TorGuard Review

TorGuard är kanske inte det förnamn som kommer att tänka på när virtuella privata nätverk (VPN) nämns. Faktiskt frågade jag runt och inte många har hört talas om det – ja, såvida de inte använde det. Ändå som den otroligt nyfiken personen som jag är, tog jag en första titt och vad jag såg fascinerade mig.


Normalt är VPN-tjänsteleverantörer extremt inriktade på sin verksamhet, men TorGuard märker sig själv som erbjuder mer än så – online-skyddstjänster, för att vara exakt. Även om det är sant att det finns en subtil skillnad, bestämde jag mig för att gräva djupare i VPN-erbjudandet.

Det första jag märkte var att TorGuard gör en hel del varumärke kring Torrenter (P2P-fildelning). Det här är inte så typiskt och faktiskt blir vissa VPN-tjänsteleverantörer lite tråkiga när de frågas direkt om Torrent-support – du kan läsa vår VPN-guide för att ta reda på.

Det gjorde dock tricket för mig och jag går först in. Det är vad jag har fått reda på om TorGuard;

TorGuard-översikt

Om företaget

 • Företag – VPNetworks LLC
 • Grundades – 2012
 • Land – Saint Kitts och Nevis
 • Webbplats – https://torguard.net/

användbarhet & Specifikationer

 • Appar tillgängliga för – Windows, Linux, iOS, Android, Mac
 • Browser-plugins – Chrome, Firefox, Safari
 • Enheter – routrar, Apple TV, Smart TV, Xbox och mer
 • Kryptering – WireGuard, OpenVPN, OpenConnect, IPSec
 • Torrande, streaming och P2P tillåtet
 • Bör arbeta i Kina

torguard vpn Nackdelar med TorGuard

 • Användargränssnitt inte så vänligt
 • Prissatt lite högt; billigare alternativ – NordVPN ($ 3,49 / mo)

Pris

 • $ 9.99 / mo för en månads prenumeration
 • $ 4,99 / mo för 12-månaders prenumeration

Dom

TorGuard har denna “wow” -faktor i många fall, men som på något sätt alltid kommer åtföljd av en liten “men”. Ta till exempel de fantastiska funktionerna som krypteringsval och kringgå Deep Packet Inspection. Även om dessa funktioner är bra att ha, krävs det lite kunskap och vänja sig.

TorGuard Pros

1- TorGuard är mycket säker

Säkerhet är en av huvudledarna för en VPN-tjänsteleverantör och TorGuard gör ett otroligt jobb med att balansera användarnas behov och säkerhet. Vissa tror kanske inte att det är någon skillnad – det finns det. Användare har i allmänhet olika behov när det gäller ett VPN, beroende på vad de gör online.

Till exempel, när de surfar på webben, behöver de i allmänhet anonymitet och säkerhet med lite krav på brythalshastigheter. Det betyder att du kan vrida krypteringsratten till maximalt och knappast vet att det finns någon skillnad. När du vill ladda ner något kan du ställa in det lite för att trycka på din linje lite snabbare.

I alla fall, bortsett från krypteringshastigheterna, erbjuder TorGuard också en mängd andra säkerhetselement inklusive DNS-läcksskydd, WebRTC-läcksskydd och en Kill Switch.

WebRTC Leak

WebRTC-läcka är något som påverkar många VPN: n – något som tack och lov TorGuard har vidtagit åtgärder för att undvika. Det är en sårbarhet i många webbläsare som Firefox och Chrome och TorGuard har redan utfärdat en patch till sina klienter som fixar det. Det har till och med en sida där du kan testa om det finns en WebRTC-läcka på ditt system när som helst.

IPv6-läcka

IPv6-läckor kan utnyttjas av angripare om användare använder IPv4 VPN: er. Medan TorGuard ursprungligen har skyddat mot de flesta IPv6-läckor, har den sedan uppgraderat sin tjänst för att tvinga all IPv6-trafik till VPN.

Kill Switch

Den Kill Switch som TorGuard använder fungerar också i två lägen. På en hade du kan välja att låta klienten avsluta all trafik om en anslutning till VPN-servern går förlorad. Å andra sidan kan du välja att använda den på applikationsnivå, vilket innebär att du kan stoppa utvalda applikationer från att överföra och ta emot data medan andra fortsätter.

