9 coduri WordPress pentru a vă îmbogăți blogul și pentru a îmbunătăți UX

WordPress este ușor de configurat și instalat, gata de a merge imediat ce publicați blogul.


Însă bazându-vă pe opțiunile implicite WordPress poate duce la pierderea în numele dvs.:

 • Mai puțină funcționalitate
 • Utilizatorii plictisiți (care văd aceleași lucruri pe fiecare site WP pe care se poticnesc)
 • Reduceri în clasamentul motorului de căutare.

Ai un instrument flexibil în mâinile tale, pe care îl poți regla pentru a-l transforma în ceva plăcut de utilizat și eficient pe care să te bazezi. De ce nu condimentați lucrurile pentru utilizatorii dvs. (și pentru dvs.)?

Acest articol dorește să vă ajute să faceți site-ul dvs. bazat pe WordPress distractiv și util pentru utilizatorii dvs. adăugând interesant fragmente de cod asta vă va îmbunătăți și SEO.

Ai nevoie de ajutor Spice Up Your Blog WordPress?
WHSR este acum partener cu Codeable.io pentru a ajuta utilizatorii care au nevoie de servicii profesionale de dezvoltare / personalizare a WP.

Pentru a obține o ofertă gratuită, vă rugăm să completați acest formular.

Dă-le o încercare și anunță-mi cum au funcționat pentru tine! ;)

9 coduri pentru îmbunătățirea blogului tău WordPress

Vă voi oferi două tipuri de fragmente de cod în această postare:

 1. Coduri Codex
 2. Cod fragmente și widget-uri

Codurile Codex sunt fragmente PHP pe care mi le-am scris eu (cu ajutorul logodnicului meu, Simone) folosind strict Codul WordPress.org ca referință.

Fragmentele de cod și widget-urile sunt piese gata de cod PHP (sau plugin-uri WordPress) care sunt disponibile gratuit pe alte site-uri web și pe WordPress.org, dar am inclus și fragmente de logodnă și am scris de la zero folosind referințe deschise și Codex..

Ambele tipuri de coduri sunt ușor de implementat și instalat, dar poate doriți să începeți cu widget-uri și plugin-uri dacă nu sunteți sigur cum să manipulați codul.

Am înțeles că este posibil ca cele 9 fragmente de cod să nu fie suficiente pentru aceia dintre voi cărora le place să experimenteze o mulțime de coduri diferite, așa că sunt sigur că cele 25 de fragmente de cod utile ale lui Robert Ludrosky pentru dezvoltatorii WordPress îți vor potoli foamea (cel puțin pentru un in timp ce). ;)

Coduri Codex

1. Diferențiază posturile lipicioase

Pentru ca WordPress să verifice dacă postarea dvs. actuală este o postare lipicioasă – și afișați-o în consecință – puteți utiliza funcția booleană Codex:

<?php este_sticky (); ?>

Funcția singură va returna doar valori TRUE sau FALSE, deci ceea ce puteți face aici dacă scrieți o construcție condiționată (dacă / altfel) pentru a vă gestiona postările lipicioase. Un exemplu:

<?php dacă este_sticky () {
titlul();
the_time (‘M, d, Y’);
the_excerpt ();
}
altfel {
includeți „post-template.php”;
}

În acest exemplu de utilizare, am afișat postarea lipicioasă ca o casetă care conține doar titlul, data postării și extrasul (nu întreaga postare), în timp ce șablonul standard pentru celelalte postări este conținut în post-template.php.

Fiecare tip de post va avea propria foaie de stil CSS, dar nu definim aici stiluri; doar șabloane.

Single.php este șablonul implicit pentru postările unice (îl veți găsi inclus în fiecare temă WP implicită).

Dacă v-ați dezvoltat propria temă WP, dar nu ați configurat niciun șablon pentru postări unice, puteți urma ghidul Codex aici.

