Hoe u eenvoudig een back-up van uw WordPress-blog kunt maken

De uren aan mankracht die nodig zijn om uw WordPress-blog er precies zo uit te laten zien als u wilt, is niet iets dat u waarschijnlijk wilt herhalen omdat u geen back-up van uw blog hebt gemaakt of het moet verplaatsen en niet zeker weet hoe. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige manieren om een ​​back-up van je blog te maken en deze naadloos naar een andere site te verplaatsen of te herstellen wanneer je site crasht.


WordPress.org zegt het allemaal met deze twee zinnen:

Je WordPress-database bevat elk bericht, elke opmerking en elke link die je op je blog hebt. Als uw database wordt gewist of beschadigd, verliest u alles wat u hebt geschreven.

Back-up van bestanden en database

Je blog is een van je meest waardevolle bezittingen. Een back-up ervan maken is van vitaal belang. Zelfs als uw webhostingbedrijf back-ups maakt, doe uzelf een plezier en maak elke keer dat u een update uitvoert een nieuwe back-up van uw site. Het duurt maar een paar minuten en kan je veel verdriet en hoofdpijn besparen.

Stap 1 – Maak een back-up van de database met PHPMyAdmin

Uw WordPress-site werkt zoals hij werkt, omdat deze uit twee delen bestaat. Een deel bestaat uit bestanden met codering die in wezen de structuur en het uiterlijk van uw site creëren. Het andere deel is een MySQL-database met berichten, opmerkingen, pagina’s en de inhoud die op uw site wordt weergegeven. Darren Rowse bij ProBlogger legde het goed uit toen hij zei:

Zonder deze database zou je blog in wezen een zwart gat zijn zonder enige inhoud.

De database is niet te vinden in de gewone bestanden in je root-map. U moet naar PHPMyAdmin navigeren om een ​​back-up van uw database te maken.

 • Navigeer naar de sectie gelabelde databases.

phpmyadminUw selectie kan variëren, afhankelijk van uw bedieningspaneelsoftware.

 • In de linkerzijbalk ziet u een lijst met uw databases. Klik op die voor WordPress. Het heeft waarschijnlijk de titel zoiets als yoursite_wrdp1.
 • Bovenaan het scherm ziet u tekst met de tekst “Exporteren”. Klik erop.

exporteren via phpadmin

 • Kies exportmethode “Snel” en formaat “SQL”
 • Klik op de grijze knop “Go” en sla het bestand op een plek op waar u het later gemakkelijk kunt terugvinden.

exporteren via phpmyadminStap 2 – Maak een back-up van WordPress-bestanden vanuit de hoofdmap

Nu u een back-up van uw gegevens hebt gemaakt, moet u een back-up maken van de structuur van de site. Dit omvat uw thema, eventuele wijzigingen daarin, eventuele wijzigingen die u in uw CSS-bestanden hebt aangebracht, enzovoort. Technisch gezien kun je de inhoud van een site herstellen met de database en een nieuwe installatie van WordPress, maar je zou afbeeldingen en je thema en mogelijk andere functionaliteit verliezen.

Navigeer naar uw FTP-programma naar keuze. Online Backup Reviews beveelt Transmit voor Mac-computers en Filezilla voor Windows-computers aan. Ik gebruik zelf Filezilla, maar er zijn talloze FTP-programma’s. Kies degene die betaalbaar is (de twee hierboven genoemde zijn gratis) en gemakkelijk te gebruiken.

ftp op mac

Nadat u zich bij uw website heeft aangemeld met een FTP-programma, volgt u deze stappen:

 • Navigeer naar de map waar uw WordPress zich bevindt. Dit kan de hoofdmap zijn en misschien ook een andere. Mogelijk moet u naar uw map “public_html” gaan om deze bestanden te vinden. U herkent WP-mappen, omdat ze beginnen met “WP-“. Zoek naar “wp-admin”, “wp-content” en “wp-includes”.
 • Naast de mappen ziet u verschillende PHP-bestanden die moeten worden gedownload. Ze beginnen elk met “wp”. Misschien wilt u doorgaan en een back-up van de afbeeldingsmap maken voor het geval u afbeeldingen rechtstreeks naar die map hebt verwezen in plaats van ze te uploaden via het WP-dashboard.

Stap 3 – Back-up via WordPress Dashboard

exporteren via dashboard

Eindelijk, ga je gang en maak een back-up van je bestanden via het WordPress Dashboard.

