Hoe u uw WordPress.com-site naar een door uzelf gehoste omgeving verplaatst

Als u WordPress overweegt voor een site-building-project, onthoud dan dat er twee bruikbare versies zijn waaruit u kunt kiezen: WordPress.org en WordPress.com.


De laatste optie is puur een blogplatform en wordt door gebruikers nauwelijks beschouwd als een contentmanagementsysteem. Als gevolg hiervan geven niche-bloggers en kleine bedrijven de voorkeur aan WordPress.com vanwege schaalbaarheid, veelzijdigheid en controle.

Aan de positieve kant, WordPress.com zal uw hand vasthouden terwijl u alle stappen doorloopt om een ​​site te maken, van domeinregistratie tot en met inhoudspromoties. Maar aangezien het in wezen een vorm van digitaal delen is, betekent dit dat u volledig afhankelijk bent van een ander bedrijf voor het bestaan ​​van uw website. Als hun service uitvalt, doet uw website dat ook.

Natuurlijk biedt WordPress.com een ​​geweldige leerervaring, zelfs voor degenen die van plan zijn WordPress.org te gebruiken. Dit is allemaal te danken aan de vergelijkbare dashboardinterface en functionaliteiten. Maar als u de volledige controle over uw website en de continuïteit wilt krijgen, moet u leren hoe u deze naar een door uzelf gehoste omgeving kunt verplaatsen.

Hieronder staan ​​de stappen om van WordPress.com naar WordPress.org te gaan.

1. Bereid je voor op de zet

Als u niet bekend bent met hoe zelf-gehoste websites werken, betekent dit simpelweg dat u de volledige controle heeft over uw domein en hosting. Het eerste dat u moet doen, is een domein gereed hebben.

Tegenwoordig bundelen veel bedrijven domeinregistratie- en hostingservices. Maar ben je flexibel met de diensten die je kiest, dan kun je een klein bedrag besparen. Domeinregistratie voor een .com top-level domein (TLD) kost bijvoorbeeld $ 11,99 bij Bluehost, terwijl exact dezelfde service wordt aangeboden bij NameCheap voor slechts $ 10,69.

Wat hostingmogelijkheden betreft, loopt Bluehost Namecheap zeker voor. Maar als het gaat om domeinregistratie zelf, ga dan voor de goedkoopste aanbieding die u kunt vinden.

Het is vermeldenswaard dat de meeste grote hostingbedrijven WordPress-installatietools met één klik aanbieden. Hierdoor kunt u WordPress.org snel integreren in uw nieuw gehoste domein. Als alternatief kunt u het CMS downloaden van hun officiële website en het via FTP naar uw site uploaden.

Standaard wijst uw webhost uw e-mailadres toe als uw nieuwe WordPress.org-gebruikersnaam. U kunt dit samen met uw wachtwoord wijzigen via uw configuratiescherm.

Houd er ten slotte rekening mee dat het 24-72 uur kan duren voordat uw nieuwe domein is doorgevoerd. Dit varieert tussen webhostingbedrijven en de enige manier om zeker te zijn, is door zelf contact met hen op te nemen.

2. Exporteer WordPress.com-gegevens

De volgende stap is het exporteren van de gegevens van uw WordPress.com-site. Dit kan via het WordPress-dashboard, dat toegankelijk is door in te loggen op uw account en in het hoofdmenu op ‘WP Admin’ te klikken.

