26 gratis sitebouwers om geweldige websites te maken

Feit: u kunt uw website gratis bouwen.

Maar ik weet zeker dat je dit advies eerder hebt gehoord: als je je online aanwezigheid serieus neemt, gebruik dan GEEN GRATIS website builder!


Een standaard shared hosting op instapniveau kost immers niet meer dan $ 5 / maand. Als u wilt dat mensen u of uw bedrijf serieus nemen, kunt u geen URL hebben die aangeeft dat u een gratis platform gebruikt om uw site te hosten.

Je ziet er ook zeker niet professioneel uit met een website met een URL zoals:

http://www.uwnaam.freewebsitebuilder.com

Maar in dit bericht vraag ik je om een ​​website te bouwen met een gratis websitebouwer.

En er is een goede reden waarom ik je vraag dit te doen. Maar om de reden te begrijpen, moet u zien hoeveel het bouwen van een typische website kost.

De kosten van het bouwen van een website

Het bouwen van een typische website brengt de volgende kosten met zich mee:

 • Domeinregistratie: ongeveer $ 10-12 / jaar
 • Webhosting: gratis / ongeveer $ 36-XXX / jaar
 • Tools en extensies voor het bouwen van websites: ongeveer $ 60-120 / jaar (deze kunnen een behoorlijk bedrag oplopen)

Behalve de domeinnaam, zijn de rest van de uitgaven gerelateerd aan uw keuze van het platform.

Laat het me uitleggen.

Stel dat u hebt besloten een WordPress-website te starten. En dus koopt u naast een domeinnaam ook:

 1. Een jaarlijkse beheerde WordPress-hosting (kost ergens $ 48)
 2. Een premium WordPress-thema voor ongeveer $ 50
 3. Een heleboel premium plug-ins

In totaal zou u ongeveer $ 200 aan uw website moeten besteden.

Maar wat als u zich na twee weken realiseerde dat WordPress – hoe goed het er in het begin ook uitzag – NIET voor u was en dat u net 200 dollar had verloren?

Hoe zou jij je voelen?

Nu is WordPress een geweldig CMS en ik gebruik het voor de meeste van mijn websites.

Het heeft altijd voor mij gewerkt. Maar ik ken gevallen waarin WordPress echt niet de beste is, gezien de persoon die de website bouwt of het doel dat de website probeert op te lossen.

Het is over het algemeen moeilijk om zeker te zijn van een websiteplatform voordat u er daadwerkelijk een website mee bouwt.

Maar dan is het toch te laat, toch? Nee.

Gelukkig kun je dit achterhalen voordat je een dollar investeert, omdat de meeste goede website-bouwers gratis versies aanbieden. Voor de meeste hiervan hoeft u niet eens uw creditcardgegevens in te voeren.

Het punt is:

Als u profiteert van de gratis versies, maakt u betere, zelfverzekerdere keuzes – keuzes waar u geen spijt van zult hebben.

Het enige dat u hoeft te doen, is uzelf wat tijd gunnen bij de verschillende platforms om erachter te komen welke perfect voor u is.

Om u te helpen bij het kiezen van de perfecte bouwer voor uw website, rond ik 25 van de beste gratis sitebouwers af.

Lees hun beschrijvingen en maak een lijst van de 3 die volgens u het meest geschikt voor u zijn.

Meld u vervolgens aan voor hun gratis versies en kijk hoe u het platform leuk vindt. U kunt dan beslissen of u wilt upgraden of iets anders wilt proberen.

Dus hier gaat het.

26 gratis website-bouwers om uit te kiezen

1. WordPress.com

Hier heb ik het over WordPress.com en niet WordPress.org.

Het verschil tussen de twee is dat WordPress.com een ​​gehoste oplossing is waarbij Automattic (het moederbedrijf van WordPress) de hosting, upgrades, beveiliging en onderhoud van uw site voor zijn rekening neemt, terwijl u in WordPress.org de hosting en doe al het onderhoud zelf.

wqrdpress.com

Dus je kunt WordPress.com zien als gewoon een andere online tool voor het maken van websites. Er hoeft niets te worden geïnstalleerd of geconfigureerd. Meld je gewoon aan en je bent goed.

