5 Pemalam Kalendar Terbaik untuk WordPress

Membina laman web WordPress adalah proses yang progresif. Anda harus sentiasa mencari ciri dan penambahbaikan baru yang dapat melonjakkan jenama anda ke puncak.


Salah satu ciri tertentu yang tidak selalu anda temui di laman web WP adalah kalendar dalam talian. Biasanya, ia digunakan untuk tempahan dalam talian dan pengurusan acara, tetapi anda juga boleh memanfaatkan pemalam kalendar untuk menyebarkan pengumuman. Sudah tentu, ia juga boleh ditambah untuk nilai estetik mereka.

Seperti biasa, anda perlu berhati-hati ketika mengintegrasikan pemalam baru ke laman WordPress anda. Oleh itu, berikut adalah senarai lima pemalam kalendar teratas, ciri mereka, dan mengapa anda harus menggunakannya:

1. Kalendar Acara

Tapak: http://wp-events-plugin.com/ – Harga: Percuma / $ 75 untuk 1 Laman web

Dari segi fungsi dan fleksibiliti, Kalendar Acara dan Pengurus Acara hampir setara. Perbezaan utama ialah Event Manager mempunyai fungsi pendaftaran dan tempahan acara yang lebih terperinci tanpa memerlukan tambahan.

Menambah acara dengan Pengurus Acara melibatkan langkah serupa dengan Kalendar Peristiwa. Selain dari susun atur menu yang serupa, antara muka mereka untuk editor juga hampir sama.

Untuk memaparkan kalendar di halaman, anda perlu menggunakan kod pendek yang serupa dengan: [events_calendar full = ”0” long_events = ”1”]. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai kod pendek Pengurus Acara dan cara menggunakannya untuk mengkonfigurasi kalendar anda, anda boleh merujuk panduan ini dari laman web rasmi mereka.

Ciri-ciri Terkenal:

  • Acara Berulang Percuma – Pengurus Acara membolehkan anda mengatur acara berulang tanpa perlu membayar versi premium.
  • Papan Pemuka Tempahan – Kelebihan lain dari Event Manager ialah papan pemuka tempahan terbina dalam. Ini membolehkan anda memantau dan mengurus semua tempahan acara di satu lokasi.
  • Penyesuaian Dalam – Terakhir, Pengurus Acara mempunyai banyak tetapan yang membolehkan anda mengkonfigurasi bagaimana kalendar berfungsi dan kelihatan. Segala-galanya dari saiz gambar hingga mesej penyerahan dapat diedit sepenuhnya dari ‘Acara’ > ‘Tetapan.’

3. Kalendar Ringkas

Tapak: masa.ly/ – Harga: Percuma / $ 9 Sebulan untuk Versi Pro

Di antara semua pemalam kalendar yang termasuk dalam senarai ini, Kalendar Acara All-in-One by Time.ly mempunyai antara muka yang paling intuitif dan mesra pengguna. Ini berkat bagaimana tetapan itu dibentangkan. Semuanya terbahagi kepada tiga tab: Melihat Acara, Menambah / Menyunting Acara, dan Lanjutan.

Di tab Melihat Acara, anda dapat mengkonfigurasi semua yang berkaitan dengan penampilan kalendar anda. Ini termasuk paparan kalendar lalai, pembungkus kata, penapisan kandungan, dan sebagainya. Perlu diingat juga bahawa anda boleh memasukkan tema kalendar secara percuma dengan pergi ke ‘Acara’ > ‘Tema Kalendar.’

Selain itu, anda boleh memperincikan penampilan kalendar anda dengan pergi ke ‘Acara’ > ‘Pilihan Tema Kalendar.’ Beberapa tetapan yang tersedia merangkumi warna latar belakang kalendar, ukuran fon asas, penampilan butang, dan sebagainya.

Ciri-ciri Terkenal:

  • Kesetiaan Visual – Ini memudahkan pengguna untuk menyesuaikan penampilan kalendar tanpa menulis satu baris kod.
  • Pencipta Widget – Sekiranya anda mempunyai laman web luaran yang tidak menggunakan WordPress, anda boleh menggunakan Widget Creator untuk menghasilkan kod embed yang mudah. Anda boleh mengetahui lebih lanjut dengan merujuk panduan pengguna mereka di sini.
  • Alat tambah – Kami juga menawarkan beberapa add-on yang berguna seperti integrasi Twitter, pandangan yang diperluas, dan import CSV.

5. Kalendar Tempahan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me