Ga naar ‘Tools ‘om het hulpprogramma voor het exporteren van sites te starten > ‘Exporteren’. Hier kunt u de gratis methode kiezen of een WordPress-specialist u voor een prijs laten bijstaan. Als je het budget hebt, kun je de betaalde methode kiezen en de rest van deze gids overslaan. Klik anders onder het gratis gedeelte op ‘Export starten’ om door te gaan.Op de volgende pagina heb je de mogelijkheid om een ​​back-up te maken van je hele site of alleen specifieke informatie, zoals berichten, pagina’s en media. Omdat u een volledige verhuizing naar een door uzelf gehoste omgeving wilt, kiest u ‘Alle inhoud’ en klikt u vervolgens op ‘Exportbestand downloaden’ om de download te starten.Afhankelijk van de grootte van uw WordPress.com-site en de snelheid van uw internetverbinding, moet de download binnen enkele seconden tot enkele minuten worden voltooid. Zoek daarna naar het XML-bestand in de downloadmap en verplaats het naar een veiligere locatie.Zodra u het XML-bestand van uw website gereed heeft, logt u in op uw WordPress.org-dashboard. Normaal gesproken moet het admin-paneel toegankelijk zijn door ‘/ wp-admin’ toe te voegen aan uw zelf-gehoste domein. Als u bijvoorbeeld onlangs een domein met de naam “www.mywpsite.com” hebt geregistreerd en gehost en WordPress hebt geïntegreerd via installatie met één klik, dan zou uw admin-paneel toegankelijk moeten zijn door naar “www.mywpsite.com/wp-admin” te gaan. Gebruik de inloggegevens die je hebt verkregen bij het installeren van WordPress om in te loggen. Als je eenmaal in het dashboard bent, ga je verder naar ‘Tools’ > ‘Importeren’. Hiermee wordt een lijst weergegeven met alle externe blogplatforms die momenteel worden ondersteund door WordPress.Zoek naar WordPress en klik op ‘Nu installeren’. Na een paar seconden zou dit moeten veranderen in “Run Importer”, wat betekent dat het hulpprogramma nu klaar is voor uw XML-bestand. Ga je gang en klik op deze knop om door te gaan. Klik op de pagina ‘WordPress importeren’ op de knop ‘Bestand kiezen’ en navigeer naar de map waarin je je XML-bestand hebt bewaard. Klik daarna op ‘Bestand uploaden en importeren’.Houd er rekening mee dat er voor elke import een uploadlimiet is. Als uw XML-bestand dit overschrijdt, kunt u contact opnemen met uw webhost om dit voor u te vergroten of een tool zoals WordPress WXR File Splitter gebruiken. Hiermee kunt u uw grote XML-bestand in kleinere stukjes verdelen. Op de volgende pagina kunt u de auteur van de geïmporteerde inhoud opnieuw toewijzen aan een bestaande gebruiker. Je kunt ook een geheel nieuwe gebruikersnaam maken. Hoe dan ook, klik op ‘Verzenden’ om de import te voltooien.

Na het importeren zou je nu de berichten, media, pagina’s en feedback op de juiste locatie moeten kunnen vinden.

Geïmporteerde berichten zijn bijvoorbeeld te vinden bij ‘Berichten’ > ‘Alle berichten’ terwijl pagina’s zich op ‘Pagina’s’ bevinden > ‘Alle pagina’s’. Onthoud alleen dat hun aanmaakdata ongewijzigd blijven. Als u uw inhoud naar een reeds bestaande WordPress-site hebt verplaatst, vindt u de geïmporteerde bestanden mogelijk niet meteen bovenaan.

3. Stel een nieuw thema in

Helaas bevat de import-exportmethode niet het thema en de algehele lay-out. Dit betekent dat het uiterlijk van uw geïmporteerde inhoud het ontwerp van uw WordPress.org-website overneemt. Als u een nieuw geregistreerd domein gebruikt in uw zelf-gehoste omgeving, moet u uw site helemaal opnieuw bouwen door een basisthema te kiezen.

Ga om te beginnen naar ‘Uiterlijk’ > ‘Thema’s’ van uw WordPress.org-dashboard. Klik op de knop ‘Nieuw toevoegen’ om te beginnen met browsen naar nieuwe thema’s.Het beste van WordPress is de overvloed aan prachtige thema’s die uw site in een oogwenk een professionele uitstraling kunnen geven. In de standaardrepository kunt u eenvoudig de zoekfunctie gebruiken om te zoeken naar een bepaalde stijl die u in gedachten heeft – of het nu gaat om een ​​online portfolio, een nieuwssite voor de branche of een fotografieblog.

Zodra je een thema hebt gevonden dat je leuk vindt, beweeg je erover met je muis en klik je op de blauwe knop ‘Installeren’ om door te gaan. Ga je gang en controleer de geïmporteerde berichten en pagina’s om te zien of het thema bij je inhoud past.

4. Verplaats Blogroll-links

Als u blogroll-links op uw zijbalk gebruikt, kunt u deze ook naar een door uzelf gehoste omgeving verplaatsen door het OPML-bestand op te slaan. Dit is toegankelijk door ‘/wp-links-opml.php ‘toe te voegen aan de URL van uw WordPress.com-site.

Uw OPML-bestand zou er zo uit moeten zien.

U kunt dit bestand rechtstreeks vanuit uw browser opslaan met de ingebouwde opslagfunctie. Druk gewoon op Command + S of Ctrl + S op het toetsenbord en sla de pagina op als een XML-bestand.

De volgende stap is om een ​​plug-in voor linkbeheer te installeren op uw zelf-gehoste WordPress-site. Hoewel je je blogroll-links kunt importeren zonder zo’n plug-in, is het niet mogelijk om ze te openen in je dashboard – laat staan ​​ze te presenteren op je WordPress-site.

