Houd de betrouwbaarheid in het oog met Freshping

Freshping, ontwikkelaar van Freshworks, is een zeer eenvoudige website-monitoringtool die begint voor een fantastische prijs – gratis. Kort samengevat kunt u automatisch een set websites volgen op basis van twee belangrijke statistieken over de reactiesnelheid en uptime van de server.


Freshworks is opgericht in 2010 en is begonnen als gevolg van de persoonlijke ervaring van de eigenaren. Hun eerste product, Freshdesk, werd gebouwd om de workflow te integreren en te automatiseren, zodat gebruikers hun inspanningen op het gebied van klantervaring konden stroomlijnen.

Freshping homepageFreeping homepage.

Vandaag ga ik nader bekijken hoe een tool voor prestatiebewaking zoals Freshping uw bedrijf kan helpen en dieper kan ingaan op wat het nog meer te bieden heeft.

Wat is Fresping?

Controleer automatisch de belangrijkste betrouwbaarheidsstatistieken met FreshpingControleer automatisch de belangrijkste betrouwbaarheidsstatistieken met Freshping.

Bijna tien jaar later en een flink aantal succesvolle producten later introduceerden ze Freshping. Theoretisch is de basis van Freshping eenvoudig: gebruikers helpen ervoor te zorgen dat hun websites op nominale niveaus werken.

Dit betekent dat de app websites test waarom wordt gevraagd en twee van de belangrijkste items in de gaten houdt die een webmaster nodig heeft, de reactietijd van zijn server en de beschikbaarheid van zijn websites.

Het doet dit door elke minuut een ‘ping’ (vandaar de naam Freshping) naar de server te sturen en vervolgens op te nemen (a) of er een reactie is en (b) hoe lang de webserver nodig had om te reageren. De gegevensinformatie wordt vervolgens opgeslagen en indien nodig aan de gebruiker gepresenteerd in een nette prestatiegrafiek.

Waarom u een verfrissing nodig heeft?

U kunt eenvoudig de betrouwbaarheid van uw site in vogelvlucht bekijkenU kunt eenvoudig de betrouwbaarheid van uw site in vogelvlucht bekijken.

Bij de beschrijving die ik van Freshping heb gegeven, zou je je waarschijnlijk afvragen waarom je je moet aanmelden voor weer een andere tool die zulke basisfuncties biedt. Het simpele antwoord is dat Freshping ook meer is dan het lijkt (daarover later meer).

Het langere antwoord is waarschijnlijk iets dat je wenkbrauwen zal opheffen;

1. Downtime heeft invloed op de verkoop

Zou u zich zorgen maken als u een traditioneel bedrijf had en uw verkopers voortdurend ziek waren? Absoluut? Uw verkooppersoneel is waar uw inkomsten vandaan komen en hetzelfde geldt voor uw website.

In feite fungeert uw website als de leadgenerator, verkoop, marketing, klantenondersteuning en merkambassadeur in één. Als uw site niet betrouwbaar is, wilt u dit dan niet weten en een wijziging aanbrengen? Maar in tegenstelling tot realtime personeel, draait uw website 24/7 en kan het moeilijker zijn om in de gaten te houden, omdat alles gewoon ‘constant’ draait.

Freshping draait geruisloos op de achtergrond nadat je het de basisparameters hebt gegeven om mee te werken. Het waarschuwt u alleen als er een probleem is, zo niet, dan zit het daar en kijkt en verzamelt u gegevens die u kunt bekijken wanneer u maar wilt.

Om een ​​idee te krijgen van hoe groot de impact van downtime kan zijn, laten we het geval van Amazon.com eens bekijken. In 2018, tijdens de Amazon Prime Day, kreeg hun website te maken met consistentieproblemen. Deze problemen, die 63 minuten duurden, kostten de retailgigant naar schatting 72,4 miljoen dollar aan verloren inkomsten.

Hoewel dat cijfer misschien niet het cijfer is waarmee u wordt geconfronteerd, kost downtime uw bedrijf nog steeds elke seconde dat het niet wordt verholpen. Gebruik deze formule om een ​​schatting te maken van hoeveel u mogelijk zou verliezen als uw website uitvalt:

Jaarlijkse omzet / uw openingstijden x Impact van website op omzet%

Stel je nu voor dat je een bedrijf was dat voor 100% van je inkomsten afhankelijk was van je website!

2. Klant tevreden houden

In de huidige competitieve zakelijke omgeving is het niet alleen essentieel om potentiële klanten te bedienen, maar u moet zich ook concentreren op het behouden van oude klanten. Dit betekent dat klanttevredenheid nog belangrijker is dan ooit. Websiteprestaties zijn een gebied waarop dit van groot belang is.

Als u een dienst zou verlenen, zullen klanten die er geen toegang toe hebben zeer ongelukkig zijn. Dit betekent dat u het moment moet weten dat er een probleem is op uw website, zoals uitvaltijd of zelfs ongebruikelijk lange reactietijden van de server.

3. Zakelijke reputatie

Digitaal heeft meer dan snellere diensten tot stand gebracht, het heeft gebruikers ook toegang gegeven tot een groter aantal platforms om over te klagen! Klanten die met downtime worden geconfronteerd door uw website, zullen niet aarzelen om u te bellen op sociale media of andere platforms.

