Textoptimizer-granskning: Optimera gammalt innehåll och hitta nya idéer

TextOptimizer (webbplats – https://textoptimizer.com/) är en tjänsteleverantör som koncept främst handlar om två framsidor – som hjälper användare att komma med idéer om kreativt innehåll och hjälpa dem att optimera redan befintligt innehåll. Bortsett från det faktum att det drivs av ett Mauritius-företag som heter Webinfo LTD, finns det inte mycket annat att gå på.


TextOptimizer hävdar att “bättre ranking” är det främsta marknadsföringsområdet och hävdar att systemet kan hjälpa dig att hitta rätt ändringar i din text för att locka mer till sökmotorerna. Det kan hjälpa till att optimera text för två huvudsakliga sökmotorer, Google och Bing.

Hemsida till TextOptimizer (besök online).

Använda TextOptimizer för att optimera innehållet

Grundförutsättningen är enkel. Du väljer den sökmotor du vill optimera för, anger önskade söktermer, väljer en inriktningsplats och sedan antingen tillhandahålla en webblänk till befintligt innehåll eller klistra in din text i deras system.

Inriktningssystemet är lika enkelt som att flytta en interaktiv karta, men det verkar lite felaktigt för min smak

Jag är inte riktigt stort fan av deras inriktningsmekanism av två skäl. Den första är att det verkar vara lite vagt. Om jag till exempel flyttar pilen över USA, betyder det att jag inte kan rikta in sig på specifika regioner i landet? Det andra är att det verkar inte finnas något alternativ för global inriktning.

Det finns ett tredje alternativ som låter dig helt enkelt köra optimeringsprogrammet baserat på önskade söktermer och andra alternativ, men det leder till att hitta innehållsidéer (mer om det senare). När du har kört allt kommer du att presenteras med en rapportsida som dokumenterar fynd och ger förslag;

Analys

TextOptimizer visar först sin analys av ditt befintliga innehåll. Detta består av en enkel procentuell poäng för hur väl den för närvarande är optimerad. I testet jag körde gav det ett betyg på 57%.

Sökord och frasförslag

Under denna poäng finns ett stort block med nyckelord som är skuggade i antingen vit eller grå bakgrund. De nyckelord eller fraser i grå bakgrund är de du redan har i din artikel. De vita är andra förslag som du kan lägga till för att öka kvaliteten på din artikel.

Nästa är det ett segment som heter “Åtgärder”. Jag är inte helt säker på vad det här handlar om och det finns inte mycket information om ämnet. Min närmaste gissning är att det också är nyckelord, men de med mer handlingsbara avsikter, till exempel en uppmaning.

Innehållsförslag

Nästa segment på sidan ger förslag på vilka frågor din artikel kan ge svar på. Detta är tydligen baserat på sökvolym och hur konkurrenskraftigt fältet redan är för det innehållet.

Hur sökmotorer visar ditt innehåll

Sökmotorer överväger vanligtvis avsikt när de skakar artiklar under sökningar. TextOptimizer kan hjälpa dig att förutse hur sökmotorn du har valt kommer att tolka vad ditt innehåll erbjuder och hur lämpligt det är för specifika syften.

I mitt test analyserade jag till exempel en sida med nyckelorden “Bästa domännamn” och resultaten som TextOptimizer returnerade visade att sökmotorerna skulle se den som till stor del lärorik.

formatering

Din artikel kommer också att utvärderas utifrån fyra nyckelformatklassificeringar; Längd på innehåll, verb, antal meningar och meningslängd.

Därifrån kan du antingen välja att ladda ner hela rapporten som en PDF-fil eller starta en ny optimering.

Använd TextOptimizer för att hitta innehållsidéer

Volym och konkurrenskraft är bara representativt och inspirerar inte exakt mycket förtroende

Att hitta innehållsidéer på TextOptimizer är nästan lika enkelt som att använda en sökmotor, även om den är mycket mer fokuserad och syftad. Varje term som du anger i sökfältet returnerar en sträng med möjliga frågor som kan ställas av personer som söker efter den termen.

Resultaten speglar segmentets innehållsförslag i analyserade textresultat och jag är ganska säker på att de är samma sak. Du kommer att kunna berätta inte bara vilka frågor folk ställer, utan också hur många som letar efter svaret på den frågan och hur konkurrenskraftigt området redan är för att ta itu med ämnet..

