5 Beste agenda-plug-ins voor WordPress

Het bouwen van een WordPress-site is een progressief proces. Je moet altijd uitkijken naar nieuwe functies en verbeteringen die je merk naar de top kunnen stuwen.


Een bepaalde functie die u niet altijd op WP-sites vindt, is een online agenda. Meestal worden ze gebruikt voor online boeken en evenementenbeheer, maar u kunt ook profiteren van agenda-plug-ins voor het verspreiden van aankondigingen. Natuurlijk kunnen ze ook worden toegevoegd vanwege hun esthetische waarde.

Zoals altijd moet u extra voorzichtig zijn bij het integreren van nieuwe plug-ins in uw WordPress-site. Dat gezegd hebbende, hier is een lijst met de top vijf agenda-plug-ins, hun functies en waarom u ze zou moeten gebruiken:

1. De evenementenkalender

Site: http://wp-events-plugin.com/ – Prijs: Gratis / $ 75 voor 1 site

In termen van functionaliteit en veelzijdigheid zijn The Events Calendar en Event Manager vrijwel gelijk. Het belangrijkste verschil is dat Event Manager uitgebreidere evenementenregistratie- en boekingsfuncties heeft zonder dat er add-ons nodig zijn.

Het toevoegen van een evenement met Event Manager omvat vergelijkbare stappen met The Events Calendar. Afgezien van de identieke menu-indeling, zijn hun interfaces voor de editor ook bijna precies hetzelfde.

Om een ​​kalender op een pagina weer te geven, moet je een shortcode gebruiken die lijkt op: [events_calendar full = “0” long_events = “1”]. Voor meer informatie over shortcodes van Event Manager en hoe u deze kunt gebruiken om uw kalender te configureren, kunt u deze handleiding raadplegen op hun officiële website.

Opmerkelijke kenmerken:

  • Gratis terugkerende evenementen – Met Event Manager kunt u terugkerende evenementen instellen zonder dat u voor de premium-versie hoeft te betalen.
  • Dashboard voor boekingen – Een ander voordeel van Event Manager is het ingebouwde boekingsdashboard. Hiermee kunt u alle evenementboekingen op één locatie volgen en beheren.
  • Diepe aanpasbaarheid – Ten slotte heeft Event Manager een heleboel instellingen waarmee je kunt configureren hoe je agenda werkt en eruitziet. Alles, van afbeeldingsformaten tot inzendingsberichten, is volledig bewerkbaar vanuit de ‘Evenementen’ > ‘Instellingen’.

3. Eenvoudige kalender

Site: tijdig/ – Prijs: Gratis / $ 9 per maand voor Pro-versie

Van alle agenda-plug-ins in deze lijst heeft All-in-One Event Calendar by Time.ly de meest intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Dit is te danken aan hoe de instellingen worden gepresenteerd. Alles is opgesplitst in drie tabbladen: Evenementen bekijken, Evenementen toevoegen / bewerken en Geavanceerd.

Op het tabblad Evenementen weergeven kun je alles configureren met betrekking tot het uiterlijk van je agenda. Dit omvat de standaardagendaweergaven, tekstterugloop, inhoudsfiltering, enzovoort. Het is ook vermeldenswaard dat u eenvoudig gratis een kalenderthema kunt aansluiten door naar ‘Evenementen’ te gaan > ‘Kalenderthema’s. ‘

Bovendien kunt u het uiterlijk van uw agenda verfijnen door naar ‘Evenementen’ te gaan > ‘Agenda-thema-opties. ‘ Enkele van de beschikbare instellingen zijn onder meer de achtergrondkleur van de agenda, de basislettergrootte, het uiterlijk van de knop, enzovoort.

Opmerkelijke kenmerken:

  • Visuele trouw – maakt het gebruikers gemakkelijk om het uiterlijk van de kalender aan te passen zonder een enkele regel code te schrijven.
  • Widgetmaker – Als u een externe site heeft die geen WordPress gebruikt, kunt u Widget Creator gebruiken om een ​​eenvoudige insluitcode te genereren. U kunt meer informatie vinden door de gebruikershandleiding hier te raadplegen.
  • Add-ons – biedt ook enkele handige add-ons, zoals Twitter-integratie, uitgebreide weergaven en CSV-import.

5. Boekingskalender

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me