Het ergste van deze klachten is dat ze erg openbaar zijn en lang blijven hangen nadat het probleem is opgelost, wat gevolgen heeft voor potentiële klanten. Hoewel Freshping daar niet bij kan helpen, kan het helpen om je te laten weten dat er een probleem is – en hopelijk kun je het oplossen voordat er klachten opduiken.

4. De eerste indruk blijft

Heeft u ooit een website bezocht en heeft u er geen toegang toe gehad? Meestal sluit u gewoon het browsertabblad en bezoekt u een alternatief. Dankzij het enorme aantal websites online zijn er voor bijna alles een enorm aantal alternatieven.

Als uw website geen klanten kan bedienen, kunt u er zeker van zijn dat de meesten ergens anders zullen zoeken en niet geduldig wachten tot uw website weer online komt. Downtime geeft een slechte indruk aan klanten, vooral aan nieuwe bezoekers.

Hoe Freshping helpt

Met Freshping kun je tot 50 websites toevoegen om te monitorenMet Freshping kun je tot 50 websites toevoegen om te monitoren.

In wezen draait Freshping om twee hoofdgebieden, dus laten we ons daarop concentreren. Om Freshping te gebruiken, moet je je aanmelden voor een account. Dat kan net zo eenvoudig als uw Google-ID gebruiken om mee te doen. Daarna is het slechts een kwestie van het toevoegen van een website-URL die u wilt volgen.

De kritieke gegevens die Freshping nodig heeft, zijn uw websiteadres en uw e-mailadres. De eerste om te controleren en de laatste om u op de hoogte te stellen als er problemen zijn. Als je niet kieskeurig bent, is dat eigenlijk alles wat je nodig hebt om mee aan de slag te gaan – praat over eenvoud.

Voor degenen onder ons die meer gedetailleerd zijn, zijn er enkele instellingen die u kunt aanpassen. Met gratis accounts kunt u tot 50 websites volgen met een ping-interval van één of vijf minuten. Geavanceerdere opties zoals monitoring van antwoordreeksen, statuscode-retouren, aangepaste HTTP-headers, aangepaste downtime-meldingen en meer zijn alleen beschikbaar op de betaalde abonnementen.

Voor de basisgebruiker zal het grootste verschil vooral liggen in de tijd dat gegevens worden bewaard. Als u meer dan zes maanden aan gegevens wilt hebben, moet u zich aanmelden voor een van hun betaalde abonnementen. Uitgebreide gegevens zijn nuttiger als u deze verzamelt voor prestatiestudies op lange termijn.

Andere Freshping-functies op betaalde abonnementen zijn onder meer:

  • Toelage voor meer gebruikers (ideaal voor zakelijk gebruik)
  • Meer app-integraties (ontvang meldingen over Slack, Twillo of zelfs sms)
  • SSL-vervalmeldingen
  • Rekening houden met onderhoudsperiodes van websites
  • Prestatiemeldingen

En meer!

Hoeveel kost Freshping??

Freshping-prijzenFreshping-prijzen.

Met Freshping kunnen gebruikers zich aanmelden voor wat het een “Free Forever” -plan noemt en om eerlijk te zijn, voor de meeste mensen is dit prima. U kunt nog steeds de belangrijkste betrouwbaarheidsstatistieken bijhouden, maar krijgt niet wat extra functies en instellingen die betaalde abonnementen aanbieden.

Bedrijven daarentegen zullen waarschijnlijk beter inschrijven voor een van hun betaalde plannen. Afgezien van constante monitoring, kunnen de door Freshping verzamelde gegevens u in staat stellen om langetermijnstatistieken te bestuderen, zodat u periodieke beoordelingen kunt uitvoeren.

Deze laten u weten of er problemen zijn die u ter sprake kunt brengen en hopelijk kunt oplossen met de hulp van uw hostingprovider, of in het slechtste geval een migratie naar een andere hostingprovider kunt overwegen. Betaalde abonnementen beginnen vanaf slechts $ 11 per maand als ze op jaarbasis worden betaald – redelijk genoeg voor kleine bedrijven om te gebruiken.

Wat gebruikers zeggen over Freshping

Sinds de lancering heeft Freshping een hoop positieve recensies gekregen van gebruikers. Laten we eens kijken wat sommige Freshping-gebruikers over het product beweren:

Lees meer gebruikersrecensies op Freshping.

Conclusie: hoeveel is uw reputatie waard?

Uw reputatie is goud waard, vooral in een tijdperk waarin klanten snel zeer vocale ontevredenheid uiten over producten en diensten. Met zijn gratis toegangspunt is er geen reden om u aan te melden en hun service nu te testen.

Ik zou je aanraden om te beginnen met hun gratis abonnement voor altijd en na een tijdje opnieuw te beoordelen of je wilt overstappen op een van hun betaalde abonnementen. Het is tenslotte gratis en nog een optie die u kunt gebruiken om de betrouwbaarheid van uw website te vergroten.

Als u nieuwsgierig bent, heeft Freshworks ook een vrij grote stal van gerelateerde producten, vooral gericht op het stroomlijnen en optimaliseren van uw bedrijf (inclusief verkoop!). Bekijk hun productpagina om te zien waar Freshworks-producten u nog meer kunnen helpen bij het voldoen aan zakelijke behoeften en uw bedrijf een boost kunnen geven in wendbaarheid.

Onthoud dat als u niet toonaangevend bent op het gebied van innovatie, dit betekent dat uw concurrent voorloopt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me