Cum să vă mutați site-ul dvs. WordPress.com într-un mediu independent

Dacă aveți în vedere WordPress pentru un proiect de construire a site-urilor, nu uitați că puteți alege dintre două versiuni utilizabile: WordPress.org și WordPress.com.


Această din urmă opțiune este doar o platformă de blogging și este greu considerată de utilizatori ca un sistem de gestionare a conținutului. Drept urmare, bloggerii de nișă și întreprinderile mici preferă WordPress.com datorită scalabilității, versatilității și controlului.

Pe partea strălucitoare, WordPress.com va ține mâna în timp ce parcurgeți toate etapele creării unui site, de la înregistrarea domeniului până la promoțiile de conținut. Dar, deoarece este esențial o formă de partajare digitală, înseamnă că depindeți pe deplin de o altă companie pentru existența site-ului dvs. web. Dacă serviciul lor se reduce, la fel și site-ul dvs. web.

Sigur, WordPress.com oferă o experiență de învățare excelentă chiar și pentru cei care au intenționat să utilizeze WordPress.org. Acest lucru se întâmplă datorită interfeței și funcționalităților de bord similare. Dar dacă doriți să obțineți controlul complet asupra site-ului dvs. și continuitatea acestuia, atunci trebuie să învățați cum să-l mutați într-un mediu găzduit de dvs..

Mai jos sunt pașii pentru trecerea de la WordPress.com la WordPress.org.

1. Pregătiți-vă pentru mișcare

Dacă nu aveți cunoștință de modul în care funcționează site-urile web găzduite, înseamnă că sunteți complet responsabil de domeniul dvs. și de găzduire. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să ai un domeniu pregătit.

Astăzi, o mulțime de companii îmbină servicii de înregistrare și hosting de domenii. Dar dacă sunteți flexibil cu serviciile pe care le alegeți, puteți economisi o sumă mică. De exemplu, înregistrarea domeniului pentru un domeniu de nivel superior .com (TLD) costă 11,99 USD la Bluehost, în timp ce exact același serviciu este oferit la NameCheap pentru doar 10,69 USD.

În ceea ce privește capacitățile de găzduire, Bluehost este cu siguranță în fața Namecheap. Dar când vine vorba de înregistrarea în domeniu, nu ezitați să mergeți la cea mai ieftină ofertă pe care o puteți găsi.

Merită menționat faptul că majoritatea companiilor de găzduire importante oferă instrumente de instalare WordPress cu un singur clic. Acest lucru vă permite să integrați rapid WordPress.org pe domeniul dvs. recent găzduit. Alternativ, puteți descărca CMS de pe site-ul lor oficial și încărcați-l pe site-ul dvs. prin FTP.

În mod implicit, gazda web vă va atribui adresa de e-mail ca nou nume de utilizator WordPress.org. Puteți schimba acest lucru împreună cu parola prin panoul de control.

În sfârșit, rețineți că este posibil să dureze 24-72 de ore pentru ca noul dvs. domeniu să se propage. Acest lucru variază între companiile de găzduire web și singurul mod de a fi sigur este să le contactați singur.

2. Exportați datele WordPress.com

Următorul pas este exportarea datelor site-ului dvs. WordPress.com. Acest lucru se poate face prin tabloul de bord WordPress, care este accesat conectându-vă la contul dvs. și făcând clic pe „Administrator WP” în meniul principal.

