15 Must-Know Plugins för fotografer

Oavsett om du är läkare, advokat eller frilansförfattare, har WordPress alla verktyg du behöver för att få din webbplats igång. Du behöver inte ens hjälp av en professionell webbutvecklare för att skapa en visuellt tilltalande webbplats. Allt du behöver göra är rätt idé, ett lysande tema och en samling plugins som hjälper dig att uppnå dina mål.


Som ny fotograf kan du fråga: varför bry dig om att skapa din webbplats?

Till att börja med är det ett sätt att skapa din onlineportfölj, som omedelbart kan öka din synlighet och anställningsförmåga – särskilt för framtänkande kunder som ser värdet av teknisk lutning.

Det kan också hjälpa dig att finslipa ditt hantverk genom att samla in feedback från en publik, granska dina tidigare verk och göra dina händer smutsiga i världen av onlinekampanjer.

Utan vidare, här är 15 av de bästa WordPress-plugins du behöver till din fotograferingssida just nu:

1. NextGEN Gallery

Med WordPress kan du välja bland en mängd fotograferingscentrerade teman som låter dig lyfta fram dina verk i högupplöst. Men med ett galleriplugin som NextGEN Gallery kan alla temat effektivt lyfta fram dina foton på ett sätt som är intuitivt och bekvämt för dina besökare.

När du har installerat och aktiverat NextGEN Gallery kan du starta plugin genom att klicka på ‘Gallery’ från WordPress-instrumentpanelen. Alternativt kan du gå till inläggsredigeraren och klicka på ‘Lägg till galleri’.

När du skapar nya gallerier kan du välja mellan olika visningstyper som grundläggande miniatyrbilder, bildspel, kompakt album, bildwebbläsare och så vidare. Varje visningstyp är helt anpassningsbar, så du bör inte ha några problem att leta efter en layout som matchar ditt nuvarande tema.

2. Fotogalleri av WD

Photo Gallery av WD är ett utmärkt alternativ till NextGEN Gallery. Det är snabbt, enkelt och enkelt att använda. Gå bara till WordPress-postredigeraren och klicka på knappen “Infoga fotogalleri” från huvudverktygsfältet.

Den största fördelen med Photo Gallery av WD jämfört med NextGEN Gallery är skapandet av enkelsidiga gallerier. Alla alternativ du kan behöva be om finns tillgängliga på en enda plats – vilket gör hela processen till en bris.

Några av plugins anpassningsfunktioner inkluderar lightbox-effekter, integration av sociala medier, kontrollknappar och externa annonslänkar.

3. FooGallery

Om de visuella funktionerna i NextGEN Gallery och Photo Gallery av WD ser ut för stel eller tråkiga för din smak, är nästa plugin du bör prova FooGallery. Utseende är det en av de mest avancerade gallery-plugins som du kan använda för WordPress. Du kan skapa ett enkelt portföljgalleri med bildstorlekar i bitstorlek, sammanställa dina bästa verk med murlayouten eller utnyttja det unika “kub” -galleriets kreativa animationseffekt.

Med FooGallery kan du också skapa album som kan leda dina besökare till olika samlingar. Detta är användbart om du vill visa upp din mångsidighet med olika fotografier eller tekniker.

För att börja bygga ditt album behöver du ett tillägg som heter “FooGallery Albums”, som bör vara tillgängligt gratis genom att gå till ‘FooGallery’ > ’Extensions’.

4. Instagram Feed WD

Instagram är en av gå till sociala medieplattformar för fotografer som vill sprida sitt arbete. Med Instagram Feed WD kan du enkelt importera dina Instagram-foton till ett WordPress-galleri. Installera helt enkelt plugin-programmet, logga in på ditt Instagram-konto och dela ditt flöde direkt genom WordPress, posteditor.

Instagram Feed WD tillåter en hög grad av anpassning för dina fotoflöden. Du kan ställa in villkorade filter, ändra lastningseffekten, integrera hashtags och mer.

Att använda Instagram Feed WD ger också många marknadsfördelar för ditt fotograferingsmärke. Tack vare den inbyggda följdräknaren och ‘Följ’ -knappen kan potentiella kunder mäta ditt inflytande, trovärdighet och förmåga att påverka en viss nisch. Naturligtvis kan detta också locka fler följare till ditt Instagram-konto när du fokuserar på att marknadsföra din WordPress-webbplats.

5. Meta Slider

Om du föredrar en bildreglage i full bredd för att visa upp dina bästa bilder, måste du kolla in Meta Slider. Även om de kanske inte är lika interaktiva som fullfjädrada gallerier, är reglagen snabbare att ladda och erbjuder en ren, distraktionsfri tittarupplevelse för din publik.