2- Din identitet är (ganska) säker

Baserat i Nevis, en liten ö i Västindien, tvingas TorGuard inte följa komplicerade lagar om datalagring. Om du har följt mina VPN-granskningar är det bra eftersom det juridiskt sett inte finns många sätt på vilka företaget kan tvingas ge upp all information det har om sina användare.

Bortsett från det finns det också en ingen loggningspolicy som företaget har som det har hållit upp med beundransvärt hittills.

Saint Kitts och Nevis godkände räkningen för dataskydd den 4 maj 2018 (källa).

3 – Bra tillgänglighet och hastigheter

Jag har använt TorGuard på och av i ett par månader nu och medan jag tycker att deras servicehastighet är lite långsammare än vissa andra som NordVPN och ExpressVPN, har det varit pålitligt totalt sett.

Med mer än 3 000 servrar i 50 länder har det ett distribuerat nätverk som borde vara tillgängligt var du än är på jorden. Mitt test för de olika servrarna nedan utfördes på en 500 Mbps linje med en fysisk plats i Malaysia.

Baseline Speed ​​Test (Malaysia, ingen VPN)

Baslinjehastighetstest från Malaysia-server utan VPN-anslutning (se det verkliga resultatet här). Ping = 4 ms, ladda ner = 324,97 Mbps, ladda upp = 310,83 Mbps

US-server

TorGuard-hastighetstestresultat från US-server (se det verkliga resultatet här). Ping = 196ms, ladda ner = 32,71 Mbps, ladda upp = 19,07 Mbps

Det finns två intressanta punkter om den amerikanska servern som jag testade för TorGuard. Den första är att hastigheterna som erbjuds här är väldigt lik de jag fick för ExpressVPN och NordVPN på deras amerikanska servrar. Det andra är att detta test utfördes via vad TorGuard märker som en “Asien-optimerad amerikansk server”.

Eftersom det inte är stor skillnad i hastighet är jag inte säker på vad den Asien-optimerade delen spelar en roll i.

Europe Server

TorGuard-hastighetstestresultat från Europa-servern (se det verkliga resultatet här). Ping = 167ms, ladda ner = 33,91 Mbps, ladda upp = 22,49 Mbps

Europas hastigheter var också bra, men inte riktigt fantastiska. Jag antar att avståndet jag befinner sig från Europa spelar en större roll än väntat för att påverka dess hastighet.

Asia Server

TorGuard-hastighetstestresultat från Asias server (se det verkliga resultatet här). Ping = 11 ms, ladda ner = 106,85 Mbps, ladda upp = 178,78 Mbps

Eftersom jag är i Malaysia var hastigheterna från Singapore TorGuard-servern lika snabba som väntat. Ju närmre en VPN-server är till din faktiska plats desto högre hastighet och lägre ping-respons förväntas bli.

Australia Server

caTorGuard hastighetstestresultat från Australiens server (se det verkliga resultatet här). Ping = 93 ms, nedladdning = 69,34 Mbps, laddning = 61,47 Mbps

Inget överraskande här också, hastigheterna till Australien var ganska bra – bättre än Europa och USA.

4 – Stabil Torrenting

Spännande och videoströmning på TorGuard var båda felfria. De begränsar P2P-aktiviteter till specifika servrar men hävdar att de är optimerade för P2P-trafik. Jag är benägen att tro dem eftersom jag aldrig en gång har haft problem med fildelning på TorGuard.

Körde en slumpmässig 4K-video från YouTube, fanns det inga stammare eller märkbara fördröjningar någonstans under scenen.

5- Plus, det har WireGuard!

Du kan aktivera WireGuard-åtkomst från din TorGuard-konto

WireGuard är ett kommande protokoll som långsamt har rullats ut av vissa VPN-tjänsteleverantörer. Turted som mördare nästa generations protokoll det verkar vara, hastigheter på WireGuard-anslutningar har hittills bländat. Även om TorGuard har WireGuard-servrar finns det bara en handfull just nu och bara i USA (även om du kan använda dem var som helst i världen).

