Cum se instalează WordPress local pe calculatoarele Windows sau Mac

Fără îndoială, WordPress este cel mai popular sistem de gestionare a conținutului pentru pasionați și profesioniști de web profesioniști deopotrivă. Acesta activează 25,4% din toate site-urile din lume, împreună cu peste 76,5 milioane de bloguri din 2004.


Datorită popularității sale de neegalat, majoritatea companiilor de găzduire web oferă aplicații de instalare WordPress cu 1 clic direct din panoul de control – permițând utilizatorilor să înceapă construirea site-ului în câteva minute.

Acest proces funcționează prin instalarea WordPress direct pe serverul dvs. web. Și din moment ce este găzduit online, puteți accesa tabloul de bord de oriunde, atât timp cât aveți o conexiune la internet.

Sigur, posibilitatea de a accesa site-ul dvs. WordPress de pe orice dispozitiv este convenabilă, însă instalarea CMS local în computer are și câteva avantaje:

 1. Testare precisă a vitezei – Testarea site-ului dvs. fără a depinde de conectivitatea la internet vă va ajuta să scalizați cu exactitate
 2. Backup personal – Proiectarea și dezvoltarea site-ului dvs. local înseamnă, de asemenea, că aveți întotdeauna gata o copie de rezervă personală.
 3. Proces mai bun de proiectare – Utilizarea WordPress offline vă permite să faceți modificări de design fără a afecta experiența vizitatorilor live.

Aveți nevoie de ajutor pentru configurarea site-ului dvs. WordPress?
WHSR este acum partener cu Codeable.io pentru a ajuta utilizatorii care au nevoie de servicii profesionale de dezvoltare / personalizare a WP.

Pentru a obține o ofertă gratuită, vă rugăm să completați acest formular.

Pentru a instala WordPress pe computerul Windows sau Mac, urmați instrucțiunile de mai jos:

Instalarea WordPress pe un computer Windows

Pentru a instala WordPress pe un PC Windows, trebuie să utilizați un program numit WAMP, care poate fi descărcat de pe site-ul lor site oficial.

Rețineți că WAMP este disponibil în două versiuni – 64 biți și 32 biți. Pentru a ști ce versiune este compatibilă cu computerul dvs., accesați Start > Setări > Sistem > Despre (pentru utilizatorii Windows 10) sau Start > Rulați, tastați „sysdm.cpl” și faceți clic pe fila „General”.

os

Va apărea o notificare pe care faceți clic pe butonul de descărcare pentru versiunea corespunzătoare. Continuați și faceți clic pe „descărcare directă” pentru a continua.

descărcare-direct

După finalizarea descărcării, continuați instalarea urmând instrucțiunile de pe ecran. Citiți cu atenție totul deoarece WAMP are cerințe foarte specifice pentru a fi instalat corect. Mai jos sunt câteva sfaturi:

 1. Rulați programul de instalare cu privilegii de admin (Faceți clic dreapta > “Rulat ca administrator”).
 2. Asigurați-vă că aveți pachetele actualizate redistribuibile de VC9, VC10, VC11, VC13 și VC14. Linkurile de descărcare pentru acestea sunt incluse în programul de instalare.
 3. Închide Skype înainte de instalarea și utilizarea WampServer.
 4. Dezactivează IIS.
 5. Instalați WAMP în directorul rădăcină al discului local principal. De exemplu, directorul de instalare ar trebui să fie la „c: \ wamp \” dacă Windows este instalat pe disc local („C:”).
 6. Nu uitați să verificați „Creați o pictogramă desktop”, astfel încât să puteți accesa mai ușor WAMP mai târziu.

Când vi se cere să alegeți browserul dvs. implicit, nu uitați că trebuie să navigați și să găsiți fișierul .exe. O strategie bună este să faceți clic dreapta pe comanda rapidă de pe desktop a browserului dvs., să faceți clic pe „Proprietăți” și să mergeți la fila „Comutare rapidă”. Locația fișierului .exe trebuie să se afle în câmpul „Țintă”.

După instalarea și lansarea cu succes a WAMP, căutați pictograma „W” în zona de notificare a barei de activități. Dacă această pictogramă este roșie, înseamnă că serverul WAMP este în prezent offline. Green, pe de altă parte, indică faptul că serverul este complet online. În acest caz, puteți acum accesa serverul dvs. tastând „localhost” sau 127.0.0.1 în browserul dvs. web. Puteți, de asemenea, să dați clic pe pictograma „W” și să faceți clic pe „Localhost”.

În pagina principală de informații WAMP, faceți clic pe „phpMyAdmin” în „Instrumente”. Acest lucru vă va permite să gestionați și să creați o bază de date pentru instalarea dvs. offline WordPress. În mod alternativ, puteți introduce http://127.0.0.1/phpmyadmin/ în browserul dvs. web.

Pentru a crea o nouă bază de date în phpMyAdmin, accesați „Baze de date” din meniul principal. Puteți utiliza orice nume vă place, dar este mai bine să folosiți ceva identificabil ca „wordpress-local”. Rețineți că numele bazei de date nu este sensibil la litere mari și mici.

Instalarea WordPress

Următorul pas este să descărcați WordPress de pe site-ul lor site-ul principal. Nu uitați că descărcarea este într-un format de folder comprimat. Trebuie doar să extrageți folderul WordPress din subdirectorul „www” al WAMP. De exemplu, dacă ați instalat WAMP în „C: \ wamp \”, atunci trebuie să extrageți folderul WordPress din directorul „C: \ wamp \ www \.”

Pentru a încărca WordPress, accesați http: // localhost / wordpress /. La început, vi se va solicita că aveți nevoie de un fișier „wp-config.php”. Trebuie doar să faceți clic pe „Creați un fișier de configurare” pentru a continua.

crea-wp-config-1

Când ați terminat, puteți continua cu instalarea WordPress așa cum s-ar face cu o platformă de găzduire web. Nu uitați să folosiți „localhost” ca gazdă a bazei de date și să folosiți numele corect al bazei de date specificate anterior. Când vine vorba de numele de utilizator MySQL, utilizați rădăcină și lăsați parola goală.

crea-wp-config-3

Instalarea WordPress pe un computer Mac

În cele din urmă, instalarea WordPress pe un PC Mac implică aceiași pași. Dar în loc să utilizați WAMP, trebuie să utilizați un alt software cunoscut sub numele de MAMP. La fel ca și prima, puteți descărca acest lucru direct de la lor site oficial.

MAMP

După instalarea MAMP, asigurați-vă că configurați mai întâi aplicația pentru a utiliza portul Apache 80 și portul MySQL 3306. Făcând acest lucru, vă permite să lansați site-ul dvs. local folosind adresa http: // localhost. Mergeți doar la Preferințe > Porturi și apoi introduceți valorile corecte.

MAMP-porturi

Amintiți-vă doar că trebuie să creați un Apache server, deci asigurați-vă că această opțiune este evidențiată atunci când creați rădăcina documentului. Puteți rula apoi serverele Apache și MySQL folosind aplicația principală.

Pentru a crea o nouă bază de date cu MAMP, faceți clic pe „Deschideți pagina de pornire” și apoi mergeți la „phpMyAdmin”. De acolo, puteți urma pașii similari din tutorialul WAMP așa cum se arată mai sus.

Concluzie

Instalarea și utilizarea WordPress pe plan local are numeroase avantaje. Amintiți-vă doar să urmați instrucțiunile de mai sus cu mare grija pentru a asigura o instalare de succes.  

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map