U kunt de gratis versie van WordPress.com gebruiken om een ​​blog of website te starten. Wat ik het leukst vind aan WordPress.com is de eenvoud die het terugbrengt naar bloggen en publiceren. De publicatie-ervaring die je op WordPress krijgt, is zonder twijfel de beste wanneer je het vergelijkt met een andere optie in deze lijst.

Zelfs met de gratis versie krijg je toegang tot honderden prachtige gratis thema’s. Sommige van deze thema’s zijn zo goed ontworpen dat ze kunnen concurreren met de gelikte websites die zijn gemaakt op premium sitebouwers zoals Squarespace.

Bovendien wordt het geleverd met de beroemde WordPress-blogeditor, dus als schrijven uw focus is en u de technische dingen niet met WordPress.org wilt doen, dan is WordPress.com de manier voor u.

Begin

 • Website: wordpress.com
 • Pro-abonnement: Pro-abonnementen beginnen bij $ 2,99 wanneer u zich voor een jaar aanmeldt.

2. Wix

Wix is ​​een van onze favoriete tools voor het maken van online websites. Het ondersteunt miljoenen websites over de hele wereld.

Wanneer u een website op Wix maakt, is er geen kans dat u zich door de sjabloon die u gebruikt in een box voelt. En dat komt omdat Wix wordt geleverd met een slepen-en-neerzetten-editor. Dus welke sjabloon u ook kiest, het is altijd slechts een startpunt.

Als u een volledig op maat gemaakt ontwerp wilt, kunt u beginnen met een lege pagina en elementen toevoegen zoals u dat wilt.

Een ander ding dat het vermelden waard is, is Wix’s Artificial Design Intelligence (ADI) -site builder (meer over het bouwen van een site met Wix ADI hier).

Kortom, deze Artificial Design Intelligence-sitebouwer bouwt uw site virtueel voor u zodra u hem vertelt waar uw site over gaat. Dit is een sterk aanbevolen functie.

Bij de meeste gratis hulpprogramma’s voor het maken van websites die u in deze lijst ziet, kunt u niet meer dan 3 pagina’s aan uw site toevoegen. Met de gratis websitebouwer Wix kunt u daarentegen onbeperkte pagina’s toevoegen. En een opslag van 500 MB kan u ook lange tijd ondersteunen als u geen site met veel inhoud heeft.

Begin

 • Website: wix.com
 • Meer informatie: Wix-recensie
 • Pro-abonnement: voor het persoonlijke plan van Wix (wanneer u jaarlijks koopt), betaalt u ongeveer $ 3,76 / maand.

3. Weebly

Vergelijkbaar met die van WordPress en Wix, is Weebly enorm in de gratis (en premium) ruimte voor het bouwen van websites.

Op het moment van schrijven heeft het meer dan 30 miljoen websites.

Zoals ik hierboven al zei, geeft Weebly je de zekerheid van een solide bedrijf dat zijn winkel niet zomaar zal sluiten! Met de beveiliging krijg je ook verschillende prachtige websitethema’s en een eenvoudig te gebruiken slepen-en-neerzetten-editor.

De gratis versie van Weebly geeft je 500 MB opslagruimte en toegang tot alle sjablonen en de slepen-en-neerzetten-editor. U krijgt ook toegang tot Weebly’s SEO- en leadregistratiefuncties.


Begin

 • Website: weebly.com
 • Meer informatie: Weebly-beoordeling
 • Pro-plan: begint bij $ 8 / maand, indien jaarlijks betaald. Je krijgt een gratis domein en $ 100 Google Adwords-tegoed.

4. Ucraft

Ucraft is een geweldige tool voor het maken van websites waarmee u elegante persoonlijke websites kunt bouwen. Het wordt geleverd met een coole app voor het maken van logo’s waar je het gratis kunt gebruiken om een ​​bestand met hoge resolutie te maken en te downloaden.

De prachtige sjablonen van Ucraft in combinatie met de slepen-en-neerzetten-editor maken Ucraft een zeer aantrekkelijke sitebouwer.

Het meest interessante kenmerk van de gratis versie van Ucraft is dat u hiermee een aangepaste domeinnaam kunt toevoegen. Ik denk dat Ucraft een van de weinige twee gratis website-bouwers is waarmee je een aangepaste domeinnaam kunt koppelen aan een gratis abonnement.