2. Afișarea adresei URL a postării

Acesta poate fi distractiv pentru a adăuga la șablonul dvs. Dacă doriți ca cititorii dvs. să obțină URI pentru fiecare pagină (sau postare), utilizați următoarea etichetă în șablonul dvs. single.php, page.php sau chiar index.php:

"><?php echo get_page_link (); ?>

În loc să utilizați the_permalink, aceasta este cea mai evidentă alegere și funcționează pentru toate cazurile, WP vă permite să utilizați două formulare alternative pentru postări și pagini:

<?php echo get_post_permalink (); ?>
<?php echo get_page_link (); ?>

De exemplu, șablonul dvs. de pagină poate include:

Legătură: "><?php echo get_page_link (); ?>

3. Recuperați și afișați numărul de identificare a postării

Chiar și atunci când configurați structura de permalink pentru a fi prietenoasă cu utilizatorul și SEO, puteți afișa în continuare vizitatorilor dvs. ID-ul postării adăugând această funcție simplă la meta-line:

<?php the_ID (); ?>

Modul de utilizare:

Postat de numele autorului. ID-ul postului este <?php the_ID (); ?>

4. Lista categoriilor după ID

Funcția standard WordPress este:

<?get_all_category_ids php () ?>

Iată un exemplu pe care l-am folosit pe unul dintre blogurile mele, scris folosind codul Codex și un subiect pe StackOverflow:

<?php
$ categoria_ids = get_all_category_ids ();
foreach ($ categoria_ids ca $ cat_id) {
$ cat_name = get_cat_name ($ cat_id);
$ category_link = get_category_link ($ cat_id); // avem nevoie de legătura pisică pentru ca URL-ul să funcționeze!
ecou "{$ cat_id}: {$ nume_catu}
";
}
?>

… și cum este afișat:

categoria WP

Notă: get_all_category_ids () este acum o funcție depășită, dar o puteți folosi în continuare fără probleme, așa cum fac eu pe blogul meu (captura de ecran de mai sus). Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați noua funcție pentru acest fragment, vizitați pagina get_terms () din Codex.

Ce face acest cod?

Codul primește toate ID-urile de categorie și numele de categorie pentru fiecare ID, apoi leagă ID-ul la linkul de categorie, în timp ce afișează numele categoriei după „:” – de aici expresia ecou () {$ cat_id}: {$ cat_name }
.

5. O pagină detaliată pentru utilizatori / autori pentru blogul dvs.

Ați dorit vreodată să construiți o pagină personalizată care să afișeze toți autorii sau utilizatorii blogului dvs. fără a fi nevoie să vă bazați pe un plugin?

Ei bine, puteți să vă creați propria pagină cu Autori / Utilizatori personalizați doar cu un editor de text, un încărcător FTP și iubitul dvs. Tablou de bord WordPress.

În primul rând, trebuie să creați o copie a fișierului dvs. page.php. Redenumiți copia dvs. în orice nume – am numit utilizatorii mei.php.

Adăugați eticheta șablonului în partea de sus a acestui șablon pentru WordPress pentru a o recunoaște ca șablon, apoi accesați tabloul de bord -> Pagini -> Adăugați Nou și creați o pagină pentru lista dvs. de utilizatori / autori. Reveniți la lista Pagini, faceți clic pe Editare rapidă sub noul titlu de pagină și selectați noul șablon din meniul derulant Șablon. Salvați-vă modificările.

Acum deschideți fișierul dvs. user.php (sau orice l-ați numit) și aplicați următorul cod:

<?php
$ rezultat = count_users ();
echo ‘Există’, $ rezultat [ ‘TOTAL_USERS’], “numărul total de utilizatori;
foreach ($ rezultat [ ‘avail_roles’] ca $ = rol> $ Count)
echo ”, $ count, ‘sunt’, $ rolul, ‘s’;
echo ”;
?>

Acest cod utilizează funcția count_users care este listată ca „utilizare implicită” în Codex. Puteți vedea un exemplu live al acestui cod la http://robocity.in/users/.

