TorGuard recensie

TorGuard is misschien niet de eerste naam die in je opkomt als Virtual Private Networks (VPN’s) worden genoemd. Ik heb zelfs rondgevraagd en niet veel mensen hebben ervan gehoord – nou ja, tenzij ze het gebruikten. Maar omdat ik de ongelooflijk nieuwsgierige persoon ben die ik ben, nam ik eerst een kijkje en wat ik zag intrigeerde me.


Normaal gesproken zijn VPN-serviceproviders extreem gefocust op hun bedrijf, maar TorGuard noemt zichzelf meer dan dat – online privacybeschermingsdiensten, om precies te zijn. Hoewel het waar is dat er een subtiel verschil is, heb ik besloten dieper in te gaan op het VPN-aanbod.

Het eerste dat me opviel, was dat TorGuard behoorlijk wat branding rond Torrents (P2P-bestandsdeling) doet. Dit is niet erg typisch en in feite worden sommige VPN-serviceproviders een beetje onbetrouwbaar als ze rechtstreeks worden gevraagd naar Torrent-ondersteuning – je kunt onze VPN-gids lezen om erachter te komen.

Dat werkte echter voor mij en ik dook als eerste naar binnen. Dit is wat ik heb ontdekt over TorGuard;

TorGuard-overzicht

Over het bedrijf

 • Bedrijf – VPNetworks LLC
 • Opgericht – 2012
 • Land – Saint Kitts en Nevis
 • Website – https://torguard.net/

Bruikbaarheid & Specificaties

 • Apps beschikbaar voor – Windows, Linux, iOS, Android, Mac
 • Browser-plug-ins – Chrome, Firefox, Safari
 • Apparaten – Routers, Apple TV, Smart TV, Xbox en meer
 • Encryptie – WireGuard, OpenVPN, OpenConnect, IPSec
 • Torrenting, streaming en P2P toegestaan
 • Zou in China moeten werken

torguard vpn Nadelen van TorGuard

 • Gebruikersinterface niet zo vriendelijk
 • Een beetje hoog geprijsd; goedkoper alternatief – NordVPN ($ 3,49 / mo)

Prijs

 • $ 9,99 / maand voor een abonnement van 1 maand
 • $ 4,99 / maand voor een abonnement van 12 maanden

Vonnis

TorGuard heeft in veel gevallen deze ‘wauw’ factor, maar op de een of andere manier gaat het altijd gepaard met een kleine ‘maar’. Neem bijvoorbeeld de geweldige functies zoals coderingsselectie en het omzeilen van Deep Packet Inspection. Hoewel deze functies geweldig zijn om te hebben, vergt het een beetje kennis en wennen.

TorGuard Pros

1- TorGuard is zeer veilig

Beveiliging is een van de belangrijkste levenslijnen van een VPN-serviceprovider en TorGuard doet geweldig werk om gebruikersbehoeften en beveiliging in evenwicht te brengen. Sommigen denken misschien niet dat er een verschil is – dat is er wel. Gebruikers hebben over het algemeen verschillende behoeften als het gaat om een ​​VPN, afhankelijk van wat ze online doen.

Als ze bijvoorbeeld op internet surfen, hebben ze over het algemeen anonimiteit en beveiliging nodig, met weinig vereiste voor halsbrekende snelheden. Dat betekent dat u de coderingsknop maximaal kunt draaien en nauwelijks weet dat er een verschil is. Als je iets wilt downloaden, kun je het een beetje verlagen om je lijn iets sneller te duwen.

Afgezien van de coderingssnelheden biedt TorGuard in ieder geval ook tal van andere beveiligingselementen, waaronder DNS-lekbescherming, WebRTC-lekbescherming en een Kill Switch.

WebRTC-lekkage

WebRTC-lek is iets dat veel VPN’s treft – iets dat TorGuard gelukkig heeft genomen om te vermijden. Het is een kwetsbaarheid in veel webbrowsers zoals Firefox en Chrome en TorGuard heeft al een patch naar zijn klanten gestuurd die het probleem verhelpt. Het heeft zelfs een pagina waar u kunt testen of er op elk moment een WebRTC-lek op uw systeem is.

IPv6-lek

Aanvallers kunnen profiteren van IPv6-lekken als gebruikers IPv4 VPN’s gebruiken. Hoewel TorGuard oorspronkelijk is beschermd tegen de meeste IPv6-lekken, heeft het sindsdien zijn service geüpgraded om al het IPv6-verkeer naar de VPN te forceren.

Dodemansknop

De Kill Switch die TorGuard gebruikt, werkt ook in twee modi. Aan de ene kant kunt u ervoor kiezen om de client al het verkeer te laten beëindigen als een verbinding met de VPN-server wordt verbroken. Aan de andere kant kunt u ervoor kiezen om het op applicatieniveau te gebruiken, wat betekent dat u kunt voorkomen dat geselecteerde applicaties gegevens verzenden en ontvangen terwijl andere doorgaan.

