5 bästa kalender plugins för WordPress

Att bygga en WordPress-webbplats är en progressiv process. Du bör alltid leta efter nya funktioner och förbättringar som kan driva ditt varumärke till toppen.


En speciell funktion som du inte alltid hittar på WP-drivna webbplatser är en onlinekalender. Vanligtvis används de för onlinebokning och händelseshantering, men du kan också dra nytta av kalenderplugins för att sprida tillkännagivanden. Naturligtvis kan de också läggas till för sitt estetiska värde.

Som alltid måste du vara extra försiktig när du integrerar nya plugins på din WordPress-webbplats. Som sagt, här är en lista över de fem främsta kalenderplugin, deras funktioner och varför du ska använda dem:

1. Händelsekalendern

Webbplats: http://wp-events-plugin.com/ – Pris: Gratis / $ 75 för en webbplats

När det gäller funktionalitet och mångsidighet är händelsekalendern och Event Manager ganska mycket på nivå. Den största skillnaden är att Event Manager har mer detaljerade evenemangsregistrerings- och bokningsfunktioner utan behov av tillägg.

Att lägga till en händelse med Event Manager innebär liknande steg med Händelsekalendern. Förutom den identiska menylayouten är deras gränssnitt för redigeraren också nästan exakt lika.

För att visa en kalender på en sida måste du använda en kortkod som liknar: [events_calendar full = ”0” long_events = ”1”]. För mer information om Event Manager-kortkoder och hur du använder dem för att konfigurera din kalender, kan du hänvisa till den här guiden från deras officiella webbplats.

Anmärkningsvärda funktioner:

  • Gratis återkommande evenemang – Event Manager låter dig ställa återkommande händelser utan att behöva betala för premiumversionen.
  • Bokningar Dashboard – En annan fördel med Event Manager är den inbyggda bokningspanelen. Detta gör att du kan övervaka och hantera alla evenemangsbokningar på en enda plats.
  • Djup anpassningsbarhet – Slutligen har Event Manager massor av inställningar som låter dig konfigurera hur din kalender fungerar och ser ut. Allt från bildstorlekar till inlämningsmeddelanden kan helt redigeras från “Händelser” > ‘Inställningar.’

3. Enkel kalender

Webbplats: i god tid/ – Pris: Gratis / $ 9 per månad för Pro-version

Bland alla kalenderplugins som ingår i denna lista har All-in-One Event Calendar av Time.ly det mest intuitiva och användarvänliga gränssnittet. Detta är tack vare hur inställningarna presenteras. Allt är uppdelat i tre flikar: Visa händelser, lägga till / redigera händelser och avancerat.

På fliken Visa händelser får du konfigurera allt som är relaterat till kalenderns utseende. Detta inkluderar standardkalendervyer, ordomslag, innehållsfiltrering och så vidare. Det är också värt att notera att du helt enkelt kan ansluta ett kalendertema gratis genom att gå till “Händelser” > “Kalenderteman.”

Dessutom kan du finjustera utseendet på din kalender genom att gå till ‘Händelser’ > “Kalender-temalternativ.” Några av de tillgängliga inställningarna inkluderar kalenderns bakgrundsfärg, basstilsstorlek, knappens utseende och så vidare.

Anmärkningsvärda funktioner:

  • Visual Fidelity – gör det lätt för användare att justera kalenderns utseende utan att skriva en enda kodrad.
  • Widget Creator – Om du har en extern webbplats som inte använder WordPress kan du använda Widget Creator för att skapa en enkel inbäddningskod. Du kan lära dig mer genom att hänvisa till deras användarhandbok här.
  • Add-ons – erbjuder också några användbara tillägg som Twitter-integration, utökade visningar och CSV-import.

5. Bokningskalender

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me