Hoe u automatisch kunt posten op Facebook vanuit WordPress

Het onderhouden van een WordPress-blog kan vervelend zijn. Na uren besteed te hebben aan onderzoek, schrijven en polijsten van een nieuwe post, moet u deze vervolgens promoten via verschillende kanalen voor inhoudsdistributie, van mailinglijsten tot sociale medianetwerken.


Facebook is een van de belangrijkste platforms voor deze taak. Volgens Statista had de socialemediagigant vanaf 2017 ongeveer 1,94 miljard maandelijkse gebruikers – wat zijn positie als het grootste (en meest winstgevende) sociale netwerk tot nu toe verstevigt.

Dit bericht is bedoeld om de beste methoden voor het automatiseren van het delen van Facebook voor uw WordPress-site te verkennen.

Snel springen naar:

Laten we beginnen.

Methode # 1: Jetpack’s functie ‘Publiceren’ gebruiken

Ongeacht of u een nicheblog of een e-commercewinkel runt, de Jetpack-plug-in zal zeker uw WordPress-site ten goede komen. Het kan u helpen met het maken van inhoud, beveiliging, site-analyse en SEO.

Om aan de slag te gaan met Jetpack, moet je de plug-in verbinden met een bestaand WordPress.com-account. Maak je geen zorgen: de registratie is volledig gratis en zou binnen een paar minuten voorbij moeten zijn. Wanneer u klaar bent, kunt u nu de functies van de plug-in gebruiken op uw WordPress.org-site.

Je wordt ook gevraagd of je de aanbevolen Jetpack-functies wilt activeren. Dit is volledig optioneel, maar het kan uw WordPress-site tal van voordelen bieden:

Jetpack bevat ook de functie “Publiceren”, die het delen naar sociale medianetwerken automatiseert. Ga hiervoor naar Jetpack > Instellingen > Delen.

Klik onder “Publicize connections” op Connect your social media accounts. Dit opent de WordPress.com Sharing-pagina waar u uw site kunt linken aan verschillende netwerken, waaronder Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn.

Log in op uw Facebook-account wanneer daarom wordt gevraagd en klik op Doorgaan om WordPress de benodigde rechten te verlenen. Ten slotte moet je kiezen of je berichten wilt publiceren op een specifieke pagina die je beheert of via je eigen profiel. Selecteer het account dat u wilt gebruiken en klik op Verbinden.

Dat is het! U kunt dit account nu gebruiken als distributiekanaal voor uw WordPress-berichten. Je zou de optie in de berichteditor moeten kunnen zien:

Als je een aangepast bericht voor het Facebook-bericht wilt gebruiken, klik je op Details bewerken. Onthoud dat dit samenvalt met de publicatiedatum in uw WordPress-blog.

Methode # 2: Buffer gebruiken

Online marketeers moeten al bekend zijn met Buffer – een automatiseringstool die wordt gebruikt voor het delen en bewaken van uw inhoud.

Het belangrijkste voordeel is dat u berichten kunt publiceren op basis van een vast schema. Onthoud dat u, om de bekendheid van uw berichten te maximaliseren, deze moet publiceren wanneer uw doelgroep het meest actief is.

Om aan de slag te gaan met Buffer, meldt u zich aan en begint u door uw sociale media-accounts aan het platform te koppelen. Begin door te klikken op de plusknop (+) in het paneel “Accounts”.

Momenteel kunnen gratis gebruikers maximaal één account koppelen voor elk van de zes netwerken: Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+, Pinterest en Instagram. Om Facebook te verbinden, klikt u op Profiel, Pagina of Groep – afhankelijk van het accounttype dat u wilt gebruiken.

Klik na het inloggen op het account dat u wilt gebruiken. Het zou dan onder het paneel “Accounts” in uw dashboard moeten verschijnen.

De volgende stap is het instellen van een boekingsschema voor dit account. Om dit te doen, selecteert u het account en klikt u op het tabblad Planning.

