9 Essentiële WordPress-plug-ins voor alle beginners

Een content management systeem (CMS) zoals WordPress is als een snoepwinkel voor beginners. Er is een assortiment van elementen die u gemakkelijk met elkaar kunt combineren – van thema’s die uw site een mooie uitstraling geven tot plug-ins die snel verschillende functionaliteiten integreren. U hoeft alleen maar de juiste stukken te ontdekken die uw online doelstellingen zullen bereiken en uw doelgroep een waardevolle ervaring zullen bieden.


Essentiële WordPress-plug-ins

Als het op plug-ins aankomt, zijn er meer dan 47.000 keuzes beschikbaar in de WordPress-bibliotheek. Deze plug-ins kunnen u helpen bij het integreren van functionaliteiten zoals online winkelen, boeken en opt-ins. U kunt het ontwerp van uw website zelfs opfleuren met bouwers van bestemmingspagina’s, carrouselschuifregelaars en video-achtergronden.

Maar voordat u enthousiast wordt, moet u een paar plug-ins installeren die de prestaties, beveiliging, verkoopbaarheid en aanpasbaarheid van uw website kunnen garanderen. Houd er rekening mee dat het bouwen van een WordPress-website risico’s met zich meebrengt, vooral omdat je veel bewegende delen met elkaar moet verbinden.

Zonder verder oponthoud, hieronder zijn negen must-have WP-plug-ins die je meteen zou moeten installeren.

1. Wordfence-beveiliging

WordPress is misschien beginnersvriendelijk, gemakkelijk te leren, flexibel en eenvoudig te gebruiken, maar verre van perfect. Ten eerste is dit niet per se het veiligste platform dat er is.

In het verleden zijn sommige WordPress-websites het slachtoffer geworden van ernstige inbreuken op de beveiliging. Natuurlijk zijn beveiligingsproblemen geen groot probleem voor informele bloggers die geen geld willen verdienen met hun werk. Maar voor degenen die hun brood verdienen met hun online inspanningen, moet website-beveiliging hun topprioriteit zijn.

Met Wordfence Security heb je alles wat je nodig hebt om je website te beschermen zonder een cent te betalen. Na de installatie hoef je alleen maar naar WordPress te gaan > Scan vanaf het dashboard en klik op “Start een Wordfence-scan”. De plug-in doet zijn werk automatisch en biedt u binnen enkele seconden de aanbevolen oplossingen.

wordfence

Wordfence Security werkt door te scannen op bekende problemen en aanvalsvectoren zoals zwakke wachtwoorden, defecte plug-ins en “HeartBleed” -kwetsbaarheid. Als dergelijke problemen worden gedetecteerd, kunt u onder het scanoverzicht een lijst met acties bekijken.

scannen

Regelmatig een scan uitvoeren met de gratis versie kan de veiligheid van uw site garanderen. Zolang u alleen groene rapporten ‘Veilig’, ‘Succes’ en ‘Gereed’ ziet in het scansamenvatting, zou het in orde moeten zijn.

Maar voor bedrijven zoals eCommerce-bedrijven en bedrijfswebsites, zou u moeten overwegen om de betaalde versie te krijgen voor extra beveiliging. Houd er rekening mee dat u nooit te veilig kunt zijn als het gaat om de gegevens van uw klanten en de reputatie van uw bedrijf.

Download en meer details: updraftplus.com

 3. Akismet

Een van de nadelen van het gebruik van WordPress is het ongebreidelde commentaar op spam door vuile marketeers. Deze oefening wordt meestal gedaan om backlinks naar uw site te sluipen en een deel van uw verkeer te stelen. In sommige gevallen wordt het gedaan om de website van een concurrent te beschadigen of als een ‘negatieve SEO’-tactiek.

Natuurlijk kunt u opmerkingen altijd goedkeuren of verwijderen via het ingebouwde reactiesysteem, maar het handmatig gaan kan enorm veel tijd in beslag nemen. Houd er rekening mee dat u ook legitieme opmerkingen moet identificeren en erop moet reageren als u een meer benaderbaar merk wilt vestigen.

Het goede nieuws is dat u Akismet alleen hoeft te installeren om voor eens en voor altijd van uw spam-problemen met opmerkingen af ​​te komen. Na de installatie filtert de plug-in automatisch spamachtige opmerkingen en voorkomt dat ze op uw site worden weergegeven.

akismet

Als een opmerking per ongeluk wordt geblokkeerd, kunt u deze altijd handmatig bekijken en goedkeuren via de Opmerkingen sectie.