După acel cod, să adăugăm ceva despre administratorul blogului:

<?php printf (__ (‘Număr de postări publicate de utilizator "liderii":% d ‘,’ text-dom-here ‘), count_user_posts (1)); ?>

Am folosit aici funcția count_user_posts, urmând formatul de utilizare sugerat de Codex.

Funcția get_userdata este bună pentru a arăta corelația dintre un anumit nume de utilizator și numele real al persoanei care îl folosește. Vezi mai jos:

<?php $ user_info = get_userdata (1);
$ username = $ user_info->logare utilizator;
$ first_name = $ user_info->Nume;
$ last_name = $ user_info->numele de familie;
ecou "$ first_name $ last_name se conectează pe site-ul lor WordPress cu numele de utilizator $ username.";
?>

Acum, aceasta este cea mai interesantă funcție pe care o puteți folosi pe pagina Autori / Utilizatori – funcția get_users:

<?php
$ blogusers = get_users (‘blog_id = 1&orderby = nicename&rol = administrator ‘);
// Array-ul obiectelor WP_User.
foreach ($ bloguseri ca $ utilizator) {
ecou ”. esc_html (utilizator $->logare utilizator) . ‘-‘. esc_html (utilizator $->user_email). ‘
„;
}
?>

Această funcție va prelua o listă de utilizatori în funcție de anumiți parametri pe care îi puteți configura în cod. În exemplul de mai sus (preluat din pagina Codex și editat pentru a se potrivi paginii mele de utilizatori la Robocity.in), vreau să obțin o listă de administratori pentru blogul ID 1 (blogul curent) ordonat de „nicename” și pentru fiecare utilizator, Vreau să afișez nume de utilizator și e-mail într-o propoziție de tipul „Username -”.

Dacă doriți să arătați utilizatorilor conectați ceva despre ei înșiși, puteți utiliza funcția get_currentuserinfo pentru a prelua, să spunem, numele și adresa utilizatorului. Nu am folosit această funcție în exemplul meu, dar creativitatea nu cunoaște limite, nu? ;)

Fragmente de cod & Widget-uri

6. Alternative … Arhive!

arhive de blog mai frumoaseImaginați-vă dacă ați putea înlocui vechea listă de arhive cu bara laterală – care continuă să crească pe măsură ce blogul dvs. crește și îi obligă pe utilizatori să deruleze – cu un fragment precum cel pe care îl puteți vedea aici în partea dreaptă.

Nu ar face lucrurile mai ușor pentru cititorii dvs. să surprindă vechimea și profunzimea arhivelor blogului dvs. dintr-o singură privire? :)

Logodnicul meu și cu mine am scris acest fragment simplu folosind get_post din Codex și un meniu derulant simplu pentru lista arhivelor. Ne-am creat propriile funcții pentru ca ideea să funcționeze bine.

<?php
function formatPostDate ($ postId, $ format = ‘% F’) {
$ post = get_post ($ postId);
$ output = strftime (format $, strtotime ($ post->POST_DATE));
returnare $ ieșire;
}

funcția getLastPostID () {
listă ($ post) = get_posts (array (‘posts_per_page’) => 1));
returna $ post->ID;
}
?>

Acest blog are postări de atunci <?php echo formatPostDate (1, ‘% B% e,% Y’); ?>.
Ultima postare a fost publicată pe <?php echo formatPostDate (getLastPostID (), ‘% B% e,% Y’); ?>.

Doriți să vizitați o arhivă specifică?

<?php echo esc_attr (__ (‘Selectați arhiva’)); ?>
<?php wp_get_archives (tablou (‘tip’ =)> “lunar”, “format” => ‘opțiune’, ‘show_post_count’ => 1)); ?>

Ce face acest cod?