Hier kunt u de boekingsdagen selecteren en de specifieke tijden toevoegen waarop u inhoud wilt delen. Houd er rekening mee dat wanneer u nieuwe inhoud aan Buffer toevoegt, deze in de wachtrij wordt geplaatst en alleen tijdens deze tijden wordt gepubliceerd.

Nu je je bufferschema klaar hebt, is het tijd om het te integreren met je WordPress-site. Hiervoor moet u de WP to Buffer-plug-in installeren.

Vervolgens moet u uw Buffer-account koppelen door naar WP naar Buffer te gaan > Instellingen en klik op de knop Plug-in autoriseren.

Klik op Toegang toestaan ​​wanneer de plug-in toestemming vraagt ​​om uw Buffer-account te beheren. Hiermee wordt automatisch al uw Buffer-accountinformatie naar het WordPress-dashboard getrokken.

Je zou ze nu moeten kunnen bekijken onder het tabblad Posts en Pages van de WP to Buffer-plug-in. Vergeet niet het account te “inschakelen” door op de afbeelding te klikken en de optie Account ingeschakeld te selecteren.

Klik als u klaar bent op de knop Standaard om op te geven of berichten die onlangs zijn gepubliceerd of bijgewerkt, naar de bufferwachtrij worden gestuurd. Doe dit door op het selectievakje naast beide opties te klikken.

Als je alle stappen correct hebt uitgevoerd, zou je een bevestiging bovenaan de editor moeten zien wanneer je een nieuw bericht publiceert of bijwerkt.

Methode # 3: Nelio Content gebruiken

Met de bovenstaande methoden en tools zou u nu het plaatsen op uw Facebook-account vanaf uw WordPress-blog moeten kunnen automatiseren. Maar als u een veel eenvoudigere oplossing wilt, dan kunt u proberen de Nelio Content-plug-in te gebruiken.

Wat het doet, is een ingebouwde “redactionele kalender” integreren om u te helpen bij het beheren van uw inhoudsplanning en distributiebehoeften.

Voordat u automatisch posten inschakelt, moet u eerst uw accounts verbinden door naar Nelio Content te gaan > Instellingen vanaf het hoofddashboard.

Net als bij Buffer heb je de mogelijkheid om Nelio Content te koppelen aan een Facebook-pagina, groep of je persoonlijke profiel. Klik gewoon op de bijbehorende knop, geef uw inloggegevens op en geef de plug-in toestemming.

Als u klaar bent, zou uw account moeten verschijnen onder Verbonden profielen op de instellingenpagina. Alle nieuwe berichten worden ook automatisch gesynchroniseerd met uw Nelio Content-agenda. Dit faciliteert automatisch alle betrokken activiteiten, inclusief het delen op social media pagina’s.

Bonustip: wat is de beste tijd om te posten?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de beste plaatsingstijden voor elk sociaal netwerk als volgt zijn.

Nathan Ellering van CoSchedule bekeek 20 onderzoeken en bedacht deze ‘beste tijd om te posten’ voor grote sociale netwerken (bron).

Facebook

 • Woensdag om 15.00 uur
 • Donderdag en vrijdag @ 13-16 uur
 • Zaterdag en zondag @ 12-13 uur

Twitter

 • Elke dag om 2-3 uur, van 6 tot 7 uur en van 21 tot 22 uur
 • Maandag t / m vrijdag om 12.00-15.00 uur en 17.00 uur
 • Woensdag om 17-18 uur

Pinterest

 • Zaterdag @ 20-23 uur
 • Vrijdag om 15.00 uur

LinkedIn

 • Dinsdag @ 10-11 uur

Google+

 • Woensdag om 9 uur
 • Rest van de week om 9-11 uur

Instagram

 • Maandag en donderdag @ elk moment BEHALVE 15.00 uur
 • Elke dag om 2 uur en 17 uur
 • Woensdag om 19.00 uur

Is sociale media een groot deel van uw WordPress-contentstrategie? Lees deze gouden regels van social media marketing voor bloggers!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map