Forstå og endre WordPress-brukeres roller og tillatelser

Å drive et nettsted er et enormt ansvar. Bortsett fra design, må du også fokusere på innholdsutvikling, sikkerhet, vedlikehold og markedsføring. Mens en enkelt person kan håndtere alle disse aspektene for små WordPress-prosjekter, krever større nettsteder et team for bedre effektivitet og produktivitet.


Som et av de mest robuste innholdsstyringssystemene der ute, har WordPress et innebygd brukeradministrasjonssystem direkte tilgjengelig fra dashbordet. Her kan du invitere nye brukere til bloggen din, samt tildele deres respektive roller.

Gå til dashbordet for å begynne å bygge WordPress-teamet ditt > brukere > Legg til ny.

 add-new-user

Siden “Legg til ny bruker” er også tilgjengelig via topplinjen > Ny > Bruker.

Forstå WordPress-brukerroller

Brukerroller tjener to hovedformål i WordPress-miljøet.

Først hjelper de brukerne å bli kjent med resten av teamet. Ved å kjenne til andres roller, vet brukerne hvem de skal kontakte i tilfelle de støter på vanskeligheter som funksjonsfeil plugins, nytt innhold innsending, og så videre.

brukere

I tillegg har brukerroller varierende tillatelser når det gjelder hva de kan og ikke kan gjøre på nettstedet ditt. Som standard er det fem forskjellige brukerroller:

 1. Abonnent – Disse brukerne har minst tillatelser i WordPress. Selv om de har tilgang til dashbordet, kan de bare oppdatere profilene og endre passordene. I tillegg kan de få tilgang til privat innhold, noe som er nyttig hvis du krever at leserne skal registrere seg før de kan gjøre noe på nettstedet ditt.
 2. Bidragsyter – En bidragsyter kan skrive, redigere og lagre innleggene sine. De kan også lese ikke-godkjente kommentarer, men de kan ikke godkjenne eller slette dem. De kan imidlertid ikke publisere innleggene sine uten hjelp av en. De kan heller ikke laste opp vedlegg for artiklene sine.
 3. Forfatter – I motsetning til bidragsytere, har forfattere makt til å publisere eller slette innleggene sine når du vil. De kan også spesifisere nye tagger for innleggene deres. De kan imidlertid ikke opprette nye kategorier når de publiserer innlegg. De kan bare velge fra de eksisterende kategoriene satt av en administratorredaktør.
 4. Editor –Editors har full kontroll over alle innholdsrelaterte aktiviteter i WordPress. De kan skrive, publisere, redigere og slette innleggene til andre brukere i tillegg til moderate kommentarer.
 5. Administrator – Til slutt har administratorer tilgang til alt i WordPress-dashbordet. De kan administrere innhold, installere nye plugins, endre nettstedets tema, legge til nye brukere osv.

Endre WordPress-tillatelser

Vær oppmerksom på at du ikke kan redigere standard brukerrollene eller legge til nye uten Brukerrolleditor. Det er en gratis plugin som kan lastes ned direkte fra WordPress ‘plugin-bibliotek.

Hvis du vil bruke brukerrolleredigereren, går du bare til instrumentbordet > brukere > Brukerrolleditor.

 brukerrolle-redaktør

For å begynne å endre tillatelser, velg brukerrollen du ønsker å redigere fra rullegardinmenyen og inspiser listen nedenfor. Vær oppmerksom på at tillatelser er organisert i grupper som knytter seg til forskjellige WordPress-elementer som sider, innlegg, plugins og temaer. Du kan enten velge en bestemt gruppe eller velge “Alle” for å vise alt på en gang.

grupper

Selv om tillatelsene som er oppført er ganske selvforklarende, kan du forbedre lesbarheten ved å klikke på “Vis muligheter i menneskelig lesbar form.” I tillegg kan du oppgi et hvilket som helst nøkkelord i “Hurtigfilter” -feltet for å finne tillatelser.

filter

Etter å ha valgt tillatelsene du vil gi en brukerrolle, kan du velge om du ikke vil glemme å klikke “Oppdater” for å lagre endringene dine.

Legge til nye roller

Hvis du vil legge til nye roller med brukerrollereditoren, klikker du på “Legg til rolle” fra hovedsiden.

add-rolle

Deretter angir du en rolle-ID og visningsnavn ved å bruke de aktuelle feltene. Husk at du ikke kan bruke mellomrom eller spesialtegn for rolle-IDen. Om nødvendig kan du representere et mellomrom med understrek.

add-new-rolle

Fra rullegardinmenyen “Lag kopi av” kan du kopiere gjeldende tillatelser til en eksisterende brukerrolle til den nye rollen. Hvis du gjør det, kan du spare tid når du oppretter litt forskjellige brukerroller.

Justere innstillingene for brukerrolleredigereren

Du kan justere innstillingene for User Role Editor ved å gå til Settings > Brukerrolleditor. I tillegg til alternativene som allerede er tilgjengelige fra hovedpluginsiden (“Vis muligheter i menneskelig lesbar form” og “Vis utdaterte evner”), kan du også aktivere bekreftelse av rolleoppdatering, kapasitet til å redigere ferdigheter og synligheten til administratorrollen.

Under fanen “Standardroller” kan du spesifisere en standardrolle for nyregistrerte brukere. Bare vær forsiktig så du ikke gir nye brukere en administrativ rolle. Kontroller alltid innstillingene før du klikker på “Lagre” -knappen.

Superadministrator

I tilfelle du kjører et WordPress-multisittsnettverk, kan du bruke “superadministrator” -rollen.

Vær oppmerksom på at et flersidet nettverk er sammensatt av flere nettsteder i en enkelt WordPress-installasjon. Ved å tildele noen som superadministrator gir du dem muligheten til å endre tema, plugins, innhold og alt annet på alle nettsteder.

Konklusjon

Bortsett fra å bruke temaer og publisere innhold, har WordPress mange andre funksjoner som kan hjelpe deg med å administrere og vedlikeholde nettstedet ditt. Ved å lære hvordan du bruker roller og tillatelser, kan du nå utnytte teamets hjelp til å overlape utviklingen og veksten av WordPress-nettstedet ditt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map