30 Pemalam WordPress Paling Popular Berdasarkan Jumlah Muat turun pada tahun 2016

Statistik penggunaan menunjukkan bahawa WordPress adalah sistem pengurusan kandungan (CMS) yang paling popular sekarang. Dengan kekuatan lebih dari 26% dari seluruh web, jelas menjadi kegemaran di kalangan blogger, pereka web dan pengusaha dalam talian.


Walaupun terdapat cukup alasan untuk memilih WordPress untuk menulis buku, kami akan memfokuskan hanya pada satu komponen yang menjadikan CMS istimewa – pelbagai plugin yang menjadikan pembinaan laman web mudah dan menyeronokkan.

Berikut adalah tiga puluh plugin yang paling banyak dimuat turun dan diberi nilai tinggi yang harus anda pertimbangkan semasa membina dan menghoskan laman web WordPress anda:

1. JetPack

Lawati dalam talian: WP-PageNavi

WP-PageNavi membolehkan anda menyesuaikan pautan penomboran laman WordPress anda. Namun, ia memerlukan anda mengganti beberapa bit kod melalui Appearance > Editor semasa menyediakan.

wp-pagenavi

3. Keselamatan WordFence

Lawati dalam talian: Hubungi Borang 7

Contact Form 7 adalah plugin ringkas dan fleksibel yang membolehkan anda membuat borang hubungan cepat menggunakan HTML. Anda kemudian boleh memasukkan borang ini ke mana-mana halaman melalui kod pendek.

borang hubungan-7

5. WooCommerce

Lawati dalam talian: Peta Laman Google XML

Peta Laman Google XML adalah pemalam penting untuk SEO yang membantu perayap web menavigasi laman web anda dan mengindeks halamannya.

xml

7. WP Super Cache

Lawati dalam talian: Yoast SEO

Yoast SEO adalah pemalam popular yang dapat membantu anda dengan pengoptimuman di halaman. Ini membantu mengesan masalah, menghasilkan peta laman, dan memberikan cadangan yang dapat meningkatkan kedudukan laman web anda.

yoast

9. CAPTCHA Yang Sangat Sederhana

Lawati dalam talian: Akismet

Akismet adalah pemalam lain yang dapat membantu mencegah spam. Secara automatik mengimbas dan menapis semua komen yang tidak jelas untuk semakan manual.

akismet

11. Analitis Google oleh MonsterInsights

Lawati dalam talian: Pembina Halaman SiteOrigin

Kata-kata plugin SiteOrigin Page Builder dengan menambahkan antara muka seret dan lepas dalam penyunting halaman. Anda boleh membina halaman baru dari bawah ke atas atau menggunakan susun atur yang telah dibina untuk menjimatkan masa.

pembina halaman

13. Gandakan Pos

Lawati dalam talian: Buat semula Gambar Kecil

Regenerate Thumbnail adalah alat yang berguna yang dapat mencipta semula semua lakaran kecil untuk muat naik media anda. Ini berguna jika anda baru-baru ini menukar tetapan lakaran kecil dari Tetapan > Media.

menjana semula

15. Pengesahan Dua Faktor Clef

Lawati dalam talian: UpdraftPlus

Sebagai failafe, pastikan anda mempunyai sandaran yang akan membantu anda pulih dari masalah yang tidak dijangka. Dengan UpdraftPlus, anda boleh membuat atau menjadualkan sandaran automatik untuk keselamatan tambahan dengan mudah.

aliran keluar

17. Lumpuhkan Komen

Lawati dalam talian: Black Studio TinyMCE Widget

Dengan Black Studio TinyMCE Widget, anda dapat menambahkan teks kaya, lampiran media, dan elemen kandungan lain dengan mudah di bar sisi.

hitam

19. Meta Slider

Lawati dalam talian: Borang Ninja

Ninja Forms memasang drag and drop form editor ke dalam pemasangan WordPress anda. Ini adalah pemalam yang mesra pengguna yang dapat membimbing anda setiap langkah.

bentuk ninja

21. Kod pendek Ultimate

Lawati dalam talian: Breadcrumb NavXT

Dengan Breadcrumb NavXT, anda dapat memberikan pautan navigasi kepada pengunjung anda untuk membantu mereka menentukan di mana mereka berada. Setelah dipasang, anda perlu menampal kod ‘div’ sederhana ke tempat anda mahu jejak “serbuk roti” muncul.

serbuk roti

23. WP Smush

Lawati dalam talian: WP Mail SMTP

WP Mail SMTP membolehkan anda menggunakan SMTP dan mengakses pilihan lanjutan untuk fungsi e-mel laman web anda. Untuk menggunakan pemalam, pergi ke Tetapan > E-mel dari papan pemuka anda. Anda juga boleh menghantar e-mel ujian untuk memeriksa apakah konfigurasi anda berfungsi.

e-mel

25. WP-Optimumkan

Lawati dalam talian: Widget Imej

Plugin ringkas ini membolehkan anda membuat dan menggunakan widget gambar di laman web anda. Widget ini secara automatik menyelaraskan dan mengubah ukurannya walaupun pada peranti mudah alih. Anda juga boleh menambahkan tajuk, keterangan, dan pautan untuk menjadikannya lebih interaktif.

widget-gambar 27. Meja Tekan

Lawati dalam talian: Kalendar Acara

Plugin Acara Kalendar membolehkan anda membuat halaman interaktif untuk acara seperti promosi, pesta, dan seminar. Cukup gunakan antara muka visual untuk mengisi butiran dan menerbitkan acara anda.

kalendar acara

29. Mod Penyelenggaraan WP

Lawati dalam talian: Editor Peranan Pengguna

Secara lalai, WordPress mempunyai lima peranan pengguna – pentadbir, editor, pengarang, penyumbang, dan pelanggan. Pengguna Peranan Pengguna membolehkan anda mengubah kebenaran setiap jenis pengguna. Anda juga bebas membuat peranan baru dengan kebenaran yang unik.

editor-peranan pengguna

Kesimpulannya

Dengan pemalam WordPress, ada kemungkinan yang tidak dapat dilupakan pada jenis laman web yang boleh anda buat. Pastikan anda merancang lebih awal agar komponen laman web anda membentuk satu pengalaman yang padu. Anda boleh merujuk siaran ini untuk lebih banyak pemalam yang dapat membantu anda mengoptimumkan penukaran.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me