Begin

 • Website: ucraft.com
 • Pro-abonnement: $ 10 / maand – u kunt maximaal 50 producten vermelden en meer dan 70 betaalmethoden gebruiken.

5. Carrd

De tool voor het maken van websites, Carrd, kan worden gebruikt om verbluffende websites van één pagina te bouwen. Carrd is momenteel in bèta, maar ziet er veelbelovend uit.

Ik hou van het idee van een website van één pagina … en meer dan websites, Carrd maakt omslagpagina’s die je kunt gebruiken om je verhaal prachtig te vertellen. Op dit moment heeft Carrd ongeveer 18 sjablonen, waarvan er ongeveer 6 deel uitmaken van het premiumplan. De gratis sjablonen zijn ook prachtig en bewerken is eenvoudig. Sommige nuttige elementen, zoals het formulierelement (het element dat je nodig hebt om een ​​contactformulier te maken) zijn echter alleen beschikbaar in de pro-versie.

Ik ben van mening dat het gratis plan van Carrd een beetje beperkend is, aangezien ook iets zo eenvoudigs als een contactformulier moet worden geüpgraded. Hoewel er een oplossing is om rechtstreeks een e-mailadres voor contact op te geven, maar ik zou het zeker leuker vinden, er waren wat meer functies in het gratis abonnement.

Actie ondernemen

 • Website: carrd.co
 • Pro-abonnement: $ 19 / jaar

6. Site Builder

SiteBuilder wordt geleverd met meer dan 10.000 sjablonen. Met dit ongebruikelijk hoge aantal sjablonen kan het worden gebruikt om een ​​site over elk domein te bouwen.

Een van de eerste dingen die ik zoek in een sitebouwer zijn de sjablonen. En het wordt erg moeilijk om zo’n tool te beoordelen als je de sjablonen niet kunt zien zonder je aan te melden! Hoewel het meer dan 10.000 sjablonen heeft, geeft SiteBuilder niet eens een ervan weer.

Maar ik heb me aangemeld en de sjablonen bekeken. Ik heb 10.000 sjablonen niet gevonden (misschien heb ik gewoon niet zo veel gezocht!), Maar ik vond de sjablonen wel leuk.

Met de gratis versie van SiteBuilder kunt u een website van vijf pagina’s maken. U hebt ook toegang tot alle sjablonen van SiteBuilder.

Lees ook – Lees de recensie van Tim op Site Builder.

Actie ondernemen

 • Website: sitebuilder.com
 • Pro-abonnement: het pro-abonnement van SiteBuilder begint bij $ 4,99 / maand (indien jaarlijks betaald). Dit plan geeft u ook een gratis domeinnaam en een gratis aangepaste e-mail-ID.

7. Yola

Met meer dan 12 miljoen gebruikers wereldwijd, is Yola een solide gratis tool voor het maken van website-bouwers om uw bedrijf online te brengen.

Hoewel Yola beperkte sjablonen heeft, zijn ze goed voor eenvoudige zakelijke / professionele websites.

De gratis websites die u met Yola maakt, zijn advertentievrij. Dus zelfs wanneer u uw website op een Yola-subdomein uitvoert, zullen uw lezers niet geïrriteerd raken door advertenties die uit elke hoek van uw website verschijnen.

Actie ondernemen

 • Website: yola.com
 • Pro-abonnement: wanneer het jaarlijks wordt gefactureerd, kost het bronzen plan van Yola $ 4,16 / maand.

8. Webben

Webs wordt geleverd met een aantal zeer diverse en goede thema’s. Ik wou dat er meer van hen werden ontgrendeld, zelfs in het gratis plan.

Met Webs kunt u in zijn gratis abonnement een volledig functionele website maken. Uw website wordt gehost op een subdomein van Webs.

Actie ondernemen

 • Website: webs.com
 • Pro-abonnement: u kunt voor het basis-siteplan van Webs kiezen voor $ 5,99 / maand (indien jaarlijks betaald).

 9. WebsiteBuilder

WebsiteBuilder is een andere gratis tool voor het maken van websites met duizenden thema’s.

WebsiteBuilder heeft duizenden mooie sjablonen. Ik denk dat de algemene interface van WebsiteBuilder veel weg heeft van SiteBuilder.

Dat is best raar! Hun onboarding-e-mails zijn ook vergelijkbaar!