2- Uw identiteit is (redelijk) veilig

Gevestigd in Nevis, een klein eiland in West-Indië, wordt TorGuard niet gedwongen om te voldoen aan ingewikkelde wetten voor het bewaren van gegevens. Als je mijn VPN-beoordelingen hebt gevolgd, is dit goed, want wettelijk gezien zijn er niet veel manieren waarop het bedrijf kan worden gedwongen om alle informatie over zijn gebruikers op te geven.

Afgezien van dat, is er ook een beleid van geen logboekregistratie dat het bedrijf op bewonderenswaardige wijze heeft gevolgd.

Saint Kitts en Nevis hebben op 4 mei 2018 de wet op gegevensbescherming aangenomen (bron).

3- Goede beschikbaarheid en snelheden

Ik gebruik TorGuard nu een paar maanden aan en uit en hoewel ik vind dat hun servicesnelheid een klein beetje langzamer is dan sommige andere, zoals NordVPN en ExpressVPN, was het over het algemeen betrouwbaar.

Met meer dan 3.000 servers in 50 landen heeft het een goed gedistribueerd netwerk dat overal ter wereld toegankelijk moet zijn. Mijn test voor de verschillende onderstaande servers werd uitgevoerd op een 500 Mbps-lijn met een fysieke locatie in Maleisië.

Baseline Speed ​​Test (Maleisië, geen VPN)

Baseline-snelheidstest van server in Maleisië zonder VPN-verbinding (bekijk het daadwerkelijke resultaat hier). Ping = 4 ms, download = 324,97 Mbps, upload = 310,83 Mbps

Amerikaanse server

TorGuard-snelheidstestresultaat van Amerikaanse server (bekijk het daadwerkelijke resultaat hier). Ping = 196 ms, download = 32,71 Mbps, upload = 19,07 Mbps

Er zijn twee interessante punten over de Amerikaanse server die ik voor TorGuard heb getest. De eerste is dat de hier aangeboden snelheden erg lijken op de snelheden die ik kreeg voor ExpressVPN en NordVPN op hun Amerikaanse servers. De tweede is dat deze test is uitgevoerd via wat TorGuard bestempelt als een “voor Azië geoptimaliseerde Amerikaanse server”.

Omdat er niet veel snelheidsverschil is, weet ik niet zeker waar het voor Azië geoptimaliseerde deel een rol in speelt.

Europe Server

TorGuard-snelheidstestresultaat van de Europese server (bekijk hier het daadwerkelijke resultaat). Ping = 167 ms, download = 33,91 Mbps, upload = 22,49 Mbps

De Europese snelheden waren ook goed, maar niet bepaald fantastisch. Ik denk dat de afstand die ik van Europa afneem een ​​grotere rol speelt dan verwacht in het beïnvloeden van de snelheid.

Azië Server

TorGuard-snelheidstestresultaat van server in Azië (bekijk hier het daadwerkelijke resultaat). Ping = 11 ms, download = 106,85 Mbps, upload = 178,78 Mbps

Aangezien ik in Maleisië ben, waren de snelheden van de Singapore TorGuard-server zo snel als verwacht. Hoe dichter een VPN-server bij uw werkelijke locatie is, hoe hoger de snelheid en hoe lager de ping-respons zal zijn.

Australië Server

caTorGuard snelheidstestresultaat van Australische server (bekijk het daadwerkelijke resultaat hier). Ping = 93 ms, download = 69,34 Mbps, upload = 61,47 Mbps

Niets verrassends hier ook, de snelheden naar Australië waren redelijk goed – beter dan Europa en de VS..

4- Stabiele torrenting

Torrenting en videostreaming op TorGuard waren beide onberispelijk. Ze beperken P2P-activiteiten tot specifieke servers, maar beweren dat deze zijn geoptimaliseerd voor P2P-verkeer. Ik ben geneigd ze te geloven omdat ik nooit een probleem heb gehad met het delen van bestanden op TorGuard.

Bij het uitvoeren van een willekeurige 4K-video buiten YouTube waren er nergens tijdens de scène stotteringen of merkbare vertragingen.

5- Bovendien heeft het WireGuard!

U kunt WireGuard-toegang inschakelen vanuit uw TorGuard-accountdashboard

WireGuard is een aankomend protocol dat langzaam is uitgerold door sommige VPN-serviceproviders. Aangeprezen als het moordende protocol van de volgende generatie dat het lijkt te zijn, zijn de snelheden op WireGuard-verbindingen tot nu toe verbluffend. Hoewel TorGuard WireGuard-servers heeft, zijn er momenteel slechts een handvol en alleen in de VS (hoewel je ze overal ter wereld kunt gebruiken).

