En enkel och smärtfri guide för att lägga till Google Map i WordPress

Google kartor.


Oavsett om du är en enorm organisation eller en entreprenörsägare, eller till och med bara en liten stadskafé, att visa din verksamhetsplats på Google Maps är ett måste!

Men om du är en nybörjare som jag, kan det att lägga till en Google Map till din WordPress-webbplats kanske verkligen mystifierande.

Du har tur!

Vi vet hur lätt det är att gå vilse i all teknisk mumbo-jumbo så det är därför vi har gjort den här enkla och smärtlösa guiden som hjälper dig att lägga till en Google Map på din webbplats.

Precis som det gamla ordspråket, “det finns mer än ett sätt att sköta en katt”, kan du satsa din nedre dollar på att det finns ett par sätt att installera Google Maps också, men vi kommer bara att fokusera på två huvudsakliga sätt.

Allt du behöver för att komma igång är bara grundläggande kodningskunskap eller bekanta dig med WordPress-instrumentpaneler, och du är gyllene!

Metod # 1: Lägga till dem manuellt

Om du känner dig lite praktisk kan du välja att lägga till Google Map manuellt på din WordPress-webbplats som ett inlägg eller en artikel.

Det första är först, du måste hitta den plats du vill visa i Google Maps. När du har gjort det klickar du på delningsikonen:

Klicka på Dela-knappen på Google Maps

När du gör detta bör det öppna ett annat fönster med en platskod (iframe) i Google Maps. Här kan saker och ting bli lite tärande.

Klicka på knappen Bädda in en karta så kan du kopiera hela den platskod som de ger dig. Vad du också kan göra är att välja storleken på din karta eller ange en anpassad storlek. Vad du än gör, glöm inte att kopiera platskoden!

Kopiera platskoden från avsnittet Bädda in

Så nu när du har platskoden. Vad gör du?

Tja, ladda upp den gamla WordPress-instrumentpanelen för att bädda in platsen i ditt WordPress-inlägg eller -sida.

Klistra in hela platskoden i textläget i din WordPress-artikel / post

När du har lagt koden i ditt inlägg byter du tillbaka till Visuell display för att kontrollera och se till att kartan är ordentligt inbäddad.

När du har klistrat in platskoden växlar du tillbaka till Visuellt läge.

Voila, du är klar och du har en sida med din Google Map i den! Om den inte laddades ordentligt, kontrollera om platskoden har kopierats och klistrats in korrekt.

Metod # 2: Använda ett plugin

Om den sista metoden fortfarande var lite för svår för dig, oroa dig inte! WordPress gör det inte bara lätt för dig att starta en webbplats, de gör det också superlätt att lägga till funktioner, till exempel Google Maps, med plugins.

Även om det finns hundratals plugins tillgängliga för Google Maps rekommenderar vi att du använder Google Maps Widget av WebFactory för dess snabba och enorma funktionslista.

Google Maps Widget

Rätt utanför fladdermattan är en av de bästa sakerna med Google Maps Widget att de fritt kan laddas ner från WordPress-plugin-katalogen.

Det tar bara en minut att installera och sedan kan du anpassa kartan och bädda in den på din WordPress-webbplats inom några minuter.

behöver du fortfarande hjälp? Här är en praktisk video av folket på WebFactory:

Naturligtvis, om du verkligen vill göra din karta framstående, är det värt att prova Google Maps Widget PRO-versionen.

Med PRO-versionen kan du fästa flera adresser på kartan och utöka plugin till att inkludera mer än 50 funktioner. Det ger dig mer än 20+ lightboxskinn, 15 kartskinn och över 1 500 anpassade kartstift.

Om det inte är imponerande, kolla bara in hela listan över funktioner:

 • Lyhörd och snabb
 • Kompatibel med alla WordPress-teman och plugins
 • Anpassad info bubblor med obegränsade stift per karta
 • Mer än 15 kartskinn
 • Mer än 20 lightbox-skinn
 • Över 1 500 anpassade kartnålar
 • Obegränsade kartor per sida
 • Anpassningsbart kartspråk
 • 4 lägen för kartor: vägbeskrivning, vy, gata och gatuvy
 • Snabbast laddar kartor med avancerad cache
 • Fullt stöd för kortkod och dold sidofält för enkel hantering av kortkoder
 • Enkel migrering av webbplatser med export- och importverktyg
 • Integration med Google Analytics för att spåra hur många besökare som öppnar kartor
 • Bra e-postsupport som är baserat i USA
 • Regelbundna korrigeringar, uppdateringar och nya funktioner.

Förutom alla fantastiska funktioner som du får med PRO-versionen, anses Google Maps Widget ofta vara det snabbaste Google Map-plugin i WordPress.

En del av detta beror på att istället för att ladda en stor interaktiv karta på din webbplats ger Google Maps Widget en miniatyrbild av kartan istället. Detta minskar mängden överförd data som behövs för besökarna och din webbhotell, vilket gör att allt laddar snabbare.

Naturligtvis, om du precis börjar och du inte är säker på om du ska spilla på plugin, erbjuder Google Maps Widget PRO 7 dagar full återbetalningsperiod!

På så sätt kan du prova det så mycket du vill och kontrollera om det fungerar på din webbplats eller med andra plugins som du har installerat. Om du känner att du inte behöver det, rullar du bara tillbaka till den ursprungliga gratisversionen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me