Actie ondernemen

 • Website: websitebuilder.com
 • Pro-abonnement: het premiumplan van WebsiteBuilder kost $ 10,75 (wanneer u zich aanmeldt voor een jaarabonnement).

10. IM-maker

Deze ultramoderne websitebouwer heeft tot nu toe 11.240.766 websites aangedreven.

IM Creator heeft een uitstekende verzameling sjablonen. Het heeft ook een groot aantal modules voor het bouwen van websites. CV, team, diavoorstellingen, tekst, mensen – noem maar op. Het enige wat u hoeft te doen is deze elementen naar uw website te slepen en neer te zetten.

Bewerken is vrij eenvoudig en u kunt de editor van IM Creator proberen, zelfs zonder u aan te melden. Je kunt het hier proberen.

De complete IM Creator-oplossing is gratis voor non-profitorganisaties en studenten. Dus, als je nog aan het studeren bent of super gepassioneerd bent over een doel, probeer IM Creator dan vandaag nog.

Actie ondernemen

 • Website: imcreator.com
 • Pro-abonnement: $ 8 / maand.

11. Sitey

Met meer dan 100 sjablonen in verschillende domeinen zoals onroerend goed, mode, fotografie, blog en bruiloft, biedt Sitey zeker veel meer dan de meeste tools voor websitemakers op deze lijst.

Het is duidelijk dat het de verzameling sjablonen is die Sitey de overhand geeft. De sjablonen en de tool voor het maken van pagina’s met slepen en neerzetten van de tool dekken al uw behoeften.

Met de gratis versie van Sitey kun je een site van vijf pagina’s bouwen.

Actie ondernemen

 • Website: sitey.com
 • Pro-abonnement: $ 6,99 / maand wanneer u een jaarabonnement koopt.

Opmerking: wat teleurstellend is, is dat Sitey je zelfs voor deze prijzige prijs geen mobielvriendelijke site geeft. Daarvoor wordt van je verwacht dat je $ 7,99 / maand uitgeeft (indien jaarlijks betaald). Als je Sitey vergelijkt met enkele van de meer populaire alternatieven, zul je tegen deze prijs zeker betere deals vinden.

12. Jimdo

Met Jimdo kunt u ‘kleurrijke, originele en unieke’ websites maken. Ongeveer 15 miljoen mensen vertrouwen Jimdo voor hun websites.

Jimdo heeft beperkte maar mooie sjablonen. Het heeft ook een showcase-gedeelte voor websites, en als je het bekijkt, zul je zien dat Jimdo-klanten een aantal zeer strakke en creatieve websites hebben gebouwd.

Je krijgt ongeveer 500 MB opslagruimte om een ​​gratis website of blog te maken met Jimdo. Je krijgt ook toegang tot alle sjablonen.
Actie ondernemen

 • Website: Jimdo.com
 • Pro-plan: ongeveer $ 6 / maand wanneer jaarlijks wordt gefactureerd.

13. Locatie 123

Site 123 maakt het bouwen van websites zo eenvoudig als 1,2,3.

Site 123 heeft een no-nonsense prijsstelling. Dit is geweldig omdat, zoals je in deze lijst kunt zien, veel websitebouwers goedkopere plannen afdwingen die gewoon nutteloos zijn.

Site 123 geeft u ook toegang tot gratis afbeeldingen- en pictogrambibliotheken. Dit is een handige functie, want het kiezen van de juiste afbeeldingen is een groot onderdeel van het bouwen van een mooie website.

Site 123 kan zelfs worden gebruikt om gestroomlijnde websites van één pagina te bouwen, wat een geweldige functie kan zijn als u een portfoliowebsite wilt bouwen.

Met het gratis abonnement krijg je 500 MB opslagruimte, wat eigenlijk meer dan genoeg is voor een eenvoudige website.

Actie ondernemen

 • Website: site123.com
 • Pro-abonnement: $ 9,80 / maand bij jaarlijkse betaling.

14. WebStarts

Tot op heden beheert WebStarts ongeveer 3,8 miljoen websites, dus u kunt zeggen dat het een bedrijf is dat u kunt vertrouwen.

Om te beginnen ziet de WebStarts-website er een beetje gedateerd uit als je hem ziet nadat je enkele van de mooie sites uit deze lijst hebt gezien. Dat gezegd hebbende, je kunt niet negeren hoeveel mensen het al gebruiken om hun websites van stroom te voorzien.