Enkele voorbeelden zijn Link Manager en Simple Links. Beide integreren automatisch linkbeheer in uw dashboard na installatie.Ga ten slotte naar ‘Tools’ > ‘Importeren’, zoek naar ‘Blogroll’ en klik op ‘Nu installeren’. Ga verder met het importeerprogramma en upload het OPML-bestand dat je eerder hebt opgeslagen.

5. Leid gebruikers om naar uw nieuwe site

Als uw WordPress.com-website al een lezerspubliek heeft vergaard, heeft u een manier nodig om ze om te leiden naar uw nieuwe domein. Helaas is de enige manier om dit met WordPress.com te doen, te betalen voor de ingebouwde omleidingsfunctie.

Log om te beginnen in op uw WordPress.com-configuratiescherm en ga naar ‘Instellingen’. Klik onder ‘Siteadres’ op de link ‘Omleiden’.Voer in het veld ‘Voer een domein in’ het domein in dat u heeft geregistreerd en klik op ‘Ga’.

Dit brengt u naar de afrekenpagina waar u kunt kiezen om te betalen via creditcard of PayPal. Vanaf 2017 bedragen de huidige kosten van site-omleidingen $ 13 per jaar. Voltooi deze transactie om door te gaan.

Het omleiden van uw website wordt om twee redenen gedaan: om verkeer van uw WordPress.com-blog naar uw zelf-gehoste site te brengen en om te voorkomen dat de SEO-inspanningen die u heeft gedaan verloren gaan.

U mag het omleidingsabonnement aanhouden zolang u denkt dat uw WordPress.com-adres nog steeds SEO-waarde heeft. Sommige gebruikers geven er echter de voorkeur aan om het slechts twee jaar te bewaren, zodat bezoekers hun nieuwe adres kunnen onthouden.

6. Verplaats uw abonnees

Als site-eigenaar is het omzetten van uw bezoekers in e-mailabonnees een cruciale stap voor merkgroei. Als je al een gevestigd abonneebestand hebt op WordPress.com, dan denk je misschien twee keer na over de overstap naar een zelf-gehoste omgeving. Gelukkig kun je abonnees ook relatief gemakkelijk verplaatsen met de Jetpack-plug-in.

Een eenvoudige aanpak is om de Jetpack-plug-in te installeren en vervolgens contact op te nemen met het WordPress.com-team om de stappen namens u uit te voeren. Als alternatief kunt u dit bericht raadplegen voor de exacte stappen om dit handmatig te doen.

Een andere manier om uw abonnees te verplaatsen, is door een CSV-bestand te exporteren vanuit uw WordPress.com-dashboard. Ga gewoon naar ‘Mensen’ > ‘Volgers e-mailen’ en klik op ‘Gegevens downloaden als CSV’.

Net als uw XML-bestand, moet u zorgvuldig omgaan met uw CSV-bestand. Zorg ervoor dat u het na het downloaden op een veilige locatie opslaat. U kunt het vervolgens rechtstreeks importeren naar elk e-mailmarketingplatform en een WordPress-exclusieve nieuwsbrief-plug-in.

Als u bijvoorbeeld de nieuwsbrief-plug-in gebruikt, kunt u uw CSV-bestand importeren door naar het menu ‘Abonnees’ te gaan en ‘Importeren uit externe bronnen’ te selecteren.

Nadat je je CSV-bestand hebt geselecteerd, klik je op de blauwe knop ‘Importeren’ onder aan de pagina om deze stap te voltooien. Als dit lukt, moeten uw abonnees nu zichtbaar zijn door naar ‘Nieuwsbrief’ te gaan > ‘Abonnees’ vanuit uw WordPress-dashboard.

Tot slot, als u van plan bent uw WordPress.com-site voor onbepaalde tijd actief te houden, plaats dan een formele aankondiging dat u binnenkort naar een door uzelf gehoste site migreert. Dit zal nieuwe abonnees aanmoedigen om zich daar in te schrijven, aangezien u een opt-in-strategie heeft.

Alternatieven: WordPress.com-gegevens importeren via WP All Import

Een alternatieve manier om XML- en CSV-bestanden te importeren, is door een plug-in zoals WP All Import te gebruiken. Start na installatie de plug-in door naar ‘All Import ‘te gaan > ‘Nieuwe import’ en kies vervolgens ‘Upload een bestand’.

Navigeer in het uploadvenster naar de map waar uw XML / CSV-bestanden worden bewaard en voltooi de upload. Als u klaar bent, moeten uw geïmporteerde bestanden zichtbaar zijn in het gedeelte “Imports beheren” van de plug-in.

Wilt u uw site verplaatsen naar een door uzelf gehoste omgeving? Voor de meest recente lijst met de beste hostingbedrijven voor WordPress, kunt u deze gids raadplegen. U kunt ook onze grote lijst met webhostingbedrijven bekijken!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map