5 enkle måter å sikkerhetskopiere / migrere WordPress-bloggen din med plugins

Hvis du driver en WordPress-blogg, må du utvikle beredskapsplaner som bevarer dens kontinuitet. Så kjempeflott som WordPress er som en plattform for bygging av nettsteder, det er sårbart for feil og hacks som kan sette nettstedet ditt på et blunk.


Det er grunnen til at du, i tillegg til å være ekstra forsiktig med det du integrerer på nettstedet ditt, også regelmessig må lage sikkerhetskopier av dataene dine.

I dag tilbyr mange administrerte WordPress-vertsfirmaer betalte sikkerhetskopiløsninger med nyttige fordeler – fra automatisering til prioritert kundesupport. Hvis du har budsjett for slike tjenester, kan du like gjerne la dem hjelpe deg med å sikre nettstedet ditt.

Ellers kan du lese videre og lære verktøyene og trinnene for hvordan du sikkerhetskopierer og migrerer WordPress-nettstedene dine.

Metode nr. 1: Bruke duplikator

Last ned plugin & flere detaljer: WordPress.org/plugins/all-in-one-wp-migration/

En annen høyt vurdert plugin du kan bruke til sikkerhetskopiering, er All-in-One WP Migration.

Som navnet antyder, har denne pluginen alt du trenger for å lage kopier av dataene fra WordPress-nettstedet.

Ved installasjon kan du bare gå til WordPress-oversikten og navigere til ‘Alt-i-ett WP Migration’ > ‘Eksporter’ for å starte verktøyet.

Før du fortsetter, er det verdt å sjekke delen “Avanserte alternativer” for en liste over nyttige ekskluderinger av sikkerhetskopier. Med et enkelt klikk kan du ekskludere eksport av spam-kommentarer, legge ut revisjoner, temafiler, plugins og hva du måtte se som unødvendig for fremtidig bruk.

Når du er fornøyd med innstillingene dine, klikker du på “Eksporter til” -knappen for å avsløre lagringsvalgene dine. Dette inkluderer eksport til en lokal fil, Dropbox, OneDrive og via FTP.

Med gratisversjonen av All-in-One WP Migration, kan du bare eksportere nettstedets sikkerhetskopi til en lokal fil. Alle de andre alternativene, inkludert Dropbox, Google Drive, Amazon S3, OneDrive, Box og FTP krever at du kjøper en utvidelse.

Hvis du vil begynne å eksportere med gratisplanen din, klikker du på “Fil” og venter på at popup-en skal fullføres.

Når du er ferdig, kan du laste ned nettstedets sikkerhetskopi direkte eller klikke på ‘Lukk’ for å lagre det på webserveren din for nå. Bare husk at du trenger en kopi av sikkerhetskopien din på et annet sted enn nettstedet ditt. Hvis du gjør det til en vane å lagre dem på webserveren din, er de like sårbare som nettstedet ditt når det gjelder nettangrep og problemer på serversiden.

Du bør kunne finne en liste over sikkerhetskopiene dine ved å gå til ‘Alt-i-ett WP Migration’ > ‘Sikkerhetskopier’ fra WordPress-oversikten.

På denne siden kan du laste ned, slette eller gjenopprette noen av sikkerhetskopiene dine ved å klikke på den tilsvarende knappen til høyre.

Hvis du eksporterte nettstedets data til en ekstern skylagringsplattform, kan du gjenopprette dem ved å gå til ‘Alt-i-ett-WP-migrasjon’ > ‘Importere’. Klikk på “Importer fra” og velg tjenesten du brukte.

I tillegg til kompatibilitet med tredjeparts skylagringstjenester, kommer premiumversjonen av All-in-One WP Migration også med 24/7 kundestøtte.

Metode nr. 3: Bruke Dropbox Full Backup

Last ned plugin & flere detaljer: WordPress.org/plugins/backup/

Med utgangspunkt i antall aktive installasjoner og gjennomgående høye rangeringer er det trygt å anta at BackupGuard er et av de mest pålitelige programtilleggene for å lage sikkerhetskopier av nettsteder.

Det fungerer ved å integrere et dynamisk backup-grensesnitt rett i WordPress-dashbordet.

Når du installerer og starter plugin-modulen, kan du starte sikkerhetskopieringsprosedyren umiddelbart ved å klikke på ‘Sikkerhetskopier’ -knappen fra hovedpluggsiden.Dette vil gi deg to alternativer for sikkerhetskopiering: en fullstendig sikkerhetskopi på nettstedet, eller en tilpasset sikkerhetskopi der du kan velge hvilke elementer som skal lagres..Hvis det lykkes, bør du kunne se den nyopprettede sikkerhetskopien din i BackupGuard-listen. Her kan du gjenopprette, slette eller laste ned sikkerhetskopien ved å klikke på knappene til høyre.En annen i grensesnittet du bør vite om, er knappen ‘Import’. Ved å velge ‘Importer’ kan du enkelt laste opp en sikkerhetskopifil til BackupGuard så lenge den ikke er større enn 128 megabyte. Hvis filen din overskrider denne grensen, må du laste den opp manuelt via FTP til det angitte stedet.

Når du går over til fanen ‘Innstillinger’, kan du endre et par ting, for eksempel filplasseringer for å ekskludere, sikkerhetskopiere destinasjonsstien, AJAX forespørselfrekvens og laste inn tilbakeringinger.

BackupGuards profunksjoner inkluderer automatiske sikkerhetskopieringer, e-postvarsler, 24/7 nødstøtte og direkte integrasjon med skylagringstjenester. I tilfelle du ønsker en full migrering på stedet, er de også villige til å gjøre alt det tunge løftet for deg.

Metode nr. 5: Bruke UpdraftPlus

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map