Hur man lägger till Google AdSense i WordPress

Letar du efter sätt att tjäna pengar på din WordPress-webbplats? För de flesta webbplatsägare som använder tjänster som Google AdSense är ett populärt sätt att tjäna passiva inkomster. Det är ett reklamnätverk som enkelt kan integreras på vilken webbplats som helst – vare sig det är en personlig blogg eller en e-handelsaffär.


Så fungerar Google AdSense?

Google AdSense använder modellen Kostnad per klick, vilket innebär att du får betalt ett schablonbelopp när användare klickar på annonser från din webbplats. Den totala kostnaden för klick beror på olika faktorer såsom Kvalitetsresultat och Annonsrankning.

När Google AdSense implementeras fungerar det genom att visa annonser inom tre nyckelområden: övre banderoll, sidofält, och inom din innehåll. Som webbplatsägare har du möjlighet att justera vilka annonser som ska visas och var.

Komma igång

För att lägga till Google AdSense på din WordPress-webbplats är det första du behöver göra att registrera dig för ett nytt konto. Du kan också använda ditt befintliga Google-konto för att komma igång.

adsense1

Fortsätt med registreringen genom att ange din webbplats URL. Glöm inte att välja ett språk som din målgrupp främst använder. Fortsätt med resten av registreringsprocessen genom att följa instruktionerna på skärmen.

tack

Kom ihåg att Google måste granska din AdSense-applikation först innan du kan börja visa annonser på din webbplats. Vänta tills deras bekräftelsemail fortsätter. Det kan ta allt från 6-8 timmar. När din ansökan har godkänts kan du nu logga in på ditt AdSense-konto och börja skapa annonser.

Skapa annonser med AdSense

För att skapa annonser, logga in på din AdSense instrumentpanel och gå till Mina annonser > Ny annonsenhet.

new_ad

På den nya annonssidan kan du anpassa annonsens utseende genom att ange storlek, typ och stil. Var uppmärksam på din befintliga layout och färgschema på din webbplats. Även om du vill öka synligheten för dessa annonser har du inte råd att låta dem störa dina besökares upplevelse. Du kan hänvisa till exempel visningsannonser att se hur varje annonsstorlek ser ut på en faktisk sida.

exempel

Observera att du också kan ange reservannonser, som bara visas om Google inte kan hitta någon lämplig annons att visa. Med anpassade kanaler å andra sidan kan du spåra specifika annonsenheter i grupper. Till exempel kan du skapa separata anpassade kanaler för dina högra sidofältannonser och bannerannonser för att avgöra vilken placering som har bättre resultat.

När du har skapat en annons för första gången, gå vidare och klicka på “Spara och få kod” längst ner på sidan. Därefter kan du nu kopiera din annonskod och spara den i en textredigerare som Notepad. Om du gör det blir det lättare för dig att använda annonskoden i framtiden.

Placera en annons på WordPress

Gå till Utseende om du vill börja visa annonser på din WordPress-webbplats > Widgets. Under “Tillgängliga widgetar” letar du efter alternativet “Text” (godtycklig text eller HTML) och drar det till en widget-sektion.

DRA

Observera att sidavsnitten där du kan inkludera widgets beror på det aktuella temat på din webbplats. När du har dragit textwidgeten, sätt in en titel och klistra in annonskoden i fältet märkt som “Innehåll”. Klicka på “Spara” så är du redo att gå.

widet

Om du behöver ett snabbt sätt att hantera din AdSense på WordPress kan du använda Aparg SmartAd:

Vad är Aparg SmartAd? Det är ett WordPress-annonshanteringsplugin. Det är också den enda av de slag som har smart annonskontroll som låter dig nå din målgrupp. Du kan ha full kontroll över annonserna som visas på din webbplats. Du kan välja kod och placera din Google AdSense-kortkod genom kampanjinställningar. Sedan kommer annonsen att visas på den del av webbsidan där du placerar den.

Ytterligare tips

  • Lär dig att A / B testa olika annonsstrategier. Delad testning sparar inte bara tid, utan gör det också lättare att optimera dina annonser för maximal vinst. Du kan också A / B testa hela WordPress-webbplatsen för att bestämma den layout som leder till de flesta omvandlingar.
  • Du kan använda ett plugin som AdSanity för att bättre hantera dina annonser. Det är ett externt “rotator” -verktyg som låter dig skapa, schemalägga och spåra annonser eller annonsgrupper för maximal konvertering.
  • Enligt statistik passar annonsstorlekarna 336 × 280, 728 × 90 och 300 × 260 bekvämt till de flesta skärmlayouter. För mobiler befanns storleken 320 × 100 vara den mest effektiva. Alla dessa bekräftas vara de mest framgångsrika annonsstorlekarna baserat på Googles egna resultat.

Slutsats

Google AdSense är ett utmärkt sätt att börja tjäna på alla dina webbplatsbyggande ansträngningar. Nästa steg är att implementera strategier som kan hjälpa dig att öka trafiken och få ut mesta möjliga av dina annonsplaceringar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me