Hoe Google Agenda aan uw WordPress-website toe te voegen

Kalenders zijn handige hulpmiddelen om community-informatie te verstrekken, teamactiviteiten te coördineren en iedereen op de hoogte te houden van evenementen. Ze zijn een van de meest gebruikte apps op alle apparaten.


U kunt op elke pagina van uw website een kalender toevoegen. U kunt in die kalender belangrijke evenementen invoeren die u wilt bijhouden – voetbalwedstrijden, verjaardagen, klantenvergaderingen, deadlines voor het indienen van projecten. Als de agenda wordt gedeeld met een team of community, kunt u deze bijwerken met evenementen die interessant zijn voor het team of de community – de garageverkoop, kantoorfeest, oriëntatie voor een nieuw teamlid en soortgelijke evenementen. De kalender helpt communityleden of uw enthousiaste lezers op de hoogte te houden van aankomende evenementen.

Een methode om een ​​kalender toe te voegen is door plug-ins te gebruiken. Deze methode helpt u ook om het uiterlijk van de kalender tot op zekere hoogte aan te passen. Een andere methode om een ​​kalender op te nemen, is door een Google-agenda aan uw website toe te voegen en deze bij te werken met uw eigen evenementen. Aangezien de meeste internetgebruikers Google Agenda al gebruiken en bekend zijn met de interface, zullen we deze aanpak voor ons doel gebruiken.

U kunt deze installatie van Google-agenda in grote lijnen opsplitsen in twee fasen,

  1. Een insluitcode genereren
  2. Uw insluitcode toevoegen aan uw WordPress-site

Google Agenda-insluitcode genereren

1. Het eerste dat u moet doen, is een Google-agenda integreren met uw website. U kunt dit doen door naar de Google-agenda in uw browser te gaan. U zou een scherm zoals hieronder moeten krijgen.

1 Google Agenda-interface

2. Open vervolgens een openbare agenda. Open het vervolgkeuzemenu onder ‘Andere agenda’s’ en selecteer vervolgens Door interessante agenda’s bladeren in het menu.

2 Blader door interessante agenda's

Er verschijnt een lijst met interessante agenda’s op uw scherm. Selecteer een interessante agenda door je erop te abonneren. In een opwelling koos ik voor ‘Orthodoxe feestdagen’. U kunt een voorbeeld van de kalender bekijken voordat u zich abonneert. En je kunt er zoveel kiezen als je wilt en ze worden allemaal ingesloten in je agenda. Maar laten we voor deze tutorial met één beginnen.

5 Abonneren op orthodoxe kalenders

3. Nadat u een agenda voor insluiting hebt geselecteerd, klikt u op Terug naar agenda bovenaan het scherm. U ziet uw eigen kalender met de ‘Orthodoxe feestdagen’-kalender erin ingebed.

11 Ingesloten kalender

Insluitcode toevoegen aan uw WordPress-site

We gaan nu naar de tweede fase waarin de actie verschuift naar uw WordPress-site. Je moet de kalender insluiten op je website. Als je al een Google-agenda hebt met datums en tijden, is de eenvoudigste manier om deze met teamleden te delen, deze in je site in te sluiten.

1. Open hiervoor een nieuwe pagina vanuit uw WordPress-beheerder. Klik op Bewerken en kies de tekstversie van de pagina.

Ga nu terug naar je agenda en klik aan de linkerkant op Agenda-instellingen.

9 Insluitcodescherm

Let op de reeks code in het kleine vak aan de rechterkant? (zie rode pijlen in afbeelding hierboven)

2. Kopieer deze code, ga terug naar de nieuwe pagina die je hebt geopend en plak deze daar.

Merk ook op dat er een optie is om de kalender aan te passen. Je kunt erop klikken en instellingen kiezen zoals je wilt. De aanpassingsopties zijn vrij eenvoudig en niet zo breed als die van plug-ins of voor zover vereist door grote websites.

10 Titelpagina met code

3. Sla de pagina op door op Opslaan, Bijwerken of Publiceren te klikken. Ervan uitgaande dat uw thema reageert, zou alles goed moeten werken.

U kunt dezelfde code toevoegen aan een tekstwidget op verschillende pagina’s en plaatsaanduidingen voor widgets, afhankelijk van uw thema.

12 (1)

Nu zal uw website uw kalender weergeven met alle belangrijke datums en evenementen erin.

Google Agenda-evenementen

Een andere methode om uw agenda in te sluiten, is door plug-ins te downloaden en deze te gebruiken om uw agenda’s aan te passen. De Google Agenda-evenementen is zo’n plug-in. Deze plug-in reageert en u kunt evenementen in een maandelijks rasterformaat of lijstformaat bekijken, zelfs vanaf uw mobiele apparaat. Meerdere kalenders kunnen worden gecombineerd tot één scherm. De weergave van de inhoud van evenementen kan worden aangepast met eenvoudige tags en zonder het gebruik van code.

U kunt toegang krijgen tot openbare agenda’s met behulp van de plug-in. Terugkerende evenementen, zoekvak voor evenementen, datum- en tijdnotaties en speciale evenementen kunnen allemaal worden aangepast.

Deze plug-in maakt een einde aan de noodzaak van een aparte eventmanagementfunctie.

13

Er is ook een premium-versie van Google beschikbaar. Deze versie maakt gebruik van een beveiligde verbinding tussen Google en uw website. Veel weergaveformaten kunnen worden gebruikt om bijlagen, gastinformatie of evenementorganisatie op te nemen. Updates zijn automatisch.

Het hebben van een ingesloten agenda op uw website is de gemakkelijkste en snelste manier om teamleden of een community op de hoogte te houden van belangrijke of aankomende evenementen. Het helpt om evenementen vanaf één plek te beheren. Probeer het zelf en ontdek zelf hoe een ingesloten agenda het u gemakkelijker maakt door al uw evenementen op één scherm te synchroniseren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me