WireGuard biedt verbluffend hoge snelheden in vergelijking met bestaande protocollen (Bron: WireGuard Performance Test)

Het is bedoeld om OpenVPN te vervangen, het meest gebruikte protocol dat tegenwoordig wordt gebruikt en is blijkbaar slanker, veel sneller en veiliger. Tests hebben aangetoond dat het snelheidsvoordelen heeft ten opzichte van OpenVPN met een factor tien.

6- Uitstekende klantenservice

Dit is een van de beste dingen die ik leuk vind aan TorGuard – de klantenservice. Ik heb het zelf getest, omdat ik een beetje kieskeurig ben over het krijgen van de ondersteuning voor een product waarvoor ik heb betaald en ik was behoorlijk onder de indruk. Ik koos ervoor om een ​​trage VPN-snelheid op een server te hebben voor technische ondersteuning van TorGuard – via hun chat.

In de meeste gevallen zou dit een supportticket hebben gegenereerd met een geautomatiseerde e-mail die naar mij werd gestuurd, enz. Enz. Stel je mijn verbazing voor toen ik werd beantwoord op de support-chatlijn. Niet alleen dat, maar met een paar instructies om mijn TorGuard-client aan te passen, hebben ze het probleem opgelost!

Ik heb zoveel vreselijke ervaringen gehad met slechte klantenondersteuning, om te zeggen dat ik in de war was, is op zijn minst een understatement. Maar daar heb je het – excellentie in een chatbox! Afgezien daarvan, als er ondersteuningstickets worden opgehaald, kunt u ze ook allemaal openen via uw accountdashboard – een goed enkel referentiepunt.

7- TorGuard MOET werken in China

Ik heb dit voor het laatst overgelaten omdat het beide een lichtstraal biedt aan gebruikers in China en het op dit moment nog niet mogelijk is om te verifiëren. China heeft hard gewerkt aan VPN-services in het land en veel VPN’s laten hun gebruikers daar in de steek.

TorGuard heeft echter een optie genaamd Stealth VPN, waarvan wordt beweerd dat het gebruikers kan helpen de Great Firewall van China te omzeilen. De servers zijn specifiek ontworpen om Deep Packet Inspection-firewalls te omzeilen, wat hopelijk zou kunnen werken.

TorGuard Con

1- Het komt voor een scherpe prijs

TorGuard-prijzen

Alle handige details die ik tot nu toe in het artikel heb genoemd, lijken geweldig?

Hier is het maar – het heeft een behoorlijk hoge prijs. Met een maandelijks tarief van $ 9,99 tot een langetermijnprijs van ongeveer $ 5 per maand als je je aanmeldt voor een jaarabonnement, is TorGuard verre van goedkoop. Die prijzen zetten het recht tegen de beste honden zoals ExpressVPN en NordVPN, evenals nieuwkomers zoals Surfshark.

Vergelijk TorGuard-prijzen met andere top VPN-services

VPN-diensten *1-mo12-mo24-mo
TorGuard$ 9,99$ 4,99 / maand$ 4,99 / maand
Surfshark$ 11,95$ 5,99 / maand$ 1,99 / maand
ExpressVPN$ 12,95$ 8,32 / maand$ 8,32 / mp
NordVPN$ 11,95$ 6,99 / mnd$ 3,99 / maand
VyprVPN$ 9,95$ 5,00 p.m.$ 5,00 p.m.

The Verdict: Is TorGuard de prijs waard?

Ik voel dat TorGuard een beetje een tweesnijdend zwaard is. In veel gevallen heeft het deze ‘wauw’ factor, maar die gaat op de een of andere manier altijd gepaard met een kleine, indien aanwezig, ‘maar’. Neem bijvoorbeeld de geweldige functies zoals coderingsselectie en het omzeilen van Deep Packet Inspection. Hoewel deze functies geweldig zijn om te hebben, vergt het een beetje kennis en wennen. Gelukkig is er uitstekende hulp van hun klantenservice als je problemen hebt.

Het geeft individuele gebruikers zoveel controle over de VPN dat het gebruik ervan geweldig aanvoelt. Een slimmere interface zou leuk zijn, maar dat is slechts een kers op de taart voor een al geweldige taart. Als het niet voor de prijs was, zou ik niet aarzelen om dit een volledige vijfsterrenbeoordeling te geven, maar tegen deze tarieven raad ik mensen aan om een ​​snelle vergelijking te maken met NordVPN of ExpressVPN voordat ze beslissen.

Hier is de samenvatting-

Nadelen van TorGuard

 • De interface is even wennen
 • Een beetje hoog geprijsd

Alternatieven

Bekijk mijn andere VPN-recensies (ExpressVPN, NordVPN) of onze lijst met 10 beste VPN-services om meer keuzes in VPN-services te zien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map