Flytta från Joomla till WordPress

Joomla är ett ganska sofistikerat innehållshanteringssystem. Det är utan tvekan ett bra system, men många webbplatsägare som inte är så tekniska kunniga kanske vill flytta till något som är enklare. Vilket bättre alternativ än det populära och enkla att hantera WordPress Content Management System?


Det finns många skäl till varför du kanske vill göra övergången till WordPress,

  • WordPress är det mest populära innehållshanteringssystemet, med Joomla som kommer inom en avlägsen sekund.
  • Det är en öppen källkodsprogram och har ett växande samhälle som bidrar aktivt. Det finns gott om gratis programvara i form av plugins och teman som är fritt tillgängliga och mycket intuitiva att använda.
  • Nästan varje webbhotell erbjuder ett klick på WordPress-installationen för att komma igång.

Joomla är lika funktionsrik och mycket effektiv när det gäller att leverera innehåll via en webbplats, och det har en mängd ytterligare programvarualternativ. Den är väldigt flexibel, men den flexibiliteten verkar komma att kosta enkel användning. WordPress är oerhört lätt att använda, medan Joomla är lite mer komplex.

Att flytta från Joomla till WordPress är inte så svårt som man kanske tror. Du har några användbara plugins att tacka för detta. Och lektioner som den här är användbara också 🙂 Följ bara nedanstående enkla steg.

  1. Välj en värd för din WordPress-webbplats. Du kanske vill kolla in Jerry’s “Topp 5 webbhotellval för 2015”. Om du vill behålla din nya WordPress-webbplats på samma plats där din nuvarande Joomla finns, kan du behöva skapa en ny katalog, installera WordPress i den katalogen och senare ändra domäninställningar för att peka på den nya katalogen.

Du kan ställa in den anpassade URL: n för WordPress-webbplatsen vid denna punkt. Om detta görs efter migreringen är det möjligt att interna länkar kanske inte fungerar korrekt och att navigering på webbplatsen kan gå sönder.

2. Installera WordPress. Installationsprocessen är intuitiv, men du kan läsa lite mer på WordPress.org.

3. Installera FG Joomla i WordPress-plugins och aktivera det.

1

2a

En gratisversion och en premiumversion (som har vissa SEO-funktioner och gör det möjligt att använda tillägg) är tillgängliga. Denna plugin migrerar kategorier, avsnitt bilder, media, inlägg och taggar från Joomla till WordPress. Det fungerar med Joomla versionerna 1.5 till 3.4 och WordPress 4.3. Det är också kompatibelt med flerplatsinstallationer.

Observera att plugins, teman och moduler inte får överföras på grund av uppenbara möjliga komplikationer och kompatibilitetsproblem som troligen kommer att bryta din webbplats.

Det finns ett par plugins som gör jobbet med att överföra, men vi kommer att hålla oss till FG Joomla till WordPress för den här tutorialen, eftersom det är mycket populärt med över 10 000 aktiva installationer och har (välförtjänt) ett betyg på 4,8 av 5.

4. Gå nu till Verktyg > Importera. En lista över system för import visas.

3a

Klicka på Joomla. Sidan nedan öppnas och du måste fylla i detaljerna på din Joomla-webbplats.

4e

För att fylla i databasinformationen kan du gå till Admin-panelen på din Joomla-webbplats och kontrollera under global Configuration > fliken server. Var noga med att ange korrekt inloggningsuppgifter, annars kan det hända att databasanslutningsfel uppstår.

Du kan också komma åt config.php i din Joomla-rotmapp genom att ansluta till din webbplats med en FTP-klient. För att göra detta, logga in på Kontrollpanelen och klicka på Filhanterare ikonen under filer. Välj öppet i popup-rutan Web Root, kontrollera Visa gömda filer och klicka .

Klicka på + underteckna mot den offentliga html-mappen och sedan på mappen som innehåller Joomla-installationen och hitta config.php-filen. Klicka på filen och välj kodredigering. Kopiera databasinställningarna härifrån.

Några saker att komma ihåg:

  • Importen kanske inte går igenom om din webbhotell har inaktiverat tillåtet URL-alternativ i php.ini.
  • Se till att klicka på Tvinga till mediaimport alternativet om du vill importera mediefiler.
  • Det är möjligt att du får ett meddelande som lyder: “Dödligt fel: Tillåtet minnesstorlek på **** bytes uttömt”. Ingen anledning till panik. Du kan fixa detta genom att öka PHP-minnet.

Slutligen, klicka på Importera innehåll från Joomla till WordPress.

4a

Importen tar tid beroende på mängden data som ska importeras. När importen är över bör du se en skärm som den här.

När importprocessen är klar, gå till Ändra interna länkar -knappen längst ner på Joomla (FG) -importörsidan och klicka på den. Detta kommer att fixa alla trasiga interna länkar.

4c

Pluginet kan inaktiveras efter installationen.

Nu när du har importerat din hemsida till WordPress kan du gå in på att anpassa den med temat och plugins som du väljer. Och du är klar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me