Hur man bäddar in ett Google-formulär i WordPress

Det finns bara så många saker att älska med WordPress. Det är lätt att använda, gratis, flexibelt och stöds av en stor gemenskap som alltid är villig att hjälpa nybörjare.


Som en långvarig WordPress-användare tyckte jag om att jaga efter plugins som överladdade mina projekt. Dessa utmärkta programvaror gjorde det möjligt för mig att bygga professionellt, fullt fungerande och användarvänliga webbplatser utan att behöva lära mig omfattande kodning.

När det gäller användbarhet är ett av de viktigaste verktygen du behöver i ditt WordPress arsenal en formbyggare. Det gör att din publik kan interagera med ditt varumärke – vare sig det är i form av allmänna förfrågningar, supportförfrågningar eller feedback. Formulär kan också användas för undersökningar som hjälper dig att få en djupare förståelse av din publik.

Även om det officiella WordPress-lagret redan erbjuder massor av formbyggande plugins föredrar vissa bloggare och marknadsförare att hålla sig till G Suite – en molnbaserad plattform för webbansvariga designad av ingen annan än Google.

I det här inlägget visar jag dig de olika metoderna för att använda Google Forms med dina WordPress-webbplatser.

Skapa med Google Forms

Logga in på Google Forms med alla giltiga Google-konton.

Under “Starta en ny form” väljer du om du vill börja från början eller använda en befintlig mall.

Naturligtvis är en enorm tidsbesparing att använda en mall, särskilt om du redan vet vad du försöker åstadkomma med din form. Men för att demonstrera funktionerna i Google Forms, låt oss gå vidare och börja från en tom mall.

Som standard innehåller den primära formulärredigeraren en “flervals” frågetyp. Detta är användbart för att skapa undersökningsformulär. Om du vill använda något annat klickar du på rullgardinsmenyn “Flera val” för att avslöja dina alternativ.För närvarande stöder Google Forms följande frågestyper för att samla in annan information.Om du vill redigera information klickar du bara på det tomma fältet och skriver bort. Allt sparas i molnet, så det finns ingen anledning att oroa dig för att spara.Du kan använda så många frågor du vill i en enda form. För att göra detta klickar du på knappen “Lägg till fråga” i den flytande sidofältet.

Du kan också använda sidfältet för att lägga till andra formelement, till exempel en bild, video eller ett separat avsnitt.

Som tumregel, fråga bara den information du behöver från dina målanvändare. Om du ställer för många frågor eller blir för invasiv, kan användare bli avskräckta att slutföra sin inlämning.

För att lära dig mer om funktionerna i Google Form, se G Suite Learning Center genom att klicka på den här länken.

Skicka ditt Google-formulär till WordPress

Nu när du vet hur du använder Google Forms är det dags att lära sig att bädda in dem på din WordPress-webbplats. Det enklaste tillvägagångssättet är att klistra in inbäddningskoden direkt i valfri post eller sida.

Klicka på “Skicka” -knappen i det övre högra hörnet av redigeraren för att få inbäddningskoden för ditt formulär.Klicka på de dubbla pilspetssymbolerna (<>) för att visa inbäddningskoden.När du har kopierat, gå till din WordPress-instrumentpanelen och öppna sidan eller inlägget där du vill att formuläret ska visas. Byt till textredigeraren för att se HTML-koden för ditt innehåll.

Kom ihåg att om du klistrat in inbäddningskoden med den visuella redigeraren skulle din kod visas som den är. Med hjälp av textredigeraren berättar WordPress att den måste köra den specifika raden som en kod. När du är klar klickar du på knappen “Förhandsgranska” för att se om koden fungerade.Alternativt kan du helt enkelt byta tillbaka till den visuella redigeraren för att kontrollera om formuläret visas korrekt.

Utseendet på ditt formulär beror på tre saker: ditt nuvarande WordPress-tema, de dimensioner du har angett när du skapar inbäddningskoden och dina färgpalettpreferenser i Google Forms.

Observera att ditt WordPress-tema dikterar bredden på inläggets innehållsområde. Du kan justera detta via kod eller genom att installera ett annat tema. I vissa teman anpassas innehållsområdet också till full bredd om du inaktiverar sidofältets widgetar.

Färgpaletten kan å andra sidan ändras genom att klicka på knappen ‘Färgpalett’ i Google Forms-redigeraren. Om du vill kan du också ladda upp bilder snarare än att använda solida färger som bakgrunder.

Använda wpGForm

Att lägga till Google-formulär genom inbäddningskoder verkar enkelt så att det inte finns någon anledning att använda plugins, eller hur?

Om ditt enda mål är att bädda in Google Forms på din WordPress-webbplats är svaret ja. Men wpGForm gör mycket mer än bara att integrera former. Det låter dig också dölja formulärets titel, ändra skicka-knappen, använda captcha och så vidare.

Men innan något annat, kom ihåg att wpGForm bara fungerar med den äldre versionen av Google-formulär.

För att komma åt detta, klicka på ‘Hjälp & Feedback-knappen och välj ‘Tillbaka till de gamla formulärerna.’När du har installerat wpGForm, gå till din WordPress-instrumentpanelen och klicka på ‘Google Forms’ > “Lägg till nytt Google-formulär.”Klistra sedan in länken till ditt formulär i fältet “Form URL”. Du kan få detta genom att gå till Google Forms-redigeraren och klicka på “File” > “Skicka formulär.”När du klistrar in länken klickar du på den blå ‘Publicera’ -knappen. Det är allt! Om en giltig URL har infogats är ditt formulär nu klart för användning via kortkod. Detta kan nås genom att gå till ‘Google Forms’ > “Google Forms.”

Det är värt att notera att wpGForm är ett plugin med en ganska lärande kurva. Med standardinställningarna kommer ditt formulär att använda grundläggande renderingselement i motsats till att använda inbäddningskoden.

Men i rätt händer är Google Forms och wpGForm en kraftfull kombination som kan ta dina insamlingar av data till nästa nivå. Du kan definiera CSS-regler, ställa in validering, aktivera dolda fält och åsidosätta standardtexten i Google Form-knappar.

För att lära dig mer om saker du kan göra med wpGForm kan du hänvisa till avsnittet tips och tricks på skaparens officiella webbplats.

Håller du med om att formulär är en väsentlig komponent i WordPress användarupplevelse? Om så är fallet, kolla in det här inlägget för mer användbara anpassade formulär plugins du kan använda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me