Ondanks hoe de startpagina eruit ziet, zijn de sjablonen van WebStart eigenlijk leuk!

De gratis versie geeft je 1 GB opslagruimte. En er is geen beperking op het aantal pagina’s dat u aan uw site kunt toevoegen. Bovendien geeft de gratis versie van wat het lijkt volledige toegang tot alle sjablonen.

Het gratis abonnement hier voelt behoorlijk beperkend aan ondanks de royale opslag omdat het u niet toestaat een contactformulier aan uw site toe te voegen. Dus ik weet niet hoe zo’n website je kan helpen.

Actie ondernemen

 • Website: webstarts.com 
 • Pro-abonnement: de eerste ‘functionele’ versie is het Pro-abonnement dat voor $ 9,78 / maand wordt verkocht. Ik noem het functioneel omdat er minstens 100 mensen contact met je kunnen opnemen.

15. Webnode

Met 27 miljoen gebruikers kunt u met Webnode prachtige zakelijke en professionele websites bouwen. En zelfs online winkels.

Webnode heeft een aantal fantastische thema’s. De hogere premium-abonnementen bieden lidmaatschapsregistraties, dus als u mensen ooit accounts op uw website moet laten maken, kunt u de lidmaatschapsregistratiefunctie ontgrendelen met het Webnode-abonnement van $ 19,95 / maand. Met dit plan kunt u ook een website in uw lokale taal maken.

De gratis versie ontgrendelt alle sjablonen van Webnode, zodat u vrij snel een visueel aantrekkelijke website kunt samenstellen.

Actie ondernemen

 • Website: webnode.com
 • Pro-abonnement: het beperkte abonnement van Webnode kost $ 5,95 / maand.

Opmerking: hoewel de deal van $ 5,95 / mo van Webnode een premium abonnement is, worden op uw website nog steeds de advertenties van Webnode weergegeven. Ik denk dat dit een grote afknapper is. Het eerste advertentievrije abonnement kost $ 11,95, wat natuurlijk vrij prijzig is voor iemand die niet alle extra functies nodig heeft die het biedt.

16. DoodleKit

Deze websitemaker is in 2017 11 jaar geworden en hopelijk zal het zijn sjablonen een broodnodige opfrisbeurt geven.

Met de gratis versie van Doodlekit kun je een volledige website bouwen zonder beperking als zodanig op het aantal pagina’s. Qua opslag krijg je 100 MB, wat goed is.

Actie ondernemen

 • Website: Doodlekit.com
 • Pro-abonnement: het eenvoudige plan van Doodlekit kost $ 10 / maand wanneer het jaarlijks in rekening wordt gebracht.

17. Cabanova

Met meer dan 300 sjablonen laat Cabanova u een verbluffende website bouwen ‘net zo uniek als uw DNA’.

Ik vind de website van Cabanova leuk, dus ik denk dat de sjablonen ook goed zijn, maar het is moeilijk te zeggen zonder ernaar te kijken.

Het gedeelte met de website-etalage ziet er ook niet bijgewerkt uit met recente sites, dus het is echt moeilijk om een ​​idee te krijgen van het soort sites dat u met Cabanova kunt bouwen.

Met de gratis versie kun je een website van 3 pagina’s bouwen en krijg je 50 MB aan data. En voor zover het lijkt, ontgrendelt de gratis versie alle sjablonen.

Actie ondernemen

 • Website: cabanova.com
 • Pro-plan: Premium-abonnementen beginnen bij $ 19,48 / jaar (voor een website van 3 pagina’s), indien jaarlijks betaald. Je krijgt bij dit plan ook een gratis domeinnaam.

18. Opvallend

Met een aanbeveling van niemand minder dan Seth Godin, laat deze tool voor het maken van websites je een website bouwen in minder dan 30 minuten, zonder ontwerp- en codeervaardigheden.


Actie ondernemen

 • Website: Strikingly.com
 • Pro-abonnement: $ 8 / maand als je met een jaarabonnement gaat, anders is het $ 12 per maand.