WireGuard erbjuder fantastiska snabba hastigheter jämfört med befintliga protokoll (Källa: WireGuard Performance Test)

Det är tänkt att ersätta OpenVPN, det vanligaste protokollet som används idag och är tydligen smalare, mycket snabbare och säkrare. Tester har visat att det har hastighetsfördelar jämfört med OpenVPN med en faktor upp till tio.

6 – Utmärkt kundservice

Detta är en av de bästa sakerna jag gillar med TorGuard – kundservice. Jag testade det själv eftersom jag är lite noga med att få stöd för en produkt som jag betalade för och var riktigt imponerad. Jag valde om att ha en långsam VPN-hastighet på en server till TorGuard teknisk support – via deras chatt.

I de flesta fall skulle detta ha genererat en supportbiljett med ett automatiskt e-postmeddelande som skickats till mig, etc etc, etc. Föreställ mig min överraskning när jag fick svar på supportchattlinjen. Inte bara det, utan med några instruktioner för att finjustera min TorGuard-klient, fixade de problemet!

Efter att ha haft så många fruktansvärda upplevelser med dålig kundsupport, är det åtminstone en underdrift att säga att jag blev flummoxed. Men där har du det – excellens i en chatbox! Bortsett från detta, om det finns några supportbiljetter, kan du få tillgång till alla dem från ditt konto-instrumentpanelen – en bra enda referenspunkt.

7- TorGuard BÖR jobba i Kina

Jag har lämnat detta till nästan sista eftersom det båda erbjuder en ljusstråle för användare i Kina och ändå inte är möjligt för mig att verifiera vid denna tidpunkt. Kina har tappat hårt på VPN-tjänster i landet och många VPN överger sina användare där.

TorGuard har emellertid ett alternativ som heter Stealth VPN som det hävdar kan hjälpa användare att komma runt Great Firewall of China. Specifikt är servrarna utformade för att kringgå Deep Packet Inspection brandväggar, som förhoppningsvis skulle kunna fungera.

TorGuard Con

1- Det kommer till ett brant pris

TorGuard-prissättning

Alla de fiffiga detaljerna som jag har nämnt i artikeln hittills verkar fantastisk rätt?

Här är men – det kommer till ett ganska brant pris. Om du registrerar dig för en årlig plan är TorGuard långt ifrån billig för en månatlig kurs på $ 9,99 till ett långsiktigt pris på cirka 5 $ per månad. Dessa priser sätter det upp mot de bästa hundarna som ExpressVPN och NordVPN, liksom nykomlingar som Surfshark.

Jämför TorGuard-priser med andra topp-VPN-tjänster

VPN-tjänster *1-mo12-mo24-mo
TorGuard$ 9.99$ 4.99 / mo$ 4.99 / mo
Surfshark$ 11,95$ 5.99 / mo$ 1.99 / mo
ExpressVPN$ 12,95$ 8.32 / mo$ 8,32 / mp
NordVPN$ 11,95$ 6.99 / mo$ 3.99 / mo
VyprVPN$ 9.95$ 5,00 / mo$ 5,00 / mo

Domen: Är TorGuard värt priset?

Jag känner att TorGuard är lite av ett tvåkantigt svärd. I många fall har den denna “wow” -faktor, men som på något sätt alltid åtföljs av en liten, om närvarande, “men”. Ta till exempel de fantastiska funktionerna som krypteringsval och kringgå Deep Packet Inspection. Även om dessa funktioner är bra att ha, krävs det lite kunskap och vänja sig. Tack och lov finns det utmärkt hjälp från deras kundservice om du har några problem.

Det ger enskilda användare så mycket kontroll över VPN att använda det känns bra. Ett finare gränssnitt skulle vara trevligt, men det är bara en isbildning för en redan bra tårta. Om det inte var för priset skulle jag inte tveka att ge detta ett fullständigt femstjärnigt betyg, men till dessa priser rekommenderar jag att folk gör en snabb jämförelse med NordVPN eller ExpressVPN innan de beslutar.

Här är sammanfattningen-

Nackdelar med TorGuard

 • Gränssnittet behöver lite vänja sig
 • Priset lite högt

alternativ

För att se fler alternativ i VPN-tjänster, kolla in mina andra VPN-recensioner (ExpressVPN, NordVPN) eller vår lista över 10 bästa VPN-tjänster.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map