 • Log in via “uwsite.com/wp-admin”.
 • Klik in de linkerzijbalk op “Extra”.
 • Klik onder “Extra” op “Exporteren”.
 • Kies ervoor om “alle inhoud” te exporteren.
 • Klik op de knop ‘Download exportbestand’.
 • Bewaar op een veilige plaats op uw computer en back-upschijf.

Back-up plug-ins

Wat als u automatisch een back-up van uw site zou kunnen maken?

Er zijn zowel voor- als nadelen aan het gebruik van plug-ins om automatisch een back-up te maken.

Voor-en nadelen
Als u vergeet een back-up te maken na een update, verliest u niet al uw harde werk als de site crasht.Kan een kruk worden, zodat u vergeet om regelmatig handmatige back-ups te maken.
Makkelijk te installeren. Stel het in en vergeet het.Kan glitchy zijn en maakt niet altijd een goede back-up.
Tijdsbespaarder.Plug-ins hebben regelmatig updates nodig en kunnen interfereren met andere aspecten van de site.

Gratis plug-ins

Je hebt waarschijnlijk het gezegde gehoord, “je krijgt waar je voor betaalt”, en dat kan waar zijn als het gaat om WordPress back-up plug-ins. Als u van plan bent om ongeveer een keer per maand religieuze back-ups te maken bovenop de automatische back-ups, dan is een gratis plug-in wellicht alles wat u nodig heeft. Als u niet goed bent in het onthouden van zaken als back-ups, wilt u misschien naar beneden scrollen en de betaalde services bekijken die beschikbaar zijn voor WordPress-back-up.

 • BackWPUp – Back-up van een kopie van uw WP-installatie en opslag op uw server (niet aanbevolen) of een cloud-server naar keuze. Het maakt een back-up van XML-export, SQL-database, geïnstalleerde plug-ins en WP-bestanden. Probeer het gratis en als je het leuk vindt en meer functies wilt, probeer dan de pro-versie.
 • WPDBBackup – Deze plug-in maakt een back-up van de databasetabellen of kerninhoud voor uw WordPress-website. U kunt het ook instellen om een ​​back-up te maken van andere databases op uw systeem.
 • Klaar! Back-up – Automatiseer back-ups van databases en bestanden naar een cloud naar keuze. Werkt met Amazon S3.

Betaalde plug-ins

myRepono – Maak automatisch een back-up van alle inhoud, inclusief berichten, opmerkingen en volledige database- en website-informatie. Bestanden worden veilig opgeslagen in een cloud. Kost slechts twee cent per dag, afhankelijk van de grootte van uw site en aanvullende behoeften. Maak zo vaak als u wilt een back-up en open bestanden vanaf elke computer.

VaultPress – State of Digital beveelt deze service aan om een ​​back-up te maken van WordPress-websites:

Deze plug-in kwam meerdere keren naar voren als topklasse. Wanneer collega’s het woord ‘speciaal’ gebruiken, gevolgd door het woord ‘duur’, herinnert het u eraan dat u soms krijgt waar u voor betaalt.

Een van de beste functies van VaultPress is de gemakkelijke hersteloptie met een enkele klik. Het kost $ 15 / maand voor basisservice.

Beheer WP – Met deze service kunt u een back-up maken als verschillende WordPress-installaties voor ongeveer $ 0,70 / maand per website. Dat klopt, slechts 70 cent. Met het individuele blog-eigenaarsprogramma krijgt u een back-up met één klik. Met het professionele pakket kunt u back-ups plannen op specifieke tijden en integreert met Amazon S3, Dropbox en Google Drive voor slechts $ 2,10 per maand per website.

raak niet in paniek

Maak gewoon een back-up van die site!

Zoals Jerod Morris van Copy Blogger het uitdrukte:

Elke site-eigenaar speelt onnodige, nalatige games met de toekomst van zijn of haar site als er niet dagelijks een back-up van wordt gemaakt en als er geen solide noodherstelplan is opgesteld.

Of u nu besluit om een ​​plug-in in te stellen en de meeste van uw back-ups te automatiseren, of u kiest ervoor om handmatig een back-up te maken, het belangrijkste is om te onthouden om een ​​back-up te maken. Op die manier, als het ergste gebeurt en je hele site uitvalt, kun je even in paniek raken voordat je je realiseert dat je een back-up van je WordPress-blog hebt gemaakt en deze met weinig moeite gemakkelijk in zijn oude glorie kunt herstellen.

Afbeeldingscredits: blakespot en Sarabbit via Compfight.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map