19. Simbla

Deze 4-jarige tool voor het maken van websites is bedoeld om kleine bedrijven te helpen hun online aanwezigheid probleemloos te creëren en te behouden. C

Ik denk dat Simbla een interessante en diverse verzameling sjablonen heeft. Bovendien maakt de prijsstelling het toegankelijk voor veel mensen die voor een volledig beheerde oplossing voor het maken en hosten van sites willen gaan.

Actie ondernemen

 • Website: simbla.com
 • Pro-plan: $ 6 / mo (Dit laat nog steeds een Simbla-link achter in de voettekst; om er vanaf te komen, moet je upgraden naar het $ 12 / mo-plan.)

20. Bladwijzer

Bookmark is gebouwd met het doel zelfs niet-technische mensen in staat te stellen om vanaf het begin mooie en volledig functionele websites te maken.

Over het algemeen hou ik van bladwijzer. Maar als ik het vergelijk met sommige van de andere oplossingen zoals Squarespace en anderen voor dezelfde prijs, weet ik niet zeker wat het onderscheidt van hen. Natuurlijk is Bookmark nieuw en er is nog een lange weg te gaan, maar op dit moment zou ik graag meer sjablonen willen zien.

Als u zich aanmeldt voor Bookmark, worden de e-learningcursussen van Bookmark ook ontgrendeld, waar Bookmark u leert hoe u uw bedrijf online kunt brengen en enkele tips kunt geven om het verder te laten groeien.

Er zijn ook modules voor onder meer SEO, sociale media en het bedrijfsleven in het algemeen.
Actie ondernemen

 • Website: bookmark.com
 • Pro-abonnement: $ 11,99 / maand indien jaarlijks gefactureerd.

21. Sitelio

Siteleo ziet eruit als een solide website en ook de sjablonen zijn verbluffend.

Maar ik voel me een beetje onzeker over het opnemen ervan, omdat de sociale mediakanalen van Sitelio blijkbaar ernstig genegeerd worden. Ik bedoel, er is sinds 2015 geen enkele tweet of post meer, maar van wat ik van de website kan krijgen, is de tool in topvorm.

Eerlijk gezegd ben ik absoluut onder de indruk van de 10.000 thema’s die je bij Sitelio krijgt. Alle thema’s van Sitelio in categorieën zoals zakelijk, blog, fotografie, bruiloft en meer zijn prachtig. Sommigen van hen zouden gemakkelijk kunnen concurreren met die van tools voor sitemakers zoals Squarespace.

Je kunt een geweldige website van vijf pagina’s maken met het gratis abonnement van Sitelio.

Actie ondernemen

 • Website: sitelio.com
 • Pro-abonnement: $ 5,99 * / maand, u kunt maandelijks betalen, geen jaarlijkse facturering vereist.

22. Sitem.co

Terwijl Sitem.co nog steeds in Beta is, host het de websites van 247 trotse eigenaren! Het helpt bij het bouwen van portfolio’s, productlanceringen, bureaus en persoonlijke websites.

Wat ik het leukst vind aan Sitem, is dat het eenvoudige maar razendsnelle thema’s heeft. En omdat van de meeste Sitem-gebruikers wordt verwacht dat ze het gebruiken om hun werk te presenteren, lossen deze elegante sjablonen het doel perfect op.

Ik denk ook dat de makers van de tool echt hebben geprobeerd een toegankelijke optie aan te bieden aan alle mensen die de prijs van de meeste andere premium site-maker tools niet kunnen betalen. (Ter informatie: de meeste van deze tools kosten ongeveer $ 10 / maand of zo wanneer ze jaarlijks worden betaald.)

De gratis versie ondersteunt SSL, dus zoekmachines zullen uw site als betrouwbaarder ervaren. Het is ook vrij van advertenties, dus Sitem plaatst geen advertenties op uw website en u kunt uw bezoekers een overzichtelijke ervaring bieden.

Actie ondernemen

 • Website: sitem.co
 • Pro-abonnement: $ 25 per jaar

23. uCoz

uCoz is een complete oplossing voor het maken van websites waarmee u gratis een aantal sitetypen kunt bouwen. Het heeft afzonderlijke workflows voor het maken van de belangrijkste soorten websites, zoals een persoonlijke website, een zakelijke website of een online winkel.

Helaas, toen ik probeerde deze uCoz aan te melden, raakte ik helemaal verstrikt in het onhandige aanmeldingsproces. Er zijn gewoon te veel formulieren en te veel velden. Mijn onboarding-ervaring was precies het tegenovergestelde van wat ik verwachtte, aangezien het een behoorlijk gestroomlijnd proces voor het maken van een site had op basis van het sitetype en alles.

