7 tips om de WordPress-database te verkleinen

Serieus over het versnellen van uw WordPress-gehoste website?


Dan heb je waarschijnlijk geld uitgegeven voor een overzichtelijk ontwerp of codes die de laadtijd van je site verkorten.

En als je een gewone webmaster bent, verslind je gretig de werkbladen, e-boeken en webinars die je leren de sitesnelheid te verhogen.

Maar het blijkt dat je misschien geen deeg hoeft te ponsen.

Waarom vraag je dat?

Omdat het verkleinen van de grootte van uw WordPress-database kan de laadtijd van uw site aanzienlijk verkorten en de snelheid verbeteren.

Het is geen geheim dat zoekmachines veel belang hechten aan de snelheid van de site en dat de laadtijd van uw website uw zoekresultaten in een klein percentage kan beïnvloeden. Dit betekent niet specifiek dat een snellere website uw ranking zal verbeteren, maar het helpt crawlers om uw webpagina’s gemakkelijk te openen en bezoekers een betere gebruikerservaring te bieden.

En hoe groter uw WordPress-database is, hoe meer tijd het kan kosten om pagina’s weer te geven voor bezoekers van uw website. Het is dus essentieel dat u uw WordPress-database opschoont en de omvang ervan verkleint. Na verloop van tijd kan uw database ongebruikte records, overtollige vermeldingen en tabellen bevatten die u veilig kunt verwijderen zonder andere elementen van uw site te beïnvloeden. Dit helpt bij het verwijderen van de laadtijd op uw server en verbetert de prestaties van uw site.

Benieuwd hoe u de grootte van uw WordPress-database kunt verkleinen? Hieronder volgen zeven stappen om de WordPress-databasegrootte te verkleinen die direct in de praktijk kan worden gebracht:

1. Verwijder ongewenste plug-ins

1

Wist je dat er meer dan 20.000 WordPress-plug-ins zijn? Het gemak waarmee u een plug-in kunt installeren, is tegelijkertijd een zegen en een vloek. Uw database zal altijd last hebben van een opgeblazen plug-in, omdat elke plug-in, zelfs wanneer deze is uitgeschakeld, meer code toevoegt zodat WordPress kan worden geladen.

Dus doe uw database en uw site een plezier en verwijder al die plug-ins die u al een tijdje niet hebt gebruikt. Dit kan eenvoudig worden gedaan via de plug-insectie in uw WordPress-dashboard.

2. Verwijder spamcommentaar en ongewenste codes

2

Er moeten opmerkingen en berichten in uw map met spam en prullenbak staan: dit is de onnodige rommel die u moet verwijderen. Je moet ook alle postherzieningen verwijderen die zijn achtergelaten als concept en in plaats daarvan zijn nieuwe berichten gepubliceerd.

U kunt de WP-optimalisatie-plug-in gebruiken om de klus te klaren met een enkele klik. Tegelijkertijd kunt u Clean Options voor WordPress-plug-in gebruiken om ongebruikte tabellen in uw database te vinden en ze ook op te schonen.

3. Gebruik MySQL-query’s

De Akismet-plug-in vergroot de databasegrootte in veel gevallen vanwege de tabel met de naam wp_commentmeta. Installeer de WP db manager plug-in > voer de volgende twee queryopties uit – ze kunnen worden uitgevoerd vanaf het WordPress-dashboard (maar voer ze elk afzonderlijk uit):

VERWIJDEREN VAN wp_commentmeta WAAR comment_id NIET IN (SELECT comment_id VAN wp_comments);
VERWIJDEREN VAN wp_commentmeta WAAR meta_key ZOALS ‘% akismet% ‘;

Uw WordPress-installatie kan een beetje anders zijn, dus vergeet niet uw tabelnaam te controleren voordat u de bovenstaande vragen toepast. De volgende SQL-query’s zijn ook nuttig om de databasegrootte te verkleinen:

VERWIJDEREN VAN wp_postmeta WAAR meta_key = "_edit_lock";
VERWIJDEREN VAN wp_postmeta WAAR meta_key = "_edit_last";

4. Comprimeer afbeeldingen

4

Het comprimeren van uw afbeeldingen kan de hoeveelheid gegevens in uw database aanzienlijk verminderen. U kunt gzip-compressie gebruiken om de grootte van op tekst gebaseerde bronnen zoals CSS, JavaScript en HTML te verkleinen.

U kunt ook de WP Smush.it-plug-in gebruiken die afbeeldingen comprimeert wanneer u nieuwe uploadt naar de mediabibliotheek door metagegevens van JPEG’s te verwijderen, GIF’s naar geïndexeerde PNG’s te converteren, de ongebruikte kleuren van geïndexeerde afbeeldingen te verwijderen en JPEG-compressie te optimaliseren. WP Smush.it draait stil achter de schermen.

5. Schakel Autosave uit

WordPress slaat de wijzigingen die u aanbrengt in berichten elke 2 minuten op en slaat ze op als revisie. Alle revisies van een enkele post worden opgeslagen als afzonderlijke items in de database, wat de database drastisch groot maakt.

Als je lange berichten schrijft, is het uitschakelen van de functie voor automatisch opslaan een haalbare oplossing. Voeg de volgende code toe aan uw functions.php-bestand tussen de sluitende en openende php-tags:

functie disableAutoSaveCompletely () {
wp_deregister_script (‘autosave’);
}
add_action (‘wp_print_scripts’, ‘disableAutoSaveCompletely’);

6. Optimaliseer de WordPress-database

De database is de plaats waar alles wordt opgeslagen: opmerkingen, instellingen, pagina’s, berichten, plug-ins en codes. Een opgeblazen database betekent dat elke keer dat een pagina opnieuw wordt geladen, het langer kan duren voordat de informatie is gevonden en weergegeven.

Daarom moet u uw database optimaliseren. Het gebruik van WP-DB manager of WP optimalisatie plug-in is een geweldige manier om uw database te herstellen, repareren, optimaliseren en een back-up te maken.

7. Gebruik cacheplug-ins

Cacheplug-ins zoals W3 Total Cache maken een statische versie van uw pagina’s voor nieuwe bezoekers. De database is dus toegankelijk om uw pagina te genereren wanneer iemand deze voor het eerst bezoekt.

Met een cacheplug-in wordt de gegenereerde pagina opgeslagen op de server, dus wanneer een gebruiker een pagina voor de volgende keer bezoekt, wordt dezelfde pagina vooraf gegenereerd en wordt de database niet opgeroepen.

Neem de volgende maatregelen om uw WordPress-database te optimaliseren. U zult direct resultaat merken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map