Ar trebui să dezactivezi trackbacks-urile și pingbacks-urile pe postările WordPress?

Înainte de a intra în modul în care puteți dezactiva trackbacks-urile și pingbacks-urile, poate ar trebui să analizăm care sunt trackbacks-urile și pingbacks-urile și dacă acestea sunt cu adevărat necesare.


Ce face de fapt un Trackback / Pingback?

 1. Yvone scrie ceva pe blogul ei.
 2. Kathleen vrea să comenteze pe blogul lui Yvone, dar vrea ca proprii cititori să vadă ce a avut de spus și să poată comenta pe propriul blog.
 3. Kathleen postează pe propriul blog și trimite un trackback pe blogul lui Yvone.
 4. Blogul lui Yvone primește trackback-ul și îl afișează ca un comentariu la postarea inițială. Acest comentariu conține un link către postarea lui Kathleen.

Acum, evident, aceasta crește interacțiunea și Yvone este capabilă să-și transmită părerea despre postarea lui Kathleen. Aceasta introduce atât bloguri pentru audiențe noi, cât și lecturi diferite. Postarea lui Kathleen pe blogul ei nu conține întregul articol al lui Yvone, ci doar un extras. Puteți considera că este similar cu trailer / teaser pentru un film.

Pingbacks-urile sunt foarte similare, singura diferență este că sunt automatizate. Acestea au fost concepute pentru a rezolva o problemă de trackback-uri care nu aveau autenticitate. Trebuie să vă amintiți că indiferent ce spune Kathleen despre postarea lui Yvone; pe blogul lui Yvone primește ultimul cuvânt și poate edita trackback-ul așa cum consideră că este potrivit.

Pingbacks-urile afișează extrase ca și trackbacks-urile. Diferența constă în faptul că foarte puține teme WordPress afișează de fapt aceste extrase.

Bunul și Urâtul

Menționarea site-ului dvs. pe alte site-uri este aproape întotdeauna bună pentru clasamentele motorului de căutare. În afară de asta, având un blog foarte bine menționat site-ul dvs. și comentând ceva pe care l-ați postat va trimite cu siguranță un pic de trafic. Ele ajută la adăugarea interacțiunii și încurajează dezbaterea despre opiniile pe care le exprimați pe site-ul dvs. web.

Veți fi, de asemenea, conștienți de orice site web care se leagă de conținutul dvs., poate de un site web care conturează conținut de pe diferite site-uri web și creează o eroare de conținut pentru a face bani.

Cea mai mare problemă atât cu trackbacks, cât și cu pingbacks este cantitatea de spam nesăbuită. Persoanele care doresc să împingă propriile site-uri web în ceea ce privește optimizarea motoarelor de căutare vor încerca să utilizeze site-ul dvs. ca o catapultă pentru propriile lor site-uri web, adăugând URL-ul site-ului lor neîncetat la alte site-uri web.

Multe persoane adaugă cu adevărat legăturile dvs. cu intenții bune, dar mult mai adesea, un bot de spam trimite URL-uri în scopuri destul de egoiste la mii de site-uri.

Dacă este spam și se va termina împreună cu comentariile tale, atunci va trebui să le moderezi. Acest proces este o întreprindere enormă și o pierdere de timp.

În timp ce spam-ul afectează atât trackbacks-urile, cât și pingbacks-urile, cu pingbacks-uri, va trebui să te ocupi și de self-ping-uri. Oricine rulează un site web sau scrie în mod regulat cunoaște o modalitate bună de a păstra atenția publicului tău este să te conectezi la diferite articole prin linkuri interne.

Problema este că WordPress-ul dvs. nu face discriminări între ping-uri de pe alte site-uri web și ping-uri care apar din cauza practicilor de conectare internă. În consecință, va trebui să moderați și ping-urile auto.

Utilizarea instrumentelor anti-spam precum Akismet sau alte instrumente menționate în acest post anterior intitulat „Cum să oprești spam-urile pe site-ul tău WordPress” te va ajuta să combți spam-ul în folderul de comentarii.

Ai nevoie de Trackbacks și Pingbacks?

Răspunsul la această întrebare se află într-o altă întrebare: „Când a fost ultima dată când blogul dvs. a fost trimis un trackback sau pingback legitim?”

Ca să spun cel mai puțin, trackback-urile sunt aproape sigur o supărare și pingbacks, deși autentice, foarte rar adaugă valoare site-ului tău. Dacă credeți că petrecerea tot timpul acesta sortând prin comentarii spam, chiar și cu ajutorul instrumentelor de sortare a spamului este un exercițiu exhaustiv și, în cele din urmă, fără rod, poate este în interesul dvs. să vă scăpați de ele cu totul.

Dezactivându-le

Din meniul WordPress, deschideți Setări > Setări pentru discuții. Debifează „Permiteți notificările de linkuri de pe alte bloguri (pingbacks și trackbacks)”. Și ați terminat.

DiscSettings

Acum, pentru auto-ping-uri, le puteți preveni marcând „Încercați să notificați blogurile legate de articol”.

Ne-am ocupat cu succes de trackbacks și pingbacks pentru articolele viitoare. Pentru a dezactiva trackbacks-urile și pingbacks-urile pentru postările existente, puteți utiliza Simple Trackback Disabler.

Dacă sunteți confortabil să rulați o interogare SQL, citiți acest post pe WPBeginner care oferă fragmentul de cod necesar pe care trebuie să-l rulați din spațiul serverului dvs. web folosind phyMyAdmin.

Gânduri finale

Instrumentele anti-spam vă pot îmbunătăți mult capacitatea de a face față spamului din trackbacks și pingbacks. Dar, având în vedere că 99% din trackbacks și pingbacks sunt spam, de ce chiar deranjează? Dacă vă simțiți așa, este cel mai bine să scăpați de ele cu totul.

Credite pentru exemplul: WordPress.org

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map