Pentru a porni utilitatea de export a site-ului, accesați „Instrumente” > ‘Export’. Aici, puteți alege metoda gratuită sau un asistent de specialitate WordPress vă poate ajuta la un preț. Dacă aveți bugetul, puteți alege metoda plătită și săriți restul acestui ghid. În caz contrar, faceți clic pe „Start export” în secțiunea gratuită pentru a continua.În pagina următoare, aveți opțiunea de a face backup pentru întregul site sau doar informații specifice, cum ar fi postări, pagini și media. Întrucât doriți o mutare totală într-un mediu găzduit de dvs., alegeți „Tot conținutul”, apoi faceți clic pe „Descărcați exportul fișierului” pentru a începe descărcarea.În funcție de dimensiunea site-ului dvs. WordPress.com și de viteza conexiunii dvs. la internet, descărcarea ar trebui să fie finalizată de la câteva secunde până la câteva minute. După aceea, căutați fișierul XML în folderul de descărcare și mutați-l într-o locație mai sigură.După ce fișierul XML al site-ului dvs. este gata, conectați-vă la tabloul de bord WordPress.org. De obicei, panoul de administrare ar trebui să fie accesibil adăugând „/ wp-admin” în domeniul dvs. găzduit de sine stătător. De exemplu, dacă ați înregistrat și găzduit recent un domeniu numit „www.mywpsite.com” și integrat WordPress printr-o instalare cu un singur clic, atunci panoul dvs. de administrare ar trebui să fie accesibil accesând „www.mywpsite.com/wp-admin”. Utilizați datele de acreditare pe care le-ați dobândit la instalarea WordPress pentru a vă autentifica. După ce ați ajuns în tabloul de bord, continuați la „Instrumente” > ‘Import’. Aceasta va prezenta o listă cu toate platformele externe de blog care sunt acceptate în prezent de WordPress.Căutați WordPress și faceți clic pe „Instalare acum”. După câteva secunde, aceasta ar trebui să se transforme în „Rulați importatorul”, ceea ce înseamnă că utilitarul este acum gata pentru fișierul dvs. XML. Continuați și faceți clic pe acest buton pentru a continua. În pagina „Import WordPress”, faceți clic pe butonul „Alegeți fișierul” și navigați la folderul în care ați păstrat fișierul dvs. XML. După care, faceți clic pe „Încărcați fișierul și importați”.Rețineți că există o limită de încărcare pentru fiecare import. Dacă fișierul dvs. XML depășește acest lucru, puteți contacta gazda web pentru a crește acest lucru pentru dvs. sau puteți utiliza un instrument precum Split de fișiere WordPress WXR. Acest lucru vă va permite să schimbați fișierul XML mare în bucăți mai mici. În pagina următoare, puteți reasigna autorul conținutului importat unui utilizator existent. În mod alternativ, puteți crea un nume de utilizator nou. În orice caz, faceți clic pe „Trimiteți” pentru a finaliza importul.

După import, acum ar trebui să puteți găsi postări, media, pagini și feedback în locațiile corespunzătoare.

De exemplu, postările importate pot fi găsite la „Mesaje” > „Toate mesajele” în timp ce paginile sunt la „Pagini” > ‘Toate paginile’. Amintiți-vă doar că datele de creare ale acestora vor rămâne neschimbate. Dacă ați mutat conținutul dvs. pe un site WordPress preexistent, atunci este posibil să nu găsiți imediat fișierele importate în partea de sus.

3. Setați o temă nouă

Din păcate, metoda import-export nu include tema și aspectul general. Aceasta înseamnă că aspectul conținutului dvs. importat va adopta designul site-ului dvs. WordPress.org. Dacă utilizați un domeniu înregistrat recent în mediul dvs. de găzduire de sine stătător, trebuie să vă construiți site-ul de la zero alegând o temă de bază.

Pentru a începe, accesați „Aspect” > „Teme” din tabloul de bord WordPress.org. Faceți clic pe butonul „Adăugați nou” pentru a începe să navigați pentru teme noi.Cel mai bun lucru despre WordPress este multitudinea de teme frumoase care pot oferi site-ului tău un aspect profesionist într-o clipă. În depozitul implicit, puteți utiliza cu ușurință funcția de căutare pentru a căuta un anumit stil pe care îl aveți în minte – fie un portofoliu online, un site de știri din industrie sau un blog de fotografie..

După ce găsiți o temă care vă place, treceți-o peste mouse cu mouse-ul și faceți clic pe butonul albastru „Instalare” pentru a continua. Continuați și verificați postările și paginile importate pentru a vedea dacă tema se potrivește conținutului dvs..

4. Mutați Linkroll-uri Blogroll

Dacă utilizați link-uri de blogroll pe bara laterală, îl puteți muta și într-un mediu găzduit prin salvarea fișierului OPML. Acest lucru poate fi accesat adăugând „/wp-links-opml.php” la adresa URL a site-ului dvs. WordPress.com.

Fișierul dvs. OPML ar trebui să arate astfel.

Puteți salva acest fișier direct din browserul dvs. folosind funcția de salvare încorporată. Pur și simplu apăsați Command + S sau Ctrl + S pe tastatură și salvați pagina ca fișier XML.

Următorul pas este să instalați un plugin de gestionare a linkurilor pe site-ul dvs. WordPress găzduit. Deși puteți importa link-urile dvs. de blog fără un astfel de plugin, nu vă va fi posibil să le accesați în tabloul de bord – cu atât mai puțin să le prezentați pe site-ul dvs. WordPress.