Som den mest populära reglaget för inställningar beträffande installationer och betyg har Meta Slider allt du någonsin kan begära. Det är mobilkänsligt, kommer med anpassningsbara teman och har ett förenklat gränssnitt som vem som helst kan behärska inom några minuter.

Med Meta Slider kan du enkelt integrera varje bildbild med en kortfattad beskrivning samt viktiga SEO-element, nämligen en “alt text” och “image title” text. För det allmänna utseendet på skjutreglaget kan du hänvisa till alternativen i den högra panelen för att justera inställningar som övergångseffekter, navigeringsknappar, justering och så vidare.

6. Master Glider

I mobilenhetsåldern måste du se till att ditt innehåll är optimerat för smartphones och surfplattor. Master Slider gör det möjligt för dig att snabbt skapa responsiva reglage som också är väl lämpade för beröringskontroller. Du börjar med att välja en “Starter”, som är en förbyggd layout.

I huvudredigeraren kan du börja importera dina bilder till bilder och sedan fylla på dem med beskrivningar av rik text. Du kan också ändra egenskaper som övergångseffekter, reglaget för dimensioner, navigeringskontroller och färgscheman. Tack och lov har plugin en snygg och välorganiserad layout, så det borde vara lätt för dig att veta din väg.

7. Responsive Slider

Responsive Slider av Huge IT är ett bra alternativ till Master Slider och Meta Slider. Det erbjuder ett flytande och snyggt presenterat gränssnitt som kan hjälpa dig att bygga vackra reglage på mindre än en minut. Klicka bara på “Lägg till bild” för att börja infoga dina fotograferade verk och fylla i nödvändiga detaljer.

Till höger om huvudredigeraren kan du redigera alternativ som reglaget för dimensioner, position, övergångshastighet och lastningsikon. Bläddra längre ner för att ta emot kortkoden, vilket gör att du enkelt kan bädda in skjutreglaget i valfri post eller sida.

Det bästa med Responsive Slider kommer dock med proversionen. Det låter dig använda videor och rika textinnehåll som bilder. Detta är användbart för fotografer och yrkesverksamma som vill krydda sina egna marknadsförings- och varumärkesinsatser.

8. WP Smush

Som fotograf kanske du vill dela dina foton i full upplösning. Tyvärr kan du lägga till dem till din WordPress-webbplats dramatiskt öka laddningstiden. Detta kommer att förstöra besökarnas upplevelse och avskräcka potentiella kunder.

En klassisk plugin bland WordPress-användare som värderar prestanda – WP Smush är en bildklickoptimerare med ett klick som kan komprimera storleken på dina bilder utan att kompromissa med kvaliteten. När du har installerat, gå till ‘Media’ > “WP Smush” från din huvudpanel för att börja optimera eller “smush” dina foton.

Du kan också använda WP Smush för att optimera nyuppladdade bilder automatiskt. Bläddra bara ner till avsnittet “Inställningar” för att aktivera den här funktionen. Medan du är på det kan du också ange vilka bildtyper som är föremål för framtida optimeringar.

9. EWWW Image Optimizer

Lika effektivt som WP Smush är att optimera bilder, det är inte exakt det mest kostnadseffektiva alternativet. För det första innebär det en “smushing limit” som hoppar över filer som är större än 1 megabyte. För att ta bort denna gräns kan du antingen betala för proversionen eller använda EWWW Image Optimizer som ett alternativ.

Trots att den är fri är EWWW Image Optimizer förvånansvärt mycket lätt att använda. Gå bara till “Media” > ‘Bulk Optimize’ för att starta optimeringsverktyget och klicka på ‘Scan for unoptimized images’. Om du är nyfiken på hur plugin fungerar går du till “Inställningar” > “EWWW Image Optimizer” för att leka med sina komponenter under huven.

10. W3 Total Cache

Att aktivera webbläsarens cache är ett annat sätt att påskynda sidhastighetshastigheten, särskilt för grafiska tunga webbplatser. Det fungerar genom att låta en webbanvändares webbläsare spara eller “cache” svaret på en webbplats på HTTP-förfrågningar – tillsammans med all data som skickas. Om en användare till exempel kommer till ditt stadsfotografialbum och laddar alla bilder helt, behöver de inte längre ladda samma bilder igen vid sitt nästa besök.

Med W3 Total Cache kan du implementera cache-plats hela webbplatsen utan att skriva en enda kodrader. Den är också utrustad med flera andra verktyg för prestandaoptimering, såsom kodminifiering, CDN-integration, databascache, och så vidare.

