Een eenvoudige en pijnloze gids voor het toevoegen van Google Map in WordPress

Google Maps.

Of u nu een grote organisatie of een ondernemer bent, of zelfs maar een coffeeshop in een klein stadje, uw bedrijf laten zien op Google Maps is een must!


Maar als je een superbeginner bent zoals ik, dan lijkt het toevoegen van een Google Map aan je WordPress-website ronduit raadselachtig.

Nou, je hebt geluk!

We weten hoe gemakkelijk het is om te verdwalen in alle technische mumbo-jumbo’s, daarom hebben we deze eenvoudige en pijnloze gids gemaakt die u zal helpen een Google Map aan uw website toe te voegen.

Net als het oude gezegde: “er is meer dan één manier om een ​​kat te villen”, kun je er zeker van zijn dat er ook een paar manieren zijn om Google Maps te installeren, maar we gaan ons alleen concentreren op twee manieren.

Het enige dat u nodig hebt om aan de slag te gaan, is slechts wat basiscoderingskennis of bekend zijn met WordPress-dashboards, en u bent gouden!

Methode # 1: handmatig toevoegen

Als je je een beetje praktisch voelt, kun je ervoor kiezen om de Google Map handmatig toe te voegen aan je WordPress-website als een bericht of een artikel.

Allereerst moet u de locatie vinden die u in Google Maps wilt weergeven. Zodra je dat hebt gedaan, klik je op het pictogram voor delen:

Klik op de Share-knop op Google Maps

Wanneer u dit doet, zou het een ander venster met een locatiecode (iframe) in Google Maps moeten openen. Hier kan het een beetje lastig worden.

Klik op de knop Een kaart insluiten en vervolgens kunt u de volledige locatiecode kopiëren die ze u geven. Wat u ook kunt doen, is het formaat van uw kaart kiezen of een aangepast formaat instellen. Wat je ook doet, vergeet niet de locatiecode te kopiëren!

Kopieer de locatiecode uit de sectie Insluiten

Dus nu je de locatiecode hebt. Wat doe jij?

Laad het oude WordPress-dashboard om de locatie in uw WordPress-bericht of pagina in te sluiten.

Plak in de tekstmodus de volledige locatiecode in uw WordPress-artikel / bericht

Nadat je de code in je bericht hebt geplaatst, schakel je terug naar Visuele weergave om te controleren of de kaart goed is ingesloten.

Nadat je de locatiecode hebt geplakt, schakel je terug naar de visuele modus.

Voila, je bent klaar en je hebt een pagina met je Google Map erin! Als het niet goed is geladen, controleer dan of de locatiecode correct is gekopieerd en geplakt.

Methode # 2: een plug-in gebruiken

Als die laatste methode nog steeds iets te moeilijk voor je was, maak je dan geen zorgen! WordPress maakt het niet alleen gemakkelijk voor u om een ​​website te starten, ze maken het ook supereenvoudig om functies, zoals Google Maps, toe te voegen met plug-ins.

Hoewel er honderden plug-ins beschikbaar zijn voor Google Maps, raden we u aan Google Maps Widget van WebFactory te gebruiken vanwege de snelheid en de enorme lijst met functies.

Google Maps Widget

Een van de beste dingen van Google Maps Widget is meteen dat ze gratis kunnen worden gedownload vanuit de WordPress plug-in-directory.

Het duurt slechts ongeveer een minuut om te installeren en vervolgens kunt u uw kaart aanpassen en deze binnen enkele minuten op uw WordPress-website insluiten.

nog steeds hulp nodig? Hier is een handige video van de mensen van WebFactory:

Als u uw kaart echt wilt laten opvallen, is het natuurlijk de moeite waard om de Google Maps Widget PRO-versie uit te proberen.

Met de PRO-versie kunt u meerdere adressen op de kaart vastzetten en de plug-in uitbreiden met meer dan 50 functies. Het biedt je ook meer dan 20 lightbox-skins, 15 map-skins en meer dan 1.500 aangepaste kaartpins.

Als dat niet indrukwekkend is, bekijk dan gewoon hun volledige lijst met functies:

 • Responsief en snel
 • Compatibel met alle WordPress-thema’s en plug-ins
 • Aangepaste infobubbels met onbeperkte pinnen per kaart
 • Meer dan 15 kaartskins
 • Meer dan 20 lightbox-skins
 • Meer dan 1.500 aangepaste kaartspelden
 • Onbeperkte kaarten per pagina
 • Aanpasbare kaarttaal
 • 4 modi voor kaarten: routebeschrijving, weergave, straat en straatweergave
 • Snelste kaarten laden met geavanceerde cache
 • Volledige ondersteuning voor shortcode en verborgen zijbalk voor eenvoudige shortcode-afhandeling
 • Eenvoudige sitemigraties met export- en importtools
 • Integratie met Google Analytics om bij te houden hoeveel bezoekers kaarten openen
 • Geweldige e-mailondersteuning in de Verenigde Staten
 • Regelmatige patches, updates en nieuwe functies.

Naast alle geweldige functies die u krijgt met de PRO-versie, wordt Google Maps Widget algemeen beschouwd als de snelste Google Map-plug-in in WordPress.

Een deel daarvan is omdat, in plaats van een grote interactieve kaart in uw website te laden, Google Maps Widget in plaats daarvan een miniatuurafbeelding van de kaart weergeeft. Dit vermindert de hoeveelheid overgedragen gegevens die nodig zijn voor de bezoekers en uw webhost, waardoor alles sneller wordt geladen.

Natuurlijk, als u net begint en u niet zeker weet of u de plug-in moet uitgeven, biedt Google Maps Widget PRO een proefperiode van zeven dagen voor volledige terugbetaling!

Op die manier kun je het zoveel uitproberen als je wilt en controleren of het werkt op je site of met andere plug-ins die je hebt geïnstalleerd. Als je het gevoel hebt dat je het niet nodig hebt, ga dan gewoon terug naar de originele, gratis versie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me