Cum să vă mutați blogul de pe WordPress.com într-un domeniu găzduit de sine stătător

Majoritatea bloggerilor individuali aleg să aibă site-urile web găzduite pe WordPress.com, în principal pentru că este gratuit și ușor de configurat. Aceasta este o alegere bună pentru mulți bloggeri personali, site-uri web cu trafic redus și chiar site-uri bazate pe comunitate.


Cu toate acestea, dacă doriți să configurați o afacere serioasă, veți vedea că WordPress.com nu se măsoară. Pentru toate opțiunile premium, cum ar fi domeniul personalizat, spațiu suplimentar, încărcări audio / video și afișare de reclame, va trebui să plătiți sume suplimentare. Gazduirea prin e-mail va trebui realizată extern, spre deosebire de alte servicii de hosting. Nu sunt permise link-uri de afiliere și niciun plugin personalizat. WordPress.com vă poate închide oricând. Necesitatea de a face upgrade și de a găsi o gazdă pentru site-ul dvs. WP va fi simțită pe măsură ce afacerea crește.

WordPress.com nu acceptă multe teme profesionale, deci alegerea temelor dvs. este foarte restrânsă. Structura de bază a temelor WordPress nu poate fi modificată. Există multe restricții de personalizare care vor limita creșterea site-ului dvs. web.

Așadar, poate este timpul să vă mutați pe un site web găzduit de sine stătător. Puteți descărca software-ul gratuit WordPress pe propriul server și îl puteți instala. Aceasta este ceea ce se numește un site WordPress auto-găzduit.

Acest lucru poate părea o sarcină descurajantă pentru cei mai mulți, dar acest ghid vă va ușura.

Putem împărți întregul proces în șapte pași.

1- Nume de domeniu + Gazduire Web

Mai întâi trebuie să înregistrați un nume de domeniu bun. Apoi, alege un serviciu de găzduire. Puteți ocupa spațiul serverului cu o companie de servicii de hosting, cum ar fi SiteGround sau InMotion Hosting.

Jerry, aici, pe site-ul Secret hosting dezvăluit, a examinat peste 60 de servicii de găzduire. Poate puteți alege unul aruncând o privire la recenziile sale aprofundate. De remarcat, este posibil să găsiți câteva servicii de găzduire web încântate să dea o mână să exporte informațiile site-ului dvs. pe serverele lor.

2- Instalați WordPress

Majoritatea serviciilor de găzduire au facilitat instalarea WordPress pe site-ul dvs. web cu doar doar câteva clicuri. Dar dacă aveți nevoie de ajutor, puteți arunca o privire asupra documentației excelente și totuși simple pe WordPress.org. De asemenea, este recomandabil să instalați WordPress într-un subdirector din motive care includ posibile ștergeri accidentale ale fișierelor esențiale WP și, de asemenea, reduce posibilele conflicte.

3- Setarea temei

Decideți tema pentru site-ul dvs. web și instalați-o. Consultați 50 de teme minunate WordPress, toate disponibile pentru dvs. gratuit.

4- Export de date de pe WordPress.com

Conectați-vă la contul WordPress.com și îndreptați-vă la tabloul de bord. Găsiți Instrumente în meniu și faceți clic pe Export. Vi se va cere să alegeți între turul gratuit și ghidat. Alegeți opțiunea gratuită.

1

Va trebui să specificați conținutul pe care doriți să îl exportați. Selectați tot conținutul și faceți clic pe butonul Download Export File.

2
Un fișier XML se va descărca automat pe computer. Acest fișier va conține toate lucrurile site-ului dvs. WordPress – postări, pagini, comentarii, câmpuri, categorii și etichete personalizate. După ce ați făcut acest lucru, ați finalizat exportul întregului conținut de pe WordPress.com

5- Importarea conținutului pe site-ul WordPress cu găzduire independentă

Acum ar trebui să vă conectați la site-ul dvs. WordPress cu noul server gazdă. În tabloul de bord, alegeți opțiunea Importare sub Instrumente. Accesați Import, care poate fi găsit în Opțiuni și faceți clic pe WordPress.

3
În această etapă, vi se va cere să instalați pluginul importator WordPress.

4
După instalarea acestui plugin, activați-l și rulați-l.

5
Reamintim că un fișier XML a fost descărcat automat în timpul procesului de export. Ecranul vă va cere acum să îl încărcați. Dimensiunea fișierului pentru încărcare este restricționată. În cazul în care dimensiunea fișierului dvs. depășește limita, puteți cere gazdei dvs. să mărească temporar această limită sau puteți rupe fișierul folosind WXR File Splitter.

6
De asemenea, vi se vor oferi diverse opțiuni, cum ar fi atribuirea de conținut către utilizatori sau importarea de atașamente. Puteți alege opțiunile bifând corespunzător.

7

6- Importarea linkurilor de pe blog

Acest pas este necesar numai dacă ați stocat blogroll-uri și alte link-uri folosind funcția Link-uri din WordPress.com. Dacă nu utilizați această caracteristică, puteți sări peste acest pas și puteți merge direct la pasul Setări.

Formatul OPML este un format XML care permite importul și exportul categoriilor de legături și legături. Găsiți fișierele dvs. OPML în WordPress.com și deschideți-le. Se va deschide în browser. Salvați fișierele OPML deschise în computer. În continuare, linkurile dvs. WordPress.com trebuie să fie importate în noul dvs. site.

Este posibil ca noul site să nu aibă un Link Manager. Așadar, instalați pluginul Link Manager și activați-l (chiar dacă pluginul nu a fost actualizat). O pictogramă și o opțiune Linkuri va apărea în meniul din noul tablou de bord. Accesați Instrumente > Importați și faceți clic pe Blogroll.

8

Instalați programul de instalare OPML.

9

Activați instalatorul. Vei fi redirecționat către importator și aici vei încărca fișierul XML pe care l-ai descărcat pe computer.

11
WordPress va importa acum toate linkurile și categoriile de link-uri din fișierul OPML. După importul reușit, veți vedea mesajul „Toate Gata”.

7- Setări

Dacă doriți să păstrați vizitatorii de pe site-ul dvs. vechi, accesați încă o dată pe tabloul de bord WordPress.com. Ajustați după cum doriți în opțiunea Lecturi din Setări.

12
În Permalink, alegeți ziua și numele.

13
Accesați WordPress.com și faceți clic pe Magazine. Alegeți actualizarea site-ului Redirect (plătit) și instalați-l. Redirecționarea site-ului oferă 301 Permalink, care va fi redirecționat automat de pe site-ul vechi. Cât timp trebuie menținută funcția Redirect depinde de cât de mult trafic ai pe site-ul tău. Un an sau doi poate fi adecvat.

Dacă schimbați domenii, atunci toate adresele URL ar trebui actualizate. Din tabloul de bord al site-ului dvs. WordPress.com, selectați Upgrades Domain. Introduceți adresa URL a noului dvs. domeniu și faceți clic pe Adăugare domeniu pe blog, urmată de Domeniu hartă. Apoi setați noua adresă URL a site-ului web ca adresă principală. Nu tastați www și slash. Dacă doriți să vă transportați abonații pe noul site, trebuie să instalați pluginul JetPack.

Sper că acest tutorial demitifică dificultățile pe care le-ar putea întâmpina atunci când mutați site-uri web de la WordPress.com la domenii care sunt găzduite de sine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map