Een ander ding is dat het geen showcase van zijn gratis sjablonen heeft, dus je krijgt geen voorbeeld van wat het gratis plan je in termen van sjablonen en ontwerptools. In tegenstelling tot de meeste tools in deze lijst waarmee u een website in minder dan 5 minuten kunt publiceren, zorgt uCoz ervoor dat u vooraf veel logistiek doorloopt.

Ook wanneer u zich aanmeldt voor een uCoz-account, wordt u automatisch aangemeld voor de zusterservice genaamd uID, wat wederom niet zo geweldig is. (Mocht je het je afvragen, uID is een service als ‘Over mij’)

De gratis versie ondersteunt een aangepaste domeinnaam. Dit is vrij ongebruikelijk omdat de meeste gratis websitebouwers u dwingen een subdomein te gebruiken. De gratis versie van uCoz is ook vrij van advertenties.

Actie ondernemen

 • Website: ucoz.com
 • Pro-abonnement: $ 2,99 per maand

24. Tilda

Tilda is een handige tool voor het maken en slepen van websites waarmee u prachtige websites kunt bouwen. Tilda biedt een geweldige mix van sjablonen voor freelancers, bedrijven, bureaus, online docenten en nog veel meer.

Toen ik Tilda voor het eerst uitcheckte, dacht ik dat het veel op Squarespace leek, vooral toen ik enkele van de voorpagina-ontwerpen zag. Maar naarmate ik dieper ging graven, realiseerde ik me dat Tilda veel meer sjablonen aanbiedt. Bovendien heeft het meer dan 350 ontwerpelementen, wat veel meer is dan wat Squarespace biedt. Een ander ding dat het vermelden waard is, is dat Tilda ook wordt geleverd met prachtige bestemmingspagina’s.

De gratis versie ondersteunt maximaal 50 pagina’s en biedt een opslagruimte van 50 MB en is advertentievrij.

Actie ondernemen

 • Website: tilda.cc
 • Pro-abonnement: $ 10 / maand met jaarlijkse betaling.

25. Portfoliobox

Zoals u uit de naam zelf kunt opmaken, is Portfoliobox een websitebouwer die exclusief is gebouwd voor creatievelingen die hun werk willen laten zien.

Hoewel de focus van dit platform voornamelijk ligt op het weergeven van werk, ondersteunt het ook pagina’s zoals de blog en de winkel, zodat u uw portfolio kunt uitbreiden naar een volwaardige website als u dat wilt.

Omdat Portfoliobox bedoeld is voor het hosten van portfolio’s, heeft het speciale aandacht besteed aan de behoeften van een artiest, zoals verbluffende getuigenislay-outs, servicemodules en showcases. Alle sjablonen zijn zo ontworpen dat ze het werk van de klant benadrukken. Bekijk de aanbevolen klanten om te zien welke soorten portfolio’s u kunt maken met Portfoliobox.

Ook bevat de gratis versie van Portfolio geen advertenties in uw portfolio.

En omdat de gratis versie tot 30 pagina’s host, geeft het u voldoende bandbreedte om een ​​goed afgerond portfolio te publiceren.

Actie ondernemen

 • Website: portfoliobox.net
 • Pro-abonnement: $ 6,9 / maand (wanneer u het jaarabonnement koopt).

26. Duda

Duda biedt een uitstekende gratis tool voor het bouwen van websites. En aangezien Duda draait om responsieve websites, kunt u er zeker van zijn dat zelfs uw gratis website prachtig wordt weergegeven op alle mobiele apparaten en tablets.

Het hoogtepunt van het gratis abonnement van Duda voor mij is de personalisatiefunctie. Ik heb nog geen gratis tool voor het maken van websites gezien die een geavanceerde optie biedt, zoals personalisatie. Personalisatie op basis van de locatie, tijdzone en eerdere bezoeken van een bezoeker verbetert hun browse-ervaring, dus een grote duim omhoog voor deze functie!

Ook qua sjabloon denk ik dat Duda veel inspirerende ontwerpen heeft. Bovendien krijg je ook de slepen-en-neerzetten-editor van Duda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map