Den enda nackdelen med detta plugin är att det kan vara förvirrande att använda för nybörjare, särskilt de som inte har någon aning om vad varje funktion gör. För mer information om hur du ställer in W3 Total Cache, kan du hänvisa till den här steg-för-steg-guiden.

11. Bildvattenmärke

Om du inte vill erbjuda dina bilder gratis på plats så måste du använda ett plugin som Image Watermark för att förhindra obehörig användning. Detta kan göras automatiskt eller manuellt via ditt WordPress-mediebibliotek.

Genom att gå till ‘Inställningar’ > “Vattenstämpel” kan du ange vilka bilder som ska vattenstämmas genom att kryssa för kryssrutorna under “Allmänna inställningar.” Du kan också ändra vattenmärkes position såväl som vattenmärkesbilden. Och för ytterligare skydd kan du också aktivera bildskydd för att förbjuda besökare att högerklicka eller dra och släppa dem.

12. Förbättrad mediebibliotek

Organisation är inte en av WordPress mediabibliotekets starka poäng. Det är därför du som fotograf behöver ett plugin som Enhanced Media Library för att sortera dina bilder i kategorier.

Förbättrad mediebibliotek fungerar genom att lägga till kryssrutor för mediekategori i panelen “Bilaga detaljer” på dina bilder. För att skapa kategorier, gå till ‘Media’ > ‘Mediekategorier’. Du kan sedan använda dessa kategorier för att söka efter innehåll med hjälp av rullgardinsmenyn i mediebiblioteket.

13. Yoast SEO

Som fotograf kommer ditt innehåll på sidan sannolikt att byggas kring bilder snarare än text. Yoast SEO säkerställer inte bara att dina bilder har korrekt metadata för indexerbarhet, utan isolerar också alla frågor på sidan som påverkar webbplatsens rankningsvärde i sökmotorer.

Har du ingen aning om vad SEO betyder? Oroa dig inte – Yoast SEO visar dig allt du behöver göra för att optimera varje sida och inlägg på din webbplats. Bläddra bara hela vägen ned i redaktören för att se plugins rekommendationer och ditt innehålls SEO-poäng.

Kom ihåg att ingenting skriker auktoritet i onlinevärlden mer än att vara på Googles första sida. Detta kommer att förse din webbplats med en jämn ström av organisk trafik. Dessutom kommer det att öka din trovärdighet i din nisch avsevärt, särskilt för tekniska kunniga kunder som letar efter professionella online.

14. Pinterest Pin It Button

Förutom Instagram är Pinterest ett annat populärt bilddelningsnätverk som fotografer utnyttjar. Som namnet antyder låter Pinterest Pin It-knappen dig lägga till en “re-pin” -knapp i någon av dina bilder. Det är en enkel plugin som låter dig hantera allt på en enda sida.

När du har ställt in allt kommer alla dina in-post-bilder automatiskt att bäddas in med en pin it-knapp. Observera att en enda delning från en av dina webbplatsbesökare kan ta hundratals nya klick till din webbplats – beroende på deras sociala medies räckvidd och hur dina bilder kan delas ut..

15. Kontaktformulär 7

Enkelt uttryckt är det inte tillräckligt att lägga till din kontaktinformation till din sidhuvud, sidfot eller någon annanstans på din webbplats för att uppmuntra kunder att kontakta dig. Det är därför att lägga till ett kontaktformulär är en av de absoluta prioriteringarna på alla WordPress-webbplatser.

För det här jobbet är en av de mest populära plugins du kan använda kontaktform 7 – ett verktyg med en smidig inlärningskurva men ett otroligt högt tak. Det delar upp formbyggnadsprocessen i två enkla steg. Först måste du gå till ‘Kontakt’ > ‘Lägg till nytt’ för att starta den visuella kontakten för byggaren. Detta gör att du kan ange vilka fält som ska inkluderas, e-postadressen du vill använda, standardmeddelanden och så vidare.

När ditt kontaktformulär har sparats, behöver du bara sätta in ditt kontaktformulär till en post eller sida via kortkod. Detta kan erhållas från huvudbyggnadsbyggaren eller genom att gå till ‘Kontakt’ > “Kontaktformulär” från WordPress-instrumentpanelen.

Vidta åtgärder, kom igång nu!

Som fotograf kan det faktum att bilder kan bromsa din webbplats minska. Även om du har optimeringsplugins som WP Smush och W3 Total Cache, kan det att för många bilder laddas på en enda sida förlänga sidans laddningstid och förstöra användarupplevelsen. Notera att bortsett från innehåll på sidan spelar din webbhotell också en roll i webbplatsens prestanda.

Se till att du stöds av ett kompetent webbhotell som skräddarsyr sina tjänster för WordPress!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map