Praktiska behov av webbplatssäkerhet: 6 saker som måste göras för att säkra din webbplats

Med över en miljard webbplatser på Internet idag, som ägare till en av dessa webbplatser, kanske du tänker att det inte finns mycket chans att en cyberkriminalitet kan rikta in dig. Men innan vi ens kommer till det, låt oss gå tillbaka ett ögonblick och fundera över vad din webbplats betyder för dig.


Som person kan du kanske bara äga en personlig webbplats eller till och med ett litet företag online som du tycker är försumbar. Det finns ett värde i allt och till och med en liten webbplats innehåller någon slags data. Kanske ett inloggningsnamn och lösenord som du använder för alla dina onlinekonton? Om du äger ett litet företag representerar din webbplats ditt varumärke och rykte, tillsammans med massor av mer värdefull information som inte bara tillhör ditt, utan också dina kunder.

Om du har stött på artiklar från Forbes, The Economist eller ett antal Internet-säkerhetsföretag där ute idag, är det mycket troligt att du är medveten om termen “Data är den nya oljan”. Det har blivit en av de enskilt värdefullaste tillgångarna som finns tillgängliga online idag (och därmed ser vi ökningen av VPN) och kan precis som allt stulas och handlas eller bytas ut.

Bildkredit: David Parkins

Cybercriminals bryr sig inte om din webbplats är liten, de använder verktyg som kör gratis testning varje webbplats de stöter på, helt enkelt samlar in information. Om de inte kan använda informationen kan de alltid sälja den till någon annan som kan.

Eftersom de flesta av oss inte fysiskt äger och underhåller den utrustning som vi är värd för våra webbplatser kommer vi att titta på de icke-fysiska aspekterna av webbplatssäkerhet. Detta involverar två huvudområden; 1) säkra själva webbplatsen och 2) säkra uppgifterna som dina kunder tillhandahåller dig.

Tänk på att alla som besöker din webbplats kan betraktas som en kund, inte bara de som gör inköp från dig.

1. Håll dina skript och verktyg uppdaterade

Se till att din webbplatsplattform och alla andra skript du kör är uppdaterade. All mjukvara känd för mänskligheten släpps med buggar och möjliga kryphål. Även de som hålls uppdaterade kommer att ha dessa kryphål. Allt som krävs är en enda sårbarhet och cyberbrottslingar kan få tillgång. Genom att säkerställa att du utför regelbundna uppdateringar, minskar chansen att säkerhets kryphål utnyttjas.

Detta är särskilt viktigt för dem som använder webbplatsverktyg som är öppen källkod. I själva verket lämnar verktyg med öppen källkod sig sårbara för dem som letar efter exploateringar. För att bekämpa detta finns det många verktyg som du kan använda för att kontrollera.

Prova

För att starta dig, prova LastPass, Dashlane eller KeePass. Vissa är gratis, andra inte.

3. Använd HTTPS och SSL

Många känner fortfarande inte så mycket till HTTP och SSL, men som webbplatsägare är dessa viktiga.

För de som driver onlinebutiker eller utför någon form av transaktioner för dina kunder online är SSL INTE valfritt. SSL-certifikat kan erhållas från många källor, men det bästa sättet är att få ett från en ansedd leverantör som SSL.com.

Alternativt fungerar många webbhotellleverantörer som A2Hosting och SiteGround också som en återförsäljare från tredje part och kan sälja dem till dig.

Digicert är specialiserat på SSL-certifikat och har olika alternativ tillgängliga

Om du precis börjar, låt din webbhotell leverantör veta att du tänker starta en eCommerce-webbplats och det är troligt att de kommer att ha ett paketavtal som innehåller allt du behöver. .

Förresten, även om du inte kommer att driva en e-handelswebbplats, letar webbföretag idag också efter säkerhet.

Till exempel använder Google nu HTTPS som en rangeringssignal. Genom att göra detta hjälper de att se till att personer som använder sin sökmotor kommer att riktas till autentiska och säkra webbplatser.

Till och med vissa bankwebbplatser är inte säkra och många webbläsare känner igen detta!

Layer 7 DDoS-skyddSSL Cert. StödGratis rättegång30 dagar30 dagar30 dagar

Besök online: Incapsula.com

3. Cloudflare

Cloudflare är mer välkänt av rykte som ett CDN (Content Distribution Network), vilket också främst är hur det har byggt upp ett solidt namn för att säkra kundens webbplatser mot DDoS-attacker mot Distribuerad avslag. Återigen, liksom Incapsula, är Cloudflare-prissättningsnivåer ganska mer otydliga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map