5 enkla sätt att säkerhetskopiera / migrera din WordPress-blogg med plugins

Om du driver en WordPress-blogg måste du utveckla beredskapsplaner som bevarar dess kontinuitet. Så lika fantastiskt som WordPress är som en webbplatsbyggande plattform, det är sårbart för fel och hackor som kan sätta din webbplats på ett ögonblick.


Det är därför du, förutom att vara extra försiktig med det du integrerar på din webbplats, också behöver regelbundet skapa säkerhetskopior av dina data.

Idag erbjuder många förvaltade WordPress-värdföretag betalade säkerhetslösningar med användbara fördelar – från automatisering till prioriterad kundsupport. Om du har budgeten för sådana tjänster kan du lika gärna låta dem hjälpa dig att säkra din webbplats.

Annars kan du läsa om och lära dig verktygen och stegen för att säkerhetskopiera och migrera dina WordPress-webbplatser.

Metod # 1: Använda duplikatorn

Ladda ner plugin & mer information: WordPress.org/plugins/all-in-one-wp-migration/

Ett annat högt betygsatt plugin som du kan använda för säkerhetskopiering är allt-i-ett WP Migration.

Som namnet antyder har detta plugin allt du behöver för att skapa kopior av din WordPress-webbplatss data.

Vid installationen går du helt enkelt till din WordPress-instrumentbräda och navigerar till “All-in-One WP Migration” > ‘Exportera’ för att starta verktyget.

Innan du fortsätter är det värt att kontrollera avsnittet “Avancerade alternativ” för en lista över användbara undantag från säkerhetskopior. Med ett enda klick kan du utesluta export av spam-kommentarer, publicera revisioner, temafiler, plugins och allt du anser onödigt för framtida användning.

När du är nöjd med dina inställningar klickar du på knappen “Exportera till” för att avslöja dina lagringsalternativ. Detta inkluderar export till en lokal fil, Dropbox, OneDrive och via FTP.

Med den kostnadsfria versionen av All-in-One WP Migration kan du bara exportera din webbplats säkerhetskopia till en lokal fil. Alla andra alternativ, inklusive Dropbox, Google Drive, Amazon S3, OneDrive, Box och FTP kräver att du köper en anknytning.

För att börja exportera med din kostnadsfria plan klickar du på “File” och väntar på att popupen ska slutföras.

När du är klar kan du ladda ner webbplatsens säkerhetskopia direkt eller klicka på “Stäng” för att spara den på din webbserver för nu. Kom bara ihåg att du behöver en kopia av din säkerhetskopia på en annan plats än din webbplats. Om du gör det till en vana att lagra dem på din webbserver är de lika sårbara som din webbplats när det gäller cyberattacker och problem på serversidan.

Du bör kunna hitta en lista över dina säkerhetskopior genom att gå till “All-in-One WP Migration” > “Säkerhetskopior” från din WordPress-instrumentpanel.

På den här sidan kan du ladda ner, ta bort eller återställa någon av dina säkerhetskopior genom att klicka på motsvarande knapp till höger.

Om du exporterade webbplatsens data till en extern molnlagringsplattform kan du återställa dem genom att gå till ‘All-in-One WP Migration’ > ‘Importera’. Klicka på “Importera från” och välj den tjänst du använde.

Förutom kompatibiliteten med molnlagringstjänster från tredje part kommer premiumversionen av All-in-One WP Migration också med 24/7 kundtjänst.

Metod # 3: Använda Dropbox Full Backup

Ladda ner plugin & mer information: WordPress.org/plugins/backup/

Utifrån antalet aktiva installationer och genomgående höga betyg är det säkert att anta att BackupGuard är en av de mest pålitliga pluginsna för att skapa säkerhetskopior på webbplatsen.

Det fungerar genom att integrera ett dynamiskt backupgränssnitt direkt i din WordPress-instrumentpanel.

När du installerar och startar plugin-programmet kan du initiera säkerhetskopieringsproceduren omedelbart genom att klicka på knappen “Säkerhetskopiera” från huvudpluginsidan..Detta ger dig två alternativ för säkerhetskopiering: en fullständig säkerhetskopiering av webbplatsen eller en anpassad säkerhetskopia där du kan välja vilka element som ska sparas.Om det lyckas bör du kunna se din nyskapade säkerhetskopia i listan BackupGuard. Här kan du återställa, ta bort eller ladda ner din säkerhetskopia genom att klicka på knapparna till höger.En annan i gränssnittet du borde veta om är knappen “Importera”. Genom att välja “Importera” kan du enkelt ladda upp en säkerhetskopia till BackupGuard så länge den inte är större än 128 megabyte. Om din fil överskrider denna gräns måste du ladda upp den manuellt via FTP till den angivna platsen.

Genom att gå till fliken “Inställningar” kan du ändra ett par saker, t.ex. filplatser för att utesluta, säkerhetskopieringsdestination, AJAX-förfrågningsfrekvens och ladda återuppringningar.

BackupGuards profunktioner inkluderar automatisk säkerhetskopiering, e-postmeddelanden, 24/7 nödstöd och direkt integration med molnlagringstjänster. Om du vill ha en fullständig migration på webbplatsen är de också villiga att göra allt det tunga för dig.

Metod # 5: Använd UpdraftPlus

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me