Funcția FormatPostDate preia ID-ul postului și formatul datei și returnează o dată într-un format la alegere. A doua funcție, getLastPostID, preia o serie de postări care conțin o singură postare și returnează ID-ul.

Pentru a obține prima postare a blogului – în general cu ID = 1, scriem ecou formatPostDate (1, ‘% B% e,% Y’) în primul paragraf: acest cod utilizează funcția formatPostDate și ia ca parametri ID-ul postării # 1 și un format standard în limba engleză pentru dată și returnează data.

Pentru a obține ultima postare a blogului, folosim formatPostDate (getLastPostID (), ‘% B% e,% Y’) pentru a obține ID-ul ultimei postări și formatul datei (din nou, în engleză) și tipărirea datei pe ecran.

7. Verificați dacă vizitatorul folosește un dispozitiv mobil

Muneeb la WP-Snippets.com a distribuit un fragment de cod interesant (o funcție) pentru a verifica dacă un vizitator de pe site-ul dvs. utilizează un dispozitiv mobil.

Codul este disponibil aici.

Această funcție ajută la optimizarea mobilă, deoarece este utilă dacă doriți să arătați anumite funcții doar utilizatorilor de telefonie mobilă sau să excludeți utilizatorii mobili din anumite funcții ale site-ului.

8. Utilizați construcția if / else pentru a manipula conținutul barei laterale a paginii

Acest fragment de cod se bazează pe Codex WordPress, dar l-am plasat în această secțiune, deoarece permite multă creativitate și este posibil să găsești fragmente gata făcute pe web..

Să presupunem că doriți să utilizați mai multe bare laterale pe site-ul dvs. Este posibil să completați bara laterală cu div-uri și secțiuni, dar cu cât crește acest fișier (chiar dacă utilizați widget-uri), cu atât devine mai greu.

Codex vă ajută la salvare cu funcția get_sidebar ($ nume). Utilizarea este simplă:

 1. Creați (spuneți) o bară laterală pentru fragmentele dvs. de citate. Numește-l sidebar-quotes.php
 2. În fișierul principal sidebar.php (sau în antetul sau fișierul index, conform structurii temei WP) scrieți get_sidebar („ghilimele”); pentru a include fișierul „sidebar-quotes.php”.

Veți obține o bară laterală mai subțire, cu apeluri către alte bare secundare, pe care le puteți optimiza cu dacă / altfel construiește dacă știți un pic de codare PHP pentru WordPress.

Poate că nu știți acest lucru, dar atunci când utilizați codul generic get_sidebar (), acesta va include „sidebar.php” deoarece nu ați adăugat un argument cu numele $. Aceasta este utilizarea implicită. Când adăugați un „-name” după „barra laterală * .php”, puteți apela acel nume suplimentar cu numele $ arg.

Dacă aveți anunțuri, oferte speciale sau funcții ale barei laterale pe care doriți să le afișați în anumite pagini ale blogului sau codului care vă va supraîncărca bara laterală standard, veți găsi acest fragment de cod un salvator de viață pentru UX.

9. Un instrument pentru integrarea fragmentelor de cod în site-ul dvs. WordPress

captură de ecran de codesnippets

Code Snippets este un plugin gratuit WordPress creat de Shea Bange care vă permite să adăugați cu ușurință fragmente de cod pe blogul dvs..

Lucrul frumos despre acest plugin este că nu mai trebuie să vă editați fișierul funcții.php, dar puteți adăuga cod personalizat direct din tabloul de bord WordPress. Practic, puteți adăuga fragmente de cod, cum ar fi să adăugați o nouă postare sau o pagină.

Tom Ewer de la WPMUDev.org a scris o introducere interesantă a acestui plugin, dar cea mai utilă resursă pe care am găsit-o până acum pentru Code Snippets este forumul de suport al pluginului la WordPress.org.

Este randul tau!

Partajează experimentele de codare WordPress în comentariile de mai jos! Și nu ezitați să puneți întrebări despre fragmentele introduse în acest post.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map