Hur man stoppar spammare på din WordPress-webbplats

Skräppost kan bli ett riktigt stort problem när du driver en WordPress-webbplats eller -blogg. Även under normala omständigheter, utan att ens försöka göra din blogg populär, kommer din webbplats sannolikt att få trafik från automatiska bots, skrapare och sökrobotar.


Nästan 61,5% av all webbtrafik är icke-mänsklig från och med 2013. Denna icke-mänskliga trafikkomponent, i procent av den totala webbtrafiken, ökar bara.

Så icke mänsklig trafiktillväxt överträffar den organiska trafiktillväxten från riktiga människor som surfar på webben. Webbots är mycket lättare att bygga än någonsin tidigare och som ett resultat verkar spam öka som en funktion av tiden.

Utan effektiva automatiserade motåtgärder är det tidskrävande, irriterande och smärtsamt långsamt att hantera skräppost.

Gratis Anti Spam-lösningar

WP Spam-Shield Anti Spam

 • Fungerar med alla populära pluginprogram för kontaktformulär, prenumeration och WooCommerce-plugins.
 • Skyddar mot skräppostbottar och mänsklig skräppost
 • Fungerar med JS / Cookies Anti-Spam Layer och Algoritmic Anti Spam Layer
 • Försvarar webbplatsen delvis mot SQL-injektioner och XSS-sårbarheter
 • Löfter noll falska positiver
 • Det finns spamkö och det handlar om skräppost innan det träffar din WordPress-databas
 • Stoppar också registreringsskräppost

Antispam Bee

 • Differentierar skräppost-IP: er och auktoriserade kommentatorer
 • Plugin kräver inte registrering för användning och lagrar inga personuppgifter
 • Loggning är valfri
 • Plugin stöder automatisk radering av skräppost och selektiv landsblockering
 • Tillåter endast kommentarer på ett språk
 • Gratis även för kommersiella projekt

Akismet

Skräppostskyddet för varje WordPress-webbplats som standard. Plugin ger en utmärkt lösning utan kostnad alls.

 • Auto kontrollerar alla kommentarer och filtrerar bort skräppost, även om du fortfarande måste moderera dina kommentarer då och då
 • Historik för varje kommentar är tillgänglig och tillåter användaren att kontrollera om kommentarerna har fångats / rensats av Akismet eller markerat skräppost / ospammat av moderator
 • Kassera funktionen för att bli av med skräppost direkt, effektiv för värsta skräppost
 • Fungerar på 42 språk

För en icke-kommersiell webbplats och till och med kommersiella webbplatser med medelhög trafik, är en av de tre fritt tillgängliga anti-spam-lösningarna säkerligen tillräcklig. Till exempel behöver många webbplatser bara Akismet för att hålla skräppost borta. Men Akismets gratis plan är begränsad till 50 000 kontroller för kommentarspam och utöver de 50 000 skräppostkontroller som finns tillgängliga för varje månad måste du prenumerera på Plus-planen som börjar på $ 5 per månad.

Anti-Spam av Clean Talk

Anti-Spam CT

För närvarande använder de flesta WordPress-webbplatser Akismet som standard, eftersom det är en del av varje WordPress-installation. Det finns 3 gratis skräppostverktyg som jag gillar och hellre vill använda än en premium anti-spam-lösning. Men med 8 $ per år för fullt skräppostskydd erbjuder detta plugin stort värde. Denna skräpposttjänst tar emot 1,5 till 2 miljoner skräppostförfrågningar dagligen, varav 99,8% betraktas som skräppost.

CleanTalk är en molnbaserad tjänst konstruerad för att stoppa spam-kommentarer, skräppostregistrering, skräppost via kontaktformulär och skräppost skapat av trackbacks. Och bortsett från detta avskyddar plugin också skräppostbeställningar, skräppost i widgetar och e-postabonnemang för skräppost.

Denna enkla plugin upptäcker och stoppar skräppost utan CAPTCHA eller annan matematisk-baserad teknik för mänsklighet / bot. Detsamma gäller för gratis anti-spam-plugins, även om de kräver en större grad av administrationsmoderering vilket kostar tid. Dessa anti-spam-kontroller irriterar besökarna och förstör hela användarupplevelsen. Folk är mycket mer benägna att lämna en kommentar på din webbplats utan flera, smärtsamt tråkiga anti-spam-kontroller.

Spam-plugins måste fungera tillsammans med andra plugins.

Anti-Spam fungerar med nästan alla WordPress-formulär-plugins. Plugin fungerar sömlöst med kontaktformulär 7, Jetpacks kontaktformulär, Fast Secure Kontaktformulär, Ninja-formulär, landningssidor, gravitationsformulär och alla temabaserade anpassade kontaktformulär.

För webbplatser i eCommerce-utrymmet, som är specialiserade på att sälja digitala produkter via WooCommerce, filtrerar detta plugin bort spam-botregistreringar och spam-recensioner. Anti-Spam är också kompatibelt med alla populära cache-plugins.

Hur fungerar det ? Extra egenskaper

Du undrar kanske hur plugin fungerar. Det letar efter tecken på att en skräppost är på jobbet. Till exempel:

 • Användarnas kommentarer har redan svartlistats
 • Kommentarer innehåller svartlistade länkar
 • Begäran för att aktivera JavaScript
 • Skicka in alltför snabbt för att vara en människa

Kommentarer som “Nice Post”, som inte nödvändigtvis lägger till för mycket värde på din webbplats kan tillåtas av plugin eftersom det inte betraktas som skräppost.

Plugin kommer också med en Analytics Dashboard på deras webbplats som du kan komma åt.

SpamAnalytics

Jag räckte ut till dem för att fråga om deras falska positiva takt. Denis (Plugin Author) säger att plugin-programmet har en falsk positiv hastighet på 0,001%. Sannolikheten för att legitima kommentarer flaggas som skräppost är nästan noll.

Flera falska positiva skräpprover säkerställer att legitima kommentarer gör det genom skräppostfiltren. Dessutom har du tillgång till skräppostattacker under de senaste 45 dagarna för att identifiera om ditt skräppostfilter blockerade något du kanske anser vara legitimt.

De har också ett anmärkningsvärt betyg på 4,9 på en 5-punktsskala med 844 recensioner betygsatt 5/5 för ett plugin som bara har laddats ner 30 000+ gånger.

Slutsats

Jag rekommenderar inte en premiumtjänst för en nystartad webbplats med låg trafik. Men om din trafik börjar växa, så säkert kommer det att göras med tiden, så kommer även spam. När det blir alltför mycket för en gratis tjänst att hantera, kan du kanske prova Anti-Spam av Clean Talk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map