Hoe u een Google-formulier insluit in WordPress

Er zijn zoveel dingen om van te houden met WordPress. Het is gemakkelijk te gebruiken, gratis, flexibel en wordt ondersteund door een grote community die altijd bereid is beginners te helpen.


Als langdurige WordPress-gebruiker vond ik het leuk om op zoek te gaan naar plug-ins die mijn projecten een boost gaven. Met deze uitstekende software kon ik professioneel ogende, volledig functionerende en gebruiksvriendelijke websites bouwen zonder uitgebreide codering te hoeven leren.

Als het gaat om bruikbaarheid, is een van de belangrijkste tools die u nodig heeft in uw WordPress-arsenaal een formulierbouwer. Het stelt uw publiek in staat om met uw merk te communiceren – of het nu gaat om algemene vragen, ondersteuningsverzoeken of feedback. Formulieren kunnen ook worden gebruikt voor enquêtes waarmee u uw doelgroep beter kunt begrijpen.

Hoewel de officiële WordPress-repository al veel plug-ins voor het bouwen van formulieren biedt, blijven sommige bloggers en marketeers liever bij de G Suite – een cloudgebaseerd platform voor webmasters ontworpen door niemand minder dan Google.

In dit bericht laat ik je de verschillende methoden zien voor het gebruik van Google Formulieren met je WordPress-sites.

Creëren met Google Formulieren

Log allereerst in op Google Formulieren met een geldig Google-account.

Kies onder ‘Een nieuw formulier starten’ of u helemaal opnieuw wilt beginnen of een reeds bestaand sjabloon wilt gebruiken.

Het gebruik van een sjabloon bespaart u natuurlijk veel tijd, vooral als u al weet wat u met uw formulier probeert te bereiken. Maar laten we, om de functies van Google Formulieren te demonstreren, beginnen met een lege sjabloon.

Standaard bevat de primaire formuliereditor een vraagtype “meerkeuzevragen”. Dit is handig voor het maken van enquêteformulieren. Als je iets anders wilt gebruiken, klik je op het vervolgkeuzemenu ‘Meerkeuze’ om je opties te zien.Momenteel ondersteunt Google Forms de volgende vraagtypen voor het verzamelen van verschillende informatie.Om informatie te bewerken, klikt u gewoon op het lege veld en typt u weg. Alles wordt opgeslagen in de cloud, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over opslaan.U kunt zoveel vragen gebruiken als u maar wilt in één formulier. Klik hiervoor op de knop ‘Vraag toevoegen’ in de zwevende zijbalk.

U kunt de zijbalk ook gebruiken om andere formulierelementen toe te voegen, zoals een afbeelding, video of een apart gedeelte.

Vraag als vuistregel alleen om de informatie die u nodig heeft bij uw doelgroep. Als u te veel vragen stelt of te invasief wordt, worden gebruikers mogelijk ontmoedigd om hun inzending te voltooien.

Voor meer informatie over de functies van Google Formulier gaat u naar het G Suite-informatiecentrum door op deze link te klikken.

Uw Google-formulier naar WordPress verzenden

Nu u weet hoe u Google Formulieren gebruikt, is het tijd om te leren hoe u ze op uw WordPress-site kunt insluiten. De eenvoudigste aanpak is om de insluitcode rechtstreeks in een bericht of pagina te plakken.

Klik op de knop ‘Verzenden’ in de rechterbovenhoek van de editor om de insluitcode voor uw formulier te verkrijgen.Klik op de dubbele pijlsymbolen (<>) om de insluitcode weer te geven.Ga na het kopiëren naar uw WordPress-dashboard en open de pagina of post waar u het formulier wilt laten verschijnen. Schakel over naar de teksteditor om de HTML-code voor uw inhoud te bekijken.

Onthoud dat als u de insluitcode hebt geplakt met behulp van de visuele editor, uw code eruitziet zoals deze is. Het gebruik van de teksteditor zal WordPress vertellen dat het de specifieke regel als een code moet uitvoeren. Als je klaar bent, klik je op de knop ‘Voorbeeld’ om te zien of de code werkte.Als alternatief kunt u eenvoudig terugschakelen naar de visuele editor om te controleren of het formulier correct wordt weergegeven.

Het uiterlijk van uw formulier hangt af van drie dingen: uw huidige WordPress-thema, de afmetingen die u heeft ingesteld bij het genereren van de insluitcode en uw voorkeuren voor het kleurenpalet in Google Formulieren.

Houd er rekening mee dat uw WordPress-thema de breedte bepaalt van het inhoudsgebied van uw bericht. Je kunt dit aanpassen via code of door een ander thema te installeren. In sommige thema’s wordt het inhoudsgebied ook aangepast aan de volledige breedte als u zijbalkwidgets uitschakelt.

Het kleurenpalet kan daarentegen worden gewijzigd door op de knop ‘Kleurenpalet’ in de Google Formulieren-editor te klikken. Als je wilt, kun je ook afbeeldingen uploaden in plaats van effen kleuren als achtergrond te gebruiken.

WpGForm gebruiken

Het toevoegen van Google Formulieren via insluitcodes lijkt eenvoudig genoeg dat er geen reden is om plug-ins te gebruiken, toch?

Als uw enige doel is om Google Formulieren in uw WordPress-site in te sluiten, dan is het antwoord ja. WpGForm doet echter veel meer dan alleen het integreren van formulieren. U kunt ook de titel van het formulier verbergen, de verzendknop wijzigen, captcha gebruiken, enzovoort.

Maar onthoud vooral dat wpGForm alleen werkt met de oudere versie van Google-formulieren.

Klik hiervoor op de ‘Help & Feedback ‘knop en selecteer’ Terug naar de oude formulieren ‘.Ga na het installeren van wpGForm naar je WordPress-dashboard en klik op ‘Google Formulieren’ > ‘Nieuw Google-formulier toevoegen’.Plak vervolgens de link naar uw formulier in het veld “Formulier-URL”. U kunt dit verkrijgen door naar de Google Forms-editor te gaan en op ‘Bestand’ te klikken > ‘Formulier verzenden’.Klik na het plakken van de link op de blauwe knop ‘Publiceren’. Dat is het! Als er een geldige URL is ingevoegd, is uw formulier nu klaar voor gebruik via shortcode. Dit is toegankelijk door naar ‘Google Formulieren’ te gaan > ‘Google Formulieren.’

Het is vermeldenswaard dat wpGForm een ​​plug-in is met een behoorlijk leercurve. Met de standaardinstellingen gebruikt uw formulier basisweergave-elementen in plaats van de insluitcode.

Maar in de juiste handen zijn Google Formulieren en wpGForm een ​​krachtige combinatie die uw inspanningen voor gegevensverzameling naar een hoger niveau kunnen tillen. U kunt CSS-regels definiëren, invoervalidatie instellen, verborgen velden inschakelen en de standaardtekst in Google Form-knoppen overschrijven.

Voor meer informatie over de dingen die u kunt doen met wpGForm, kunt u het gedeelte met tips en trucs raadplegen op de officiële website van de maker.

Bent u het ermee eens dat formulieren een essentieel onderdeel zijn van de gebruikerservaring van WordPress? Zo ja, bekijk dan dit bericht voor meer handige plug-ins voor aangepaste formulieren die u kunt gebruiken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me