Unele exemple sunt Link Manager și Linkuri simple. Ambele integrează automat gestionarea legăturilor în tabloul de bord după instalare.În cele din urmă, accesați „Instrumente” > „Importați”, căutați „Blogroll” și faceți clic pe „Instalare acum”. Continuați cu utilitarul importator și încărcați fișierul OPML pe care l-ați salvat mai devreme.

5. Redirecționați utilizatorii către noul dvs. site

Dacă site-ul dvs. WordPress.com a acumulat deja un cititor, atunci aveți nevoie de o modalitate de a le redirecționa către noul dvs. domeniu. Din păcate, singura modalitate de a face acest lucru cu WordPress.com este să plătești pentru funcția de redirecție încorporată.

Pentru a începe, conectați-vă la panoul de control WordPress.com și accesați „Setări”. Sub „Site Site”, faceți clic pe linkul „Redirecționați”.În câmpul „Introduceți un domeniu”, introduceți domeniul pe care l-ați înregistrat și faceți clic pe „Du-te”.

Acest lucru vă va duce la pagina de checkout unde puteți alege să plătiți prin card de credit sau PayPal. Începând cu 2017, costul actual al redirecțiilor site-ului este de 13 USD pe an. Finalizați această tranzacție pentru a continua.

Redirecționarea site-ului dvs. web se realizează din două motive: pentru a aduce trafic de pe blogul dvs. WordPress.com către site-ul dvs. găzduit de sine stătător și pentru a preveni eforturile SEO pe care le-ați făcut să nu pierdeți.

Puteți menține abonamentul redirecționat atât timp cât credeți că adresa dvs. WordPress.com are încă valoare SEO. Totuși, unii utilizatori preferă să-l păstreze doar doi ani pentru a permite vizitatorilor să își memoreze noua adresă.

6. Mutați-vă abonații

Ca proprietar de site, transformarea vizitatorilor dvs. în abonați de e-mail este un pas crucial pentru creșterea mărcii. Dacă aveți deja o bază de abonat stabilită în WordPress.com, atunci este posibil să vă gândiți de două ori la mutarea într-un mediu găzduit de sine. Din fericire, puteți muta și abonații cu o ușurință relativă folosind pluginul Jetpack.

O abordare simplă este să aveți instalat pluginul Jetpack și apoi să contactați echipa WordPress.com pentru a efectua pașii în numele dvs. În mod alternativ, vă puteți referi la acest post pentru pașii exacti pentru a face acest lucru manual.

Un alt mod de a vă muta abonații este să exportați un fișier CSV din tabloul de bord WordPress.com. Pur și simplu accesați „Oamenii” > „Urmăriți prin e-mail” și faceți clic pe „Descărcați date ca CSV”.

La fel ca fișierul dvs. XML, trebuie să vă ocupați cu grijă de fișierul dvs. CSV. Asigurați-vă că îl salvați într-o locație sigură după descărcare. Puteți importa apoi direct pe orice platformă de marketing prin email, precum și într-un plugin de newsletter exclusiv WordPress.

De exemplu, dacă utilizați pluginul Newsletter, puteți importa fișierul dvs. CSV accesând meniul „Abonați” și selectând „Import din surse externe”.

După selectarea fișierului dvs. CSV, faceți clic pe butonul albastru „Import” din partea de jos a paginii pentru a finaliza acest pas. Dacă are succes, abonații dvs. ar trebui să fie acum vizibili accesând „Buletinul informativ” > „Abonați” din tabloul de bord WordPress.

În cele din urmă, dacă intenționați să vă mențineți site-ul WordPress.com funcționat pentru o perioadă nedeterminată de timp, asigurați-vă că postați un anunț oficial că veți migra pe un site self-hosting în curând. Acest lucru va încuraja noii abonați să se înscrie acolo – în condițiile în care aveți o strategie de încărcare.

Alternative: importul datelor WordPress.com prin WP All Import

O modalitate alternativă de importare a fișierelor XML și CSV este utilizarea unui plugin precum WP All Import. La instalare, lansați pluginul accesând „All Import” > „Import nou”, apoi alegeți „Încărcați un fișier”.

În fereastra de încărcare, navigați la folderul în care sunt păstrate fișierele dvs. XML / CSV și terminați încărcarea. Când ați terminat, fișierele importate ar trebui să fie vizualizate în secțiunea „Gestionează importurile” din plugin.

Planificați să vă mutați site-ul într-un mediu găzduit de sine? Pentru cea mai recentă listă a celor mai bune companii de găzduire pentru WordPress, puteți consulta acest ghid. Puteți consulta și marea noastră listă de companii de găzduire web!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me