8 meest voorkomende WordPress-fouten en hoe ze te verhelpen

Heeft u een door WordPress aangedreven website?


Het kan precies zijn wat uw bedrijf nodig heeft om de massa te bereiken, uw ROI te verhogen en uw merkidentiteit te versterken. Het opzetten van een online onderneming is inderdaad eenvoudig met WordPress, dankzij de gebruiksvriendelijke interface en flexibiliteit. Hoewel WordPress extreem eenvoudig te gebruiken is, zijn er enkele veelvoorkomende fouten die het vervelend kunnen maken. Het beste is echter dat de fout die u waarschijnlijk op uw website tegenkomt, hoogstwaarschijnlijk is gemeld en opgelost door iemand voor u.

Hulp nodig bij het repareren van uw WordPress-site?
WHSR is nu partner van Codeable.io om gebruikers te helpen die professionele WP-ontwikkelings- / aanpassingsservices nodig hebben.

Vul dit aanvraagformulier in om een ​​gratis offerte te ontvangen.

Hier zijn tutorials over het oplossen van deze veelvoorkomende WordPress-fouten:

1. Fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding

Fout bij het tot stand brengen van databaseverbinding

Fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding spreekt voor zich en vertelt u dat de verbinding met de database is verbroken.

 • Oorzaken van fouten bij het vaststellen van de database
 • Probleem met uw hostingserver
 • Fout in wp-config.php-bestand
 • Uw site is mogelijk gehackt

Oplossing #1. Los problemen met uw hostingserver op

Het is een goed idee om met uw WordPress-hostingprovider te praten over het probleem.

Uw hostingprovider kan u vertellen of uw database wordt afgesloten wegens overschrijding van het quotum of dat er een probleem is met de server. Als je te horen krijgt dat alles in orde is aan de serverzijde, is het tijd om je wp-config.php-bestand te controleren.

Oplossing #2. wp-config.php-bestandsfout

Open uw wp-config.php-bestand met FTP of bestandsbeheer. Controleer nu of de databasenaam, host, gebruikersnaam en wachtwoord correct zijn. Als u enige verandering in deze details vindt, corrigeer ze dan onmiddellijk. Als u niet weet hoe u PHP-bestanden moet bewerken, is het beter dat u eerst de basis leert kennen.

Oplossing #3. Scan het om te controleren of het is gehackt

WordPress is het open source-platform met de meeste voorkeur, maar is uiterst kwetsbaar voor beveiligingsbedreigingen. Het is dus geen verrassing om WordPress te zien als het belangrijkste doelwit voor hacken. Gebruik een beveiligingstool om uw website volledig te scannen en controleer of uw website is gehackt. Als u merkt dat uw site is gehackt, raak dan niet in paniek. Wijzig onmiddellijk uw inloggegevens en herstel uw website vanaf de back-up.

2. White Screen of Death

White Screen of Death

Deze fout veroorzaakt meestal een gewoon wit scherm met de dood zonder foutmelding, waardoor het frustrerender voor je wordt omdat je geen idee hebt wat je moet zoeken en wat je moet oplossen.

Oorzaken:

 • Vaak veroorzaakt door een uitgeputte geheugenlimiet
 • Slecht gecodeerd thema of plug-in

Oplossing # 1: Verhoog de geheugenlimiet

Aangezien de limiet voor het uitgeput geheugen een populaire reden is voor deze fout, wordt aanbevolen om de geheugenlimiet te verhogen. Om de limiet te verhogen, opent u uw wp-config.php-bestand en voegt u de volgende coderegel toe binnen de belangrijkste PHP-tags.

definiëren (‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’);

De bovenstaande code verhoogt uw geheugenlimiet tot 64 miljoen.

Oplossing # 2. Vervang uw thema door het standaardthema en schakel alle plug-ins uit

Als het probleem zich blijft voordoen, schakel dan al uw plug-ins uit en vervang uw momenteel actieve thema door het standaard WordPress-thema en controleer of het nog steeds een wit scherm met de dood vertoont. Als het probleem is opgelost, veroorzaakt je thema of een van je plug-ins een wit scherm. Activeer één plug-in tegelijk terwijl u de website in de gaten houdt. Als dit het probleem oplost, controleer dan de functies van het thema.php en verwijder eventuele extra spaties onderaan het bestand.

3. 500 Interne serverfout

500 Interne server fout

Dit is een ander veelvoorkomend probleem dat bijna elke WordPress-website minstens één keer tegenkomt. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken.

Oorzaken:

 • Uitgeput PHP-geheugenlimiet
 • Beschadigde plug-in-functies
 • Beschadigde themafuncties
 • Beschadigde .htaccess

Oplossing # 1. Verhoog de geheugenlimiet

Volg dezelfde stappen om de geheugenlimiet te verhogen zoals vermeld in de vorige stap.

Oplossing #2. Bewerk .htaccess-bestand

Aangezien het probleem meestal wordt veroorzaakt door een beschadigd .htaccess-bestand, moet u uw .htaccess-bestand bewerken. Open uw .htaccess-bestand vanuit de FTP of bestandsbeheerder en hernoem het met .htaccess oud. Vernieuw uw website en kijk of het probleem aanhoudt. Als dit het probleem oplost, klik dan op instellingen > permalinks en druk op wijzigingen opslaan om .htaccess opnieuw in te stellen.

