Cum să configurați și să lucrați cu rețeaua multisite WordPress

WordPress este o platformă populară pentru orice, de la blogurile personale până la magazinele de comerț electronic complet. De asemenea, este echipat cu instrumentele de care aveți nevoie pentru a crea și gestiona o rețea multisolată.


În primul rând, nu uitați că o rețea multisolată este diferită de rularea diferitelor site-uri web cu instalări individuale WordPress. Cu o rețea multisite, rulați mai multe site-uri dintr-un singur tablou de bord WordPress.

De exemplu, dacă executați o publicație online, atunci utilizarea funcționalității multisite permite diferitelor echipe să gestioneze secțiuni specifice, cum ar fi sport, tehnologie și afaceri. O rețea multisolată are sens și pentru companii sau bloguri care adaptează experiențe în funcție de regiunea sau limba audienței.

Configurarea unei rețele multisite

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a configura o rețea multisite este să activați funcția din fișierul dvs. wp-config.php. Rețineți că acest fișier poate fi accesat folosind „File Manager” sau o caracteristică similară din contul dvs. de găzduire web.

Pentru a activa rețele multisite pentru WordPress, lipiți următorul cod în fișierul dvs. wp-config.php:

/ * Multisite * /
define (‘WP_ALLOW_MULTISITE’, adevarat);

Pentru a verifica dacă ați activat cu succes funcționalitatea multisite, accesați Instrumente > Setare rețea dacă opțiunea devine disponibilă.

configurarea rețelei

Dacă lucrați pe un site web WordPress existent, asigurați-vă că dezactivați mai întâi toate pluginurile pentru a evita eventuale conflicte.

Puteți face acest lucru accesând tabloul de bord > Plugin-uri > Instalare plugin-uri, făcând clic pe caseta de selectare „Selectează totul” (lângă cuvântul „Plugin”) și apoi selectați „Dezactivați” din meniul derulant „Acțiuni în vrac”..

Plugin-uri

Instalarea multisitei

Accesând Instrumente > Setarea rețelei ar trebui să creeze pagina „Creare rețea de site-uri WordPress”. Dacă URL-ul dvs. web are prefixul „www”, atunci vi se poate anunța modificarea. Acest pas este menit să împiedice legăturile de subdomeniu să aibă prefixul „www”.

creați-o rețea de-WordPress-site-uri WordPress

Înainte de a continua instalarea, specificați un titlu de rețea, precum și un e-mail admin. De asemenea, căutați un mesaj de avertizare în „Detalii despre rețea” pentru a vedea dacă aveți nevoie de subdirectorii sau subdomenii pentru rețeaua dvs. Acest mesaj va apărea dacă site-ul dvs. rulează mai mult de o lună. Faceți clic pe „Instalare” pentru a continua cu pasul următor.

Activând mai multe site-uri pentru o nouă instalare WordPress, puteți alege dacă folosiți subdomenii sau subdirectorii pentru rețeaua dvs. Dacă WordPress-ul dvs. este instalat într-un alt director decât rădăcina domeniului dvs., atunci ar trebui să folosiți subdirectorii. În caz contrar, ar trebui să utilizați subdomenii atâta timp cât soluția dvs. de găzduire WordPress le acceptă. Rețineți că nu puteți modifica această decizie mai târziu!

Activarea rețelei

În această etapă, vi se va cere să modificați fișierele wp-config.php și .htaccess din contul dvs. de găzduire. Rețineți că ar trebui să copiați și să lipiți coduri exacte afișată în această fereastră. Ca măsură de precauție, creați copii de rezervă ale fișierelor originale wp-config.php și .htaccess înainte de a continua.

creați-o rețea de-WordPress-site-uri WordPress

După actualizarea fișierelor, reîmprospătați-vă site-ul și conectați-vă din nou. După acest pas, v-ați activat cu succes rețeaua multisolată!

Adăugarea de site-uri noi

După activarea cu succes a rețelei dvs. multisite WordPress, acum ar trebui să puteți accesa meniul „Site-urile mele” din tabloul de bord WordPress. Pentru a adăuga site-uri noi în rețeaua dvs., accesați site-urile mele > Administrator de rețea > Site-uri > Adăuga nou.

subdomeniile

Aici, puteți specifica adresa de subdomeniu sau subdirector împreună cu titlul site-ului și e-mailul de administrare. Odată creat, faceți clic pe numele site-ului pentru a gestiona informațiile individuale, utilizatorii, temele și setările:

 • În fila Informații, puteți actualiza domeniul sau starea unui anumit site.
 • În fila Utilizatori, puteți vizualiza și gestiona toți utilizatorii unui anumit site. De asemenea, puteți acorda privilegii de administrare altor utilizatori.
 • La fel ca într-o instalare WordPress obișnuită, puteți instala și activa teme sub Teme
 • În fila Setări, puteți accesa, precum și alți administratori ai site-ului toate setări – inclusiv titlul, descrierea și tema site-ului.

Crearea subdomeniilor din cPanel

Dacă ați creat o rețea cu mai multe site-uri folosind subdomenii, le puteți configura și din cPanel-ul contului dvs. de găzduire. Pur și simplu conectați-vă folosind datele de acreditare și căutați opțiunea „Subdomenii” din „Domenii” sau o secțiune similară.

În această secțiune, puteți alege un nume pentru subdomenii noi, precum și indicați „Rădăcina documentului”. Cu toate acestea, majoritatea platformelor de găzduire detectează automat calea corectă pentru directorul de acasă, astfel încât este rar nevoie să schimbați ce se află în câmpul rădăcină al documentului.

Un ultim sfat: utilizați o gazdă bună

Întrucât rulați două sau mai multe site-uri pe o singură instalare WordPress, o rețea multisolată poate epuiza resursele serverului și poate cauza performanțe lente. De aceea este important să alegeți o soluție capabilă de găzduire web.

Cel puțin, ar trebui să accesezi VPS hosting pentru a face site-ul tău impermeabil la utilizarea altor proprietari de site-uri. De asemenea, luați în considerare utilizarea unei gazde dedicate în cazul în care fiecare dintre subdomeniile dvs. primește o cantitate substanțială de trafic.

Concluzie

Urmând pașii de mai sus ar trebui să vă ajute să configurați în mod corect rețeaua dvs. multisite WordPress. Amintiți-vă doar că rețelele multisite sunt cel mai bine gestionate de o echipă. Este posibil să doriți mai întâi să vă gestionați utilizatorii și privilegiile lor înainte de a lucra la proiectarea și funcționalitatea fiecărui site.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map