Hoe Google AdSense toe te voegen in WordPress

Op zoek naar manieren om geld te verdienen met uw WordPress-site? Voor de meeste site-eigenaren gebruiken ze services zoals Google AdSense is een populaire manier om een ​​passief inkomen te verdienen. Het is een advertentienetwerk dat gemakkelijk in elke site kan worden geïntegreerd – of het nu een persoonlijke blog is of een e-commerce winkel.


Hoe Google AdSense werkt?

Google AdSense gebruikt het Cost-Per-Click-model, wat betekent dat u een vast bedrag wordt betaald wanneer gebruikers op advertenties van uw site klikken. De totale kosten van klikken zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals Kwaliteitsscore en Advertentiepositie.

Wanneer geïmplementeerd, werkt Google AdSense door advertenties weer te geven op drie belangrijke gebieden: de bovenste banner, zijbalk, en binnen je inhoud. Als site-eigenaar heeft u de mogelijkheid om aan te passen welke advertenties worden weergegeven en waar.

Ermee beginnen

Om Google AdSense aan uw WordPress-site toe te voegen, moet u zich eerst registreren voor een nieuw account. Je kunt ook je bestaande Google-account gebruiken om aan de slag te gaan.

adsense1

Ga verder met de registratie door de URL van uw website in te voeren. Vergeet ook niet om een ​​taal te kiezen die uw doelgroep voornamelijk gebruikt. Ga verder met de rest van het registratieproces door de instructies op het scherm te volgen.

dank u

Houd er rekening mee dat Google eerst uw AdSense-aanvraag moet beoordelen voordat u advertenties op uw site kunt weergeven. Wacht tot hun bevestigingsmail doorgaat. Dit kan 6-8 uur duren. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u zich nu aanmelden bij uw AdSense-account en beginnen met het maken van advertenties.

Advertenties maken met AdSense

Log in op uw AdSense-dashboard en ga naar Mijn advertenties om advertenties te maken > Nieuw advertentieblok.

nieuw_ad

Op de nieuwe advertentiepagina kunt u het uiterlijk van de advertentie aanpassen door het formaat, het type en de stijl op te geven. Besteed aandacht aan de bestaande lay-out en het kleurenschema van uw site. Hoewel u de zichtbaarheid van deze advertenties wilt vergroten, kunt u het zich niet veroorloven dat ze de ervaring van uw bezoekers verstoren. U kunt verwijzen naar voorbeeld display-advertenties te zien hoe elk advertentieformaat eruitziet op een daadwerkelijke pagina.

voorbeelden

Houd er rekening mee dat u ook kunt specificeren back-upadvertenties, die alleen worden weergegeven als Google geen geschikte advertentie kan vinden om weer te geven. Met aangepaste kanalen kunt u daarentegen specifieke advertentieblokken in groepen volgen. U kunt bijvoorbeeld afzonderlijke aangepaste kanalen maken voor uw rechterzijbalkadvertenties en banneradvertenties om te bepalen welke plaatsing beter presteert.

Nadat u voor het eerst een advertentie heeft gemaakt, kunt u doorgaan en onder aan de pagina op ‘Opslaan en code ophalen’ klikken. Daarna kunt u nu uw advertentiecode kopiëren en opslaan in een teksteditor zoals Kladblok. Als u dit doet, kunt u de advertentiecode in de toekomst gemakkelijker gebruiken.

Een advertentie plaatsen op WordPress

Ga naar Uiterlijk om advertenties op uw WordPress-website weer te geven > Widgets. Zoek onder ‘Beschikbare widgets’ naar de optie ‘Tekst’ (willekeurige tekst of HTML) en sleep deze naar een widgetgedeelte.

dra

Houd er rekening mee dat de paginasecties waar u widgets kunt opnemen, afhankelijk zijn van het huidige thema van uw site. Nadat u de tekstwidget heeft gesleept, voegt u een titel in en plakt u de advertentiecode in het veld met het label ‘Inhoud’. Klik op “Opslaan” en je bent klaar om te gaan.

widet

Als u een snelle manier nodig heeft om uw AdSense op WordPress te beheren, kunt u gebruik maken van Aparg SmartAd:

Wat is Aparg SmartAd? Het is een plug-in voor WordPress-advertentiebeheer. Het is ook de enige in zijn soort met slimme advertentiecontrole waarmee u uw doelgroep kunt bereiken. U heeft volledige controle over de advertenties die op uw website worden weergegeven. U kunt code kiezen en uw Google AdSense-shortcode plaatsen via campagne-instellingen. Vervolgens wordt de advertentie weergegeven op dat deel van de webpagina waar u deze plaatst.

Aanvullende tips

  • Leer A / B verschillende advertentiestrategieën testen. Split testen bespaart niet alleen tijd, maar maakt het ook gemakkelijker om uw advertenties te optimaliseren voor maximale winst. Je kan ook A / B test je hele WordPress-site om de lay-out te bepalen die tot de meeste conversies leidt.
  • Je kunt een plug-in gebruiken AdSanity om uw advertenties beter te beheren. Het is een externe ‘rotator’-tool waarmee u advertenties of advertentiegroepen kunt maken, plannen en volgen voor maximale conversies.
  • Volgens statistieken passen de advertentieformaten 336 × 280, 728 × 90 en 300 × 260 comfortabel in de meeste schermlay-outs. Voor mobiele telefoons bleek het formaat 320 × 100 het meest effectief. Dit zijn allemaal de meest succesvolle advertentieformaten gebaseerd op de eigen bevindingen van Google.

Conclusie

Google AdSense is een uitstekende manier om geld te verdienen met al uw inspanningen om uw site te bouwen. De volgende stap is het implementeren van strategieën die u kunnen helpen het verkeer te stimuleren en het meeste uit uw advertentieplaatsingen te halen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me