8 vanligaste WordPress-fel och hur man fixar dem

Har du en WordPress-driven webbplats?


Det kan vara precis vad ditt företag behöver för att nå massorna, öka din ROI och stärka din varumärkesidentitet. Det är verkligen enkelt att skapa ett online-företag med WordPress tack vare sitt användarvänliga gränssnitt och flexibilitet. Medan WordPress är extremt lätt att använda, finns det några vanliga fel som kan göra det irriterande. Det bästa är dock att det fel du troligtvis stöter på på din webbplats troligen har rapporterats och lösts av någon innan du.

Behöver du hjälp med att fixa din WordPress-webbplats?
WHSR är nu partner med Codeable.io för att hjälpa användare som behöver professionella WP-utveckling / anpassningstjänster.

Fyll i det här formuläret för att få ett gratis offert.

Här är handledning om hur du fixar de vanliga WordPress-felen:

1. Fel vid upprättande av databasanslutning

Fel vid upprättande av databasanslutning

Fel vid upprättande av databasanslutning är ganska självförklarande och säger att anslutningen till databasen har brutits.

 • Orsaker till upprättande av databasfel
 • Problem med din värdserver
 • Fel i wp-config.php-fil
 • Din webbplats kan ha hackats

Lösning #1. Lös problem med din webbserver

Det är en bra idé att prata med din WordPress-webbhotell om problemet.

Din webbhotell kommer att kunna berätta om din databas stängs av för att överskrida sin kvot eller om det finns något problem med servern. Om du får höra att allt är bra på servern är det dags att kontrollera din wp-config.php-fil.

Lösning #2. wp-config.php filfel

Öppna din wp-config.php-fil med FTP eller filhanteraren. Kontrollera nu om databasnamn, värd, användarnamn och lösenord är korrekta. Om du hittar några ändringar i dessa detaljer, korrigera dem omedelbart. Om du inte vet hur du redigerar PHP-filer är det bättre att du först bekanta dig med grunderna.

Lösning #3. Skanna den för att kontrollera om den har hackats

WordPress är den mest föredragna open source-plattformen, men är extremt sårbar för säkerhetshot. Så det är ingen överraskning att se WordPress som det främsta målet för hacking. Använd ett säkerhetsverktyg för att skanna din webbplats helt och kontrollera om din webbplats äventyras. Om du upptäcker att din webbplats har hackats ska du inte få panik. Ändra omedelbart dina inloggningsuppgifter och återställ din webbplats från säkerhetskopian.

2. White Screen of Death

White Screen of Death

Detta fel orsakar vanligtvis en vanlig vit skärm av döden utan felmeddelande, vilket gör det mer frustrerande för dig eftersom du inte har någon aning om vad du ska söka och vad du ska fixa.

orsaker:

 • Ofta orsakad av en utmattad minnesgräns
 • Dåligt kodat tema eller plugin

Lösning 1: Öka minnesgränsen

Eftersom utmattad minnesgräns är ett populärt skäl till detta fel rekommenderas det att öka minnesgränsen. För att öka gränsen öppnar du wp-config.php-filen och lägger till följande kodrad i huvud PHP-taggarna.

definiera (‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’);

Ovanstående kod ökar din minnesgräns till 64M.

Lösning 2. Byt ut ditt tema med standardtemat och inaktivera alla plugins

Om problemet fortfarande kvarstår, inaktivera alla dina plugins och ersätt det nuvarande aktiva temat med standard WordPress-temat och kontrollera om det fortfarande visar en vit skärm av döden. Om problemet är löst orsakar antingen ditt tema eller ett av dina plugins en vit skärm. Aktivera ett plugin i taget medan du håller ett öga på webbplatsen. Om detta löser problemet, kontrollera ditt temas funktioner.php och ta bort eventuella extra utrymmen längst ner i filen.

3. 500 internt serverfel

500 Internt serverfel

Detta är ett annat vanligt problem som nästan varje WordPress-webbplats möter minst en gång. Det finns flera potentiella orsaker.

orsaker:

 • Utmattad PHP-minnesgräns
 • Skadade plugin-funktioner
 • Skadade temafunktioner
 • Korrupt .htaccess

Lösning 1. Öka minnesgränsen

Följ samma steg för att öka minnesgränsen som nämnts i föregående steg.

Lösning #2. Redigera .htaccess-fil

Eftersom problemet vanligtvis orsakas av en skadad .htaccess-fil, måste du redigera din .htaccess-fil. Öppna din .htaccess-fil från FTP eller filhanteraren och byt namn på den med .htaccess old. Uppdatera din webbplats och se om problemet kvarstår. Om detta löser problemet, klicka på inställningar > permalänk och tryck på spara ändringar för att återställa .htaccess.

