Domännamn som budgeterar mellan TLD-prisökningar och krisen

Jerry’s anmärkning: Detta är en gammal artikel publicerad av Luana i september 2015; den har uppdaterats flera gånger sedan dess. Enligt min mening är majoriteten av de punkter och taktiker som delas i denna artikel fortfarande relevanta och giltiga idag. 


Priserna för domännamn ökar.

Ugh, eller hur? Verisign höjde .NET-priset igen i januari 2015, efter att de redan gjorde det i januari 2014. Nya TLD: er är också långt ifrån billiga, med få undantag.

Och hur är det med den globala ekonomin? Oavsett var du bor är krisen fortfarande kvar från juli 2015, så att det är viktigt att hålla pengar tillgängliga för nödsituationer. Extra, oanvända eller låg trafik domäner kan sluta äta pengar du kan spara för levnadskostnader i stället.

Om du, som jag, driver flera bloggar på olika domäner, kanske du vill eller ompröva antalet domäner du äger, kanske genom att skära ner några av extrafunktionerna – du vet, de tjänster och domäner som inte resulterar i en konsekvent ROI eller få aldrig tillräckligt med trafik.

Lättare sagt än gjort kan du argumentera.

Du är bunden till några av dina domäner och du skulle aldrig släppa dem. Vissa andra domäner du äger kanske inte har något syfte nu, medan du fortfarande brainstormar och planerar för dem, men du kommer definitivt att använda dem senare.

Du kanske också äger andra domäner som du vet att du kommer att använda de närmaste åren, men just nu har du ingen tid för dem så de är inte prioriterade.

Det här är bra. Har varit där flera gånger; gjort det också.

Men när TLD-priserna ökar och finansiella frågor kräver en förändring, måste du vara beredd på den förändringen och gå för det så smärtfritt som möjligt.

Du behöver inte bli av med dina låga ROI-domäner direkt. Utforska möjligheterna först; släppa är verkligen din sista utväg.

Alternativen jag ger nedan är ett bra sätt att komma igång med din planering för nöddomäner.

Domännamn Budgetering och planering

1. Jämför registratorer

Var är det billigare att köpa och förnya ett domännamn?

Var kan du få fördelar för domäninvesterare?

NameCheap ger specialrabatter för ny domän och förnyelseavgifter då och då. Om din budget för domänregistrering och underhåll är begränsad gör dessa två registratorer det enkelt att hålla dina domäner igång i många år framöver.

Överväg överföringar om en viss registrator höjer sina priser utöver dina budgetmöjligheter. Det händer ibland när en registrars räkningar plötsligt ökar på grund av höjningar av registerpriset eller om de ser en ökning av underhållskostnaden.

Såvida du inte kan öka din budget för domäner, är mitt råd här att börja leta efter alternativa registratorer så snart som möjligt, så att du kan överföra dina domäner säkert flera månader före utgångsdatumet.

2. Konsolidera (eller kanske inte?)

Beror på vad som är bättre för din budget och din månatliga inkomst.

Om du har råd med konsolidering, gör det! Men om tanken på att betala hundratals till tusentals dollar på en gång för att förnya alla dina domäner skrämmer dig eller ligger utanför din budget (till exempel om du bara har en månatlig budget kan du samla steg för steg) är konsolidering inte till dig.

Hittills har konsolidering inte varit ett alternativ för mig, eftersom de enda månader som finns tillgängliga för konsolidering är – tyvärr – de månaderna under året jag blir sjukare ofta – och därför arbetar jag mindre och min budget är lägre.

Kontrollera tillgängliga konsolideringsdatum med din registrator och se om de passar dina behov. I annat fall ska du hålla konsolidering som ett sista alternativ.

3. Övervaka ROI närmare

Håll koll på de inkomster som genereras av varje domännamn.

I slutet av året (före förnyelsedatumet), jämför domäninkomsterna och överväga att bli av med alla domännamn som inte genererade tillräckligt med intäkter för att åtminstone täcka utgifter.

Hur kan du övervaka dina domäners ROI?

1. Utvärdera innehållsproduktion / marknadsföring

Brian Dean från Backlinko.com lyckades nå en hög ROI för sin domän tack vare sin strategi för “mer marknadsföring, mindre innehåll”, som rapporterats i en podcast på Niche Profits. Om du är intresserad av att skriva ett djupgående innehåll för din blogg är detta en bra strategi att följa för att få ut mesta möjliga av ditt domännamn. Andra ROI-statistik följer efter.

2. Kontrollera dina trafiknummer regelbundet

Veckovis eller månad. Förvara alltid en jämförelsetabell över alla dina domäner och kör årliga kontroller av hur mycket inkommande trafik varje domän genererade. Du kan börja planera på vilka domäner du vill ta bort genom att bara titta på den här tabellen.

3. Hur jämför denna domän med din övergripande domänhantering?

Betyder den här domänen mycket för dig och din blogginsats (eller annan webbplats) eller köpte du bara domänen för omdirigering, reklam eller teständamål? Ska du behålla den här domänen eller vill du bara använda den i ett par år och sedan ta bort den?

Det säger sig självt att någon form av tillfälliga domäner bör vara det första målet för din nödsituation, särskilt eftersom sådana domäner är föremål för TLD-prisökningen i år.

Om du har domäner för personligt bruk och inte tjänar pengar ur dem, se till att andra domäner genererar tillräckligt med inkomst för att täcka utgifterna för dessa domäner..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map