Hur man skapar ett bildgalleri efter inlägg på WordPress

Att bygga en vacker WordPress-webbplats är inte raketvetenskap.


Precis som hur varje webbplatsägare har en unik uppsättning mål, har WordPress-webbplatser oändliga möjliga konfigurationer. Och som WordPress-användare är ditt huvudmål att identifiera den perfekta kombinationen av plugins, innehåll och stylingalternativ för en verkligt övertygande användarupplevelse.

I det här inlägget tittar vi på de bästa metoderna för att krydda dina inlägg med bildgallerier.

Hoppa till:

Låt oss spricka!

Metod # 1: Använda FooGallery

Om det finns en sak som WordPress-communityn ska vara tacksam för, är det gratis plugin-arkivet som gör det enkelt att integrera användbara funktioner på deras webbplats.

FooGallery är ett av de mest populära plugins som du kan använda för att skapa in-post-bildgallerier. Det låter dig skapa vackra, mobila responsiva och retina-klara gallerier utan att skriva en enda kodrader.

Det snabbaste sättet att installera FooGallery är genom WordPress-instrumentpanelen. Gå till plugins > Lägg till nytt, skriv in ”FooGallery” och klicka på Installera-knappen.

Efter installation och aktivering kan du börja skapa ditt första galleri genom att klicka på FooGallery > Lägg till galleri.

Sätt i en titel som hjälper dig att identifiera vad galleriet handlar om. Detta kommer inte att vara synligt för användare, så använd gärna vilken titel du vill ha.

För att lägga till foton i ditt galleri, klicka på Lägg till media under “Galleriobjekt”.

Detta skulle få upp det kända gränssnittet där du kan välja en bild från ditt mediebibliotek eller ladda upp ett nytt genom att klicka på fliken Ladda upp filer.

När du lägger till bilder i ditt galleri, var uppmärksam på bildfilens rubrik och titel eftersom du kan välja att visa antingen två när användare håller muspekaren över dem.

Att välja en mall

När du har laddat upp alla bilder du behöver, gå vidare och justera inställningarna efter behov. Börja med att välja en mall för ditt galleri.

Mallen dikterar i huvudsak hur ditt galleri ska se ut.

Till exempel visar Responsive Image Gallery-mallen alla bilder som ett rutnät som automatiskt justeras baserat på skärmstorlek:

Å andra sidan visar Image Viewer-mallen en bild i taget samtidigt som användarna får navigeringsknappar:

Observera att resten av tillgängliga inställningar beror på din mall. Några av inställningarna du kan hitta är galleriets justering, miniatyrstorlek, sväveffekter, rutnätavstånd, lightbox-plugin och så vidare.

Spela gärna med dessa inställningar tills du når det utseende du vill ha. En bra strategi är att ha gallerierna öppna i en flik och en testsida på en annan.

Detta leder till nästa steg – lägga till bildgallerier i inlägg.

Infoga gallerier i inlägg

Det finns i princip två sätt att lägga till bildgallerier i ditt innehåll: via kortkod och genom WordPress-postredigeraren.

För att hitta kortkoden för ett visst galleri, gå till FooGallery > Gallerier från instrumentpanelen. Klicka på kortkoden för att automatiskt kopiera den till ditt urklipp.

Därefter klistrar du helt enkelt in kortkoden inom innehållet i alla inlägg eller sidor. Om det fungerar bör du se en tom gallerihållare med kortkoden som visas längst ner.

Oroa dig inte – platshållaren representerar inte hur galleriet kommer att se ut när den faktiska sidan laddas.

Det andra alternativet är att infoga gallerier direkt i ett inlägg eller en sida. Öppna sidan eller inlägget du vill använda från WordPress-instrumentpanelen och klicka på knappen Lägg till FooGallery i redigeraren.

Detta öppnar fönstret “Välj ett galleri” där du kan hitta alla tillgängliga gallerier du kan använda. Här kan du också skapa ett nytt galleri.

För att lägga till ett galleri, klicka på miniatyren och klicka sedan på knappen Infoga galleri.

Om du inte hittar det galleri du vill använda kanske du just har skapat det från en separat flik. I så fall klickar du bara på knappen Ladda om för att uppdatera fönstret.

Förbättra FooGallery

Expanderbarhet är en av de största fördelarna med FooGallery. Genom att gå till FooGallery > Inställningar, du kan ändra flera aspekter av hur plugin fungerar.

På fliken Bilder kan du till exempel justera miniatyrkvalitet på gallerier till högst 100.

Slutligen stöder FooGallery ett antal olika lätta tillägg som lägger till funktionalitet. Du kan bläddra i tilläggsbutiken genom att gå till FooGallery > Extensions.

Metod # 2: Skapa gallerier utan plugins

Om du inte lockas av idén att använda plugins för allt, kan du överväga att använda inbyggda WordPress-funktioner i stället.

För att skapa in-postgallerier utan plugins, gå till WordPress-postredigeraren och klicka på Lägg till media.

Därifrån väljer du alternativet “Skapa galleri” och välj de bilder du vill använda.

När du har valt alla bilder klickar du på knappen Skapa ett nytt galleri.

Detta tar dig till fönstret Redigera galleri där du kan ange ordning på bilderna, antalet kolumner du vill använda och galleriets storlek.

Glöm inte att skriva en lämplig bildtext för varje bild för att ge användare lite sammanhang. Du kan också ändra länkbeteendet för varje bild.

Ställ in detta på “Ingen” om du inte vill att ditt galleri ska vara interaktivt på något sätt.

Metod # 3: Andra pluginalternativ

Vi har nu utforskat två av de mest populära alternativen för att lägga till in-postgallerier till WordPress-inlägg.

För att ge dig ännu mer flexibilitet, här är några andra alternativ till FooGallery som du kan överväga:

Portfolio Gallery av Huge IT

Webbplats: www.imagely.com/nextgen-gallery/; Pris: Gratis / $ 69

När det gäller aktiva installationer är NextGEN Gallery i topp med över 1 miljon användare. Det enda skälet till att FooGallery presenteras i detta inlägg är dess branta prissättning. Det har också ett mer detaljerat inställningsavsnitt som kan vara lite förvirrande för nya användare. Ändå är det en solid plugin som kan hjälpa dig att skapa vackra och lyhörda gallerier.

Instagram Feed WD

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me