Lösning 3. Avaktivera alla plugins

Om att ändra din .htaccess-fil inte påverkade problemet, kanske du vill kontrollera dina plugins. Avaktivera alla dina plugins genom att klicka på plugins? installerade plugins. Välj “inaktivera” i rullgardinsmenyn “bulkhandling” och tryck på Apply. Det kommer automatiskt att inaktivera alla dina plugins. Gå nu till din webbplats, uppdatera den och kontrollera om felet är borta. Om så är fallet, aktivera dina plugins en efter en och se vilken plugin som har orsakat problemet.

Lösning #4. Byt ut wp-admin och wp-inkluderer mappar

Om ingenting fungerade kan du försöka byta ut mapparna wp-inkluderar och wp-admin med nya kopior från en WordPress-installation. Spara dem och ladda upp. Uppdatera webbläsaren och se om problemet är löst.

4. Förlorad e-postadress och hämtning av lösenord fungerar inte

Förlorad e-postadress och hämtning av lösenord fungerar inte

Det är vanligt att glömma din e-postadress eller lösenord, särskilt när du har massor av dem att komma ihåg. I ett sådant scenario har du antagligen klickat på länken förlorat lösenord för att återställa detaljerna. Men tyvärr har du aldrig återställningslänken i din inkorg.

Orsak:

Den faktiska orsaken till detta problem är fortfarande ett mysterium, men lösningen är det inte. Det finns vissa saker du kan göra för att ändra din e-postadress och lösenord utan att behöva återställa länken.

Lösning #1. Redigera filen features.php

För att göra ändringar i ett temas funktioner.php-fil, navigerar du till ../wp-content/themes/your_current_theme via FTP eller filhanteraren. Öppna din features.php-fil och lägg till följande kodrad.

wp_set_password (‘DesiredNewPassword’, 1);

Sätt ditt nya lösenord i stället för där det står ”DesiredNewPassword.” Spara filen och ladda upp den igen. När du har loggat in på din webbplats tar du bort koden från filen och laddar upp igen.

Lösning #2. Återställ din e-postadress och lösenord via phpMyAdmin

Logga in på din cpanel. Klicka på phpMyAdmin och välj webbplatsens databas. Klicka på wp_users-tabellen och redigera din post. Ange ett nytt värde för user_pass. Kom ihåg att phpMyAdmin använder MD5-kryptering, så du måste konvertera ditt lösenord till MD5.

Välj MD5-alternativet i rullgardinsmenyn i Funktioner. Hit spara och uppdatera din webbplats.

5. Anslutning avbruten

Anslutningen avbröts

Detta fel orsakas vanligtvis av en överbelastad delad server. Följande skäl orsakar vanligtvis detta problem.

orsaker:

 • Tunga plugins
 • Temafunktionsfel
 • Utmattad PHP-minnesgräns

lösningar

 1. Öka din PHP-minnesgräns
 2. Avaktivera alla plugins och ta bort den som orsakar problemet
 3. Byt till ett standard WordPress-tema för att kontrollera om ditt tema orsakar problemet

6. 404 sidfel

404 Sidfel

Detta fel uppstår vanligtvis när webbplatsen inte hittar den sida du har angett.

Orsak

Permalink-inställningen är den främsta orsaken till 404-sidfel.

Lösning:

Konfigurera dina permalänk igen genom att klicka på inställningarna > permalänk. Du kan också skriva om reglerna manuellt för att skriva över standard permalänkinställningar.

7. Minne uttömt fel

Minne uttömt fel

Ett utmattat minnesfel orsakar antingen en vit skärm av döden eller följande fel

Dödligt fel: Tillåtet minnestorlek på 33554432 byte uttömt (försökte tilldela 2348617 byte) i /home/username/public_html/site1/wp-includes/plugin.php på rad xxx

Orsak

Den främsta orsaken är när en WordPress-plugin eller ett skript tappar ut standardminnesgränsen.

Lösning

Du måste öka din PHP-minnesgräns. Även om vi har nämnt alla steg för att öka minnesgränsen i den första punkten, skriver jag fortfarande här.

För att öka gränsen öppnar du wp-config.php-filen och lägger till följande kodrad i huvud PHP-taggarna.

definiera (‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’);

Ovanstående kod ökar din minnesgräns till 64M.

Byt ut ditt tema med standardtemat och inaktivera alla plugins

8. Ej tillgängligt för schemalagd underhållsfel

Ej tillgängligt för schemalagd underhållsfel

Du kan stöta på det här felet på grund av en avbruten eller oavslutad WordPress-uppdatering.

Orsak:

När WordPress uppdaterar ett plugin eller ett tema sätter det din webbplats i underhållsläge. Om uppdateringen avbryts håller den din webbplats i underhållsläge.

lösningar

 1. Uppdatera din WordPress-installation manuellt
 2. Ta bort din .maintenance-fil genom att gå till din rotkatalog via FTP eller filhanteraren.

Sammanfatta

WordPress är en kraftfull programvara men liksom andra plattformar har det sina brister. I dagens inlägg har vi avslöjat vissa vanliga fel med deras orsaker och lösningar. Jag hoppas att du tycker att det är användbart och bli av med dessa fel permanent.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map