varje liten bit hjälper.

Stora säkra webbhotellfunktioner att ha

1. Säkerhetskopior (och återställa dem)

Säkerhetskopior gäller inte bara dina personliga datorsystem utan i själva verket, ännu viktigare för din webbplats. Du kan dock kontrollera många aspekter av säkerhetskopiering av dina personuppgifter, men för webbplatser kan det ofta bero på din webbhotell.

De flesta webbhotellleverantörer erbjuder gratis säkerhetskopior, men det är variationer i detta tema. Till exempel kan vissa kräva att du utför säkerhetskopieringsförfarandet manuellt, medan andra kan göra det automatiskt och kräva att du kontaktar deras supportteam om du skulle behöva återställa tjänster för data.

updraftDen här webbplatsen finns på en värd som inte erbjuder säkerhetskopior så ofta jag vill, så jag har installerat ett tredjeparts plugin för WordPress

Helst leta efter en webbhotellleverantör som utför periodiska automatiserade säkerhetskopior och låter dig återställa från dem när som helst på egen hand. Detta hjälper till att minimera potentiell driftstopp om något går fel på din webbplats.

filer > Server spola tillbaka. " width ="947" höjd ="500" />Logga in på cPanel för att få åtkomst till A2 Hosting Server Rewind > filer > Server spola tillbaka. A2 Hosting-servrar har redundanta hårddiskar i realtid RAID 1-speglade säkerhetskopior och säkerhetskopieringar utanför servern under de senaste 30 dagarna (med bästa ansträngning).

Ett bra exempel på ett utmärkt backup-system är det de erbjuder på A2 Hosting (läs A2 Hosting review). De har två viktiga funktioner – Site Rewind and Drop My Site. Den första låter dig rulla tillbaka din webbplats till tidigare sparade punkter i tid, medan den senare möjliggör säkerhetskopiering av dina data offline. Kall det dubbelförsäkring, om du vill.

Siteground

To access SiteGround Backup Restore, login to SiteGround user dashboard data-lazy-src=

Webbplatser är vanligtvis värd i server som sitter i massiva datacenter. Mycket av kontrollen där är automatiserad, så det finns minimal personal när som helst. Det gör det avgörande att veta om din webbhotell övervakar nätverkstrafiken till sina servrar.

Detta görs vanligtvis genom att ha kontroll- och övervakningsverktyg på plats som håller utkik efter misstänksam trafik eller incidenter. På detta sätt kan alla som hoppas smyga in något skadligt program eller genomföra en attack upptäckas tidigt.

Tyvärr är detta inte något som många webbhotellleverantörer säljer på, så du kan behöva be dem om mer information. Det kommer åtminstone ge dig viss lugn att veta hur väl de skyddar sina servrar.

Rekommendationer: Webbhotell med inbyggt antivirus – Hostgator, BlueHost.

HostGator SiteLockHostGators SiteLock skyddar mot skadlig programvara och hackare

HostGator och BlueHost erbjuder ett unikt Malware-försvarssystem som det kallar SiteLock, som kommer som ett separat tillägg till deras värdplaner. Den söker inte bara efter Malware utan har ett integrerat varnings- och borttagningsverktyg för att skydda webbplatser.

5. Säkra FTP

Om du fortfarande är ny på webbhotell kan det ibland vara användbart att kunna flytta stora mängder filer till din webbhotell. Detta uppnås mer effektivt med FTP eller File Transfer Protocol. SFTP är den säkra versionen av FTP och hjälper till att hålla dina data säkra under överföringen.

Även om nästan alla webbhotellleverantörer erbjuder FTP-åtkomst, stöder inte alla SFTP. Om du tittar på våra bästa val inom webbhotell kommer du att märka att många av dem som Kinsta (granskning), CloudWays och SiteGround (recension) erbjuder SFTP-åtkomst.

6. Spamfiltrering

Det här är lite grått område och skräppost påverkar tekniskt inte din webbplatssäkerhet. Men om du plötsligt misshandlas av en massiv spår av skräppost kan det fungera som något som en DDoS. Om din värd erbjuder skräppostfiltrering, går attacken först igenom dess skräppostfilter.

Genom att hålla skräppost borta hjälper dessa spamfilter dig att spara utrymme i dina e-postmappar. Nästan alla värdleverantörer kommer att ha skräppostfilter av något slag tillgängliga, men vissa kommer att kräva lite manuell konfiguration.

Helst leta efter ett som har olika alternativ för skräppostskydd som BlueHost, som erbjuder tre olika typer av skräppostskydd.

7. Intern säkerhet

Återigen är denna artikel inte riktigt en del av ditt värdpaket i sig, men många topphotellleverantörer säkerställer att deras servrar hålls befäst mot attacker. Detta innebär att de ständigt kommer att uppdateras med de senaste säkerhetsfixerna och verktygen.

Ta till exempel fallet A2 Hosting, som har flera säkerhetsåtgärder på plats som KernelCare, Auto-Heal Hosting Protection och Server Hardening. Värdar som detta vet att dessa säkerhetsåtgärder skyddar både sig själv och din webbplats för större sinnesfrid.

Är hanterad värdare säkrare?

Vissa av er överväger förvaltad hosting som ett alternativ. Om du är det, bör du veta att hanterad hosting är troligtvis säkrare än vanliga delade webbhotelltjänster. Anledningen är inte alltid på grund av bättre teknik eller verktyg, men hanterade värdmiljöer har helt enkelt färre webbplatser som använder samma resurser.

Hanterade värdmiljöer är särskilt bra för specifikt bruk, till exempel WordPress-hanterade värdtjänster. Genom att samla ett valt antal WordPress-webbplatser på specialkonfigurerade servrar är miljön ofta säkrare och effektivare.

Det betyder också att supportpersonal är mer benägna att vara specialiserade och kan hjälpa dig lättare och snabbare. Hanterade värdleverantörer tar också över ansvaret för korrigeringar och uppdateringar, som är en säkerhetssvaghet som inte bör förbises.

Slutsats: Hur bekymrad ska du handla om säker webbhotell?

Jag är säker på att du nu skulle veta min åsikt om det. Men om du fortfarande har den tankesätt att “detta inte kommer att hända mig” har jag det lilla scenariot att dela med dig. Tidigare hjälpte jag till att administrera en webbplats som gav information om finansiella tjänster.

På grund av det stora antalet virtuella attacker mot finansiella institutioner kom den webbplatsen också under ofta, varaktiga attacker, helt enkelt för att den hade ordet ‘bank’ i webbplatsens titel. Från detta kan du se att det egentligen inte krävs mycket för att sätta igång en attack.

Att välja en webbhotell som är säker och ansedd är inte alltför svårt eller tidskrävande, men det kan minska dina stressnivåer efter storleksordning. Med det i åtanke vill jag också ta chansen att leda dig till Jerry’s Guide to VPNs for Newbies.

Internet är ett bottenlöst hav av resurser som också är det som gör det så mycket skrämmande. Som webbplatsägare (eller framtida webbplatsägare) kan du hjälpa dina besökare genom att erbjuda dem en fristad i den här miljön genom att erbjuda en säker webbplats.

Vi har gjort mycket av jobbet för dig och du kan nå höjdpunkterna hos många toppleverantörer av webbhotell på WHSR. Hjälp är bara ett klick bort.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map