Oplossing # 3. Deactiveer alle plug-ins

Als het wijzigen van uw .htaccess-bestand geen invloed had op het probleem, wilt u misschien uw plug-ins controleren. Al uw plug-ins deactiveren door op plug-ins te klikken? geïnstalleerde plug-ins. Kies “deactiveren” in de vervolgkeuzelijst “bulkactie” en klik op toepassen. Het zal automatisch al uw plug-ins deactiveren. Ga nu naar uw website, vernieuw deze en controleer of de fout is verdwenen. Activeer in dat geval uw plug-ins één voor één en kijk welke plug-in het probleem heeft veroorzaakt.

Oplossing #4. Vervang de mappen wp-admin en wp-includes

Als niets werkte, probeer dan je wp-includes en wp-admin-mappen te vervangen door nieuwe kopieën van een WordPress-installatie. Sla ze op en upload. Vernieuw de browser en kijk of het probleem is opgelost.

4. Verloren Admin E-mail en wachtwoord ophalen werkt niet

Verloren admin E-mail en wachtwoord ophalen werkt niet

Het is gebruikelijk om je e-mailadres of wachtwoord te vergeten, vooral als je er veel hebt om te onthouden. In een dergelijk scenario heeft u waarschijnlijk op de link voor verloren wachtwoord geklikt om de details te herstellen. Maar helaas heb je de reset-link nooit in je inbox gekregen.

Oorzaak:

De werkelijke oorzaak van dit probleem is nog steeds een mysterie, maar de oplossing is dat niet. Er zijn bepaalde dingen die u kunt doen om uw e-mailadres en wachtwoord te wijzigen zonder dat u de resetlink nodig heeft.

Oplossing #1. Bewerk uw functies.php-bestand

Om wijzigingen aan te brengen in het functies.php-bestand van een thema, navigeert u naar ../wp-content/themes/your_current_theme via FTP of bestandsbeheer. Open uw functies.php-bestand en voeg de volgende regel code toe.

wp_set_password (‘DesiredNewPassword ‘, 1);

Zet het gewenste nieuwe wachtwoord op de plaats waar staat “DesiredNewPassword”. Sla het bestand op en upload het opnieuw. Nadat u zich op uw website heeft aangemeld, verwijdert u de code uit het bestand en uploadt u opnieuw.

Oplossing #2. Reset uw e-mailadres en wachtwoord via phpMyAdmin

Log in op uw cpanel. Klik op phpMyAdmin en selecteer de database van uw website. Klik op de tabel wp_users en bewerk uw record. Voer een nieuwe waarde in voor user_pass. Onthoud dat phpMyAdmin MD5-codering gebruikt, dus je moet je wachtwoord converteren naar MD5.

Kies de MD5-optie in het vervolgkeuzemenu in Functies. Druk op opslaan en vernieuw uw website.

5. Time-out bij verbinding

Connectie time-out

Deze fout wordt meestal veroorzaakt door een overbelaste gedeelde server. De volgende redenen veroorzaken dit probleem meestal.

Oorzaken:

 • Zware plug-ins
 • Themafunctiefouten
 • Uitgeput PHP-geheugenlimiet

Oplossingen

 1. Verhoog uw PHP-geheugenlimiet
 2. Deactiveer alle plug-ins en verwijder degene die het probleem veroorzaakt
 3. Schakel over naar een standaard WordPress-thema om te controleren of uw thema het probleem veroorzaakt

6. 404 Paginafout

404 Paginafout

Deze fout treedt meestal op wanneer de website de door u opgegeven pagina niet vindt.

Oorzaak

Permalink-instelling is de belangrijkste oorzaak van een 404-paginafout.

Oplossing:

Configureer uw permalinks opnieuw door op de instellingen te klikken > permalink. U kunt de regels ook handmatig overschrijven om de standaard permalink-instellingen te overschrijven.

7. Geheugen uitgeput fout

Geheugen uitgeput fout

Een fout die door het geheugen is uitgeput, veroorzaakt een wit scherm met de dood of de volgende fout

Fatale fout: toegestane geheugengrootte van 33554432 bytes uitgeput (geprobeerd 2348617 bytes toe te wijzen) in /home/gebruikersnaam/public_html/site1/wp-include/plugin.php op regel xxx

Oorzaak

De belangrijkste oorzaak is wanneer een WordPress-plug-in of een script de standaardgeheugenlimiet uitput.

Oplossing

U moet uw PHP-geheugenlimiet verhogen. Hoewel we in het eerste punt alle stappen hebben genoemd om de geheugenlimiet te verhogen, schrijf ik het hier nog steeds.

Om de limiet te verhogen, opent u uw wp-config.php-bestand en voegt u de volgende coderegel toe binnen de belangrijkste PHP-tags.

definiëren (‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’);

De bovenstaande code verhoogt uw geheugenlimiet tot 64 miljoen.

Vervang uw thema door het standaardthema en schakel alle plug-ins uit

8. Niet beschikbaar voor geplande onderhoudsfout

Niet beschikbaar voor geplande onderhoudsfout

U kunt deze fout tegenkomen als gevolg van een onderbroken of onvoltooide WordPress-update.

Oorzaak:

Wanneer WordPress een plug-in of thema bijwerkt, zet het uw website in de onderhoudsmodus. Als de update wordt onderbroken, blijft uw site in de onderhoudsmodus.

Oplossingen

 1. Werk uw WordPress-installatie handmatig bij
 2. Verwijder uw .maintenance-bestand door naar uw hoofdmap te gaan via FTP of bestandsbeheer.

Afronden

WordPress is een krachtige software, maar net als andere platforms heeft het zijn gebreken. In de post van vandaag hebben we bepaalde veelgemaakte fouten met hun oorzaken en oplossingen onthuld. Ik hoop dat je het nuttig vindt en deze fouten permanent verwijdert.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map