Det är dock en sak som jag vill lyfta fram, och det är det faktum att sökvolym och konkurrenskraft endast är representativt. Det finns inga faktiska hårda data för dig att se. Personligen känner jag att detta kan vara ett dubbelkantigt svärd.

Å ena sidan kan det vara väldigt lätt att använda för dem som inte är hardcore SEO-fans. Det är så enkelt att vem som helst kan läsa det och fatta beslut baserat på det. Ändå väcker tvisten i min mening tvivel om hur exakt de får denna representation.

Chrome och WordPress Plugins

Förutom att köra TextOptimizer från deras webbplats kan du också välja att använda deras WordPress- och Chrome-plugins. Detta gör det faktiskt mycket mer användbart och praktiskt. Det som är oroande är att pluginprogrammen inte är särskilt höga och deras WordPress-plugin har inte uppdaterats på över ett år.

Det har faktiskt inte ens testats med någon av de senaste iterationerna av WordPress. Med tanke på hur mycket WordPress har förändrats som kan orsaka oro. Ändå finns alternativen där om du väljer att gå i den riktningen.

För utvecklare

För de som är intresserade av att bygga på TextOptimizer-plattformen har de ett API som låter dig bearbeta det i dina webbapplikationer (prova demonstrationen här). Du kan extrahera användarens avsikt från text de skriver in och accepterar ingångar på 14 språk. Detta utvidgar systemets användbarhet något.

Testa TextOptimizer-systemet

Innan –

Före: Organiskt nyckelord före optimering (data från AHREFS).

Efter –

Efter: Organiskt nyckelord efter optimering (2 veckor senare).

Efter att ha valt en enda artikel online som mitt exempel körde jag optimeringen och spelade in ahref-ranking före och efter att jag gjorde ändringar baserade på TextOptimizer-förslag. Jag gjorde bara mycket små tweaks för att se om något skulle plockas upp.

Som ni ser har antalet organiska nyckelord ökat efter cirka två veckors period, tillsammans med en liten förbättring av ahref-rankningen. Detta kan betyda en av två saker; antingen TextOptimizer fungerar verkligen, eller så var det en naturlig tillväxt över tiden.

Juryn är fortfarande ute på om det fungerar eller inte, men teoretiskt sett var det en förbättring, så de får nytta av tvivel.

Vem är TextOptimizer lämplig för?

Jag måste säga att den enkla användningen innebär att detta verktyg lätt kan användas för allmänheten genom att ha använt systemet en kort stund. Faktum är att om du driver någon webbplats kommer du sannolikt att kunna använda det här verktyget för att hjälpa dig på vissa sätt. Det kastar inte in en tungt jargon och använder termer som lekmannen för det mesta skulle förstå.

På grund av det värde som det ger kan det till och med vara lämpligt att använda i vissa avancerade fall för webbplatsveteraner som inte är villiga att dela ut de stora pengarna för ett mer omfattande och detaljerat verktyg som Moz SEO som börjar på minst 99 $ per år månad.

Och tro mig, det finns ännu dyrare verktyg på marknaden.

Prissättning och planer

På deras prissida listar TextOptimizer två kolumner, en gratis och Pro-plan. Detta är lite vilseledande av två skäl. Den första är att de inte riktigt har en gratis plan. Det startar bara som en gratis provperiod efter att du har köpt Pro-planen.

Den andra är priset på deras pro-plan som är noterad till $ 45 per månad. Priset gäller dock endast om du betalar för ett helt år i förväg. Förresten, jag har ännu inte hittat några försäkringar om en återbetalningsgaranti.

Enligt min mening är $ 45 per månad fortfarande en rejäl summa för ett sådant verktyg.

Slutsats: Lätt att använda men det råder tvivel

TextOptimizer verkar vara ett mycket användbart och lätt verktyg som gör optimering och planering av innehåll mycket enkelt för lekmannen. Den är rörig och är så enkel att jag skulle säga att den är nära idiotbeständig. Det krävs verkliga färdigheter för att inte kunna använda den.

Ändå på grund av prissättningen är jag lite osäker på var det här verktyget står. Det är osannolikt att den genomsnittliga webbplatsägaren kommer att betala 45 $ per månad för det här verktyget, och den avancerade SEO-användaren kommer inte heller att betala det för så lite hård data.

Som ni kan se är det lite av en ansträngning eftersom priset inte verkar matcha den potentiella målmarknaden. Om det var billigare, skulle jag säga att de ger massor verkligt potentiellt värde men nu är det fortfarande lite diskutabelt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map