Afgezien van bescherming tegen spam, bieden de betaalde versies van Akismet beveiligingsvoordelen zoals dagelijkse back-ups en het scannen van malware. Deze functies zijn echter niet de moeite waard omdat u al beschikt over UpdraftPlus en Wordfence Security.

Download en meer details: yoast.com/wordpress/plugins/seo/

5. Live componist

Hoewel de pagina-editor van WordPress net zo eenvoudig is als het gebruik van andere tekstverwerkingsapps, is het qua ontwerp niet intuïtief, vooral niet voor beginners die geen enkele kennis hebben van coderen. Maar met een slepen-en-neerzetten-pagina-editor zoals Live Composer, kunt u precies aanpassen hoe u wilt dat elke pagina wordt weergegeven zonder een enkele regel code te schrijven.

Ga naar Pages om Live Composer te activeren > Alle pagina’s, kies een pagina die u wilt bewerken en klik vervolgens op “Bewerken in Live Composer”. Hierdoor wordt de gekozen pagina geladen en wordt de Live Composer-interface geopend.

Om nieuwe elementen of “modules” aan uw pagina toe te voegen, klikt en sleept u gewoon een pictogram in de hoofdwerkbalk. U kunt vrijelijk alles toevoegen, van stukjes HTML-code tot call-to-action (CTA) -knoppen. Als je meer ruimte nodig hebt voor modules, sleep dan een andere container naar het pagina-inhoudsgebied.

houder

Houd er rekening mee dat u Live Composer niet kunt activeren wanneer u een nieuwe pagina toevoegt. U moet een bestaande pagina selecteren of eerst een concept van een nieuwe pagina opslaan. Eenmaal opgeslagen, kunt u naast de permalink op “Openen in Live Composer” klikken. Onthoud ook dat de plug-in niet kan worden gebruikt om elementen te bewerken die zijn gekoppeld aan uw thema, zoals het zijbalkwidgetgebied, de voettekst en de koptekst.

Download en meer details: contactform7.com

7. WP Smush

Ongeacht of u een online portfolio, fotografieblog of online winkel heeft, u heeft afbeeldingen nodig om de betrokkenheid van uw site te vergroten. Helaas maken veel beginners de fout om afbeeldingen te gebruiken die onnodig groot zijn. Als gevolg hiervan lijden de prestaties van hun website en bijna de helft van hun publiek verlaat frustratie.

Daarom heb je een plug-in voor beeldcompressie zoals WP Smush nodig om je afbeeldingen automatisch te verkleinen en te optimaliseren voor snelheid. Installeer gewoon de plug-in, ga naar Media > WP Smush, en klik op “Bulk Smush Now”.

bulk-smush

WP Smush kan ook worden ingesteld om nieuwe afbeeldingen automatisch te optimaliseren bij het uploaden. Scrol gewoon omlaag naar het instellingengedeelte en vink ‘Mijn afbeeldingen automatisch smashen bij uploaden’ aan. Eenmaal geactiveerd, hoeft u zich nooit meer zorgen te maken dat afbeeldingen uw site weer vertragen. De plug-in zorgt ervoor dat afbeeldingen bij compressie geen kwaliteit verliezen, dus concentreer u gewoon op het maken van geweldige geschreven en visuele inhoud.

bulk-smush-2

Download en meer details: gndev.info/shortcodes-ultimate

9. WooSidebars

Met plug-ins zoals Live Composer, Shortcodes Ultimate en Contact Form 7 heb je alles wat je nodig hebt om het inhoudsgebied aan te passen. Met WooSidebars heb je nu volledige controle over alles op je WordPress-website.

WooSidebars is een eenvoudige plug-in waarmee je een oneindig aantal zijbalken kunt maken voor verschillende pagina’s. In Verschijning > Widgetgebieden, u kunt een naam geven aan uw nieuwe widgetgebied, evenals een korte beschrijving. U kunt ook voorwaarden opgeven voor het nieuwe widgetgebied, zoals de pagina’s waarop ze verschijnen, taxonomietermen en sjabloonhiërarchie.

widget-gebied

Om uw nieuwe widgetgebied te gebruiken, moet u een zijbalk kiezen die u wilt vervangen in het vervolgkeuzemenu aan de rechterkant. Vergeet ook niet om de juiste voorwaarden in te stellen voor wanneer en waar de zijbalk zal verschijnen. U kunt bijvoorbeeld een Google Maps-widget weergeven die is gecentreerd rond uw kantooradres op de pagina ‘Over ons’.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me